9000+rpm Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 Σημερα παρελαβα τα νεα μου ηχεια για το pc και συγκεκριμενα πηρα τα edifier da5000 pro. To θεμα ειναι οτι παιδευομαι εδω και κανενα 2ωρο και δεν μπορω να καταφερω να δουλεψουν ολοι οι δορυφοροι. Τα 2 suround για παραδειγμα δεν εχω καταφερει να τα κανω να δουλεψουν ποτε. Το manual για την δυνδεσμολογια σε pc δειχνει αυτο εδω Uploaded with ImageShack.us Τα παλια μου 5.1 ηχεια εβγαζαν 3 καλωδια "καρφακια" που πηγαιναν πισω στην μητρικη, στους αντιστοιχους χρωματισμους, οπως ειναι και το λογικο δηλαδη. Αυτο εδω οπως το δειχνει το manual βγαζουν 2 καλωδια, ειναι δυνατον να δουλεψουν 5,1 ηχεια με 2 καλωδια? Και σε ποιες θυρες τις μητρικης να τα βαλω? Να τονιζω εδω οτι η μητρικη μου ειναι η asus p8p67 deluxe και παιζω με την on board καρτα ηχουν της μητρικης. Mια φωτο για τις υποδοχες που εχει απο την πισω πλευρα το sub woofer. Uploaded with ImageShack.us Και μια φωτο απο τις εισοδους ηχου της μητρικης. Uploaded with ImageShack.us Για ριχτε μια βοηθεια ρε παιδες, πως στα κομματια συνδεονται αυτα τα speakers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Απρίλιος 18, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 θα πάρεις καλώδιο rca σε καρφί .To καρφί θα το βάλεις στην μητρική και το rca στα ηχεία. Παράδειγμα για τα 2 μπροστινά θα βάλεις το καρφί στιν μητρική στην θέση front στα ηχεία το κόκκινο στο κόκκινο και το άσπρο στο άσπρο. θα χριστείς 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 18, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Στα ηχεία αυτά μπορείς να συνδέσεις είτε stereo πηγές(στις εισόδους AUX/PC) είτε 5.1 πηγές με διακριτές εξόδους για κάθε κανάλι.Η κάρτα ήχου σου στο πράσινο βύσμα βγάζει μπροστά δεξί/αριστερά, στο μαύρο πίσω δεξί/αριστερό και στο πορτοκαλί κεντρικό/sub.Τρέχα γύρευε τώρα με τα βύσματα, θα πρέπει από το κάθε καρφί(κάρτα ήχου) να βγάλεις RCA για κάθε είσοδο του sub και να τα συνδέσεις στις διακριτές εισόδους που έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 18, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 θα πάρεις καλώδιο rca σε καρφί .To καρφί θα το βάλεις στην μητρική και το rca στα ηχεία. Παράδειγμα για τα 2 μπροστινά θα βάλεις το καρφί στιν μητρική στην θέση front στα ηχεία το κόκκινο στο κόκκινο και το άσπρο στο άσπρο. θα χριστείς 3. Στα ηχεία αυτά μπορείς να συνδέσεις είτε stereo πηγές(στις εισόδους AUX/PC) είτε 5.1 πηγές με διακριτές εξόδους για κάθε κανάλι.Η κάρτα ήχου σου στο πράσινο βύσμα βγάζει μπροστά δεξί/αριστερά, στο μαύρο πίσω δεξί/αριστερό και στο πορτοκαλί κεντρικό/sub. Τρέχα γύρευε τώρα με τα βύσματα, θα πρέπει από το κάθε καρφί(κάρτα ήχου) να βγάλεις RCA για κάθε είσοδο του sub και να τα συνδέσεις στις διακριτές εισόδους που έχει. Σας ευχαριστω παιδες, ετοιμα! Δουλευουν τα παντα:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Απρίλιος 18, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 δεν εχει optical ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Απρίλιος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 ....και να εχουν τα edifier, δεν μπορει η onboard καρτα ηχου να decodaρει optical 5.1. DTS για να παιξουν τα ηχεια και αναγκαστικα θα δωσει στερεο και θα αναλαβει ο decoder των ηχειων αστα βραστα. Η X-fi titanium HD που εχω σκοτωνει σε αυτο, και τα ακουστικα αλλα και 5.1 DTS αναλαμβανει η καρτα σε παιχνιδια και λοιπα...Μια χαρα ηχεια πηρες, παρε και μια καρτα ηχου της προκοπης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Απρίλιος 19, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 καλα, τα ηχεια δεν ειναι κατι το ουαου. αξιολογα οκ.