tony1416003616 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 Καλησπέρα.Για οσους γνωρίζουν το κουτί,έρχεται εφοδιασμένο με 2 ανεμιστήρες των 140mm της ομώνυμης εταιρείας 1 front και 1 rear.θέλοντας να φτιάξω ένα ήσυχο κουτί,μπορείτε να μου πείτε αν χρειάζομαι κι άλλους και σε τι διάταξη θα προτείνατε.το κουτί είναι η window έκδοση επομένως δεν έχει side θέση ανεμιστήρα,επομένως απομένουν ο bottom και οι 2 top.αρχική μου σκέψη είναι να βάλω τον rear μπροστά λογω χρώματος κ να προσθέσω έναν ακόμη πίσω μαύρο140mm επιλογής μου.θα είναι αρκετό ώστε να μην χρειαστώ να αφαιρέσω το ηχομονωτικο υλικό από την οροφή? Και επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε καλούς κ ήσυχους 140mm ανεμιστήρες.από μικρή διαδικτυακή έρευνα που έκανα διαβάζοντας και αλλά φόρουμ διάβασα καλά λόγια για τους be quiet ,noiseblocker,scythe glidestream,bitfenix spectre....αν γνωρίζει κανείς αυτούς εμπειρικα ας μου προτείνει κάτι.τέλος θα ήθελα οι ανεμιστήρες που θα προσθέσω να μπορούν να συνδέονται με το fan control του κουτιού. το υπόλοιπο σύστημα : Intel i5 3470 ,Asus h77,gigabyte 7950,HDD caviar blue,cooler enermax ets ta,psu Silverstone 750 watt.εννοείται θα αφαιρέσω το ένα bay για τους σκληρούς.ευχαριστώ πολύ.
zomg Απρίλιος 18, 2013 #2 Απρίλιος 18, 2013 Το να βγάλεις τα ηχομονωτικά ενώ έχεις αυτό το κουτί είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.Ανεμιστήρας κάτω ΔΕΝ χρειάζεται. Ότι και να πάρεις με 3πινη τροφοδοσίακαι βγάζει καμιά 1200άρα στροφές σου κάνει. Επειδή είπες μαύρο έχουμε:Enermax T.B Silence Manual Series System Fan 140mm (UCTB14A)Noiseblocker PK2 NB-BlackSilent PRO PK-2 140mm System FanΟι πιο φθηνοί (αλλά επίσης αξιόλογοι fans) είτε δεν είναι μαύροι, είτε δεν έχουν 3-πινη τροφοδοσία οπότε χρειάζεσαι καλώδιο για τη μετατροπή για να μπουν στο fan-controller.Υπάρχει και αυτός: Phobya G-Silent 14 Black Silent Edition System Fan 140mmΠροσωπικά δεν έχω ιδέα πόσο καλός είναι (νταξ, θα τη κάνει τη δουλειά του λογικά).BTW, έχω και γω το Define R4 καθώς και το Arc Midi. Υπήρχε εποχή που είχα 8 φουρφούρια στο Arc Midi (+2 της gpu και +2 της cpu = 12). Εκεί που κατάληξα είναι τζάμπα βαβούρα (γιαμικρή διαφορά στις θερμοκρασίες) και τα 'δωσα όλα ΨΟΦΟ εκτός από τα 2 μπροστά και το 1 πίσω.Κάποια στιγμή όταν βρω/χρόνο διάθεση θα κάνω και τη μεταφορά του main pc στο Define R4 καιτα 'παμε. Άμα με τα 3 φουρφούρια έχεις θέμα με τις θερμοκρασίες, τότε ανέβασε τη ταχύτητά τους,καθώς και των fans της gpu και είσαι comple. Όλα τα άλλα είναι ψυχολογικά θέματα.@EDIT. Προσωπικά, τα φουρφούρια τα μανίσια δεν τα κράτησα. Δεν με άρεσε ο ήχος. 2 Enermaxέχω μπροστά και 1 Noiseblocker πίσω. Όλα καλά για κάθετη τοποθέτηση. Τα Noiseblocker έχουνκαι extra καλούδια όπως βάση σιλικόνης και κάτι ωραίες βίδες τοποθέτησης, ενώ τα Enermax ίσωςείναι ελαφρώς χαμηλότερα σε θόρυβο. (δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά)
tony1416003616 Απρίλιος 18, 2013 Author #3 Απρίλιος 18, 2013 Δηλαδή 3 φουρφουρια,2 μπροστά κ 1 πίσω τα θεωρείς αρκετά.όσο για το site με τους ανεμιστήρες θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνουν οι ενδείξεις pwm κ sleeve bearing ?είναι καλό να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ένας ανεμιστηρας?
