yannismak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2013 Είπα να ασχοληθώ λίγο σοβαρότερα με το θέμα που μαστίζει τον Η/Υ μου τους τελευταίους 7 μήνες για αυτό και θα ήθελα να μοιραστώ την περίπτωση αυτή μαζί σας, μπας και βρεθεί λύση στο πρόβλημα.Το πρόβλημαΟ υπολογιστής παγώνει τυχαία ή κάνει επανεκκίνηση όταν φορτώνει το logo των Windows 7. Αυτό γίνεται τελείως random και όχι πάντα. Το γεγονός όμως ότι γίνεται δείχνει ότι κάτι κάπου υπάρχει πρόβλημα.Πότε εμφανίστηκε το πρόβλημαΤο πρόβλημα εμφανίστηκε όταν εγκατέστησα την 7970 και άλλα 8 Gb RAM και ξαναπέρασα τα Windows 7 από την αρχή. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι τα Windows 7 είναι από torrent διότι το original δισκάκι μου έχει μία γρατζουνιά 3 cm και είναι μη αναγνώσιμο.Περαιτέρω παρατηρήσεις1) Στην αρχή πίστευα ότι ενδέχεται να ευθύνεται ο OCZ Vertex SSD που είχα το λειτουργικό μου απάνω. Πριν μία βδομάδα ο Vertex πέθανε οριστικά και θεώρησα πως μάλλον όντως αυτός ήταν το πρόβλημα. To ίδιο όμως συνεχίζεται να υφίσταται και με τον καινούργιο Samsung 840 Pro άρα και δεν είναι θέμα δίσκου.2) Η 7970 σε κάποια games μου δημιουργεί μικρά artifacts ποτέ όμως κάτι σοβαρό η ενοχλητικό.(το αναφέρω για την περίπτωση που ενδέχεται να φταίει η ίδια ως ελαττωματικό component ή το PSU ως προβληματική τροφοδοσία).3) Οι θερμοκρασίες δίσκων, chipset, cpu, vga είναι άψογες οπότε το πρόβλημα δεν προέρχεται από overheating.Θα παρακαλούσα θερμά να ακούσω τις ιδέες - προτάσεις σας.Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Απρίλιος 12, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Εφόσον παγώνει ή κάνει επανεκκίνηση όταν φορτώνει το logo, υποπτεύομαι οτί κάτι παίζει με το σκληρό, γιατί είναι η ώρα που πάει να διαβάσει.Καταρχάς δοκίμασε αν πατάει καλά το sata, δοκίμασε να του αλλάξεις και slot.Mετά άλλαξε rail τροφοδοσίας στο σκληρό.(Τον ssd τον έχεις σε AHCI mode?)Φυσικά μπορεί να είναι και το psu, αυτό θα εξηγούσε και το πρόβλημα με την κάρτα.Εκτός και αν την έχεις υπερχρονίσει και δεν είναι σταθερή.Μπορείς να δοκιμάσεις ένα άλλο?Αν δεν είναι τίποτα από αυτά τα 2, παίζει να έναι οι μνήμες.Τσέκαρε τις με bootable memtest X86 με 1 dimmάκι τη φορά για πιο γρήγορα.¨Οσο περισσότερο το αφήσεις να τρέξει, τόσο το καλύτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Εφόσον παγώνει ή κάνει επανεκκίνηση όταν φορτώνει το logo, υποπτεύομαι οτί κάτι παίζει με το σκληρό, γιατί είναι η ώρα που πάει να διαβάσει.Καταρχάς δοκίμασε αν πατάει καλά το sata, δοκίμασε να του αλλάξεις και slot. Mετά άλλαξε rail τροφοδοσίας στο σκληρό. (Τον ssd τον έχεις σε AHCI mode?) 1) Ο ssd είναι σε AHCI (και πετάει ). 2) Έχω αλλάξει slot στο sata cable. 3) Rail τροφοδοσίας δεν έχω αλλάξει, θα το δοκιμάσω. Φυσικά μπορεί να είναι και το psu, αυτό θα εξηγούσε και το πρόβλημα με την κάρτα. Εκτός και αν την έχεις υπερχρονίσει και δεν είναι σταθερή. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα άλλο? 1) Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε άλλο PSU 2) Τα ρολόγια και το voltage της κάρτα είναι stock. Αν δεν είναι τίποτα από αυτά τα 2, παίζει να έναι οι μνήμες. Τσέκαρε τις με bootable memtest X86 με 1 dimmάκι τη φορά για πιο γρήγορα. ¨Οσο περισσότερο το αφήσεις να τρέξει, τόσο το καλύτερο! Απ' ότι θυμάμαι, υπάρχει ενσωματωμένο στο BIOS της μητρικής μου ένα εργαλείο για ram testing οπότε θα δουλέψω με εκείνο! Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα επιστρέψω με αποτελέσματα! Θέλω να προσθέσω ότι τις προάλλες μου freezaρε και στο shut down. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 12, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Sata cable έχεις αλλάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Sata cable έχεις αλλάξει; Ναι και μάλιστα έχω δοκιμάσει και τα 3gs sata cables και τα 6gs, οπότε δεν είναι cable Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 12, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 στο σύστημα υπάρχουν και άλλοι δίσκοι ? αν ναι δοκίμασε μόνο του τον SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 στο σύστημα υπάρχουν και άλλοι δίσκοι ? αν ναι δοκίμασε μόνο του τον SSD. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι άλλοι 2 δίσκοι; Έχω έναν Seagate Barracuda 500 Gb (6 ετών) και ένα WD 500 Gb (1 έτους). Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι πάνω στον marvell sata controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 12, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι άλλοι 2 δίσκοι; Έχω έναν Seagate Barracuda 500 Gb (6 ετών) και ένα WD 500 Gb (1 έτους). Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι πάνω στον marvell sata controller.Ξεκίνησε αν μπορείς αφήνοντας μόνο τον ssd πάνω, να δεις αν θα στο ξαναπαρουσιάσει.Έχουν ψυχή τα μηχανήματα, π.χ. σε φορητό κόλλαγε το mouse όταν η μπαταρία και ο φορτιστής ήταν συνδεδεμένα, ενώ χωρίς τη μπαταρία ή τον φορτιστή έπαιζε μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Ξεκίνησε αν μπορείς αφήνοντας μόνο τον ssd πάνω, να δεις αν θα στο ξαναπαρουσιάσει.Έχουν ψυχή τα μηχανήματα, π.χ. σε φορητό κόλλαγε το mouse όταν η μπαταρία και ο φορτιστής ήταν συνδεδεμένα, ενώ χωρίς τη μπαταρία ή τον φορτιστή έπαιζε μια χαρά. Da Faq?! Έχουν λαλήσει τα μηχανήματα μου φαίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι άλλοι 2 δίσκοι; Έχω έναν Seagate Barracuda 500 Gb (6 ετών) και ένα WD 500 Gb (1 έτους). Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι πάνω στον marvell sata controller. ναι, δοκιμασέ τον μόνο του και δες τι γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Αφού δοκιμάσεις τους δίσκους βγάλε τα 8gb ram και δούλεψε λίγο αν τίποτα βγάλε την 7970.Πρώτα απόλα δες το event viewer να δείς αν έχει τίποτα σφάλματα σχετικά με κάποιο device. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Αφού δοκιμάσεις τους δίσκους βγάλε τα 8gb ram και δούλεψε λίγο αν τίποτα βγάλε την 7970.Πρώτα απόλα δες το event viewer να δείς αν έχει τίποτα σφάλματα σχετικά με κάποιο device.