μια καρτα ηχουν οντως θα απογειωσει το συνολικο αποτελεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Απρίλιος 19, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 :rolleyes:dld lotos για να είναι ουαου τα ηχεία ποσα πρέπει να δόση κάνα 2000λιάρο? πριν πάρο τα z906 άκουγα δεν παίζουν καθαρά ποιότητα 1002 τα αγόρασα και μια χαρά ικανοποημενο με άφησαν τίμια είναι τίμια φαίνονται τα edifier ... μια καρτούλα ήχου ανάλογα τι κάρτα έχεις τώρα θα σου ανεβάσει ένα 10-20% θα σου πω προσωπικά όταν πάρω δεν μου αρεσει να λέω κάτι που δεν έχω :mamba: Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 19, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Μια χαρα ηχεια πηρες, παρε και μια καρτα ηχου της προκοπης...Eιναι στα αμμεσα σχεδια man;)καλα, τα ηχεια δεν ειναι κατι το ουαου. αξιολογα οκ.Tα ηχεια για τα γουστα μου και τον χωρο που εχω ειναι παραπανω απο ουαου!Μονο και μονο που ειναι ξυλινα ηχεια και οχι ψευτοπλαστικουρες (βλεπε logitech) ειναι πολυ τιμια ...Επισης επειδη εχω ακουσει-δουλεψει και τα z-906 της logitech μπορω να πω πλεον με σιγουρια οτι τα edifier ειναι σαφεστατα ανωτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Απρίλιος 19, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 καλα το ξυλο δεν σημαινει και τιποτα!Εχω κατι ξυλινα με 30 ευρω! Που οπτικα εαν τα δεις θα μου πεις οτι εδωσες τα τετραπλα αλλα απο ποιοτητα και ηχο -> παναγια βοηθα! ...και τα εχω για ντεκορ!....μια καρτα ηχου τωρα και εδεσε το γλυκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Απρίλιος 19, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 για τι κύριος πείρες τα συγκεκριμένα? ταινίες μουσική games? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 19, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Επισης επειδη εχω ακουσει-δουλεψει και τα z-906 της logitech μπορω να πω πλεον με σιγουρια οτι τα edifier ειναι σαφεστατα ανωτερα! To πιο ενδιαφέρον σχόλιο που διάβασα τον τελευταίο καιρό περί ηχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 19, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 To πιο ενδιαφέρον σχόλιο που διάβασα τον τελευταίο καιρό περί ηχείων.Τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 19, 2013 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Τι εννοεις? Δεν ήταν ειρωνεία ή σαρκασμός Απλά επειδή λες ότι τα έχεις ακούσει και τα δυο έχει κάποια βαρύτητα η γνώμη σου, βέβαια δεν διευκρινίζεις πόσο τα δούλεψες, αν ήταν στημένα σωστά σαν 5.1 , τι άκουσες και αν υπήρχε κάρτα ήχου αλλά και πάλι σαν γνώμη είναι χρήσιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Απρίλιος 19, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 μπερδεύουμε τα πράγματα εγώ τα ήθελα ταινίες games k μουσική κύριος ψι-trance μουφα δεν τα λέω τα 265 ευρώ που είχα δόση για τα λεφτα του δεν τα λέω ότι τα πέταξα ισα ισα μια χαρά τιμή ήταν... βασικά τώρα τα δουλευω σωστά k χωρίς κάρτα ήχου παίζουν πολύ καθαρά δυνατά με καλο μπάσο τι παραπάνω να ζητήσω, k πάλι ο καθένας έχει την άποψη του ήχος είναι δεν είναι fps. να πει ο άλλος oooo έχω 5 fps (k με 5fps σώθηκες) τέλος πάντως καλορίζικα φιλε νομίζω μετά τις 5 το απόγευμα δεν έχουμε κοινή ησυχία δώσε db :neo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 22, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Μια χαρα ηχεια πηρες, παρε και μια καρτα ηχου της προκοπης...Kαι για πες seb (και γενικως προτεινεται και αλλα ατομα, γενικο το ερωτημα) πια καρτουλα ηχου να τσιμπησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 22, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009S1NTUU/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1[/ame]εγω πηρα αυτη παντως.