Jump to content

ebay+seller+προβλημα

makio

Recommended Posts

λοιπον φιλτατοι

27/3 παρηγγειλα ενα πλαστικο για οθονη λαπτοπ (bezzel)

28/3 παρηγγειλα παλι το ιδιο γιατι ο πελατης ειχε και 2ο με σπασμενο το πλαισιο...!

11/4 φθανουν ταυτοχρονα Ελλαδα και 15/4 στα χερια μου - ανοιγω τα 2 δεματα/φακελους και βλεπω 2 πλαστικα ασχετα αλλα ολοιδια....ηθελα για ΗΡ και μου εστειλαν για LENOVO...

Aνοιξα αμεσως case στο ebay ,ο πωλητης μου ζητησε φωτο κλπ και του προτεινα για να μην μπερδευτει αλλο η κατασταση να μου στειλει και τα 2 μαζι - και να του στειλω εγω πισω τα λαθος και θα κλεισω το case dispute μολις τα λαβω....

αυτος επιμενει να κλεισω το case και θα τα στειλει το συντομοτερο....

το ερωτημα για να μην το βασανιζουμε πολυ - αν κλεισω το dispute case αν κατι παει στραβα και μου στειλει 3 κιλα πατατες ,μπορω να το ανοιξω παλι ? (feedback δεν εχω δωσει ακομα)

δεν εχω σκοπο να του αφησω αρνητικη με το καλημερα που λενε...παντως και θετικη να του αφησω , δεν θα ειναι ...5στερη!!...ηδη εχει αρχισει να με εκνευριζει...

αρα σωστα εχω την ιδεα οτι αν κλεισω το case δεν ξανανοιγει...

α) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

β) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

γ) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

δ) Στο case μεσα ανεβαζεις φωτο των bezel, του πακετου που ΘΑ στειλεις και μετα την αποδειξη αποστολης. Ιδανικα με Τracking ID για να ξερεις που ειναι ανα πασα στιγμη.

ε) wait :hehe:

α) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

β) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

γ) ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το case

δ) Στο case μεσα ανεβαζεις φωτο των bezel, του πακετου που ΘΑ στειλεις και μετα την αποδειξη αποστολης. Ιδανικα με Τracking ID για να ξερεις που ειναι ανα πασα στιγμη.

ε) wait :hehe:

στη σκεψη μου μεσα εισαι!!

αυτο σκεφτομουν - να εχω ετοιμο το πακετο στο ταχ/μειο και να παρω φωτο ...αποχαιρετισμου!

με σφραγιδες κλπ κλπ

μια αλλη λυση που συζηταμε ειναι να μου κανει refund + post αλλα αυτο θα γινει αφου λαβει αυτος τα bezel...

λογικα αν παμε σ αυτη τη λυση ,δεν θα ξεπεραστει ο χρονος επιλυσης μεταξυ μας ?(8 μερες?)

μετα αναλαμβανει ο ...διαμεσολαβητης του ebay?

sorry για τα πολλαπλα ερωτηματα αλλα δεν ειχα τετοιο προβλημα ξανα - κατι ψιλοδιαφορες εχουν λυθει παλιοτερα πολυ ευκολα και δικαια...

8 μερες ειναι το minimum που εισαι υποχρεωμενος να περιμενεις για να να αναλαβει το ebay(αν το ζητησεις).H υποθεση θα μεινει ανοιχτη για πολυ περισσοτερο, και θα κλεισει αυτοματα μονη της αν δεν το ζητησεις εσυ μετα απο 45 μερες πχ_δεν θυμαμαι ακριβως το χρονικο διαστημα.

Case δεν επρεπε να ανοιξεις πριν επικοινωνησεις μαζι του.Θα ανοιγες αν σου εστελνε τελικα 1 κιλο πατατες.

