Skakinen Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2013 Παιδιά καλώς σας βρήκα!Αν και σας διαβάζω εδώ και χρόνια, είναι η πρώτη φορά που γράφω, δυστυχώς για κάποιο πρόβλημα και για να ζητήσω τη γνώμη και βοήθειά σας.Εδώ και 3 εβδομάδες έχω πάρει καινούργιο pc (κομμάτια που συναρμολογήθηκαν από φίλο) αλλά επειδή έχω ακόμη το παλιό, κάνω το σετάρισμα του καινούργιου (ρυθμίσεις για SSD, προγράμματα κλπ) με αργούς ρυθμούς. Μόλις πριν 2 μέρες λοιπόν διαπίστωσα ότι η υποδοχή των ακουστικών δεν λειτουργεί. Έλεγξα τη σύνδεση του σχετικού καλωδίου στη μητρική και φαίνεται εντάξει. Η θύρα του μικροφώνου λειτουργεί (δεν σύνδεσα μικρόφωνο αλλά βάζοντας τα ακουστικά εμφανίζεται το παράθυρο από το πρόγραμμα ρύθμισης ήχου και ζητάει να επιβεβαιώσω ότι συνδέθηκε μικρόφωνο). Από τις πίσω θύρες της μητρικής υπάρχει κανονικά ήχος οπότε λογικά το πρόβλημα είναι στο front panel του κουτιού. Το περίεργο είναι ότι τις πρώτες μέρες είχα δοκιμάσει μια φορά τα ακουστικά και δούλευαν στη συγκεκριμένη θύρα. Από τότε έμπλεξα με format εγκαταστάσεις λειτουργικών και δεν έτυχε να ξαναδοκιμάσω μέχρι πριν δυο μέρες όπου διαπίστωσα ότι δεν δουλεύει η θύρα.Το κουτί είναι το Corsair Obsidian 550D.Τι μπορεί να φταίει; Κάποια σύνδεση που δεν γίνεται καλή επαφή;Κάτι που αποκολλήθηκε ίσως; Το front panel δεν έχω ελέγξει διότι πρέπει να λυθεί το κουτί.Έχω επικοινωνήσει με την Corsair από τις 10/4 και ακόμη περιμένω απάντηση.Ποιά είναι η γνώμη σας;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Απρίλιος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 κι εγω ειχα/εχω προβλημα με το front panel του 600t .Συγκεκριμενα δεν λειτουργρει ο ρυθμιστης στροφων σωστα, καμια απο τις θυρες usb3 και μαι απο τις 2 usb 2 θυρες ειναι dead.Κι εγω επικοινωνησα με corsair και ποτε δεν απαντησαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 13, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 [MENTION=29805]Skakinen[/MENTION] πριν προχωρήσεις σε RMA Κάνε σε παρακαλώ κάτι. Τα καλώδια όπως λες που πάνε στην μητρική τα έχεις ελέγξει. Κάνε τον κόπο και δες, αν από την μεριά του front panel, είναι κουμπωμένα καλά. Ισως παίζει κάποια επαφή του στυλ Δεν ξέρω ακριβώς πως είναι τα βύσματα στη μεριά του front panel (κάτι μου λέει ότι θα μάθω σύντομα ) αλλά το ότι αρχικά λειτουργούσε, ίσως συνηγορεί στο να τράβηξες κάποιο απο αυτά, παραπάνω απο ότι έπρεπε και να αποσυνδέθηκαν απο την μεριά του front panel. Αν και αυτό δεν αποδώσει καρπούς ή δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, τότε άνοιξε ένα θέμα στο φόρουμ της Corsair με το πρόβλημά σου. Εστειλες email απο το site στο Support? Ελεγξες τα junks email σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Απρίλιος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Λιγο δυσκολο το RMA με τα κουτια.Δεδομενου οτι το front panel δεν βγαινει, πρεπει να στειλεις ολο το κουτι στην corsair εννοειται με δικα σου μεταφορικα.Αν το πακετακι ζυγιζει 10 κιλα μιλαμε για 80+ ευρω μεταφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 13, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Δε νομίζω η Corsair να έχει κάνει τέτοια RMA.Στο 600Τ μέχρι ενός σημείου έστελνε brand new κουτί. Μετά έστελνε μόνο το front panel.