Blinky Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2013 Λοιπον, μεχρι προτινος ειχα εναν υπολογιστη που λειτουργουσε σαν κατεβαστηρι+HTPC και εναν αλλο στο δωματιο μου για βασικο-gaming. Ο πρωτος παλιοτερα εχει επιτελεσει και τους 3 ρολους μαζι χωρις προβλημα.Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει δευτερος υπολογιστης ομως, και ενω σκοπευα να αφησω τον τωρινο σαν κατεβαστηρι+htpc και να στησω εναν τον Ιουνιο με Haswell για το δωματιο μου, βλεπω οτι οικονομικα δεν με παιρνει πλεον...Συνεπως, αφου ο τωρινος ειναι αρκετα ισχυρος, θα μπορουσα να τον διατηρησω για ολους τους ρολους αφου δεν παιζουν λεφτα...αλλα δημιλουργειται το εξης ζητημα. Θα προστεθει σαν συστημα ψυξης ενα Vapochill (το οποιο θα πηγαινε στον haswell κανονικα, αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν λεφτα και που ο τωρινος τηρει τις προϋποθεσεις για εκμεταλευση του vapo, δηλαδη K unlocked επεξεργαστης, Maximus μητρικη και 850W τροφοδοτικο, αρα δε βλεπω κανενα Bottleneck) που σημαινει οτι αυτο το συστημα δε μπορει πλεον να ειναι 24/7 για ευνοητους λογους...Αρα το να ειναι και HTPC δε με προβληματιζει γιατι οι ωρες μπροστα στον προβολεα δεν ειναι τοσες πολλες και συχνες, ομως το να ειναι κατεβαστηρι απλα δε γινεται...Αρα υπαρχει καποιος πολυ οικονομικος τροπος να καλυψω αλλιως το κατεβαστηρι? ΠΟΛΥ οικονομικος ομως...για να αξιζει, αλλιως καλυτερα να στησω ενα με i3 530 και onboard γραφικα που πανω απο 150 δε θα παει να βρω στα μεταχειρησμενα και εχω htpc+κατεβαστηρι....Αρα για να αξιζει τον κοπο μιλαμε για κατι μεχρι 50 ευρω και που να μην ειναι τοσο ογκωδες (δηλαδη μη μου πειτε να παρω κανενα πληρες συστημα Pentium4 απο τις αγγελιες που και τεραστιο θα ιεναι και οθονη δε θα εχει)Οταν λεμε για κατεβαστηρι εννοω ουσιαστικα torrents, αλλα ισως και κανενα Jdownloader...Εχω 2 λυσεις στο μυαλο μου που θα ηταν σχεδον δωρεαν αλλα δεν ξερω αν κανουν:1) Μου εχουν χαρισει ενα παλιο compaq laptop με pentium3 cpu που τοτε που το ειχα ψαξει δε μπορουσα να κανω το wireless να δουλεψει σε XP και το εχω στην ακρη. Αλλα ισως αν το εφτιαχνα ή εστω με ethernet και usb δισκο για να κατεβαζει σε αυτον να ηταν ΟΚ. Αλλα δεν ξερω αν η ισχυς, το 10/100 ethernet επαρκες και το usb 1.1 (υποθετω) θα αποτελουσαν bottleneck. Αλλιως εχει και την οθονουλα του, μικρο ειναι, δε θα με χαλαγε...2) Εχω ενα Galaxy pocket android κινητο στο συρταρι να καθεται και εχω ακουσει οτι παιζει torrent downloading και απο android, αλλα αν δεν υπαρχει τροπος για usb δισκο να συνδεθει, δεν εχει νοημα, παιρνει μεν MicroSD αλλα για 64gb δε θα αξιζε το κοστος πλεον, και θα ηταν παλι λιγα...Καμια καλη αλλη λυση εχετε? Ισως κανενα raspbery PI που δε το εχω ψαξει τι παιζει ή κατι routers που κατεβαζουν και torrents Με το PC κλειστο....ή δε ξερω τι, οτιδηποτε out of the box που δε το εχω σκεφτει ευπροσδεκτο! Απλα θελω να γλιτωσω την αγορα καποιου παλιου υπολογιστη για λογους ογκου αλλα και δυσχρηστιας (οθονη κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chosen21 Απρίλιος 14, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Αξίζει να κοιτάξεις και για NAS Storage λύση. Τα περισσότερα έχουν torrent client και downloader που θες για να κατεβάζεις από sites file hosting και ένα σωρό άλλες λειτουργίες πολύ χρήσιμες. Απλά πρέπει να το ψάξεις καλά πριν προβείς σε αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 14, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Μπορείς να βάλεις το παλιό laptop για κατεβαστηρι. Δεν θα εχεις κανένα θέμα ουτε με το 10/100 αφού ο πάροχος σου δίνει Μαξ 24.Ουτε με την usb.*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 14, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Καλα μα που ζείτε....RaspberryPI φυσικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 14, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 Έχει ηδη ενα laptop. Δεν θα δώσει μια έτσι.*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 14, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2013 σε ενα χρονο εχει κανει αποσβεση και πολυ λεω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.