Jump to content

Η κατάλληλη σχολή πληροφορικής στην Αθήνα

Panos_B

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους! Ειμαι φρέσκο μέλος στο the lab αλλα ηδη εχω καταλαβει πως ειναι το καταλληλότερο forum για να θεσω το θέμα μου και να ζητήσω τα φώτα σας! Ειμαι φοιτητης στο 2ο ετος του τμηματος Πολιτικης επιστημης και ιστοριας στο Παντειο (ζντοινκ..!) και αφου τωρα συνειδητοποιησα το μεγα λαθος μου αποφάσισα να το διορθώσω! Εχω ηδη αρχισει λοιπον την προετοιμασία για να δωσω Πανελληνιες του χρονου στην σωστη για μενα πλεον κατευθυνση (Τεχνολογικη) με μοναδικο σκοπο να περασω σε καποια σχολη Πληροφορικης.

Να τονισω πως με ενδιαφέρει μονο σχολη της Αθηνας. Επισης το ενδιαφέρον μου εστιάζει κυριως στον προγραμματισμο αλλά και τα δίκτυα και πολυ λιγοτερο σε hardware, μηχανικος κλπ... Οι τηλεπικοινωνιες ωστοσο με τραβανε επισης αρκετα! Επισης νιωθω αρκετα σιγουρος πως δεν θα ηθελα να διδασκω σε καποιο σχολειο η κάτι τετοιο.

Θεωρω πως τα μορια ειναι κατι που μπορω να καταφερω καθως ειμαι απολυτα διατεθημενος να το δουλεψω αρκετα και μαθηματα τυπου Μαθηματικα-Φυσικη παντα ηταν και ειναι το φορτε μου! Επισης να πω πως ειναι αρκετα ξεκαθαρο για μενα πως δεν μπορω να παω (προπτυχιακα τουλαχιστον) στο εξωτερικο!

Θα ηθελα λοιπον οποιος θελει να μου δωσει τα φωτα του, κυρίως φοιτητες και αποφοιτοι των διαφορων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ Πληροφορικης της Αθηνας, ως προς το ποιο τμημα μπορει να θεωρηθει "καλύτερο" σε σχεση με αυτα που με ενδιαφερουν (απο αποψη προγραμματος σπουδων, εργαστηριων, καθηγητων κλπ κλπ), να προτιμησω ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ; (εφ οσον εχω και τα αναλογα μορια), ποιο θα μου προτεινατε να επιλεξω εν τελει και φυσικά γιατί. Βεβαίως καθε αλλη σχετικη πληροφορια ειναι ευπρόσδεκτη!

P.S.: Γνωριζω πως εχει ανοιχτει παλιοτερα παρομοιο θεμα στο forum αλλα 1ον αφορουσε σε ατομο με ενδιαφερον κυριως στο hardware και που επιθυμουσε σχολη μόνο σε Θεσ/νικη η Πατρα και 2ον ειναι παρα πολυ παλιο (τελευταια απαντηση το 2010). Οποτε θεωρώντας πως δεν θα με βοηθησει το συγκεκριμενο thread ανοιξα νεο!

Αναμένω τη συνδρομή σας!! :help::help:

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει τελικά η σχολή που θα πας αρχικά. Αυτή τη στιγμή, ένα απλό πτυχίο είναι το απολύτως βασικό για να πας κάπου μαθητευόμενος. Προσωπική μου άποψη είναι να μπεις σε όποια σχολή καταφέρεις και μετά να δώσεις έμφαση σε ένα καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Επίσης, στον πολιτισμένο κόσμο, δηλαδή όχι στην Ελλάδα, δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση σε certifications και όχι στα πτυχία. Τα πτυχία είναι η βάση των γνώσεών σου, που είναι πολύ σημαντική, αλλά τα certs που παίρνεις μετά δείχνουν ότι εξελίσσεσαι και μαθαίνεις καινούριες τεχνολογίες και πρότυπα.

