Jump to content

Πρόβλημα σε ATI Shapphire 6970 ?!

Ellhnas

Recommended Posts

...

Στο θέμα μας φίλε μου ειχα παλιοτερα και γω μια 6970 second hand και ο φιλος που την ειχε τελικα την ειχε ανοιξει παρ όλο που μου ελεγε πως δεν το ειχε κάνει...είχε πνήξει τον πυρηνα με θερμοαγωγιμη με αποτελεσμα αντι για καλυτερα ηταν χειροτερα συν του οτι ειχε βγάλει απο τις μνημες την αυτοκολητη ταινια αυτη την ασπρη σαν τσιχλα οπότε η καρτα σε Idle βαραγε 95 βαθμους σε game 110!!! ...

Χθες το βραδυ εγινε επεμβαση τελικα. Ανυσηχο πνευμα βλεπετε, δε μπορουσα να αντισταθω.

Θα σταθω σε αυτα τα 2 φιλε μου:

1) 2ο χερι κι εγω. Το παλικαρι μου πε οτι δεν εχει ανοιχθει... Ψεμα. Μεγαλο ψεμα!!

Βγαζω τη καρτα απο το κουτι, και κοιταω απο πισω τη χιαστι βασουλα που βιδωνει στο pcb.

Ενω φαινομενικα φαινονταν οκ, δεν ηταν σωστα βιδωμενο. (Καλα να παθω σκευτομαι που

δεν το ειχα προσεξει τη 1η φορα που την επιασα στα χερια μου). Ξεκουμπωνω το καπακι,

και ξεκιναω ξεβιδωμα της ψυκτρας. Εσωτερικα ηταν καθαρη, εκτος απο πολυ λιγες σκονιτσες.

Με το που ξεβιδωνω τη ψυκτρα :-O Σχεδον καθολου παστα στον πυρηνα πανω. ΣΑΦΩΣ και δεν

ειχε τη μαμισια, και σε ουδεμια περιπτωση δεν εφτανε αυτη που ειχε βαλει ο πρωην κατοχος της.

2) Ευτηχως τα thermal pads ηταν στη θεση τους και δεν ειχα προβλημα με αυτα...

Αποτελεσματα:

Σε Idle η καρτα πλεον απο τους 43 βαθμους, επεσε στους 32.

Σε Load η καρτα απο τους 103 βαθμους που εφτανε και εκλεινε το furmark επεσε στους 86.

3 τεστ στο furmark τα περασε κανονικα χωρις προβλημα. Ο θορυβος συνεχιζει δυστηχως, οποτε

επιστρεφω και στην αρχικη σκεψη για αλλαγη ψυκτρας.

Με το Crysis 3 συνεχιζω κι εχω προβληματα... Ενω το πισι ηταν full stable, χθες αφου εκανα τα

τεστ δοκιμασα να παιξω. Τη 1η φορα που το εβαλα, επαιξα για 5 λεπτα και στο Quit μου πεταξε

Bsod, system exception service. Περναω και το update 1.3 που βρηκα το τελευταιο, και δοκιμαζω

ξανα. Τη 2η φορα για ενα 5λεπτο οκ ολα, ανοιγμα-κλεισιμο. Λεω λυθηκε... Αμ δε, μετα απο λιγο

που ξανακατσα να παιξω bsod κατα τη διαρκεια του gaming. Μπαινω BIOS, τα γυρναω ολα σε στοκ

και ξαναμπαινω στο game. Επαιξα κανα 40λεπτο χωρις προβλημα. Και ρωταω τωρα: πως ειναι δυνατον

με prime και memtest να ειμαι σταθερος, VGA χωρις o/c, και στο Crysis 3 να μου κανει ολα αυτα ?

Aνάσανε η καρτούλα.

Όταν λες θόρυβο τί ακριβώς κάνει?

Όσο για το crysis και τις bsod δεν πρέπει να είσαι σταθερός.

Τί ρυθμίσεις έχεις κάνει για τα 4.2 και πόση ώρα έτρεξες prime?

Το memtest δεν είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση.

Μου παιρνει τα αυτια στην κυριολεξια. 3 δωματια παραπερα και η γυναικα ακουει τη καρτα

οταν παιζω crysis... ψαχνω αεροψυκτρα τωρα για την καρτα οποτε αν εχετε να προτεινετε

κατι, ριχτε το.

Τωρα ρυθμισεις δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια, αλλα, το prime ετρεχε για 16 ωρες και

το μεμτεστ περασε 9 τεστ χωρις προβληματα και τα δυο. :)

Παντως χθες εκανα φορματ. Win & Updates full, drivers οι τελευταιοι. Εβαλα 2-3 προγραματακια

και κανω εγκατασταση ξανα το Crysis απο αλλο DVD αυτη τη φορα, περναω και το 1.3 update

και ξεκιναω δοκιμες με ολα να ειναι στοκ. Επαιξα 2 φορες απο μια ωρα χωρις κανενα

προβλημα. Σημερα αν θα εχω χρονο θα ξαναδοκιμασω με στοκ, και αν δεν παρουσιασει

καποιο προβλημα θα το γυρισω στο o/c profile. Η καρτα θα παραμεινει στοκ και στις δυο

περιπτωσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.