AIRETIKOS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2013 Πριν κανα μήνα αγόρασα ενα corsair hx1050 gold+ και οταν του έβαλα πάνω μια 7970 άρχισε το coil whine,βίντεο [ame] [/ame] Το ερώτημα μου είναι το εξής: Με την πάροδο του χρόνου ο θόρυβος παίζει να αυξηθεί? Επίσης υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Απρίλιος 16, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Ξεκαθάρισε πρώτα αν είναι στη κάρτα ή στο τροφοδοτικό το θέμα. Δες εδώ - 7970 coil whine, a way to fix it? *solved*Αν είναι το τροφοδοτικό μπορεί να είναι από πηνίο ο θόρυβος ή από τον ανεμιστήρα (πολύ χαμηλό duty cycle σε low-freq pwm). Αν ο θόρυβος παραμένει ίδιος όταν ξεκινήσει ο ανεμιστήρας σημαίνει ότι είναι από πηνίο. Αν υπάρχουν εγγυήσεις προχώρα σε αλλαγή διότι ο θόρυβος είναι ένδειξη αστοχίας. Αν όχι , πειράματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Απρίλιος 16, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 100% είναι απο το τροφοδοτικό,νομίζω οτι φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο.Το τροφοδοτικό το πήγα πίσω στο μαγαζί και μου είπαν ότι το ελέγξανεστην αντιπροσωπία και δεν κάνει θόρυβο.Τους έστειλα και το βίντεο να δω τη θα μου πούνε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 16, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Τον ήχο τον ακούς και αν είσαι μακρια ? ή πρεπει να πας τόσο κοντά όπως φένεται στο video για να τον ακούσεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Απρίλιος 16, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Για να αποκλείσεις τον ανεμιστήρα με ένα πχ καλαμάκι προσπάθησε προσεκτικά να τον εκκινήσεις/σταματήσεις .Θεωρώ ότι το βίντεο δεν είναι δικό σου διότι δεν το αναφέρεις , στο τέλος που ξεκινά ο ανεμιστήρας ο ήχος διαφοροποιείται. Διαφορές στη χροιά του ήχου φανερώνουν ότι ο θόρυβος είναι από τον ανεμιστήρα. Διαφορετικά το μόνο που μπορώ να προτείνω , είναι να ανοίξεις το τροφοδοτικό και να βάλεις θερμόκολλα πάνω στα πηνία , αυτό στην περίπτωση που η εγγύηση έχει λήξει. Ενδεχομένως και κάποιες μικροαλλαγές στα καλώδια του τροφοδοτικού (εναλλαγή μεταξύ των συσκευών) ίσως παίξουν τον ρόλο τους. Πάντως σε ένα τόσο ακριβό (όχι απαραίτητα εφάμμιλα καλό) τροφοδοτικό που υποτίθεται ότι υποστηρίζεται από επταετή εγγύηση δεν μπορούν να σου αρνηθούν το παραμικρό , το rma είναι πρώτη επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Απρίλιος 16, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Ο θόρυβος ακούγετε μόνο υπό φορτίο σχετικά δυνατά δλδ σε κλειστό κουτί με τους υπολοίπους ανεμιστήρες σε φουλ το ακούω.Αν είναι απο το φανακι φαντάζομαι ότι θαέπρεπε να ακούγετε συνεχεία και οχι μόνο όταν τρέχω κάποιο παιχνίδι.Οι διαφορές στη χροιά είναι γιατί μερικές φορές κουνάω το ποντίκι.Το θέμα είναι ότι στην "αντιπροσωπία"λένε οτι δεν το κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Απρίλιος 16, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Αν δεν ελέγξεις τον ανεμιστήρα μην τον αποκλείεις , λόγω της ιδιαiτερότητας του controller. Εν πάσει περιπτώσει αφού δε βρίσκουν αυτοί κάτι πήγαινέ το με το pc σου να τους το αποδείξεις. Αν όπως λες παίρνει αυτιά όταν όλοι οι υπόλοιποι ανεμιστήρες είναι στο φουλ πόσο μπορείς να βελτιώσεις μία τέτοια κατάσταση; Αν δεν σε δεχτούν στείλε το απευθείας στην corsair που υποτίθεται ότι έχει και καλό aftermarket service. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Απρίλιος 17, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Τελικά τζίφος,μίλησα πάλι με το κατάστημα και μου λένε τα ίδια.Ότι δεν κάνει θόρυβο και ότι ίσως να φταίει η μητρική μου.Παίζει να φταίει η μητρική η vga και να ακούγετε το τροφοδοτικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Απρίλιος 17, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Φυσικά και μπορεί να υπάρξει τέτοιος βόμβος από την μητρική με την λογική ότι και εκεί υπάρχουν πηνία. Μάλιστα έτυχε σε κάποια μητρική που είχε δυνατότητα αλλαγής της συχνότητας του pwm τροφοδοσίας της cpu κατά τι , να μεταβληθεί /εξαληφθεί ο θόρυβος. Δεν θυμάμαι πιο θέμα ήταν ακριβώς αλλά θυμάμαι την περίπτωση. Στο link που σου έδωσα στην αρχή το πρόβλημα ήταν στη VGA. Θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να κάνεις κάποιες δοκιμές με άλλα parts και αρχικά με το τροφοδοτικό μόνο του.Δεν απάντησες αν έκανες δοκιμή τον ανεμιστήρα , διότι αυτός ο ήχος που ακούγεται στο βίντεο είναι πολύ τραχύς και δε μου κάνει για πηνίο. Τέτοιος ήχος θα πρέπει να βγάζει κραδασμό. Αφού σκοπεύεις να μπεις στη διαδικασία να το διερευνήσεις θα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για το κάθε εξάρτημα που βγάζεις από τη "μαύρη" λίστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Απρίλιος 17, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Ο θορυβος είναι 100% από το τροφοδοτικό,το μαγαζί λέει ότι ίσωςνα ευθύνεται η μητρική για τον θόρυβο του τροφοδοτικού.Το φανακιδεν είναι συγουρα.Έβαλα πάνω ενα cx600 και δεν ακούγετε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Απρίλιος 17, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 αν δοκιμασεις το τροφοδοτικο σε αλλο pc το κανει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Απρίλιος 17, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Αύριο που θα το πάρω απο το μαγαζί θα το δοκιμάσω και σε άλλο πισι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.