Jump to content

Νέα VGA μετά από 3 χρόνια

Vasilis 07

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έφτασε ο καιρός να πάρω μια νέα κάρτα και να αντικαταστήσω την GTX 275 στο σύστημα της υπογραφής. Θα ήθελα να κινηθώ αυστηρά στα 200-250 και επειδή δεν υπάρχει θέμα αγοράς από εδώ η έξω έχω βρεί αυτές τις 2

Sapphire AMD Radeon HD 7950 στα 266

[ame=http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-09-40G-graphique-Vapor-X-PCI-Express/dp/B0091MFBZC/ref=pd_cp_computers_1]Sapphire 11196-09-40G Carte graphique AMD Radeon HD 7950 Vapor-X OC Edition 950 Mhz 3 Go PCI-Express 16x: Amazon.fr: Informatique[/ame]

Sapphire Radeon HD 7870 XT στα 228

[ame]http://www.amazon.fr/Sapphire-11199-20-20G-graphique-6000MHz-Express/dp/B00AX2ONI0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364392371&sr=8-1[/ame]

Διαφορά 38 ευρώ. Τα αξίζει λέτε ? Μου έχει ξεφύγει κάποια άλλη ? Από θέμα κατανάλωσης-θερμοκρασίας η 7870 έχει καλύτερες τιμές ? Αν και η αγορά είναι να γίνει άμεσα υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης τιμών αυτό το διάστημα ?

Όση η διαφορά της τιμή, τόση και λίγο παραπάνω η διαφορά σε επιδόσεις(κατά μέσο όρο) και HW.

Όποια και να διαλέξεις, είναι αρκετή να οδηγήσει τα παιχνίδια που κυκλοφορούν τώρα και στο εγγύς μέλλον.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Club-3D-7870XTV-JokerCard-Graphic/dp/B00BF9EYFM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1365674722&sr=8-2&keywords=7870+joker]Club 3D Radeon HD 7870XTV JokerCard Never Settle Reload Graphic Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Και δωρο 2 καινουρια παιχνιδια + free μεταφορικα! Σου βγαινει στα 215 ευρω περιπου!

Club 3D Radeon HD 7870XTV JokerCard Never Settle Reload Graphic Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Και δωρο 2 καινουρια παιχνιδια + free μεταφορικα! Σου βγαινει στα 215 ευρω περιπου!

Και αυτή την είχα στα υπόψιν αν και η Club 3D δεν μου γεμίζει το μάτι. τα παιχνίδια που δίνει δεν με ενιδαφέρουν (το tomb το έχω).

Είχα δεί και αυτή [ame=http://www.amazon.co.uk/Club-3D-HD7870-Graphics-Processors/dp/B00AAAFE7E/ref=pd_cp_computers_0]Club 3D 2GB AMD HD7870 Joker Graphics Card (925 MHz, Stream Processors: 1536, PCI-E 3.0): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Δεν είναι Tahiti LE ?

Tahiti LE ειναι! Αν δεν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια παρε αυτην με τις 171 λιρες, θα σου βγει στα 200 ευρω περιπου!

δεν νομιζω να δινει ουτε τα 2 το αμαζον (γαλλικο) πλεον.

[ame=http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-09-40G-graphique-Vapor-X-PCI-Express/dp/B0091MFBZC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365769071&sr=8-1&keywords=7950]Sapphire 11196-09-40G Carte graphique AMD Radeon HD 7950 Vapor-X OC Edition 950 Mhz 3 Go PCI-Express 16x: Amazon.fr: Informatique[/ame]

εκτος και αν επικοινωνησει με amd

Πως και απο πράσινη φυλή πας στην κόκκινη; Καθαρα για θέμα τσέπης;

VFM φίλος. Για ανάλογη nvidia θέλω +100.

Την χτύπησα χθές την 7950. Τώρα για το αν έχει παιχνίδια δώρο και πόσα θα δούμε. Μου έχουν στείλει email για Crysis 3 - BioShock Infinite.

vfm και δύναμη πας καρφωτά σε 7870 tahiti le.Μία από όλες...την φτηνότερη.

Παίξε μπάλα εκεί και δε θα χάσεις φίλος!

Έχω πάρει δύο.Μία από Ελλάδα την vtx3d 3d black edition max o\c 1300/1650 και μία από amazon club 3d joker με τα games max o\c 1320/1710(με νερό αυτά και με αέρα 1270 και στις δύο).Και έχουν πάρει και ακόμη δύο φίλοι μου και παίζουν στα ίδια.

Ο ένας έχει πάρει 2 joker και ο άλλος μία sapphire xt.Τα ίδια ρολόγια έχουν σε αέρα περίπου.

Η διαφορά με την 7950 δεν είναι σε καμία μα καμία περίπτωση και πουθενά 30% όση και η διαφορά στην τιμή τους αλλά σε απόδοση διαφέρουν max 10%. Με αποτελέσματα ανεβασμένα εδώ στο lab κιόλας από χρήστες.Οπότε δεν είναι και τόσο vfm.