Το case μην το κλεισεις παντως τωρα που το ανοιξες, ειναι η διασφαλιση σου οτι θα παρεις ή το προιον που θες ή τα λεφτα σου πισω.

Αν δεν προθυμοποιηθεί ο ίδιος να σου στείλει τα σωστά δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

Αν έχει κάνει αρκετές πωλήσεις και με θετικές ψήφους ποσοστού 90% και πάνω θα ζημιωθείς εσύ, θα τελειώσουν οι μέρες που έχετε να τα βρείτε μεταξύ σας και όταν μπει ο "κριτής" του ebay θα αποφασίσει οτι για να πάρεις πίσω τα χρήματα σου πρέπει να στείλεις πίσω τα αντικείμενα με συστημένο δέμα και δικά σου έξοδα...

Στα γράφω αυτά γιατί κρίνω από δική μου εμπειρία:

Αγόρασα κέντρα ποδηλάτου απο Γαλλία με επισήμανση "NOS", μου έρχεται το πακέτο και το ένα είναι σε κακή κατάσταση. Ανεβάζω φωτογραφίες στο case, γράφω ότι πριν ανοίξω case έστειλα 3 μηνύματα σε διάστημα 1 εβδομάδας χωρίς να απαντήσει και ότι έβλεπα από το προφίλ του ότι δίνει αξιολογήσεις (ήταν ενεργός) στην εβδομάδα αυτή (όλα με ημερομηνίες και ώρες). Ζητώ και μου δίνουν τα προσωπικά του στοιχεία: τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση. Του στέλνω 3 mails, και του κάνω 2 τηλεφωνήματα που δεν σηκώνει ποτέ. Το αναφέρω και αυτό στο case, τελειώνουν οι μέρες που έπρεπε να συνεννοηθούμε και ξαφνικά μου λέει το ebay ότι αποφασίσαμε ως site ότι πρέπει να στείλεις με δικά σου έξοδα συστημένο το δέμα για να πάρεις πίσω τα χρήματα σου. Η απάντηση μου είναι ότι έκανα την πληρωμή άμεσα και χωρίς πρόβλημα, έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω, κάνω υπομονή, ο άλλος με αγνοεί, μου στέλνει κάτι κατεστραμμένο και το δίκαιο είναι να του στείλω πίσω το δέμα στην πόρτα του με δικά μου χρήματα και συστημένο που κάνει 30 ευρώ για να πάρω τα 60 δολάρια του δέματος συν τα 10 δολάρια απλού που είχε στείλει; Και μου απαντάνε πείτε στο τάδε κούριερ αυτό τον κωδικό και αντί 30 θα δώσετε 27... Και κάτι ακόμα, ενα επιπλέον αρνητικό είναι οτι κάθε φορά απαντάει διαφορετικό άτομο απο ebay και πρέπει μεσα σε 1500 χαρακτήρες να εξηγείς απο την αρχή τι έχει γίνει.

Αν δεν προθυμοποιηθεί ο ίδιος να σου στείλει τα σωστά δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

Και κάτι ακόμα, ενα επιπλέον αρνητικό είναι οτι κάθε φορά απαντάει διαφορετικό άτομο απο ebay και πρέπει μεσα σε 1500 χαρακτήρες να εξηγείς απο την αρχή τι έχει γίνει.

Οχι δεν ισχυει.Οτι γραφεις εσυ κι η αλλη πλευρα, γινεται save και οποιος ασχολειται με το case μπορει να τα διαβασει.

ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια!

κανονισαμε και αυριο παω ταχ/μειο ,του τα στελνω πισω registered και θα μου επιστρεψει το ποσο + τα εξοδα μου

εφ οσον υπαρχει περιθωριο 45 ημερων πιστευω θα ειμαι καλυμενος.

αν εχει θετικες αξιολογήσεις δυσκολα θα ριψοκυνδινεψει να τις χάσει ειδικα αν εχει πολλά πράματα που πουλάει.

