Kry$h Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 Φτιάχνουμε με το φιλαράκι ένα καινούριο πισί για video editing (Premiere) και Photoshop. Έχω διαβάσει τα προηγούμενα θέματα, και θα μου ήταν πολύ χρήσιμο ένα update με τις πιο φρέσκες προτάσεις.Λοιπόν, το πισί θα είναι ερασιτεχνικής φύσης, δε θα τα βγάλει τα λεφτά του, για το χόμπι το κάνουμε. Προϋπολογισμός κεντρικής μονάδας γύρω στο 1000ρικο. Θα παίζει και κανα παιχνιδάκι, χωρίς πολλές απαιτήσεις. Γενικώς ψάχνω για κομμάτια με καλό value for money και υπαρχει η προοπτική για ελαφρύ, αερόψυκτο overclocking. Amazon δεκτό.Λέμε για 3770Κ, 16GB ram@1866. Καλά πάμε;Μητρική Ζ77; υπάρχει κάποια καλή vfm πρόταση;Δίσκοι: 1 ssd στανταρη και 1hdd μεγάλο ή 2hdd ανεξάρτητους ή 2 hdd raid. αν δε βγαίνει το budget, μπορεί να μείνει κάτι απο δω για αργότερα.GPU: κάτι που να επιταχύνει επαρκώς το premiere και photoshop.κουτί, psu....???Οθόνη, εκτός αρχικού προϋπολογισμού, τι προτείνετε;; καμια dell ips για ακριβή χρώματα; υπάρχει κάτι πιο vfm;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 14, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Μνήμες πάνω απο 1600ρες μόνο άμα η χρηματική διαφορά είναι μικρή/ελάχιστη. Δε πρόκειται να δεις διαφορά.Κατά τα άλλα μια χαρά είναι ο ι7. Τροφοδοτικό θα σου προτείνουν τα παλικάρια, δε θες κάτι το τραγικό, κάνα 550ρι xfx π.χ. θα είναι αρκετό για ένα mild o/c. Κουτί δες τον Πανταζή με 70€, σοβαρό κουτάκι.Κάρτα γραφικών είναι πιο πολύπλοκο. Για premiere υπάρχει υποστήριξη γκούντα στις 570/580 και στις 6ΧΧ με ένα απλό edit ενός text από ότι διαβάζω (δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά) αλλά μόνο σε κάτι mobile AMD.Αντίθετα, στο φωτοσσσσοπ υπάρχει υποστήριξη opencl (amd) αλλά όχι γκούντα. Όπως και να εχει μία 660gtx από αγγλικό αμαζόνιο στα 170 ή μία 7850 2G στα ίδια φράγκα είναι καλή φάση. Αν το κρίνεις υπερβολή, τότε μία 650 2G (το premiere θέλει VRAM) ή μία 7790/7770. Για οθόνη πές του να μαζέψει φράγκα. Η lg29EA93 (προσοχή το 1.25rev και πάνω) σπέρνει για video editing. Ips 29ρι με 2560x1080 ανάλυση στα 540€ δεν είναι καθόλου άσχημα. Άμα βέβαια δε τον παίρνει οικονομικά ή δε του αρέσει το 21:9 ratio (δε πολυβολεύει στο image editing) ας κοιτάξει για κάνα 24ρι ips στα 3-3.5 κατοστάρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 14, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Εγω θα προτεινα να εχει 1200 πιξελ στο καθετο ωστε να εχει και timeline-bar w/e μαζι με το full hd βιντεο στην οθονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.