Και μη ξεχνας οτι υπαρχουν και open source projects που μπορεις να κανεις contribute, και αυτο μετραει πολυ...:)

Καταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Αναμενω και αλλες απο οποιον αλλο θελει να βοηθησει!

Εκπα ε..; Εχω ακουσει αρκετα καλη "διαφημιση" πράγματι. Που ξεχωριζει δηλαδη..;

Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει τελικά η σχολή που θα πας αρχικά. Αυτή τη στιγμή, ένα απλό πτυχίο είναι το απολύτως βασικό για να πας κάπου μαθητευόμενος. Προσωπική μου άποψη είναι να μπεις σε όποια σχολή καταφέρεις και μετά να δώσεις έμφαση σε ένα καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Επίσης, στον πολιτισμένο κόσμο, δηλαδή όχι στην Ελλάδα, δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση σε certifications και όχι στα πτυχία. Τα πτυχία είναι η βάση των γνώσεών σου, που είναι πολύ σημαντική, αλλά τα certs που παίρνεις μετά δείχνουν ότι εξελίσσεσαι και μαθαίνεις καινούριες τεχνολογίες και πρότυπα.

Καταλαβαινω απολυτα. Εχουμε φτασει σε σημειο που το ecdl εχει γινει "απολυτηριο Λυκειου" και το ccna το χει σχεδον καθε πληροφορικαριος που ενδιαφερεται εστω και λιγο...!! :p (Ετσι βλεπω και ακουω τουλαχιστον) Απλως θα ηθελα στην περιπτωση που μου δωθει η δυνατοτητα να "επιλεξω" το που θα μπω πχ με τη σειρα στο μηχανογραφικο μου να ξερω εστω τι αξιζει λιγοτερο...

Και μη ξεχνας οτι υπαρχουν και open source projects που μπορεις να κανεις contribute, και αυτο μετραει πολυ...:)

Να και μια ωραια και σωστη σκεψη που δεν ειχα κανει! Βεβαια αυτο αφου μπω λιγο στα πραγματα ετσι δεν ειναι; Ευχαριστω παντως! :thank_you2:

lol ,το ecdl δεν ειναι τίποτα σε σχολη πληροφορικής ;) (το cnna αναλογα τι δουλεια θελεις να βρεις)

Να ξερεις οτι τηλεπικοινωνίες (γενικα CS) εχουν πολλα, πολλα μαθηματικά,μιας και εχεις επιλέξει θεωρητική κατεύθυνση στο λεω.

Στο τομεα αυτο ειναι οτι κανεις μονος σου, εχω 2 γνωστους που ειναι σε αλλες σχολες και ασχολούνται με προγραμματισμό.

Όλα τα παρακάτω ισχύουν στην περίπτωση που θέλεις να σπουδάσεις Η/Υ.

Θα πας ΑΕΙ.

ΕΜΠ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π. ή

ΕΚΠΑ

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Το θέμα είναι να καταφέρεις να πιάσεις τη βάση. :nerd:

lol ,το ecdl δεν ειναι τίποτα σε σχολη πληροφορικής ;) (το cnna αναλογα τι δουλεια θελεις να βρεις)

Να ξερεις οτι τηλεπικοινωνίες (γενικα CS) εχουν πολλα, πολλα μαθηματικά,μιας και εχεις επιλέξει θεωρητική κατεύθυνση στο λεω.

Σημειωτέον είχα επιλεξει θεωρητικη. Πλεον προετοιμαζομαι για τεχνολογικη! Περα απο την πλακα παντως αντιλαμβανομαι πληρως αυτο που μου λες και την στροφη αυτη την κανω εν γνωσει αυτου. Σκεψου πως, ισα ισα, ενας απο τους λογους (και σιγουρα οχι ο μοναδικος) που θα θελα να μπω σε καποιο τμημα της πληροφορικης ειναι και τα πολλα πολλα μαθηματικα..!

Θα πας ΑΕΙ.