Αν βγάλω την 7970 δε θα μπορέσω να ελέγξω το σύστημα μου. Ο i7 μου δεν έχει intel 4000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 12, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 2600k δεν έχεις; πως δεν έχει intel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellhnas Απρίλιος 12, 2013 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Αν βγάλω την 7970 δε θα μπορέσω να ελέγξω το σύστημα μου. Ο i7 μου δεν έχει intel 4000... O cpu σου μια χαρα εχει empedded vga πανω. H μητρικη σου ειναι αυτη που δε βγαζει θυρα για να κουμπωσεις την οθονη σου ωστε να δινει σημα. Οσο για τα freezes τωρα: 1) Μονο με τον SSD πανω, κανεις παλι φορματ, εγκαθιστας τους τελευταιους drivers και ξεκινας. Εντιτ: Τον SSD εννοειται οτι θα τον βαλεις στον controller του P67 και οχι στον Marvell, και σε AHCI mode. 2) Αφηνεις μονο τον SSD πανω και δοκιμαζεις 3-4 μερες αν στα κανει ή οχι. Αν στα κανει τοτε ενας απο τους αλλους εχει προβλημα, απο DOS με ενα HIRENS CD και τα διαγνωστικα των εταιρειων τσεκαρεις τους δισκους. 3) Αν δε στα κανει (συν. του 1), κατεβασε το memtest και απο DOS τσεκαρεις τα dimms ενα προς ενα. Αστα 4-5 passes και δοκιμασε τα σε ολα τα ports το καθενα. 4) VGA. Στρεσαρε τη με furmark σε stock, για να δεις αν βγαλει artifacts. Αν βγαλει δοκιμαζεις με αλλο PSU, με αλλους drivers. Αν συνεχιζει τοτε RMA. Αφου κανεις τα παραπανω θα εχεις αποκλεισει σχεδον τα παντα και θα σου εχει μεινει μονο η μητρικη. Μας λες τα αποτελεσματα και βλεπουμε τη συνεχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 12, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Τα προβλήματα στο pc απο drivers κλπ φαίνονται στο event viewer.Ξεκίνα απο εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Απρίλιος 12, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Οι υποψίες μου είναι ότι ευθύνεται είτε μικρό τροφοδοτικό, είτε χρησιμοποιείς μνήμες διαφορετικών προδιαγραών (διαφορετικά timing).Δοκίμασε για αρχή να αποσυνδέσεις τους επιπλέον δίσκους και άσε μόνο των windows. Αν κολλάει σπανιότερα, φταίει το τροφοδοτικό.Δοκίμασε να κάνεις στο biot factory reset.Όταν κολλάει, κάνει κάποιους ήχου το κουτί;Αν ναι, τότε σημείωσε σε ένα χαρτάκι την σειρά και την διάρκειά τους (σύντομο beep, μακρύ beep, κενό. π.χ. .--. .--. ). Μετά μπες στο google, ψάξε για "bios beep code" και βρες σε ποιον κωδικό σφάλματος αντιστοιχεί.Επίσης μπορεί να μην έχει κουμπώσει σωστά κάποια κάρτα ή μνήμη. Μπορεί να κουνήθηκε κάτι που πριν ήταν σωστά τοποθετημένο και να μην κάνει πλέον καλή επαφή.Η τελική λύση είναι να αποσυνδέσεις τα πάντα, εκτός από τον επεξεργαστή, και να τα συνδέσεις μετά ένα ένα. Πρώτα 1 DIMM, μετά 1 δίσκο, κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Απρίλιος 12, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 O cpu σου μια χαρα εχει empedded vga πανω.H μητρικη σου ειναι αυτη που δε βγαζει θυρα για να κουμπωσεις την οθονη σου ωστε να δινει σημα. Οσο για τα freezes τωρα: 1) Μονο με τον SSD πανω, κανεις παλι φορματ, εγκαθιστας τους τελευταιους drivers και ξεκινας. Εντιτ: Τον SSD εννοειται οτι θα τον βαλεις στον controller του P67 και οχι στον Marvell, και σε AHCI mode. 2) Αφηνεις μονο τον SSD πανω και δοκιμαζεις 3-4 μερες αν στα κανει ή οχι. Αν στα κανει τοτε ενας απο τους αλλους εχει προβλημα, απο DOS με ενα HIRENS CD και τα διαγνωστικα των εταιρειων τσεκαρεις τους δισκους. 