Και γενικά σχεδόν όλα τα front panel βγαίνουν, δεν είναι ενσωματωμένα στα κουτιά. Εχουν βίδες στήριξης κατα κανόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skakinen Απρίλιος 14, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν έστειλα mail στην Corsair διότι δεν είχα τη δυνατότητα μέσα από τη σελίδα της, αναγκαστικά υπέβαλα ερώτημα στη σελίδα της συνημμένης εικόνας http://corsair.force.com/ και εκεί περιμένω απάντηση αλλά ελέγχω και τα mail μου. Σε διαδικασία RMA για ολόκληρο το κουτί δεν θέλω να μπω και όχι μόνο για το κόστος αλλά για τη φασαρία (αποσυναρμολόγηση κλπ). Αν επρόκειτο για RMA μόνο του front panel αλλάζει το πράγμα. Μπορώ να ζήσω και χωρίς θύρα ακουστικών, έτσι κι αλλιώς υπάρχει και υποδοχή για ακουστικά στο ρυθμιστικό των ηχείων. Είναι όμως και το ψυχολογικό κομμάτι, σε ολοκαίνουργιο μηχάνημα θέλουμε να είναι όλα τέλεια. karmen έχεις δίκιο, πρέπει να ελέγξω τις συνδέσεις στο ίδιο το front panel. Κάποια στιγμή, προ ημερών, που σκάλιζα τα εσωτερικά του κουτιού για τακτοποίηση καλωδίων κλπ, δεν άναβε το led από το κουμπί εκκίνησης (Power On). Πίεσα κάπως το καλώδιο εκεί που συνδέεται στη μητρική και το πρόβλημα διορθώθηκε. Ίσως κάτι ανάλογο να συμβαίνει στο front panel. Ερωτήσεις Θεωρητικά μιλώντας και άσχετα από τη στάση της Corsair, το πρόβλημα αυτό διορθώνεται από κάποιον γνώστη; Είτε με επισκευή (ή αλλαγή) καλωδίου είτε με επισκευή (ή αλλαγή) των επαφών ή οτιδήποτε άλλο; Για να το θέσω διαφορετικά μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα (που ακόμα δεν ξέρουμε που οφείλεται) χωρίς αλλαγή front panel; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μη φταίει το front panel αλλά η μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 14, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 εγω θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις καθολου .Εφοσον μπορεις να την βολεψεις με αλλους τροπους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 14, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Σου ξαναλέω όλο το κουτί δε θα το στείλεις πίσω σε καμία περίπτωση. Το επαναλαμβάνω για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι οι συνδέσεις σου είναι οκ. Απο τα βύσματα στο front panel μέχρι το που έχεις κουμπώσει τι, στη μητρική σου.Αν όλα είναι κομπλέ και αν έχεις και κέφι να επιβεβαιώσεις ότι και με άλλη μητρική δεν λειτουργεί, τότε θα έστελνα ένα mail στο support να μου στείλουν άλλο front panel.Δε ξέρω, αλλά αν πάρω νέο προϊόν το θέλω κομπλε. Ετσι σκέφτομαι εγώ.ps πιο γρήγορη ανταπόκριση στο RMA σου θα έχεις αν ανοίξεις θέμα εδώCases - The Corsair Support Forums Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skakinen Απρίλιος 14, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Προσπάθησα να ελέγξω το front panel από την πίσω πλευρά του, εκεί που συνδέονται τα καλώδια. Για να έχω κοντινή πρόσβαση ίσως πρέπει να βγει ο πάνω κλωβός ο οποίος περιέχει τα DVD-R. Ξεβίδωσα δύο βίδες αλλά ο κλωβός δεν μετακινήθηκε. Αν είδα καλά είναι πιασμένος με πριτσίνια. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχει πρόσβαση κάποιος στο front panel. Ίσως βγαίνει το μπροστινό κάλυμμα. Αν κάποιος έχει αποσυναρμολογήσει το συγκεκριμένο κουτί (ή παρόμοια κουτιά της Corsair) ας μου δώσει κάποιες οδηγίες. Πρέπει να υπάρχει με κάποιο τρόπο πρόσβαση για να βγει (αν πρέπει) το front panel. Από όσο μπόρεσα να διακρίνω, τα καλώδια μοιάζουν στη θέση τους. Επαναλαμβάνω όμως ότι ούτε από κοντά βλέπω ούτε το χέρι έχει καλή πρόσβαση για να ψαχουλέψει, πιέσει κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Απρίλιος 14, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Αυτο που λες ειναι.