ΕΜΠ

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π. ή

ΕΚΠΑ

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

I see... Δηλαδη απο οτι αντιλαμβανομαι Χαροκοπειο-ΑΣΟΕ-ΠΑ.ΠΕΙ. τα βαζουμε σε 2η μοιρα. Γιατι; Σε Πολυτεχνειο και ΕΚΠΑ ειναι καλυτερο το επιπεδο..; η δικτυωση..; or sth..;

Και αναμεσα σε αυτα τα 2 ποιο; Στο ΕΜΠ (αν και τα μορια του μου φαινονται σχεδον απαγορευτικα) ακουω πως θα βρω καλύτερο επίπεδο σπουδων αλλα περισσοτερο hardware σχεδιασμο/μηχανικη/ηλεκτρολογια κλπ. Οχι οτι εχω κατι με αυτα αλλα με τραβουν περισσοτερο προγραμματισμος και δικτυα.

Το θέμα είναι να καταφέρεις να πιάσεις τη βάση. :nerd:

Καλα παντα με αυτο το σκεπτικο. :hmm: Κυνηγαω βεβαια σε καθε περιπτωση να κανω το καλυτερο δυνατο. Αλλα επειδη πιστευω πως αν το δουλεψω εχω καλες πιθανοτητες προσπαθω απο τωρα να σκεφτω ποιο τμημα θα με συμφερει να κυνηγησω.

Σημειωτέον είχα επιλεξει θεωρητικη. Πλεον προετοιμαζομαι για τεχνολογικη! Περα απο την πλακα παντως αντιλαμβανομαι πληρως αυτο που μου λες και την στροφη αυτη την κανω εν γνωσει αυτου. Σκεψου πως, ισα ισα, ενας απο τους λογους (και σιγουρα οχι ο μοναδικος) που θα θελα να μπω σε καποιο τμημα της πληροφορικης ειναι και τα πολλα πολλα μαθηματικα..!

Αν σε ενθουσιάζουν τα μαθηματικά τόσο πολύ πήγαινε Μαθηματικό. Τα μαθηματικά που αφορούν την πληροφορική είναι ένας υποκλάδος από ο,τι υπάρχει γενικά.

Πάντως σκέψου το καλά, αν όντως σου αρέσει τόσο πολύ, και δεν είναι ένας μεγάλος αλλά πρόσκαιρος ενθουσιασμός.

I see... Δηλαδη απο οτι αντιλαμβανομαι Χαροκοπειο-ΑΣΟΕ-ΠΑ.ΠΕΙ. τα βαζουμε σε 2η μοιρα. Γιατι; Σε Πολυτεχνειο και ΕΚΠΑ ειναι καλυτερο το επιπεδο..; η δικτυωση..; or sth..;

Και αναμεσα σε αυτα τα 2 ποιο; Στο ΕΜΠ (αν και τα μορια του μου φαινονται σχεδον απαγορευτικα) ακουω πως θα βρω καλύτερο επίπεδο σπουδων αλλα περισσοτερο hardware σχεδιασμο/μηχανικη/ηλεκτρολογια κλπ. Οχι οτι εχω κατι με αυτα αλλα με τραβουν περισσοτερο προγραμματισμος και δικτυα.

Χαροκόπειο όπως και να το κάνουμε δεν ξέρει από Η/Υ. Αλλού εξειδικεύεται το συκγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

ΑΣΟΕΕ είναι οικονομικά. Σίγουρα ξέρει Η/Υ καλύτερα από Χαροκόπειο.

ΠΑ.ΠΕΙ. θα έλεγα ΟΚ, ίδια με ΑΣΟΕΕ.

Αλλά ΕΜΠ και ΕΚΠΑ είναι τα top μας.

Στους ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ μετά από 2,5 χρόνια (5 εξάμηνα) μαθήματα κορμού επιλέγεις κατεύθυνση. Εκεί μπορείς να γίνεις από hardware-ας, software-ας, δικτυάς, ηλεκτρολόγος, κεραιάς :) ό,τι θες πραγματικά.

