tribe Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2013 Γεία σας βρίσκομαι σε ένα δίκτυο με 10 pc και ένα server. Για κάποιο λόγο έχει 2 ιντερνετ που μοιράζονται με 2mbs το καθένα. Λέμε να κάνουμε το ένα 24 ( o ote λέει max θα πιάνουμε 8 οκ με αυτό) και να κλείσουμε τελείως το άλλο,ο "πωλητής" του οτε μόνο που δεν κατσιάδασε το παιδί που πήγε να το αλλάξει και του λέει ότι δεν θα τα κρατήσει και θα έχουμε προβήματα και καλύτερα με 2 διαφορετικές γραμμές (και δεν παίρνει ευθύνη γιατι μετά δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2mbs κτλ κτλ). Έχει δίκιο,άδικο τι να κάνουμε; ας μου πει κάποιος τη γνώμη του. ( Η δουλεία που γίνεται είναι κυρίως ιντερνετ browsing και καταχωρήσεις και παραλαβή αποστολή email) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 18, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Πρώτα από όλα, μπορείς ανά πάσα στιγμή στον ΟΤΕ να γυρίσεις από 24Mbps στο 2Mbps και το αντίστροφο.Από την στιγμή που υπολογίζουνε πως θα βγάζετε 8Mbps με την γραμμή δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ( ο πωλητής προφανώς προτίμησε τα 2 πάγια του ΟΤΕ, 2 αριθμούς στην καρτέλα του κλπ, ή απλά ήταν κλασικά ο άχρηστος πρώην δημοσιουπαλληλίσκος που δεν ξέρει αν το PC χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει ).Περιττές οι 2 γραμμές για αυτό το πράγμα, και επίσης περιττό αν απλά κάνετε internet browsing και οι 2 γραμμές αλλά και η μια 24αρα.Αν στέλνετε συχνά μεγάλα attachments ( files ) με τα e-mail, βολεύει η μια 24αρα γιατί δίνει μεγαλύτερο upload. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribe Απρίλιος 18, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με αυτούς τους πωλητές θα ξεχάσουμε και αυτά τα λίγα που ξέρουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 18, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Αν δε σας ενοχλεί το κόστος των 2 γραμμών, τότε είναι σαφώς προτιμότερες και για λόγους εφεδρείας αν πάθει κάτι η μία γραμμή. Αλλά πάλι εξαρτάται με το πόσο ανάγκη έχετε τη διαθεσιμότητα του δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Απρίλιος 18, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 ψεύτης ο πωλητής όπως και είναι το 99% αυτών...Όπως τα λέει ο billpepas...Προφανώς και θα προχωρήσετε στο σχέδιο με την 1 ADSL (εκτός εάν θέλετε προστασία βέβαια, αλλά μόνο σε περίπτωση δικτύου, γιατί λογικά ο χαλκός πηγαίνει από τον ίδιο δρόμο οπότε σε περίπτωση κοψίματος χοντρού καλωδίου, κατά 99,9% θα κοπούν και οι δύο - δηλαδή εννοώ αν θέλετε δεύτερη το σωστότερο είναι να είναι από άλλο πάροχο)Η συμβουλή μου μόνο είναι να αγοράσετε κάποιο πακέτο 12Mbps αν υπάρχει, μιας και τα 24Mbps δεν πιάνονται και συγχρονίζεις στα 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoshi Απρίλιος 18, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 cisco involved? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Απρίλιος 19, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 cisco involved?συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις βάζουν όντως ένα routerακι και κάνει load balancing αλλά και αν χαλάσει η μια από τις δύο γραμμές να τα στέλνει από αυτήν που δουλεύει. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω υπάρχουν μόντεμ με 2 adsl inputs. Τέλος μπορεί κανείς να κάνει ένα pc σαν gateway και να κάνει αυτό την δουλειά του router. Απλά θέλει 2 ethernet και είτε ένα script (τσάμπα λένε ότι δουλεύει εγώ δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά) ή ένα πρόγραμμα (το οποίο πληρώνεις).Ο φίλος όμως δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο αν αποφασίσει να προχωρήσει με την μία σύνδεση καθώς θέλει να μειώσει τα κόστη αν έχω καταλάβει καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribe Απρίλιος 19, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Αυτό ακριβώς για μείωση κόστους πρόκειται.Σας ευχαριστώ όλος για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 19, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Πληρώνεται 2 adsl 2mbps/512?Μήπως έχετε τίποτα μισθωμένο; metro ethernet κάτι;Σιγουρέψου πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribe Απρίλιος 19, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Αρχικά ήταν σε 2 ορόφους το γραφείο αλλά έγινε σύμπτυξη σε ένα και μαζί και όλες οι τηλεφωνικές γραμμές. Τι εννοείς metro ethernet? Δεν νομίζω να είναι κάτι μισθωμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Απρίλιος 19, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 metro ethernet = optical fiber ethernet leased line 2down/2up...Η άλλη περίπτωση είναι να έχει το γραφείο shdsl (synchronous dsl) 2down/2pup και πάλι...Ο κύριος λόγος της συμμετρικότητας είναι για κυκλώματα φωνής...Εγώ κόβω να έχετε απλά 2 Bussiness adsl (ίσως με isdn)...επιβεβαίωσε το όμως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribe Απρίλιος 19, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Ούτε καν business δεν είναι. Ο ένας Conn-x 2mbps και ο άλλος Ote double play 2 economy.Γι'αυτό προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κόστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 19, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Έλεγξε και τις γραμμές τηλεφώνου μη κάνεις διακοπή σε όλη τη γραμμή και όχι μόνο στο internet.Μήπως έχετε 2mbps upload και όχι απλά 2 γραμμές internet.Επίσης ζήτα να αλλάξετε πωλητή αν τελικά βγεί λάθος. Τέτοιες καραγκιοζιές δεν είναι για να συναναστρέφεσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribe Απρίλιος 19, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Τις έχουμε ελέγξει ,όλα μια χαρά δεν κόβουμε καμία γραμμή τηλεφώνου. Ούτε στα όνειρα δεν έχουμε 2mbps upload.Και εγώ απορώ με τον πωλητή.Από το speedtest : 1,75 download0.45 upload speed και κάπου εκεί είναι και για τη δεύτερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafail1994 Απρίλιος 19, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Για μένα πάντως από την στιγμή που μιλάμε για αποστολή, παραλαβή email (και εάν η εταιρία εξαρτάται και από αυτό ) θα πρέπει να υπάρχουν δυο γραμμές όπου σε περίπτωση βλάβης της μιας γραμμής να χρησιμοποιηθεί η άλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 19, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Αν μία γραμμή είναι αρκετή, μπορούν να έχουν και ένα λογαριασμό 3g για περιπτώσεις βλάβης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.