___ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 καλησπέρα σας,πολλές φορές με έχει ανησυχήσει αυτό το θέμα. Ειδικά όταν συνδέομαι με το κινητό σε κάποιο wifi δίκτυο, ακόμα και αν θεωρείται ασφαλές. Ειδικά στο κινητό έχω συγχρονίσει όλα τα email μου, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.Τις περισσότερες φορές προτιμώ να χρησιμοποιώ το 3g δίκτυο από το να συνδέομαι σε wifi.Γενικά κατά πόσο θεωρείτε ασφαλή τα στοιχεία σας όταν συνδέεστε σε κάποιο wifi δίκτυο ? Ο διαχειριστής του δικτύου θα μπορούσε να "ψαρέψει" τους κωδικούς των email από το κινητό μας ?Για πείτε όσοι ασχολείστε με security. Νομίζω απασχολεί πολλούς.ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 14, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι αν πχ μπαινεις απο κινητο που εχει αποθηκευμενους τους κωδικους σου, τοτε δεν μπορει να τους παρει. Αν ομως πληκτρολογησεις καποιον, νομιζω ειναι πιο ευκολο να τον τσιμπησει.Επαναλαμβανω, δεν ξερω, ετσι πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 14, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Αν συνδεθεις σε δίκτυο καλο ειναι να χρησιμοποιείς https και στατικες διευθυνσεις ARP στο client σου. Ετσι θα εισαι καλα προστατευμενος απο MITM επιθέσεις.Με ARP spoofing μπορει καποιος να κλεψει τα πακετα σου και ισως να δει και το περιεχόμενο τους.Ειναι καλη η σκεψη σου να μπαινεις απο 3g αλλα τουλαχιστον στο gmail τα credentials δε πανε plaintext. Link to comment Share on other sites More sharing options...
___ Απρίλιος 14, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 ok. η εφαρμογή email του iphone χρησιμοποιεί https ?επίσης το gmail έχει την δυνατότητα να δημιουργήσεις unique κωδικούς για κάθε συσκευή, το οποίο είναι αρκετά καλή λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2013 Παντού και πάντα https και τα υπόλοιπα ασφαλή πρωτόκολλα για email, φωνή και instant messages. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazabubu Απρίλιος 17, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Αν ανησυχείς τόσο για τους κωδικούς σου και την ασφάλεια ίσως σε ενδιαφέρει κάτι τετοιο: How to Route All Your Android Traffic Through a Secure TunnelΛέει για Android αλλά λογικά κάποια αντίστοιχη εφαρμογή θα υπάρχει και για iphone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Απρίλιος 17, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Το Gmail χρησιμοποιεί υποχρεωτικά SSL και TLS, δεν στέλνονται plaintext οι κωδικοί και τα mail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Απρίλιος 24, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 Οταν αναγκαζομαι να χρησιμοποιήσω κάποιο ασύρματο δίκτυο πέρα του δικού μου, χρησιμοποιώ vpn και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 24, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 HTTPS και προσοχή στην browser bar, υπάρχει και το ARP Poisoning & HTTPS Spoofing attack Έναν τυπά με ένα laptopάκι θέλει στην καφετέρια και να σου τα fb profiles login infos ( το ότι τα έχετε αποθηκευμένα δεν έχει να κάνει ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Απρίλιος 24, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 HTTPS και προσοχή στην browser bar, υπάρχει και το ARP Poisoning & HTTPS Spoofing attackΈναν τυπά με ένα laptopάκι θέλει στην καφετέρια και να σου τα fb profiles login infos ( το ότι τα έχετε αποθηκευμένα δεν έχει να κάνει ) εχουμε ριξει τρελο γελιο σε καφετεριες... με wifi και χωρις λαπτοπ...galaxy s3-note 2 κανουνε δουλεια... τωρα ως προς την ασφαλεια θα συμφωνησω με τους προηγουμενους... αν εχεις 3G go for it αλλιως https οπως και δηποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 25, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Όνομα και πράγμα... :-P Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis1989 Απρίλιος 27, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 καλησπέρα σας,πολλές φορές με έχει ανησυχήσει αυτό το θέμα. Ειδικά όταν συνδέομαι με το κινητό σε κάποιο wifi δίκτυο, ακόμα και αν θεωρείται ασφαλές. Ειδικά στο κινητό έχω συγχρονίσει όλα τα email μου, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.Τις περισσότερες φορές προτιμώ να χρησιμοποιώ το 3g δίκτυο από το να συνδέομαι σε wifi.Γενικά κατά πόσο θεωρείτε ασφαλή τα στοιχεία σας όταν συνδέεστε σε κάποιο wifi δίκτυο ? Ο διαχειριστής του δικτύου θα μπορούσε να "ψαρέψει" τους κωδικούς των email από το κινητό μας ?Για πείτε όσοι ασχολείστε με security. Νομίζω απασχολεί πολλούς.ευχαριστώ.Για να κάτσει ο άλλος να φάει ώρες (και λίγο λέω) να σου σπάσει το wifi για να σου κλέψει στοιχεία, θα πρέπει να έχει πολύ σοβαρό λόγο, ο οποίος λόγος θα είναι προς όφελος του. Επίσης θα πρέπει να είσαι και κάποιος "μεγάλος" για να το κάνει. Αν σε φοβίζει η υποκλοπή βάλε κλειδί WPA2 128bit 16 χαρακτήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platonas Απρίλιος 27, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 Τα παιδια παραπανω λενε για ασφαλεια οταν συνδεθεις σε καποιο δημοσιο wifi πχ καφετερια.Εκει ο "κλεφτης" εχει το κλειδι κ μπορει να παρακολουθει τα πακετα του router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Απρίλιος 27, 2013 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 Έστω ότι βρίσκει τον κωδικό του wireless. Ακόμα και τον κωδικό του router. Τί ακριβώς μπορεί να κάνει με αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 27, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 Να βλέπει ότι πακέτα μετάκινούνται Στο δίκτυο, αν έχει και του ρουτερ μπορεί να προσθέσει το δικό του πισί ως trusted device ας πούμε και να μη το προσέξεις ότι θα έχει πρόσβαση όταν θα τον έχεις καταλάβει και θα έχεις βάλει Mac filtering πχ για extra προστασία. Ένα σενάριο είναι αυτό Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 28, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2013 Έστω ότι βρίσκει τον κωδικό του wireless. Ακόμα και τον κωδικό του router. Τί ακριβώς μπορεί να κάνει με αυτά?Από το να σου κλέβει λίγο ίντερνετ για να σερφάρει (αθώο σενάριο) μέχρι να κάνει κάποια κακουργηματική πράξη, όπως να ανταλλάξει αρχεία παιδοφιλικού περιεχομένου. Αν παρακολουθείται και η έρευνα δείξει εσένα καλά ξεμπερδέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.