Πληροφορική στο ΕΚΠΑ εξειδικεύεται στην πληροφορική και στα δίκτυα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μαθαίνουν και hardware (computer architecture και άλλα). Αλλά σίγουρα δεν γίνονται ηλεκτρολόγοι ή κεραιάδες ή hardcore δικτυάδες (οπτικές ίνες κλπ), αλλά και πάλι εσένα δε σε ενδιαφέρουν αυτά.

Με λίγα λόγια, αν μπορείς να πας ΕΜΠ ή ΕΚΠΑ, πας!

Αν δεν μπορείς να πιάσεις αυτές τις σχολές (για Αθήνα πάντα) βάλε και άλλες στο μηχανογραφικό.

Αν σε ενθουσιάζουν τα μαθηματικά τόσο πολύ πήγαινε Μαθηματικό. Τα μαθηματικά που αφορούν την πληροφορική είναι ένας υποκλάδος από ο,τι υπάρχει γενικά.

Πάντως σκέψου το καλά, αν όντως σου αρέσει τόσο πολύ, και δεν είναι ένας μεγάλος αλλά πρόσκαιρος ενθουσιασμός.

Κοιτα, οπως ειπα η υπαρξη αρκετων Μαθηματικων στο τμημα ειναι 1 απο τους λογους που θελω να μπω. Σιγουρα οχι ο μοναδικος. Θελω να ασχοληθω με την επιστημη των υπολογιστων, με ενδιαφερει η τεχνολογια και ηδη ασχολουμαι οσο μπορω με ορισμενες γλωσσες προγ/σμου κλπ.

Στο Μαθηματικο δεν με ενδιαφερει να μπω καταρχας γιατι δεν με ενδιαφερει να εντεινω τοσο τις σπουδες μου στα Μαθηματικα και επισης δεν θελω να γινω καθηγητης (που, δυστυχως, ειναι η κυρια απορροφηση αυτου του κλαδου).

Το χω σκεφτει αρκετα δεν προκειται για μια αποφαση που πηρα στον αερα ουτε για κατι καινουργιο σε μενα. Ειναι αυτο που ηθελα απο "μικρος" που λεμε απλως δυστυχως στο Λυκειο εκανα λαθος επιλογες και βρεθηκα εκει που ειμαι. Θεωρω πως σε καθε περιπτωση αυτο μου ταιριαζει..! (Εξαλλου οπως και να εχει και επαγγελματικα αν το δουμε, απο το τμημα μου χειροτερα δεν γινεται.. :p )

Χαροκόπειο όπως και να το κάνουμε δεν ξέρει από Η/Υ. Αλλού εξειδικεύεται το συκγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

ΑΣΟΕΕ είναι οικονομικά. Σίγουρα ξέρει Η/Υ καλύτερα από Χαροκόπειο.

ΠΑ.ΠΕΙ. θα έλεγα ΟΚ, ίδια με ΑΣΟΕΕ.

Αλλά ΕΜΠ και ΕΚΠΑ είναι τα top μας.

Στους ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ μετά από 2,5 χρόνια (5 εξάμηνα) μαθήματα κορμού επιλέγεις κατεύθυνση. Εκεί μπορείς να γίνεις από hardware-ας, software-ας, δικτυάς, ηλεκτρολόγος, κεραιάς :) ό,τι θες πραγματικά.

Πληροφορική στο ΕΚΠΑ εξειδικεύεται στην πληροφορική και στα δίκτυα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μαθαίνουν και hardware (computer architecture και άλλα). Αλλά σίγουρα δεν γίνονται ηλεκτρολόγοι ή κεραιάδες ή hardcore δικτυάδες (οπτικές ίνες κλπ), αλλά και πάλι εσένα δε σε ενδιαφέρουν αυτά.

Με λίγα λόγια, αν μπορείς να πας ΕΜΠ ή ΕΚΠΑ, πας!

Αν δεν μπορείς να πιάσεις αυτές τις σχολές (για Αθήνα πάντα) βάλε και άλλες στο μηχανογραφικό.

