HellhammeR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2013 Σκέφτομαι να αλλάξω το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή που έχω, 3770k @ 4.5GHz. Αυτήν την στιγμή έχω μια Corsair A70 και αυτές τις μέρες βλέπω σε gaming συνθήκες κάπου στα 73 C max στον ποιο hot πυρήνα. Σε stress φτάνει 80+. Μιας και πλησιάζουν οι ζέστες και δεν πρόκειται να τον κατεβάσω σε ταχύτητα () λέω να πάρω κάποια καλύτερη ψύκτρα όπως είναι η THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E EXTREME CPU COOLER - - Τι λέτε? θα δώ μεγάλες διαφορές ή όχι ? Με ενδιαφέρει και ο θόρυβος βέβαια (αυτήν την στιγμή δεν ενοχλεί πολύ αν δεν πατήσει τους 77 βαθμούς), αν έχω 65 βαθμούς max με την silver arrow με τον ίδιο θόρυβο που έχω με την Α70 στους 73 θα είμουνα ευχαριστημένος. Τα έτοιμα kit υδρόψυξης πχ. H100 κτλπ έχουν θέματα-προβλήματα ? :nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 15, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Η συγκεκριμένη που λες είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε αερόψυκτρα.Είναι σε επιδόσεις σαν μία Η100i και κάποιες φορές(με 3 φανς) ακόμη και καλύτερη!Πάρ'την με τα χίλια.Θα είσαι τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω και πολύ πιο αθόρυβο το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Απρίλιος 15, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Η ψήκτρα είναι μία από της κορυφαίες που κυκλοφορούν παρόλο που δεν έχει μεγάλο ντόρο γύρο από το όνομα της. Άνετα θα δεις θερμοκρασίες χαμηλότερες από την A70. Αν τελικά το αποφασίσεις να την πάρεις μπορείς να την βρεις και εδώ πιο φτηνά Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme CPU Cooler Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Απρίλιος 15, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 αξιζει με τα χιλια αλλα θα σου φαει σιγουρα χωρο απο το κουτι και θα εχεις θεμα με ψηλες μνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
koronakis Απρίλιος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Με τόσα.λεφτά παίρνεις τη noctua nh d14 ,που είναι όντως η κορυφαία αεροψυκτρα,και αμέσως επομένη εγώ θεωρώ τη megahalems Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 15, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Με τόσα.λεφτά παίρνεις τη noctua nh d14 ,που είναι όντως η κορυφαία αεροψυκτρα,και αμέσως επομένη εγώ θεωρώ τη megahalemsΕίσαι λάθος ενημερωμένος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koronakis Απρίλιος 15, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Η όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Απρίλιος 15, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Η όχι.CPU Cooler Review Databasehttp://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.htmlSent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Απρίλιος 15, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Η όχι.σιγουρα λαθος ενημερωμενος...και σε παρακαλω πολυ αν ειναι εφικτο μην μπεις καν στον κοπο να ποσταρεις review και συγκριτικα απο σιτε του εξωτερικου μιας και ειναι ολα μετρημενα μεσα σε συστηματα και οχι στο jalapeno που θεωρειται απο τα πιο "σωστα" μηχανακια για να δοκιμαζεις στρεσαρεις και να βλεπεις τα ορια των ψυκτρων με ξερο ρευμα...στον φιλο τωρα που ανοιξε το θεμα ως κατοχος της συγκεκριμενης ψυκτρας να αναφερω οτι αν δεν εχεις κοντες μνημες καλο θα ηταν να την ξεχασεις γιατι οι ballistix που εχω εγω και ειναι χαμηλου προφιλ ισα ισα χωρανε κατω απο την ψυκτρα....εγω αφησα Η100i μιας και βαρεθηκα τα rma και την προτιμησα και με εχει δικαιωσει...και σε θεμα αποδοσης και σε θεμα ησυχιας... (να σημειωθει οτι η εκδοση με τα κοκκινα φανς ειναι και η πιο θορυβωδης , αλλα παιζει να ειναι ακομα καλυτερη συγκριτικα με τις αλλες εκδοσεις που βγαζει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 15, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 low profile μνήμες έχω και το 600Τ, δεν νομίζω να δημιουργηθεί πρόβλημα χώρου. Πολλά RMA για τις Η100 βλέπω γιαυτό δεν θέλω να πάω σε τέτοια λύση γενικά. Καλύτερα στην σιγουριά της αερόψυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Απρίλιος 15, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 low profile μνήμες έχω και το 600Τ, δεν νομίζω να δημιουργηθεί πρόβλημα χώρου. Πολλά RMA για τις Η100 βλέπω γιαυτό δεν θέλω να πάω σε τέτοια λύση γενικά. Καλύτερα στην σιγουριά της αερόψυξης. Και εγώ για αυτό τον λόγο + τον θόρυβο το απέφυγα το H100i αν και μου ταίριαζε πολύ στο prodigy :fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Απρίλιος 17, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Σε 1155 socket απλα πας τον μικρο ανεμηστηρα στο πισω μερος σε pull και χωρανε οτι μνημες θες. Απο προσωπικη πειρα ετσι το εχω με 4 slots γεματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Απρίλιος 18, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 για να παρεις μια ιδεα το τι να περιμενεις πανω κατω απο τη silver arrow δες εδω σε παραπλησιο συστημα με Η100 se full στροφες vs custom υδροψυξη http://www.thelab.gr/water-cooling/phantom-410-water-cooling-project-120198-2.htmlκαι υπολογισε 2.5 βαθμους πανω απο την H100 με τους ανεμιστηρες της silver arrow να δουλευουν full ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 18, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Στο database του thelab http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.html η απλή silver arrow έχει διαφορά 3 βαθμούς απο την H100i με την 100i να έχει και περισσότερα db.. πράγμα που με κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για αερόψυξη. Επίσης στην extreme, που οι στροφές των fans ανεβαίνουν πάνω απο αυτούς της απλής silver arrow, θεωρητικά όπως το σκέφτομαι, η απόδοση της ψύκτρας θα είναι ίδια με αυτήν της H100i με τον ίδιο ακριβώς θόρυβο που παράγει η H100i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 18, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Ανάλογα το κουτί και το air flow στο κουτί η απλή η silver arrow είναι σαν μια Η100i και καλύτερη από την Η100.Ενώ η extreme είναι και καλύτερη από την Η100 αλλά κάποιες φορές ίση και με την Η100i(ανάλογα το air flow και αν έχεις βάλει full τους ανεμιστήρες) και αν μπει και τρίτος πάνω στην extreme τότε...φεύγει μπροστά και από την Η100i.Όσον αφορά τον θόρυβο...είναι και οι τρεις λύσεις στα τέζα τους θορυβώδεις αλλά από τις τρεις πιο αθόρυβη είναι η extreme και στα ίδια db μεταξύ τους η extreme είναι πιο αποδοτική.Τσεκαρισμένα όλα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.