Jump to content

VDSL ή ADSL ?

HellhammeR

Recommended Posts

Τέλος του μήνα λήγει το συμβόλαιο στην Forthnet που είμαι στο 24άρι, και σκέφτομαι να πάω σε ένα απο τα παρακάτω:

ΟΤΕ Double Play 24 με 31,80€/μήνα.

Forthnet VDSL έως 50Mbps με 32,90€/μήνα.

Δεν με ενδιαφέρουν δωρέαν αστικά/υπεραστικά, κινητά κτλπ. Μόνο το internet και συγκεκριμένα το ping. VDSL μπορώ να βάλω, θεωρητικά είμαι κονά στο A/K έχω κάπου στο 12 line attention. Λέτε με το vdsl να μου ανέβει το ping ?? :...:

Για ρίξτε καμία γνώμη ρε boys :D

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

και εγώ αυτό νομίζω :wall: γιαυτό σκέφτομαι να πάω στον ΟΤΕ καθαρά και μόνο για το πολύ καλό ping που έχει. Βέβαια καλοβλέπω και το VDSL, θα έβαζα του ΟΤΕ αλλά είναι πολύ το κασέρι που ζητάει.. :mad:

Η Forthnet δίνει fastpath? Αν ναι, μείνε εκεί και ζήτα fp. Ποιός ο λόγος να αλλάξεις; Επίσης ο πΟΤΕ είναι 32€ για 6 μήνες, μετά πάει 37€. Όσον αφορά στο Vdsl, κανείς δε δίνει FP εκεί ακόμα.

ναι δίνει fp. Απλά σκέφτομαι τον ΟΤΕ για τα χαμηλά pings που προσφέρει, όχι οτι έχω τώρα lag, αλλά σκέφτομαι το καλύτερο δυνατό που μπορώ να πάρω σε αυτόν τον τομέα.

[MENTION=24367]DwS[/MENTION] 50~60 Γερμανικούς servers bf3

Νομίζω ότι δύσκολα θα δεις 40~50 με πΟΤΕ και η διαφορά είναι ελάχιστη για το κόστος που καλείσαι να πληρώσεις.

η διαφορά βγαίνει περίπου στα 12 ευρώ απο το 24άρι της Forthnet. Αν είναι να μην δω καμία διαφορά, όντως είναι πεταμένα λεφτά... και επειδή είμαι 7 χρόνια πελάτης της Forthnet ίσως μου κάνουν καμία καλη προσφροά στο 24άρι αν ανανεώσω.

Σκέφτομαι και τον ΟΤΕ, απλά γιατί δεν ήταν όπως παλιά που σε ερχόταν ένα 90άρι το δίμηνο ο λογαριασμός, χωρίς να ξέρεις τι πληρώνεις με ότι να ναι χρεώσεις παγίων μέσα κτλπ, φένεται να έχει φτιάξει και δεν είναι τόσο "απαγορευτικός" όσο ήταν κάποτε στις τιμές. ;)

...δεν είναι τόσο "απαγορευτικός" όσο ήταν κάποτε στις τιμές...

Απλά μαθηματικά:

Forthnet 24mbps, απεριόριστα σταθερά και κινητά με 0.03€: 27.90€, 12 μήνες = 335€

πΟΤΕ 24mbps, απεριόριστα σταθερά, 60' κινητά: 35.90€/6 μήνες και 40.90€ μετά, 12 μήνες = 460€

135€ για πέταμα. Τόσα έδωσα για να αλλάξω κάρτα γραφικών. Δε σε πάω σε HOL, Wind, με τις συνδυαστικές προσφορές κινητών, γιατί θα προβληματιστείς πολύ.

Απλά μαθηματικά:

Forthnet 24mbps, απεριόριστα σταθερά και κινητά με 0.03€: 27.90€, 12 μήνες = 335€

πΟΤΕ 24mbps, απεριόριστα σταθερά, 60' κινητά: 35.90€/6 μήνες και 40.90€ μετά, 12 μήνες = 460€

135€ για πέταμα. Τόσα έδωσα για να αλλάξω κάρτα γραφικών. Δε σε πάω σε HOL, Wind, με τις συνδυαστικές προσφορές κινητών, γιατί θα προβληματιστείς πολύ.