Καλως, καταλαβα. Προς το ΕΚΠΑ λοιπον κλινει το ενδιαφερον και απο τα οσα μου λες... Βεβαια θα δειξει γιατι μπορει τωρα να λεω πως θα το παλεψω (που αυτο κανω) αλλα τα μορια ειναι μορια και ποτε δεν ξερεις..! Οποτε μηδενα προ του τελους μακαριζε... :p Ευχαριστω πολυ παντως!!

Ερωτηση: Η πολυ διαδεδομενη αντιληψη οτι στο Πολυτεχνειο θα βρεις το καλυτερο δυνατο επιπεδο σπουδων ειναι αληθης...;; Ή θα μπορουσαμε να πουμε πως το ΕΚΠΑ δεν εχει και πολλα να ζηλεψει (σε επιπεδο σπουδων παντα) απο το ΕΜΠ;

Κατ' εμέ, εφόσον συγκλίνεις στη soft πλευρά του παιχνιδιού, θα πρότεινα ΠΑΠΕΙ, Ψηφιακών Συστημάτων νομίζω λέγεται η σχολή.

παρόλο που είπες, αποκλειστικά Αθήνα, πιστεύω αξίζει η συγκεκριμένη

Κατ' εμέ, εφόσον συγκλίνεις στη soft πλευρά του παιχνιδιού, θα πρότεινα ΠΑΠΕΙ, Ψηφιακών Συστημάτων νομίζω λέγεται η σχολή.

παρόλο που είπες, αποκλειστικά Αθήνα, πιστεύω αξίζει η συγκεκριμένη

Αχα... Καλα βεβαια να ειμαι ειλικρινης λεγοντας Αθηνα εννοουσα εντος νομου Αττικής.. :p

ΠΑΠΕΙ απ' οσο ξερω εχει 2 τμηματα σχετικα. το τμημα "Πληροφορικης" και το "Ψηφιακων Συστηματων". ΨΣ ε..; γιατι το προτεινεις αυτο...; ειναι υψηλοτερο το επιπεδο σπουδων σε προγραμματισμο κλπ ή κατι τετοιο...; Παντως εχω ακουσει ουκ ολιγους να λενε οτι το ΠΑΠΕΙ υστερει πολυ στον τομεα "εργαστηρια"..

Η τοποθέτησή μου αιτιολογείται από το γεγονός παρελθοντικής συζήτησης με επικείμενο εκείνη την εποχή φοιτητή το τμήματος(εγώ newbie ακόμη, το μόνο που ήξερα ήταν ο/c κι αυτό με "φυσικές" μεθόδους).

Από εκεί και πέρα, εκτιμώ ότι μια σχολή κρίνεται από τον οδηγό σπουδών της κι όχι από τις υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς γενικά τα ελληνικά Πανεπιστήμια μαστίζονται από προχειρότητα, όσον αφορά τη λειτουργία τους.

Ο συγκεκριμένος οδηγός σπουδών, λοιπόν, είναι παρόμοιος με πολυτεχνικές μηχανικών πληροφορικής & τηλ/νιών(σε μία από τις οποίες και ανήκω), οπότε εκτιμώ ότι είναι αρκετά καλό τμήμα.

Χμμ οι απόψεις διίστανται..!! Καλο αυτο.. :p

Φίλε μου, επειδή είμαι στο τμήμα των Ψηφιακών Συστημάτων. Μακριά.

Α ωραια..! Κάποιος που να εχει αποψη εκ των εσω..! Γιατι αυτό φίλε μου; Τόσο χαλια ειναι;

Η τοποθέτησή μου αιτιολογείται από το γεγονός παρελθοντικής συζήτησης με επικείμενο εκείνη την εποχή φοιτητή το τμήματος(εγώ newbie ακόμη, το μόνο που ήξερα ήταν ο/c κι αυτό με "φυσικές" μεθόδους).

Από εκεί και πέρα, εκτιμώ ότι μια σχολή κρίνεται από τον οδηγό σπουδών της κι όχι από τις υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς γενικά τα ελληνικά Πανεπιστήμια μαστίζονται από προχειρότητα, όσον αφορά τη λειτουργία τους.