3) Αν δε στα κανει (συν. του 1), κατεβασε το memtest και απο DOS τσεκαρεις τα dimms ενα προς ενα. Αστα 4-5 passes και δοκιμασε τα σε ολα τα ports το καθενα. 4) VGA. Στρεσαρε τη με furmark σε stock, για να δεις αν βγαλει artifacts. Αν βγαλει δοκιμαζεις με αλλο PSU, με αλλους drivers. Αν συνεχιζει τοτε RMA. Αφου κανεις τα παραπανω θα εχεις αποκλεισει σχεδον τα παντα και θα σου εχει μεινει μονο η μητρικη. Μας λες τα αποτελεσματα και βλεπουμε τη συνεχεια... Έκανα τα εξής βήματα έως στιγμής. 1) Έβγαλα τον πιο παλιό δίσκο και το dvd writer μου που ήταν πάνω στον marvell controller και απενεργοποίησα ΤΕΛΕΙΩΣ τον marvell controller από το bios. 2) Έβαλα ένα καινούργιο δίσκο barracuda (1T, 7200rpm, 64mb, sIII) στην ελεύθερη θέση του intel controller (6gb/s). Οπότε τώρα ο intel controller ελέγχει SATA1 SSD (6gb/s) και SATA2 Baraccuda (6gb/s). 3) Τοποθέτησα ένα backup δίσκο WD 5400rpm στην SATA3 (3gb/s). To booting πλέον είναι απίστευτα γρήγορο. Δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το logo των Windows 7. Έχω κάνει 20 boot και shutdown και όλα είναι απροβλημάτιστα. Δοκίμασα να κάνω και ένα boot μαζί με τον παλιό δίσκο πάνω σε marvell controller και αμέσως έφαγε restart το pc μου στο logo των Windows. Νομίζω ο ένοχος είναι ένας από τους δύο. α) Marvell Controller β) Ο παλιός δίσκος Συμπεράσματα...δικά σας!!! :yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 12, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2013 Marvel controller μακρυά για boot. Χαίρομαι που το έλυσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellhnas Απρίλιος 13, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Marvel controller μακρυά για boot.Χαίρομαι που το έλυσες Αν διαβασες σωστα δεν φταιει απαραιτητα ο Marvell controller. Ειπε το παλικαρι οτι, τον εβαλε πανω και εκανε τα ιδια, δεν ειπε ομως οτι τον εβαλε και στον controller του Ρ67 και δεν το εκανε ωστα να αποκλεισεις τον δισκο μια καλη. Το θεμα θα λυθει οταν θα τον δοκιμασει και στο native controller, bootarei κανονικα το συστημα και δεν θα εχει κολληματα στο logon screen ή στο shutdown. Over and out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 13, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Αν διαβασες σωστα δεν φταιει απαραιτητα ο Marvell controller.Ειπε το παλικαρι οτι, τον εβαλε πανω και εκανε τα ιδια, δεν ειπεομως οτι τον εβαλε και στον controller του Ρ67 και δεν το εκανεωστα να αποκλεισεις τον δισκο μια καλη.Το θεμα θα λυθει οταν θα τον δοκιμασει και στο native controller,bootarei κανονικα το συστημα και δεν θα εχει κολληματα στο logon screen ή στο shutdown.Over and out.Διάβασα τι είπε το παληκάρι και πρόσθεσα προσωπική άποψη από προσωπική εμπειρία, αν δε σε πειράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.