Jump to content

Η κατάλληλη σχολή πληροφορικής στην Αθήνα

Panos_B

Recommended Posts

επειδη φετος εδωσα και εγω πανελληνιες και δυστυχως ειμαι ~130 μορια κατω απο την περσινη βαση των ημμυ στο εμπ,που ηθελα,μπορειτε να μου πειτε αν αξιζει να παω σε αλλη πολη στην ιδια σχολη;και αν ναι σε ποια;εχω ακουσει οτι στην πατρα η συγκεκριμενη σχολη ειναι καλυτερη απο της θεσσαλονικης.με ενδιαφερει κυριως να ασχοληθω με την αρχιτεκτονικη των υπολογιστων σε επιπεδο hw.υπαρχει αλλη σχολη παρομοια με τους ημμυ στην αθηνα γ αυτο που θελω εκτος της πληροφορικης και τηλ/νων;

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια !!! :D

Το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δεν είναι αντίστοιχη σχολή με τους ΗΜΜΥ. Παρ' όλα αυτά λογικά αυτό που θες θα το βρεις κι εκεί γιατί έχουν μαθήματα αρχιτεκτονικής υπολογιστών και ψηφιακής σχεδίασης.

Απ' όσο γνωρίζω στην Αθήνα δεν υπάρχει άλλη παρόμοια σχολή.

Στην Πάτρα υπάρχουν αυτές οι δύο σχολές

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Το Τμήμα

και στη Θεσσαλονίκη και Ξάνθη αντίστοιχα υπάρχουν ΗΜΜΥ.

Εγώ προσωπικά έχω ακούσει καλά λόγια για τις σχολές τις Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Επειδή έχεις βγάλει πολλά μόρια δεν είναι απίθανο να πιάσεις ΗΜΜΥ Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια η Βάση έχει μια ελαφριά πτώση η οποία λογικά θα συνεχιστεί και φέτος. Οπότε μην την αφήσεις έξω...

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Μη κολλας τοσο στη σχολη που θα μπεις, απο το ιντερνετ θα μαθεις και πρεπει να googlαρεις πολυ περισσότερα...δυο συμφοιτητές μου (τει) ο ενας τις προαλλες μπήκε στο gnu project για compiler dev και ο αλλος θα δουλέψει σε εταιρια προγραμματισμού για το καλοκαιρι.

Και ατομα απο ΗΜΜΥ για παραδειγμα που γνωριζω εχουν λιγότερες γνώσεις :)

εννοειται πως σε καθε περιπτωση οι ημμυ αθηνας θα ειναι πρωτη επιλογη.τα δυσκολα θεματα,η μεγαλη σφαγη που βλεπω οτι εχει γινει σε συνδιασμο και με την αυξηση κατα 28 θεσεις της σχολης θελω να πιστευω οτι θα με σωσουνε.υπαρχει καποια διαφορα απο αποψη αναγνωρισης των πτυχιων των σχολων αυτων στην πατρα και των ημμυ αθηνας/θεσσαλονικης;

εννοειται πως σε καθε περιπτωση οι ημμυ αθηνας θα ειναι πρωτη επιλογη.τα δυσκολα θεματα,η μεγαλη σφαγη που βλεπω οτι εχει γινει σε συνδιασμο και με την αυξηση κατα 28 θεσεις της σχολης θελω να πιστευω οτι θα με σωσουνε.υπαρχει καποια διαφορα απο αποψη αναγνωρισης των πτυχιων των σχολων αυτων στην πατρα και των ημμυ αθηνας/θεσσαλονικης;

Απ' όσο ξέρω καμία. Και όπως λέει κι ο [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] μη κολλάς στο πτυχίο :)

Να προσθεσω επισης οτι μπορει η σχολη στο ΕΚΠΑ να ειναι και καλυτερο fit για εσενα,αν δεν εισαι hardcore ηλεκτρολογος.Παντως τα μαθηματα αρχιτεκτονικης και HDL αρκουν για να δουλεψεις σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρια hardware.Ισως βεβαια το ηλεκτρολογικο background να βοηθαει στο να εχεις μια καλυτερη αισθηση των πραγματων.(Αυτο δεν μπορω να το ξερω,δεν ειμαι ηλεκτρολογος).

Μια σχολη Πληροφορικης παντως δεν εχει τα ιδια επαγκελματικα δικαιωματα (στην Ελλαδα τουλαχιστων) με τους ηλεκτρολογους.Δυο σχολες ηλεκτρολογων δεν εχουν καμια διαφορα,θεωρουνται αντιστοιχα τμηματα.

Κοιτάξτε τον οδηγό σπουδών των σχολών που λέτε και θα σας λυθούν οι απορίες.

Για computer architecture focus θα κάνεις αυτά (εκεί θα καταλήξεις):

http://www.ceid.upatras.gr/faculty/alexiou/vlsi2/other/VHDL_4Presentation.pdf

http://www.teiser.gr/icd/staff/kalomiros/Proigmena_Psifiaka_Theoria/didaktiko_yliko/Intro_VHDL_Kalomiros.pdf

* το ceid είναι πολύ καλή σχολή

γενικά μην κολλάτε στο που και πως ...

εγώ έχω έναν φίλο μου (καμένο πραγματικά το παιδί) το οποίο είναι στο ΠΑΠΙ τμήμα πληροφορικής (πως το λένε) και δεν το καλύπτει σε επίπεδο γνώσεων 2 χρόνο που είναι :rofl:

ότι έχει Μηχανικός στο πτυχίο θα έχει και ένα κάρο μαθηματικά επίσης και τα ΤΕΙ είναι αρκετά καλά ----(ΤΕΙ Αθήνας που είμαι είναι http://www.teiath.gr/ τμήμα Ηλεκτρονικών μηχανικών είναι οκ)----

με τα μαθηματικα και φυσικη δεν εχω κανενα θεμα.γουσταρω να κανω και τετοια και οχι μονο πραγματα σχετικα με πληροφορικη κι ολας.απο αποψη αναγνωρισης στο εξωτερικο ειναι καλυτεροι οι ημμυ απθ ή η πληροφορικη στο ΕΚΠΑ;μεχρι τωρα συγκλινω σε καποιο απο αυτα τα 2 για 2η επιλογη.

με τα μαθηματικα και φυσικη δεν εχω κανενα θεμα.γουσταρω να κανω και τετοια και οχι μονο πραγματα σχετικα με πληροφορικη κι ολας.απο αποψη αναγνωρισης στο εξωτερικο ειναι καλυτεροι οι ημμυ απθ ή η πληροφορικη στο ΕΚΠΑ;μεχρι τωρα συγκλινω σε καποιο απο αυτα τα 2 για 2η επιλογη.

Αν μιλάς για πανεπιστήμια, θα έλεγα ότι λόγω καθηγητών (που συνεπάγεται βαρύτητα ονόματος σε συστατικές) το ΕΚΠΑ.

Γενικά όμως τα ίδια είναι.

Δύσκολη η απόφαση της 2ης θέσης του μηχανογραφικού γιατί λογικά ότι βάλεις εκεί θα το έχεις κατά 95% σίγουρο.

τα ιδια σκατα είναι, εκτος αν μιλας για εταιρία που εκει δε κοιτάνε το πτυχίο αλλα την εμπειρια

Γενικά +1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.