Ο συγκεκριμένος οδηγός σπουδών, λοιπόν, είναι παρόμοιος με πολυτεχνικές μηχανικών πληροφορικής & τηλ/νιών(σε μία από τις οποίες και ανήκω), οπότε εκτιμώ ότι είναι αρκετά καλό τμήμα.

Σχετικα με το προγραμμα σπουδων δεν σου κρυβω πως (χωρις να ξερω και πολλα για καθε τμημα πληρ/κης) ριχνοντας μια ματια στο προγραμμα σπουδων που εχει στο site του και στο αντιστοιχο του ΕΚΠΑ (πχ) βλεπω ελαχιστες διαφορες.. Μου φαινεται πως εχουν πανω κατω τα ιδια μαθηματα με την ιδια διάρθρωση.. Μπορει βεβαια να κανω και λαθος δε λεω...

Σε ποιο τμημα ανηκεις αν επιτρέπεις;

Εδώ είμαι Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και παρόλο που είναι off topic θα ήθελα να κάνω την παρακάτω αναφορά:

Δεν θα πρότεινα το τμήμα μου σε κανέναν υποψήφιο πανελληνίων εξετάσεων, καθώς πέραν των χείριστων υλικοτεχνικών υποδομών, αυτή την περίοδο είναι και στο μάτι του κυκλώνα όσον αφορά το σχέδιο Αθηνά, καθώς οι Βουλευτές, λόγω τοπικιστικών συμφερόντων δεν μας αφήνουν να συγχωνευτούμε με το ΑΠΘ(όπως τουλάχιστον όριζε το σχέδιο ευθύς εξ αρχής) και μην έχοντας άλλη διέξοδο οικονομική, θεωρούν μονόδρομο τη συγχώνευσή μας με τα ΤΕΙ, προκειμένου να παραμείνουμε στην πόλη.

Η εν λόγω συγχώνευση ουσιαστικά θα γίνει παροδικά, καθώς προσπάθησαν αρχικά να μας περάσουν ότι θα δημιουργηθεί ένα συνομόσπονδο ίδρυμα, το οποίο θα περιέχει εμάς και το ΤΕΙ, αλλά δεν πιστεύω καθόλου στα λόγια τους.

Αρχικά θα σου πουν, δεν έχει λεφτά το Πανεπιστήμιό σου, οπότε θα παίρνεις καθηγητές από το ΤΕΙ. Έπειτα, δεν έχει λεφτά η λέσχη σου, θα τρως στο ΤΕΙ και στο τέλος θα γίνεις ΤΕΙ, κανονικά και με τη βούλα.

Δεν ήθελα να κουράσω, ήθελα απλώς να γνωστοποιήσω μια κατάσταση, η οποία έχει κουράσει όλο το φοιτητικό σύλλογο, ο οποίος αντιδρά με τους πιο ήπιους τρόπους, ένας φοιτητικός σύλλογος, ο οποίος κατάφερε να απαλλαγεί από τη βρωμιά των παρατάξεων και δρα συλλογικά σε κάθε ζήτημα.

Κι όλα αυτά, γιατί, πίσω από το θέμα των βουλευτικών συμφερόντων, είμαστε εμείς, ή εγώ, που μπορούσα να τελειώσω τη σχολή μου στην ώρα μου(σχολή αρκετά δύσκολη, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι) και θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε φοιτητής ή οποιοσδήποτε γονιός, που ουσιαστικά επενδύει στο παιδί του, αποφασίζοντας να το στείλει για σπουδές.

Συγκεκριμένα, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε κατάληψη και θα πάμε κι άλλο πίσω, οπότε φαντάσου την ψυχολογία μου, που ήταν και που έφτασε.