zomg Απρίλιος 18, 2013 #4 Απρίλιος 18, 2013 Δηλαδή 3 φουρφουρια,2 μπροστά κ 1 πίσω τα θεωρείς αρκετά.όσο για το site με τους ανεμιστήρες θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνουν οι ενδείξεις pwm κ sleeve bearing ?είναι καλό να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ένας ανεμιστηρας?PWM = άμα κουμπώσεις το fan στη mobo μπορεί να ρυθμίζει τις στροφές ανάλογα με τις θερμοκρασίες και βάση κάποιου profile που βάζεις στο BIOS ή στο πρόγραμμα της μητρικής ή μέσω άλλου προγράμματος.Sleeve Bearing = ο μηχανισμός του fan. Υπάρχουν διάφοροι. Απ' ότι γνωρίζω οι sleeve bearing δεν κάνουνγια οριζόντια τοποθέτηση. (δεν είμαι ο πιο σχετικός στο θέμα)
Seafalco Απρίλιος 18, 2013 #5 Απρίλιος 18, 2013 Δεν ξέρω το buget σου, αλλά αν το κύριο κριτήριο είναι η ησυχία σε συνδυασμό με μια "αξιοπρεπή" ροή αέρα, αξίζει το κόπο να δεις οπωσδήποτε αυτούς τους ανεμιστήρες: be quiet! Silent PSU & Cooling for your PC Be Quiet! Silent Wings 2 (80mm/120mm/140mm) Review | KitGuru [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Q64fyM_JpEA]BeQuiet! 140mm Silentwings USC Case Fan Review - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=VOuyHn4ZZIU]be quiet! Silent Wings USC Noise Comparison - YouTube[/ame] Από τιμή δαγκώνουν βέβαια, αλλά είναι πληρωμένο σε ποιότητα και το τελευταίο λεπτό! Be Quiet Silent Wings 2 140mm | Skroutz.gr Καλή συνέχεια!
Trexx Απρίλιος 18, 2013 #6 Απρίλιος 18, 2013 Δεν χρειάζεσαι άλλους ανεμιστήρες, μείνε όπως είσαι. Όλα τα parts που έχεις είναι κρύα.
tony1416003616 Απρίλιος 18, 2013 Author #7 Απρίλιος 18, 2013 Ευχαριστώ seafalco για την πρόταση.trexx προτείνεις να μείνω με τους stock ανεμιστήρες ? Όσο αφορά τους enermax tb είδα ένα βιντεάκι στο γιουτουμπε ότι έχουν ένα εξάρτημα προσαρμοσμένο είναι για τις στροφές ή για τις εναλλαγές χρωμάτων led ? Που τοποθετείται αυτό ? Χρειάζεται δλδ να ανοίγω το case κάθε φορά για να το χειρίζομαι αυτό ? Επίσης όλοι οι ανεμιστήρες έχουν επιλογές στα volt ή πρέπει να το προσέξω κ αυτό ? Το fan control του r4 έχει τρεις επιλογές 5-7-12 volt...
Trexx Απρίλιος 18, 2013 #8 Απρίλιος 18, 2013 Ναι, προτείνω να μείνεις με τους στοκ. Έχεις επεξεργαστή που δεν κλοκάρετε και κάρτα γραφικών με πολύ καλό σύστημα ψύξης. Το αποτέλεσμα της αλλαγής των ανεμιστήρων ή της προσθήκης επιπλέον θα είναι ή τζάμπα χρήματα ή επιπλέον θόρυβος.
sobi Απρίλιος 19, 2013 #9 Απρίλιος 19, 2013 Μένεις με τους στοκ και τους έχεις και τους δύο για εισαγωγή και βάζεις έναν ήσυχο πίσω. Έτσι το έχω εγώ τουλάχιστον. Το να δώσεις 40 ευρώ για. Be quiet 14αρηδες δεν πιστεύω ότι αξίζει. Ο πίσω ο δικός μου είναι Be quiet 12αρης. Πειραματιστικα και με άλλους δύο που έχω για εισαγωγή αλλά η εντύπωση μου είναι ότι ήταν πιο αποτελεσματικοι οι μαμά. Sent from Sobi's GNeX
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.