giugiaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2013 Καλησπερα.Μπορω να αναβαθμισω το bios της μητρικης μου στις καινουργιες εκδοσης που λειτουργει και το mouse και φαινονται ολα πιο απλα?Αυτη ειναι η μητρικη μου.GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-970A-D3 (rev. 1.0/1.1)
TopCLR Απρίλιος 14, 2013 #2 Απρίλιος 14, 2013 Μάλλον εννοείς το UEFI (BIOS με γραφικό περιβάλον και χρήση του ποντικιού).Αν προσέξεις μόνο στην revision 3.0 αναφέρει:UEFI DualBIOS™ Technology(καρτέλα "overview")BIOS2 x 32 Mbit flashUse of licensed AMI EFI BIOS(καρτέλα "Specification")Στις άλλες revision υπάρχει το απλό BIOS.Δεν γνωρίζω τι ειναι και πως λειτουργεί αλλά αν θες δοκίμασε το GIGABYTE Touch BIOS™.
giugiaro Απρίλιος 14, 2013 Author #3 Απρίλιος 14, 2013 Πως μπορω να το δοκιμασω φιλε μου το touch,γιατι δεν ξερω και φοβαμαι μην κανω καμια βλακεια!
giugiaro Απρίλιος 14, 2013 Author #4 Απρίλιος 14, 2013 Βασικα τωρα που το εψαξα πιο καλα,βλεπω οτι θελει update bios για το AM3+ και για τις μνημες.Εχω τα Win 8 64 και δεν βλεπω απο την σελιδα της εταιριας κανενα συμβατο update bios για 64 win.Oτι εχω κατεβασει δεν κανει.
Chris79 Απρίλιος 14, 2013 #5 Απρίλιος 14, 2013 Βασικα τωρα που το εψαξα πιο καλα,βλεπω οτι θελει update bios για το AM3+ και για τις μνημες.Εχω τα Win 8 64 και δεν βλεπω απο την σελιδα της εταιριας κανενα συμβατο update bios για 64 win.Oτι εχω κατεβασει δεν κανει.Φιλε,το bios δεν εχει καμια σχεση με το λειτουργικο αν ειναι 32 bit,η' 64 bit?Eνα ειναι για καθε μητρικη.Μην τα μπερδευεις...αν ηταν ετσι,και'γω εχω 64 bit,και επειδη αυριο θα μπορουσα να βαλω 32 bit λειτουργικο θα εκανα συνεχεια φλασιες του bios.Αλλο bios,αλλο drivers!Aλλωστε οταν πας στην gigabyte και διαλεγεις μοντελο,ΟΤΑΝ επιλεγεις bios δεν σου δινει την δυνατοτητα επιλογης λογισμικου-λειτουργικου.Μηπως εννοεις κατι αλλο?Τι εκδοση-version ειναι το bios που εχεις τωρα?
giugiaro Απρίλιος 14, 2013 Author #6 Απρίλιος 14, 2013 Το εκανα απλα ετρεχα το exe και μου εβγαζε αυτο το μυνημα,τελικα το εκανα με flashακι.
Chris79 Απρίλιος 14, 2013 #8 Απρίλιος 14, 2013 Το εκανα απλα ετρεχα το exe και μου εβγαζε αυτο το μυνημα,τελικα το εκανα με flashακι.Πρεπει να το βαλεις σε φλασακι,del στην εκκινηση και οταν πεις στο bios F5 αν θυμαμαι καλα?Εκει σου δινει να κανεις φλας το bios και save-backup.Το εκτελεσιμο δεν τρεχει σε περιβαλλον windows...ελπιζω να μπορεσες.
giugiaro Απρίλιος 14, 2013 Author #9 Απρίλιος 14, 2013 εβαλες uefi ή δε το επαιρνε?Πως το βαζω το uefi?
artyom Απρίλιος 14, 2013 #10 Απρίλιος 14, 2013 μα δεν ξερω, νομιζα εσυ το περασες.Βασικα ηθελα να μαθω αν παιρνεται το uefi στην συγκεκριμενη mobo με αυτο το rev
giugiaro Απρίλιος 15, 2013 Author #13 Απρίλιος 15, 2013 Τι εννοεις διαφορες σε επιδοσεις?Απλα διαχειριζεσαι το bios μεσα απο το λειτουργικο σου.Οτι μπορεις να κανεις στο κανονικο bios κανεις και εδω.
l_satsok Απρίλιος 16, 2013 #16 Απρίλιος 16, 2013 για να στο πήρε το UEFI θα πρέπει να έχεις το τελευταίο revision μητρικής, νομίζω το 3.0 η 3,3 κάτι τέτοιο.για να δείς όμως διαφορές, στην ουσία μόνο στο boot time δηλαδή θά πρέπει να εγκαταστήσεις πάλι τα win8 από την αρχή εκκινώντας το DVD σε UEFI mode,...για να εγκαταστήσει μέρος του boot κατευθείαν στη μητρική , αυτό στην ουσία είναι το uefi.αν έχετε ssd δίσκο όμως σιγά τη διαφορά, ούτε που αξίζει τον κόποέχετε πάντα υπ όψιν σας, οτιδήποτε νέο βγαίνει περισσότερο μαρκετίστικο κόλπο είναι παρά προσφέρει επιδόσεις, όλα φούσκες.εγώ δεν θα το έκανα.
l_satsok Απρίλιος 16, 2013 #17 Απρίλιος 16, 2013 λοιπόν, η κάνεις λάθος η μας δουλεύεις όπως σε βολεύειη revision 1.0/1,1 που λες ότι έχεις, ΔΕΝ παίρνει UEFI BIOSUEFI μόνο η revision 3.0 και το ίδιο ισχύει και για την GA-970A-UD3 που έχω εγώ, μόνο στην 3.3 v μπαίνει UEFI BIOS.
giugiaro Απρίλιος 16, 2013 Author #18 Απρίλιος 16, 2013 λοιπόν, η κάνεις λάθος η μας δουλεύεις όπως σε βολεύειη revision 1.0/1,1 που λες ότι έχεις, ΔΕΝ παίρνει UEFI BIOSUEFI μόνο η revision 3.0 και το ίδιο ισχύει και για την GA-970A-UD3 που έχω εγώ, μόνο στην 3.3 v μπαίνει UEFI BIOS.Αμα διαβασες πιο πανω εκανα update με flashακι.To touch bios εβαλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.