Από εκεί που σκεφτόμουν ποιο τομέα να προσεγγίσω στη διπλωματική μου(4ο έτος είμαι), ώστε να συνεχιστεί και περαιτέρω μετά το πτυχίο, τώρα σκέφτομαι και τα 9~10(ίσως και παραπάνω) χιλιάρικα που θα κοστίσει στους γονείς μου ο ένας χρόνος έξτρα που θα κάτσω(χωρίς να φταίω), καθώς και το τι θα γίνει με την αξία του πτυχίου μου.

---

Θέλω να καταλήξω στο ότι, η επιλογή σχολής, πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά από το μαθητή κι αυτό δεν αφορά μόνο στο γνωστικό της αντικείμενο, αλλά και το background.

Απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τα παραπάνω :

Από Γυμνάσιο ακόμη, έλεγα ότι θα γινόμουν μηχανικός υπολογιστών.

Στο Λύκειο, ήρθε η στιγμή της απόφασης.

Ήμουν ακόμη στη δευτέρα, όταν είπα, ή Βόλο ή Κοζάνη.

Έλα όμως που δεν ασχολούμουν καθόλου και παραλίγο θα 'μενα κι έξω από Κοζάνη.

Τελικά, δόξα το Θεό, τα κατάφερα και με 16110, μπήκα.

Το θέμα είναι ότι δεν ήξερα καν τι παίζει με κτιριακές υποδομές, εργαστηριακό εξοπλισμό και ισχύ Πανεπιστημίου.

Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση πολλοί απόφοιτοι Λυκείου να κάτσουν να σκεφτούν τα παραπάνω, καθώς επικεντρώνονται μόνο στην επιλογή σχολής, έχοντας ως κριτήριο, είτε την επαγγελματική αποκατάσταση(βλ. στρατιωτικές σχολές & αστυνομία), είτε την επιλογή με τη λιγότερη οικονομική επιβάρυνση(βλ. τόπο καταγωγής), είτε το αντικείμενο που τους ελκύει περισσότερο.

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά είναι κρίμα να γίνονται τέτοια λάθη και πραγματικά με λυπεί η σκέψη και μόνο, κάποιος άλλος υποψήφιος, να κάνει τα ίδια λάθη με εμένα, γι' αυτό και προσπάθησα να σε παροτρύνω για λεπτομερή αναζήτηση επιλογής σχολής και αντικειμένου.

Καλή συνέχεια με ότι αποφασίσεις και καλή δύναμη για τις εξετάσεις.

Σχετικα με το σχεδιο Αθηνα, αν και off topic, αντιλαμβανομαι πληρως την ανησυχια σου αλλα δεν θα εκφερω γνωμη καθως θεωρω πως για καθε τμημα-σχολη η περιπτωση ειναι ειδικη και ιδιαιτερη και δεν εχω αρκετες γνωσεις για τις κινησεις που γινονται στο δικο σου τμημα για να παρω θεση..

---

Θέλω να καταλήξω στο ότι, η επιλογή σχολής, πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά από το μαθητή κι αυτό δεν αφορά μόνο στο γνωστικό της αντικείμενο, αλλά και το background.

Απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τα παραπάνω :

Από Γυμνάσιο ακόμη, έλεγα ότι θα γινόμουν μηχανικός υπολογιστών.

Στο Λύκειο, ήρθε η στιγμή της απόφασης.

Ήμουν ακόμη στη δευτέρα, όταν είπα, ή Βόλο ή Κοζάνη.

Έλα όμως που δεν ασχολούμουν καθόλου και παραλίγο θα 'μενα κι έξω από Κοζάνη.

Τελικά, δόξα το Θεό, τα κατάφερα και με 16110, μπήκα.

Το θέμα είναι ότι δεν ήξερα καν τι παίζει με κτιριακές υποδομές, εργαστηριακό εξοπλισμό και ισχύ Πανεπιστημίου.

Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση πολλοί απόφοιτοι Λυκείου να κάτσουν να σκεφτούν τα παραπάνω, καθώς επικεντρώνονται μόνο στην επιλογή σχολής, έχοντας ως κριτήριο, είτε την επαγγελματική αποκατάσταση(βλ. στρατιωτικές σχολές & αστυνομία), είτε την επιλογή με τη λιγότερη οικονομική επιβάρυνση(βλ. τόπο καταγωγής), είτε το αντικείμενο που τους ελκύει περισσότερο.