Σε τετοια περιπτωση μην αγχωνεσαι θα στα επιστρεψει όλα και χρηματα και μεταφορικα απο τη στιγμή που το λάθος είναι δικό του.

ο πωλητης εχει καλη βαθμολογια (99,2) για το μεγεθος του >πανω απο 6.000 αντικειμενα προς πωληση...

δεν ειμαι απο τους τυπους που για 2$ αφηνω αρνητικη γιατι περιμενα να αγορασω κελεπουρι!! τα βλεπω συχνα αυτα και χαλανε σωστους πωλητες στο ebay...

εδω ομως μιλαμε για 65 λιρες συνολο για 2 πλαστικα που δυστυχως δεν βρισκονται ευκολα και λογω του οτι σπανε επισης ευκολα εκμεταλευονται την περιπτωση....

και μαλιστα τα 2 bezel που μου εστειλε τα χρεωνει ακομα πιο ακριβα! (~40 το ενα!)

Εχω ενα παρομοιο θεματακι αγορασα led stripe απο το ebay (5M 16.4FT RGB SMD 5050 60leds/M Christmas Stripe Light + IR Controller UK Stock | eBay)

την περιγραφει σαν 60 led/M ενω ειναι 30 led/M 1ον αυτο και 2ον ο controller του δεν δουλευει αναβoυν τα led απο την ταινια σε λευκο αλλα δεν αλλαζουν χρωμα με τιποτα δοκιμασα και αλλη μπαταρια στο controller αλλα παλι τιποτα ο τυπος λει να του τα στειλω με courier και οχι ελτα (send them back via courier and not postage office with tracking number) πηγα ρωτησα σημερα και μου λενε για ~17 ευρω πανω κατω

Τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

Εχω ενα παρομοιο θεματακι αγορασα led stripe απο το ebay (5M 16.4FT RGB SMD 5050 60leds/M Christmas Stripe Light + IR Controller UK Stock | eBay)

την περιγραφει σαν 60 led/M ενω ειναι 30 led/M 1ον αυτο και 2ον ο controller του δεν δουλευει αναβoυν τα led απο την ταινια σε λευκο αλλα δεν αλλαζουν χρωμα με τιποτα δοκιμασα και αλλη μπαταρια στο controller αλλα παλι τιποτα ο τυπος λει να του τα στειλω με courier και οχι ελτα (send them back via courier and not postage office with tracking number) πηγα ρωτησα σημερα και μου λενε για ~17 ευρω πανω κατω

Τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

αυτος με courier το εστειλε??οχι'.Σου ζηταει να το στειλεις με courier γιατι νομιζει οτι το postage θα ειναι χωρις tracking και θα κανει 1 μηνα να παει.

Λοιπον θα το στειλεις με ελτα συστημενο Α προτεραιοτητα.Αν το στειλεις Δευτερα μπορει να το παρει και μεχρι την Παρασκευη,λεω μπορει γιατι ο χρονος παραδοσης δεν ειναι εγγυημενος μπορει να το παρει δηλαδη την μεθεπόμενη Παρασκευη (αναλογα με το traffic και την περιοχη που ειναι ο τυπος),που παλι σουπερ ειναι.Περισσοτερο παντως δεν θα παρει.Mε το tracking που θα παρεις να μπορεις να δεις που ειναι μεσα απο το track n trace των royal mail.

Οριστε και ο τιμοκαταλογος των ελτα

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/pricelist_epistol_2012.pdf

Αν ημουνα στην θεση σου πριν το πακεταρω θα τραβουσα photos, video Που να φαινεται το προβλημα.

Αν μια στο εκατομμύριοο τυπος μετα την παραλαβη ισχυριστει τιποτα περιεργο ανοιγεις case στο ebay Και τον ταπωνεις .Λιγο δυσκολο να γινει γιατι εχει καλο feedback αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα.Το ebay λειτουργει σαν δικαστηριο.Αν μπορεις να αποδειξεις αυτο που ισχυριζεσαι τοτε παντα τα case θα ειναι υπερ σου.

