serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2013 Καλησπέρα.Έχω ξεκινήσει να προσπαθήσω να βρω αιτία που δεν ανάβει ένα laptop.Βάζοντάς το στο ρεύμα, κανένα λαμπάκι δεν ανάβει, ούτε power και μπαταρίας.Επίσης, με μόνο το ρεύμα ή μόνο την μπαταρία, κανένα λαμπάκι αναμμένο, και δεν ξεκινάει καί στις δύο περιπτώσεις.Αυτό που ήθελα για αρχή να ρωτήσω αφού δώσω τα χαρακτηριστικά:laptop------19V3.95Apower adapter--------------19V6.32AΜέτρησα το output voltage του power adapter. Δυστυχώς, δεν έχω ψηφιακό πολύμετρο, και δε μπορώ να ξέρω ακριβώς. Η βελόνα σταμάτησε στο 18.15V (περίπου). Είναι μεταξύ 0.15V-0.20V μετά το 18V. Πάντως, πάνω από 0.2V δεν πρέπει να έδειχνε καί το ψηφιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση.Απ' ό,τι έχω διαβάσει, το tolerance μπορεί να είναι +0.5V ή -0.5V. Εδώ (τουλάχιστον με το μάτι) έχω βγεί απ' τα όρια. Είναι τόσο σημαντικά τα 0.3V ώστε να μην ξεκινάει το laptop;Πάντως, ακόμα και αυτό να συμβαίνει, η μπαταρία δε θα έπρεπε να ήταν φορτισμένη; Εκτός και αν αυτά τα 0.3V δημιούργησαν άλλη. εσωτερική ζημιά στο laptop, και δεν ξεκινάει ούτε με τη μπαταρία (θα μετρήσω μπαταρία σε λίγο).Κάτι που ίσως βοηθήσει. Στο power adapter, το καλώδιο που ξεκινάει απ' το adapter και καταλήγει στο jack σύνδεσης με το laptop, απ' τη μεριά του adapter, εκεί που ξεκινάει ακριβώς, εκεί που έρχεται απ' το εσωτερικό του adapter, στο σημείο σύνδεσης ακριβώς, παίζει ελάχιστα. Όχι όπως συνήθως όλα τα καλώδια σ' αυτό το σημείο. Σαν να έχει ξεκολλήσει να το πώ;;; Ένα μικρό μικρό ελάχιστο ξεκολληματάκι που μπορεί να έχει κάνει όλα αυτά. Δοκίμασα να το σπρώξω προς τα μέσα σ' αυτό το σημείο, μήπως ανάψει το power led, αλλά τίποτα.Απόψεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.