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά είναι κρίμα να γίνονται τέτοια λάθη και πραγματικά με λυπεί η σκέψη και μόνο, κάποιος άλλος υποψήφιος, να κάνει τα ίδια λάθη με εμένα, γι' αυτό και προσπάθησα να σε παροτρύνω για λεπτομερή αναζήτηση επιλογής σχολής και αντικειμένου.

Καλή συνέχεια με ότι αποφασίσεις και καλή δύναμη για τις εξετάσεις.

Καθολου δεν κουρασες ισα ισα εκτιμω πραγματικα το οτι καθησες και ασχοληθηκες τοσο για να με βοηθήσεις.

Μπορω να πω πως σε καταλαβαινω και με το παραπανω καθως σκεψου πολυ απλα πως ενω εγω απο το Γυμνασιο μεχρι και την Α΄Λυκειου ελεγα πως ηθελα Πληρ/κη, μου ρθε στη Β΄(που να μην μου ρχοτανε..!!) να περασω Νομικη και πηγα Θεωρ/κη κατευθυνση... Εεε στα μεσα της Γ΄πηρα ειδηση οτι δεν την θελω τελικα και τα παρατησα οποτε κατεληξα να μπω στο ΠΕκΙ με 15500 περιπου... Και τωρα στο 2ο ετος αποφασιζω να το διορθωσω..!! Καταλαβαινεις φανταζομαι τι θελω να πω...

Σχετικα με αυτο που λες, το θεμα μου πραγματικα δεν ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση (φυσικα και ειναι σοβαρο κριτήριο αλλα δεν ειναι το βασικο που με κανει να θελω να αλλαξω σχολη). Το θεμα μου ειναι πως ξερω πως ΔΕΝ μου ταιριαζει αυτο το οποιο τωρα σπουδαζω ουτε και το ευρυτερο πεδιο του. Αντιθετα ξερω πως μου ταιριαζουν οι θετικες/τεχνολογικες επιστημες και ειδικοτερα ο τομεας της Πληρ/κης. Σιγουρα δεν μπορω να ξερω πως θα ειναι αν δεν μπω ουτε και τι θα λεω βγαινοντας. Για αυτο ομως και κανω αυτο το θεμα εδω.. Προσπαθω να μειωσω οσο μπορω την πιθανοτητα λαθους και εν τελει οταν (και εαν) μου δωθει η δυνατοτητα επιλογης να παρω την σωστότερη!

Στα πλαισια της επιλογης μου τωρα επειδη εχω ηδη δει ενα Παν/μιο εεε αν υπαρχει καποιο τμημα που εχει να παρεχει καλυτερα εργαστηρια-καθηγητες-"ονομα" κλπ.. "υποδομη" εν τελει.. Νομιζω πως πλεον μπορει και αυτο να αποτελει κριτηριο...

Τωρα σχετικα με τον τοπο διαμονης ειναι καθαρα πρακτικο το θεμα... Ειναι φυσει αδυνατον να πληρωθει ειτε απο μενα ειτε απο τους γονεις μου η διαβιωση μου εκτος Αθηνας και για αυτο αναγκαζομαι να περιοριστω σε Αθηνα-Πειραια...

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά:

Το ΕΚΠΑ σε 4 χρόνια ζητά ~46 μαθήματα και 2 εξαμηνιαίες πτυχιακές εργασίες.

Η ΑΣΣΟΕ σε 4 χρόνια ζητά ~36 μαθήματα και καμία πτυχιακή.

Επίσης αν είσαι σίγουρος ότι θές μόνο πληροφορική, το ΕΚΠΑ είναι καλύτερη επιλογή απο το ΕΜΠ.

Αν θες τηλεπικοινωνίες και ενεργειακά, εννοείται ΕΜΠ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.