αυτος με courier το εστειλε??οχι'.Σου ζηταει να το στειλεις με courier γιατι νομιζει οτι το postage θα ειναι χωρις tracking και θα κανει 1 μηνα να παει.

Λοιπον θα το στειλεις με ελτα συστημενο Α προτεραιοτητα.Αν το στειλεις Δευτερα μπορει να το παρει και μεχρι την Παρασκευη,λεω μπορει γιατι ο χρονος παραδοσης δεν ειναι εγγυημενος μπορει να το παρει δηλαδη την μεθεπόμενη Παρασκευη (αναλογα με το traffic και την περιοχη που ειναι ο τυπος),που παλι σουπερ ειναι.Περισσοτερο παντως δεν θα παρει.Mε το tracking που θα παρεις να μπορεις να δεις που ειναι μεσα απο το track n trace των royal mail.

Οριστε και ο τιμοκαταλογος των ελτα

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/pricelist_epistol_2012.pdf

Αυτος το θελει στη συσκευασια που το εστειλεκαι στα ελτα παει στα 9.1 παλι μιλαμε για κατι αφυμφορο σε σχεση με το ποσο αγορας για να παρω τα περιπου 28 ευρω που εδωσα πρεπει να δωσω 10 ευρω

Για το controller δεν μπορω να το αποδειξω γιατι θελει video για το οτι μου εστειλε 30 led ανα μετρο ειναι ευκολο (εγω εκατσα και μετρισα led σε ολη την ταινια μπας και δεν μετρουσα καλα με το μετρο αλλα τα led βγαινουν 153 οπως και οσες φορες και αν τα μετρισω

Κανονικα επιστροφη γινεται αν απλα δεν θες το προιον, το μετανιωσες κτλ αλλα το προιον ειναι σε αριστη λειτουργικη κατασταση.

Απο την στιγμη που δεν δουλευει τραβα photos και video που να δειχνει το προβλημα και στειλε του μηνυμα μεσα απο το ebay .Πες οτι δεν φταις εσυ να πληρωσεις μεταφορικα αν ο αλλος στελνει χαλασμενα και ζητα αντικατασταση χωρις να στειλεις τιποτα πισω,και βαλε και λιγο σαλτσα οτι δεν θες να αφησεις αρνητικη αξιολογηση αν και ειναι απογοητευμενος με το προιον γιατι πιστευεις οτι με την επικοινωνια λυνεις ολα τα προβληματα.Μπορει να δεχτει αλλα μπορει και οχι.

Κανε αυτο πρωτα και βλεπεις

Εγω προσωπικα οσες φορες ελαβα λαθος/χαλασμενο προιον και εστειλα photos ΟΛΟΙ μου το ξαναστειλανε χωρις να στειλω τιποτα πισω.

Την επιστροφη πολλοι την ζητανε για να σιγουρευτουνε οτι αυτα που ισχυριζεται ο αγοραστης ειναι αληθεια.Αν μπορεσεις να τον πεισεις με Photos πιστευω δεν θα χρειαστει να στειλεις τιποτα πισω.

Κανονικα επιστροφη γινεται αν απλα δεν θες το προιον, το μετανιωσες κτλ αλλα το προιον ειναι σε αριστη λειτουργικη κατασταση.

Απο την στιγμη που δεν δουλευει τραβα photos και video που να δειχνει το προβλημα και στειλε του μηνυμα μεσα απο το ebay .Πες οτι δεν φταις εσυ να πληρωσεις μεταφορικα αν ο αλλος στελνει χαλασμενα και ζητα αντικατασταση χωρις να στειλεις τιποτα πισω,και βαλε και λιγο σαλτσα οτι δεν θες να αφησεις αρνητικη αξιολογηση αν και ειναι απογοητευμενος με το προιον γιατι πιστευεις οτι με την επικοινωνια λυνεις ολα τα προβληματα.Μπορει να δεχτει αλλα μπορει και οχι.

