Jump to content

flash bios με black screen?

Fu Manchu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Έχω μια gigabyte ga-8ipe1000 rev 3.0 και θέλω σαν τελευταία κίνηση να φλασαρω το bios. Οταν ξεκινάει το PC έχω μια μαύρη οθόνη. Τα ξήλωνω όλα και δεν ακούω κανένα μπιπ απο το speaker. Δοκίμασα άλλες μνήμες άλλες κάρτες γραφικών τίποτα. Υπαρχει τρόπος με black screen να φλασαρω το bios η Ματαιος ο κόπος;

Ευχαριστω

Aν δεν ακούγεται μπιπ από τη μητρική τότε ίσως έχει πρόβλημα. Με μαύρη οθόνη πως θα κάνεις flash...

Ξεκίνα με έλεγχο επεξεργαστή, μνήμης και τροφοδοτικού με αυτή τη σειρά.

Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει και η μητρική. Πολλές μητρικές τώρα τελευταία δεν τα πάνε καλά σε BIOS update και μένουν "τούβλα" μετά. Δεν δοκίμασες να αναβαθμίσεις ήδη το bios πριν το πρόβλημα, έτσι;

Γίνεται μια χαρά πάντως bios flash, αρκεί να μπορεί να bootαρει από cd/dvd.

Με το notepad φτιάχνεις ένα αρχείο που περιέχει την εντολή του flash

π.χ. flash.exe ABCDEGH.xyz -modifier1 -modifier2 (βρες την εντολή για το φλας από το site του κατασκευαστή στις οδηγίες, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ modifiers που να κόβουν τις ερωτήσεις (Proceed/Are you sure κτλ).

Το σώζεις σαν autoexec.bat. Φτιάχνεις ένα bootable cd/dvd με το προαναφερθέν autoexec.bat μέσα, το πρόγραμμα που κάνεις φλας και το νέο bios (χύμα στο cd μη τα βάλεις σε directory). Μετά bootαρεις και περιμένεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.