johnyb98 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2013 Στο tablet, όταν κάνω scanning, το μόνο router που βρίσκει είναι το δικό μου. Ενώ τριγύρω υπάρχουν 8-10 δίκτυα. Τα εντοπίζει το laptop. Είναι φυσιολογικό αυτό;Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο; Μπορώ να κάνω κάτι;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Απρίλιος 18, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 ειναι φυσιολογικο αν η καρτα του ταμπλετ δεν ειναι τοσο δυνατη οσο του λαπτοπ ή δεν εχει τοσο καλη κεραια.το ταμπλετ ειναι καποιο κινεζικο?καποια κινεζικα (για οικονομια μαλων) δεν εχουν καλη κεραια ή εχουν μονο ενα κοματι καλωδιο κολλημενο για κεραια.σε αυτη την περιπτωση αν εχεις κολλητήρι και παρεις μια εσωτερικη κεραια λαπτοπ και την αντικαταστησεις εχεις τεραστια διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Απρίλιος 18, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Ναι, είναι ένα κινέζικο.Κολλητήρι έχω. Αλλά, όλο αυτό γιά την κεραία μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Δεν είναι μεγαλοδουλειά να ανοίξεις το tablet και να κάνεις τόσο ψιλοπράγματα με δάχτυλα σε τόσο μικρά pcb?Έχεις κάποιο tutorial/UTube video να μου δείξεις, μιά που δεν έχω ξανακάνει κάτι ανάλογο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LABROS Απρίλιος 18, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 σε αυτη την περιπτωση αν εχεις κολλητήρι και παρεις μια εσωτερικη κεραια λαπτοπ και την αντικαταστησεις εχεις τεραστια διαφορα.Που βρισκουμε τετοια κεραια ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Απρίλιος 19, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Λάμπρο, φαντάζομαι ο Διονύσης εννοεί κάτι σαν αυτά: Αν είναι κάτι τέτοιο, μπορείς να βρεις κάπου όπως εδώ. Κάνε και μία αναζήτηση το Google image search με θέμα tablet antenna. Αν είναι κάτι τέτοιο, όμως, δε νομίζω ότι χρειάζεται κολλητήρι. Μία απλή αντικατάσταση κεραίας είναι. Βάζεις μία πιό δυνατή στη θέση της κινέζικης τσίχλας. Πού χρειάζεται το κολλητήρι; Αν μπορούσε να γίνει λίγο πιό συγκεκριμένος ο Διονύσης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Απρίλιος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 αν η κεραια ειναι συνδεμενη στην καρτα με UFL βυσμα οπως στις εικονες που δειχνει ο johnyb98 τοτε δεν χρειαζεται κολλητηρι.αλλα σε ολες σχεδων τις περιπτώσεις το καλωδιο της κεραιας ειναι κολλημενο με κολλητηρι στην καρτα.στη δευτερη φοτο του johnyb98 φαίνεται η κεραια απο flytouch3 που εχει πολυ χαλια σημα.κεραια εννοώ σαν αυτη Laptop Desktop Notebook Networking Wi Fi Card Mini PCI E U FL Internal Antenna | eBayστο δικο μου πριν ειχα 50% σημα στο ιδιο δωματιο με το ρουτερ και μετα ειχα full σε ολο το σπιτι και 30-50% στον κατω οροφο.το ποιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι μια ανζητηση εικονων του ταμπλετ σου στο google μηπως βρεις καποια απο καποιον που να το εχει ανοιξει και να φαινεται τι κεραια εχει ωστε να δεις αν θελει αλλαγη χωρις να το ανοιξεις.επειδη ειναι πολυ λεπτοδουλεια η αλλαγη της θα σε συμβούλευα, ειδικα αν δεν εχεις σταθερο χερι, να βαλεις μονωτική ταινία γυρω απο σημειο που θα κανεις την κολληση και να τη βγαλεις μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Απρίλιος 19, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Διονύση, είπες ότι με την αντικατάσταση της κεραίας σου είχες full σήμα στο δικό σου router και 30%-50% στον κατω οροφο. Τα tablets δεν είναι σαν τα κινητά;Εγώ δεν έχω wi-fi στο κινητό μου. Αλλά, φίλος μου με wi-fi κινητό που έρχεται σπίτι, πιάνει τριγύρω δίκτυα. Όχι όσα πιάνει το laptop, αλλά κάποια που είναι σε απόσταση περίπου 3 ορόφων απ' το δικό μου (φανταστείτε το ύψος ορόφων σε διαγώνιο) τα βρίσκει. Το λέω με σιγουριά γιατί τα συγκεκριμένα δίκτυα είναι γειτόνων που ξέρω. Οπότε, ξέρω και την απόσταση.Είναι λιγότερο ισχυρά τα tablets από τα κινητά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Απρίλιος 19, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 δεν παιζει ρολο αν ειναι κινητο ,ταμπλετα, λαπτοπ. η κεραια που εχει το καθε μοντελο παιζει ρολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Απρίλιος 19, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Διονύση, ευχαριστούμε γιά τη βοήθεια. Πολύτιμη !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Απρίλιος 20, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2013 η ενταση του ασυρματου οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω εξαρτατε απο το καθε μοντελο.στις περισσοτερες περιπτωσεις η ασυρματη καρτα στα ταμπλετ ειναι μια usb καρτα ιδια με αυτες για τα pc, (χωρις το πλαστικο περιβλημα και το βυσμα) που ειναι κολλημενη, συνήθως με καλωδιοταινια, πανω σε ενα usb header της μητρικης.μια φορα ειχα δει σε καποιο ξενο φορουμ ενα ταμπλετ που η ασυρματη καρτα ηταν ενα κανονικο usb stick. μπορουσες να το βγαλεις και να το βαλεις κατευθειαν στο pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LABROS Απρίλιος 25, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Κεραια απο router PIRELLI θα κανει ρε παιδες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Απρίλιος 26, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 θεωρώ σχεδόν απιθανο να χωρεσει μεσα στο ταμπλετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.