Το front panel δεν βγαινει γιατι δεν στηριζεται σε βιδες αλλα σε πριτσινια.Το ειχα λυσει τελειως το δικο μου μηπως μπορεσω να το βγαλω για να το στειλω για rma, Η corsair γνωριζει μαλλον οτι πρεπει να αντικαταστησει ολοκληρο το case αν υπαρχει προβλημα στο panel για αυτο κανουνε το κοροιδο αν τους ζητησεις λυση.Εγω αρχικα ειχα στειλει rma request στην corsair.Καμια απαντηση.Στην συνεχεια εβγαλα photos και το εκανα θεμα σε σχετικο forum του εξωτερικου.Member του φορουμ απο την corsair μου εστειλε pm και μου ειπε να ερθω σε επικοινωνια με στελεχος της corsair και μου εδωσε το mail του.Καμια απαντηση ουτε απο αυτον.Ε δεν θελεις και πολυ να καταλαβεις οτι στο συγκεκριμενο θεμα δεν θα σε βοηθησουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skakinen Απρίλιος 18, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Να σας παρουσιάσω τις εξελίξεις πάνω στο θέμα δηλώνοντας εξ'αρχής ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την αντιμετώπιση της Corsair. Παραθέτω και τα κείμενα διότι έχει σημασία. 10/4/2013 ΑΝΕΒΑΖΩ ΘΕΜΑ ΣΤΟ CUSTOMER SERVICE (corsair.force.com) I have bought an Obsidian 550D case for my new pc (which is powered by a Corsair TX-850W PSU). Today I installed the drivers of the motherboard (ASUS P8 Z77 V LE PLUS) and I realized that the front panel headphone port doesn't work. The two USB 3.0 and the microphone ports are OK. I checked the headphone port of the motherboard and it works fine. I opened the case to examine the connector on the motherboard but it was in place. This is a very annoying situation since the existence of a front panel headphone port was one of the main reasons for the case selection. I am wondering where the problem is: the connector, the cable, the front panel connections? I hope that I will have a solution of the problem in the most proper way. Thank you 14/4/2013 ΑΝΕΒΑΖΩ ΘΕΜΑ ΣΤΑ FORUM ΤΗΣ CORSAIR Obsidian 550D - front panel headphone port not working - The Corsair Support Forums 16/4/2013 ΛΑΜΒΑΝΩ MAIL ΑΠΟ ΤΗΝ CORSAIR Hello Dionysis, Thank you for contacting Corsair. We have received and approved your Standard Replacement RMA request. Your RMA # is 6003870. Once Corsair physically receives your item, your replacement will be processed and shipped. For your convenience, click the following link to automatically generate a return address label for your return. Please use this label when shipping parts back to Corsair. http://www2.corsair.com/helpdesk/rma_form_noauth...... Thank you for choosing Corsair. 16/4/2013 ΛΑΜΒΑΝΩ MAIL ΑΠΟ ΤΗΝ CORSAIR Hello Dionysis, Thank you for contacting Corsair. Your ticket # is 6003870 We have processed your Accessory Product replacement request. You will receive a shipping confirmation email shortly. Thank you for choosing Corsair. 17/4/2013 ΛΑΜΒΑΝΩ MAIL ΑΠΟ ΤΗΝ CORSAIR Hello Dionysis, RMA number <#ΧΧΧΧΧΧΧ> has been shipped. Your tracking number is . ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ. Please be aware that in some cases requiring fulfillment from Corsair’s overseas distribution center, tracking results may not be available for 24-48 hours. Our records show the following information on your RMA: RMA number: ΧΧΧΧΧΧΧ Corsair Product: CC-8930051 Please note, in some cases the reflected quantity in your shipment may represent single items or sets, depending on the item that was replaced. Example: if you are replacing a set of DRAM (2 sticks), the quantity listed will be ‘one’, representing one set of replacement DRAM. 14/4/2013 ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ FRONT PANEL ΜΕΣΩ UPS Όπως παρατηρείτε δεν έχω ζητήσει RMA. Επίσης, αν και μου είπαν (στο mail) ότι θα στείλουν το front panel αφού θα έχουν λάβει από μένα το ελαττωματικό, παρ'όλα'αυτά προχώρησαν στην αποστολή του καινούργιου χωρίς να έχουν στα χέρια τους το παλιό. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν ξέρω τι να κάνω και ο λόγος είναι ότι έχει μεσολαβήσει κάτι ευχάριστο αλλά ανεξήγητο (για τις γνώσεις μου). Πειραματίστηκα και έβαλα ακουστικά στη θύρα του μικροφώνου και στο παράθυρο του Realtek audio manager τα δήλωσα ως ακουστικά. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κανονικά!!! Δεν ξέρω αν είναι λογικό αυτό. Σκέφτομαι μήπως οι δύο θύρες είναι ενδεικτικά χαρακτηρισμένες ως μικροφώνου και ακουστικών και ανάλογα τι θα βάλεις μέσα και πώς θα το δηλώσεις στο Realtek audio manager, έτσι θα δουλέψει η κάθε μία. Με άλλα λόγια μήπως και οι δύο θύρες είναι και για τα δύο (ακουστικά και μικρόφωνο). Αν κάποιος έχει άποψη ας με διαφωτίσει. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, αφού είχα μια θύρα που δουλεύει για ακουστικά, πάγωσα το θέμα με την Corsair και γι'αυτό δεν ζήτησα RMA. Τώρα όμως που ήρθε το front panel μπαίνω στον πειρασμό να σκεφτώ μήπως θα έπρεπε να το τοποθετήσω ώστε το κουτί να είναι κομπλέ (φυσικά όχι μόνος μου διότι δεν κατάφερα ούτε το παλιό να δω πώς βγαίνει). Σίγουρα όμως θα βγαίνει το front panel αλλιώς δεν θα έστελναν καινούργιο. Το λύσιμο-δέσιμο του κουτιού όμως είναι ένα θέμα (ίσως και με κάποιο κόστος αν απευθυνθώ σε κάποιον που ξέρει να το λύσει). Έχω δίλημμα πρακτικής φύσεως... Επίσης, δεν ξέρω τι στάση πρέπει να κρατήσω απέναντι στην Corsair. Αν βάλω το καινούργιο panel πρέπει να τους στείλω το παλιό; Μα δεν ζήτησα καινούργιο. Αν κρατήσω το παλιό πρέπει να τους στείλω το καινούργιο; Πάλι δεν ζήτησα καινούργιο. Θέλω όμως να είμαι σωστός απέναντί τους όπως ήταν και αυτοί με μένα. Έχω δίλημμα ηθικής φύσεως... Πείτε καμιά γνώμη μήπως με βοηθήσει στην απόφαση για τα δύο ζητήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 18, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Για το headphone στο mic, εφ'όσον χρησιμοποιείς κάποιο πρόσφατο realtec με τους δικούς της οδηγούς, δεν έχει διαφορά. Επειδή είναι software λύση, μπορεί να κάνει map τα outputs όπως θέλεις εσύ. Π.χ. mic στο center, front στο sub κτλ, δεν έχει διαφορά. Ότι του πεις εσύ κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 19, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Τα είπα και πιο πάνω ας σου τα ξαναπώ.Σε τέτοια κουτιά και στα περισσότερα το front panel ΒΓΑΙΝΕΙ.Τα πριτσίνια που λες δεν είναι πριτσίνια αλλά πλαστικά κλιπς/οδηγοί κατά κανόνα. Αφού ξεβιδώσεις τις βίδες, με λίγο τράβηγμα βγαίνει απο τη θέση του. Η απόδειξη είναι ότι σου έστειλαν front panel.Τέλος για το θέμα ηθικής. Δε χρειάζεται να στείλεις ΤΙΠΟΤΑ πίσω και ας το γράφει στο mail. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στέλνοντας εκ νέου μέιλ αλλά θα σου πουν αυτά που σου λέω.Κρατάς νέο και παλιό και τους λες ένα ευχαριστώ και καθάρισες.Αυτά με το θέμα rma κλπ και την Corsair.Τα όσα ειπώθηκαν για επιστροφή ολόκληρου του case και τη μη αφαίρεση του front panel, δεν ισχύουν από ότι κατάλαβες απο πρώτο χέρι.Κάτσε τώρα να χαρείς τη κουτάρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.