τα extra (δωρεάν αστικά κτλπ) δεν με ενδιαφέρουν καθαρά το ιντερνετ κοιτάω. Wind είχα και ήταν τραγωδία εδώ στην περιοχή μου, δεν το ρισκάρω. Forthnet ή OTE θα πάω και αρχίζεις και με πείθεις για Forthnet ;)

Εγώ είχα HOL και θα έβαζα πάλι. Σε συνδυασμό με τη Vodafone, μου κόστιζε 19€ το μήνα και ήταν απροβλημάτιστη. Στα 3 χρόνια είχαμε 3 ώρες διακοπή. Απλά δε δίνει fp και σε γερμανικούς servers είχε 70-100ms.

Forthnet βάζω γιατί μετακόμισα και δεν υπάρχει η οδός μου στο χάρτη. Έφαγα άκυρο από HOL & Wind και επέλεξα forthnet γιατί υπάρχει στο διπλανό σπίτι και βρήκαν έτσι το βρόγχο που ανήκω.

Η cyta δίνει fastpath, έβαλα πρόσφατα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Γενικά αν είσαι ικανοποιημένος από τη forthnet, τότε συνέχισε σε αυτούς και γύρνα τη γραμμή σε fastpath και θα είσαι μια χαρά.

Νομίζω ότι ο Wizard! σε έπεισε με απλά μαθηματικά ! :p

Είμαι σε αντίστοιχη φάση, και μάλιστα θέλω να φύγω από τον ΟΤΕ (2mpbs σε τιμή... άουτς)!

Το μοναδικό online game που παίζω είναι το WoW, όπου τώρα είμαι στα 60-70ms. Μέχρι τα 100-120 πιστεύω πως μπορώ να το συνηθίσω, παραπάνω θα μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά και θα προτιμούσα να το αποφύγω. Δεύτερο ζητούμενο είναι η τιμή και τρίτο το upload (χωρίς να είναι απαραίτητο). Το σταθερό το χρησιμοποιώ ελάχιστα, οπότε οι δωρεάν κλήσεις δε με ενδιαφέρουν.

Σκέφτομαι για για VDSL από HOL ή Wind (μένω Ζωγράφου), αλλά αν τα ping είναι απογοητευτικά, τότε αναγκαστικά σε ADSL και fastpath.

wow επαιζα και με 300 ping , δεν εχεις και τοσο προβλημα.

τα 20 ping παραπανω που ψαχνεις δεν αξιζουν imo

Παλιότερα έπαιζα με 220-250, απλά όταν έχεις συνηθήσει στα 60-70 με το ζόρι, τα 200 τα καταλαβαίνεις και σου φαίνονται πολλά. Η διαφορά μεταξύ adsl fastpath και vdsl είναι 20-30ms να φανταστώ ή περισσότερο;

Η cyta δίνει fastpath, έβαλα πρόσφατα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Γενικά αν είσαι ικανοποιημένος από τη forthnet, τότε συνέχισε σε αυτούς και γύρνα τη γραμμή σε fastpath και θα είσαι μια χαρά.

Νομίζω ότι ο Wizard! σε έπεισε με απλά μαθηματικά ! :p

fast path το έχω :p Απλά σκέφτομαι το απόλυτο στο ping (γενικά μια ζωή άκουγα ΟΤΕ= χαμηλά pings), αλλά άμα είναι το απόλυτο να είναι ίδιο με την Forthnet, καλύτερα να πάνε αλλού τα λεφτά.

ADSL fastpath pings = VDSL2 fastpath pings

Μιλάω για ίδιο πάροχο, δηλαδή ότι πιάνω εγω σε ping με OTEnet ADSL2+ πιάνει και ο ξάδερφος με την OTEnet VDSL2 50Mbps @ Fast Path ( ένα τηλ. στον ΟΤΕ και σε γυρνάνε σε fp )

[MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION] δώσε server ips να συγκρίνουμε νούμερα αν θες για να ξέρεις τι θα έχεις αν πας σε OTEnet ή άλλο πάροχο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.