Μια χαρα καρτουλα ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 23, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2013 Επειδη διαβασα λιγο στο νετ για καρτες ηχου, ειδα οτι αλλοι λενε οτι οι creative ειναι καλυτερες σε αποδοση ηχου σε παιχνιδια και ταινιες και οι asus καλυτερες για μουσικη... Το συστημα μου ειναι για all around χρηση, με περισσοτερη εμφαση σε ταινιες και παιχνιδια. Επειδη δεν το πολυκατεχω το θεμα πια καρτουλα να τσιμπησω ρε παιδες για τα ηχεια που εχω? Τωρα εβαλα πανω και και δοκιμασα, μια εξωτερικη και συγκεκριμενα την CREATIVE SOUND BLASTER X-FI απο την οποια και εμεινα και ικανοποιημενος απο το ηχητικο αποτελεσμα, σαφως ανωτερο της Onboard, αλλα δεν ειναι δικη μου η καρτα και σε 1-2 μερες θα την αποχωρηστω. Αν παρω μια καρτα (εσωτερικη αυτη τη φορα) ακριβοτερη απο την πιο πανω που δοκιμασα, θα δω επιπλεον βελτιωση στην αποδοση η οχι?? Με λιγα λογια αξιζει να φυγω πανω απο 60-70 ευρω για καρτα ηχου, η απο ενα σημειο και μετα τσαμπα τα χρηματα για καθημερινη απλη χρηση? Τελικα creative η asus?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 23, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2013 επειδη και εγω το ιδιο σκεφτομουν ,αλλα για να πας σε Asus D2X Xonar θες 90+ ευρω που προσωπικα για μενα ηταν υπερβολικο το ποσο για καρτα ηχου (εκτος και αν εβρησκα μεταχειρισμενη 50 ευρω που δεν υπηρχε πουθενα) .Απο εκει και περα πας σε creative.Οποτε μια ειχα να παρω μια X fi και τα 100 μοντελα που υπαρχουν σε 50-60 ευρω μεταχειρισμενη ειτε καινουργια το νεο μοντελο Ζ που σιγουρα (θεωρητικα βεβαια) θα εχει και πιο λειτουργικους drivers σε 7 64bit.Ε τα βαζεις κατω και λες Ζ 1.Το τελευταιο μοντελο της creative 2. παιζει καλυτερα με τα 7(θεωρητικα) απο drivers. 3.καλο ηχο και σε κριτικες που διαβασα ,ολοι χαρουμενοι ειναι 5.6.7....30 Τιμη τιμη τιμη.... Τωρα ειδα οτι την εβγαλαν απο το αμαζον ,εγω καπου στα 60 ευρω την πηρα.Η διαφορα με xfi δεν νομιζω οτι ακουστικα θα την καταλαβεις (σε αντιθεση με την onboard που ειναι ακομα και με τα 5500 χαοτικη ) και ενα + ειναι η εισοδος απευθειας στην καρτα ειδικης θεσης ακουστικων που ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.Εβαλα πανω τα SENNHEISER CX-300 ii και ακουγονται πολυ δυνατα και καθαρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 23, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2013 Επειδη διαβασα λιγο στο νετ για καρτες ηχου, ειδα οτι αλλοι λενε οτι οι creative ειναι καλυτερες σε αποδοση ηχου σε παιχνιδια και ταινιες και οι asus καλυτερες για μουσικη...Το συστημα μου ειναι για all around χρηση, με περισσοτερη εμφαση σε ταινιες και παιχνιδια. Επειδη δεν το πολυκατεχω το θεμα πια καρτουλα να τσιμπησω ρε παιδες για τα ηχεια που εχω? Τωρα εβαλα πανω και και δοκιμασα, μια εξωτερικη και συγκεκριμενα την CREATIVE SOUND BLASTER X-FI απο την οποια και εμεινα και ικανοποιημενος απο το ηχητικο αποτελεσμα, σαφως ανωτερο της Onboard, αλλα δεν ειναι δικη μου η καρτα και σε 1-2 μερες θα την αποχωρηστω. Αν παρω μια καρτα (εσωτερικη αυτη τη φορα) ακριβοτερη απο την πιο πανω που δοκιμασα, θα δω επιπλεον βελτιωση στην αποδοση η οχι?? Με λιγα λογια αξιζει να φυγω πανω απο 60-70 ευρω για καρτα ηχου, η απο ενα σημειο και μετα τσαμπα τα χρηματα για καθημερινη απλη χρηση? Τελικα creative η asus?? Κοίτα, επειδή ήμουν και γω στο δίλημα...με sli και τέτοιες κάρτες, που ακριβώς θα τη βάλεις τη κάρτα ήχου; * Γιατί το σκεφτόμουν και γω, αλλά άμα είναι να ψήσω τις vga...Σκεφτόμουν για τη u7, έχει και headphone amp, άμα είναι σε λογική τιμή. Τράβα σε asus από μένα. Μόνο το γεγονός ότι μου τα είχε κάνει τσουρέκια η creative με τους drivers της audigy 2ZS με έχασε από πελάτη. * Χωράει στη πρώτη pcie μάλλον σε σένα ε; Γιατί έχω την D14 και η πρώτη...δεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.