Κανε αυτο πρωτα και βλεπεις

Το θεμα δεν ειναι μονο οτι δεν δουλευει αλλα δεν ειναι και οτι περιγραφει αλλο 30 led στο μετρο που εστειλε και αλλο 60 στο μετρο η διαφορα δεν ειναι μικρη μιλαμε για 2πλασιο αριθμο led

Το θεμα δεν ειναι μονο οτι δεν δουλευει αλλα δεν ειναι και οτι περιγραφει αλλο 30 led στο μετρο που εστειλε και αλλο 60 στο μετρο η διαφορα δεν ειναι μικρη μιλαμε για 2πλασιο αριθμο led

Αυτο ειναι item not as described case.Αν την ανοιξεις θα την κερδισεις.Εγω θα επικοινωνουσα μαζι του και θα του ζητουσα να στειλει το σωστο.Αν δεν συμφωνουσε θα ανοιγα case.

Αυτο ειναι item not as described case.Αν την ανοιξεις θα την κερδισεις.Εγω θα επικοινωνουσα μαζι του και θα του ζητουσα να στειλει το σωστο.Αν δεν συμφωνουσε θα ανοιγα case.

Απο την τριτη στελνω μυνηματα και ο τυπος με γραφει εκει που δεν πιανει η μελανι

ανοιξα case και μου απαντησαν οτι ο πωλητης δεχετε επιστροφες μετα στις 14 πρωτες μερες και να το στειλω πισω με δικα μου εξοδα (θελουν να τους δωσω tracking Number )

κοιτωντας τωρα στο ebay βλεπω οτι η διεθυνση που μου δινουν να στειλω το δεμα ειναι hong kong ενω το πακετο ηρθε απο αγγλια

το αρχικο δεμα με την διευθυνση του δεν την εχεις?

σημερα εστειλα δεμα για hong kong ,φακελος bubble αρκετα μεγαλος με τα 2 bezel + λιγο bubble τιλυγμα ,βαρος περ.300 γρ , 'ακανονιστο σχημα',συστημενο = συνολο 7.43 ευρω.

τωρα περιμενω refund + ta 7.4 ευρω οπως συμφωνησαμε...

οπως προειπαν τα παιδια - παρε φωτο και βιντεο και την αρχικη συσκευασια αν την εχεις μαζι, μιλησε μαζι του για το προβλημα και οτι ΔΕΝ θελεις να αφησεις 1η φορα αρνητικη.... επισης ανοιξε case και προσπαθησε ολες οι 'συνομιλιες' να περνανε απο εκει....

το αρχικο δεμα με την διευθυνση του δεν την εχεις?

σημερα εστειλα δεμα για hong kong ,φακελος bubble αρκετα μεγαλος με τα 2 bezel + λιγο bubble τιλυγμα ,βαρος περ.300 γρ , 'ακανονιστο σχημα',συστημενο = συνολο 7.43 ευρω.

τωρα περιμενω refund + ta 7.4 ευρω οπως συμφωνησαμε...

οπως προειπαν τα παιδια - παρε φωτο και βιντεο και την αρχικη συσκευασια αν την εχεις μαζι, μιλησε μαζι του για το προβλημα και οτι ΔΕΝ θελεις να αφησεις 1η φορα αρνητικη.... επισης ανοιξε case και προσπαθησε ολες οι 'συνομιλιες' να περνανε απο εκει....

Τα εχω ολα δεν πεταξα τιποτα η συσκευασια του οπως ακριβως μου την εστειλε βγαινει 870 γραμμαρια και κατι ψιλα

Πανω η συσκευασια εχει διευθινση αγγλιας αυτοι μου ζητανε να το στειλω κινα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.