iliastra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2013 Καλησπερα να ρωτησω κατι ρε παιδια...βλεπω οτι ολες οι high-end ψυκτρες εχουν βαρος πανω απο 1 κιλο, ως συνηθως 1,2-1,3....η ερωτηση μου ειναι δεν παιζει προβλημα με τοσο βαρος πανω στην μητρικη??? δεν υπαρχει περιπτωση να σπασει η μητρικη??? και αντε οσο ειναι πανω στο γραφειο πες οτι δεν θα γινει το μοιραιο αλλα οταν πας να μεταφερεις το pc ειτε με χερια ειτε με αυτοκινητο, σε καμια ανωμαλια του δρομου που θα δεχτει και κανα ψιλοτρανταγμα δεν θα κανει κρακ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 12, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Η μητρική δεν έχει πρόβλημα. Αυτό που θα κάνει "κρακ" είναι ο επεξεργαστής που κάθεται ακριβώς κάτω από την ψύχτρα. Έχει δώσει όρια και η AMD και η Intel και νομίζω είναι κοντά στα 500-600gr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliastra Απρίλιος 12, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 ο επεξεργαστης??? μα αυτος δεν δεχεται καμια απευθειας δυναμη οταν το κουτι ειναι ορθιο...εκτος και εαν μιλας για ξαπλωτο κουτι οποτε....ολο το βαρος το συγκατει η μητρικη οταν το κουτι ειναι ορθιο οχι ο επεξεργαστης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris79 Απρίλιος 12, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 ο επεξεργαστης??? μα αυτος δεν δεχεται καμια απευθειας δυναμη οταν το κουτι ειναι ορθιο...εκτος και εαν μιλας για ξαπλωτο κουτι οποτε....ολο το βαρος το συγκατει η μητρικη οταν το κουτι ειναι ορθιο οχι ο επεξεργαστης...V8 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case, Cooler, Power Supply, Laptop Cooling, Gaming PeripheralsΕγω εχω αυτην εδω και 2,5 χρονια,και το κουτι μου ειναι ξαπλωτο...δεν προσεξα καμια βλαβη και καμια παρενεργεια(mainboboard-cpu).Πιο πιθανον θα με προλαbει οπως το βλεπω αλλαγη socket(για 2015 αναλογα αν βγαλει κατι σοβαρο η Intel και οχι μονο ονομασιες-4 πυρηνες εδω και ποσα χρονια),παρα να παθει κατι με την εννοια που φοβασαι...καλυτερη επιβεβαιωση θα δεις στην πραξη και οχι στα λογια και τις θεωριες.Να σημειωσω οτι εχει 865gr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 12, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Άμα πάθει ζημιά η μητρική/επεξεργαστής δε θα πάθει λόγω βάρους της ψύκτρας αλλά λόγω κακής τοποθέτησης.Όλες οι μεγάλες ψύκτρες είτε έχουν πρόσθετο backplate, είτε αυτό είναι ενσωματωμένο στη μητρική. Με αυτό τον τρόπο μοιράζεται το βάρος σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Πίστεψε με, άμα είναι να γίνει ζημιά δε θα γίνει λόγω του βάρους, αλλά επειδή είτε έσφηξες πολύ τις "βίδες" που συνδέονται με το backplate, είτε επειδή έβαλες τον επεξεργαστή λάθος και τον πίεσες μετά με τη ψύκτρα/ή το μοχλό-socket της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliastra Απρίλιος 12, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 αυτο με το σφηξιμο στις βιδες το δεχομαι....επειδη δεν εχω ξανατοποθετηση ψυκτρα ποσο σφηκτα την βιδονουμε??? ισα ισα να εφαρμοζει χωρις να παλατζαρει??? κακη τοποθετηση στον επεξεργαστη πως κανεις??? αφου αμα δεν τον τοποθετησεις τα βελακια σωστα δεν κουμπωνει/κλεινει, απλα πραγματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 13, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Είτε οριζόντια είναι είτε κατακόρυφα η ψύχτρα ο κίνδυνος για τον επεξεργαστή υπάρχει. Οι κραδασμοί σε μεγάλου βάρους ψύχτρα μεταδίδονται στο CPU που ακουμπάει ακριβώς από κάτω και τον ζορίζουν. Το μόνο που υπάρχει για να προστατέψει τον επεξεργαστή είναι το heatspreader. Το on-die δεν έχει φτιαχτεί για να απορροφά κραδασμούς από cooler που μοιάζουν με τούβλα σε όγκο/βάρος.Βέβαια αν δεν μετακινείται ο υπολογιστής δεν υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris79 Απρίλιος 13, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Είτε οριζόντια είναι είτε κατακόρυφα η ψύχτρα ο κίνδυνος για τον επεξεργαστή υπάρχει. Οι κραδασμοί σε μεγάλου βάρους ψύχτρα μεταδίδονται στο CPU που ακουμπάει ακριβώς από κάτω και τον ζορίζουν. Το μόνο που υπάρχει για να προστατέψει τον επεξεργαστή είναι το heatspreader. Το on-die δεν έχει φτιαχτεί για να απορροφά κραδασμούς από cooler που μοιάζουν με τούβλα σε όγκο/βάρος.Βέβαια αν δεν μετακινείται ο υπολογιστής δεν υπάρχει πρόβλημα.Βέβαια αν δεν μετακινείται ο υπολογιστής δεν υπάρχει πρόβλημα.------>Eλα να δεις εγω ποσες φορες τον μετακινω.Μεχρι τωρα εγραψε χιλιομετρα.Δεν επαθε τιποτε.Εαν γινει σωστα η τοποθετηση,θα πρεπει να χτυπησει πολυ δυνατα το κουτι καπου για να γινει ζημια.Αφου τετοιες ψυκτρες εχουν backplate.Οχι τεραστιο σφυξιμο,και με το μαλακο οι μετακινησεις.Αυτος πιστευω ειναι ο κανονας,και δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα ποτε.Εγω προσωπικα κανενα εδω και 2,5 χρονια.Φυσικα και η μητρικη να εχει ολες τις βιδες τοποθετημενες,και οχι μισες,για να μοιραζεται το βαρος ομοιομορφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 13, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 [MENTION=29757]Chris79[/MENTION] Εντάξει δεν είναι και κρύσταλλο ο CPU Και εγώ με την γομαρό-ψύχτρα έχω κάνει μετακινήσεις. Απλά είναι εκτός παραμέτρων ασφαλείας που έχει δώσει ο κατασκευαστής. Όσες βίδες και να βάλεις και ότι backplate και να έχει η πίεση που ασκεί το cooler στο CPU δεν αλλάζει. Αν είναι σχετικά χαλαρά οι βίδες και δεν έχει καλή επαφή κινδυνεύεις με ανεβασμένες θερμοκρασίες σε CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.