Δεν παύει όμως να είναι μία πολύ καλή κάρτα και η 7950 αλλά όχι vfm όταν υπάρχει η περίπτωση της 7870 tahiti le.

Επίσης αν δώσεις και τα παιχνίδια κάνα 30άρι που δίνει μέσα η 7870 τότε άστο...εκεί πάμε ΣΤΟ vfm!!!

vfm και δύναμη πας καρφωτά σε 7870 tahiti le.Μία από όλες...την φτηνότερη.

Παίξε μπάλα εκεί και δε θα χάσεις φίλος!

Έχω πάρει δύο.Μία από Ελλάδα την vtx3d 3d black edition max o\c 1300/1650 και μία από amazon club 3d joker με τα games max o\c 1320/1710(με νερό αυτά και με αέρα 1270 και στις δύο).Και έχουν πάρει και ακόμη δύο φίλοι μου και παίζουν στα ίδια.

Ο ένας έχει πάρει 2 joker και ο άλλος μία sapphire xt.Τα ίδια ρολόγια έχουν σε αέρα περίπου.

Η διαφορά με την 7950 δεν είναι σε καμία μα καμία περίπτωση και πουθενά 30% όση και η διαφορά στην τιμή τους αλλά σε απόδοση διαφέρουν max 10%. Με αποτελέσματα ανεβασμένα εδώ στο lab κιόλας από χρήστες.Οπότε δεν είναι και τόσο vfm.

Δεν παύει όμως να είναι μία πολύ καλή κάρτα και η 7950 αλλά όχι vfm όταν υπάρχει η περίπτωση της 7870 tahiti le.

Επίσης αν δώσεις και τα παιχνίδια κάνα 30άρι που δίνει μέσα η 7870 τότε άστο...εκεί πάμε ΣΤΟ vfm!!!

Άργησες και έχει ξεκινήσει η 7950 από Γαλλία :)

Το έψαξα αρκετά το θέμα πριν κάνω την αγορά (είχα βρεί και ένα δικό σου που τελικά πήρες την 7870 tahiti le). Κοίτα το σύστημα ψύξης της club 3d δεν το θεωρώ και τόσο καλό σε σχέση με τα 2 fans της 7950. Και σαν υλοποίηση θεωρώ την Sapphire πιό καλή (άλλωστε φτιάχνει αποκλειστικά ATI κάρτες). Θα μου πείς και γιατί δεν πήρες την sapphire 7870 :p ? Ε είπα να κάνω την υπέρβαση και με τα λεφτά που απο εδώ θα έπαιρνα αυτή πήγα στην 7950. Εκεί πήγε περισσότερο το vfm

ΥΓ: Και η 7950 έχει δώρο παιχνίδια.

Καλορίζικη.

Μια χαρά αγορά έκανες.

Μείνε στη χρήση της εργοστασιακής ψύξης μην έχεις θέματα με την εγγύηση.

Ανέβασέ τη 1150/1400 και θα είσαι μια χαρά για κάθε μέρα.

Όντως από θέμα ψύξης είναι πιο αθόρυβη στις ίδιες θερμοκρασίες.Δλδ όταν οι club3d & vtx3d έχουν 70C και το φαν δουλεύει τότε στις ίδιες θερμοκρασίες η 7870 με το διπλό φαν είναι πιο αθόρυβη.

Οπότε το αντίστοιχο συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση.

Πάντως όσων αφορά το θέμα sapphire ότι είναι καλύτερη, απλά να σου πω ότι έχω δοκιμάσει 5 7870 και η μία ήταν sapphire xt και κλόκαρε λιγότερο από όλες τις άλλες και από μνήμες πολύ λίγο!Η θετική διαφορά με τις άλλες ήταν ότι όταν οι άλλες έφταναν για π.χ. 70C έκαναν θόρυβο αλλά όταν αυτή έφτανε 70C ήταν αρκετά πιο ήσυχη.Όμως κλόκαρε και λιγότερο ακόμα και όταν τα φαν σε όλες ήταν 100%!

Όπως και να έχει καλοδούλευτη και όπως σου λέει και ο [MENTION=1891]Τζώρτζης[/MENTION] βάλε την 1150 ή και 1200 και μείνε με την ψύξη ως έχει και θα είσαι πένα!

Ευχαριστώ πολύ. Όχι δεν θα την πειράξω την ψύξη ίσα-ίσα είπα είναι καλύτερη με τα 2 fans.

Προσοχη ομως τρωει 2.5 pci η συγκεκριμενη υλοποιηση επειδη εξεχει λιγο ο ανεμηστηρας. Καρφωσε την στα 1150/1400 @1.25v και θα εχεις μια 7970. Σημαντικο τα vrm ΔΕΝ ανεβαζουν θερμοκρασίες πανω απο 75 °C σε αυτα τα ρολογια. Εγω ειδα 69 °C σε πυρηνα και 75 °C στα vrm

Σχετικά με τα VRM, αν έχετε PBBBG bios (ακα elpida rams) έχω δύο bios από sapphire support που διορθώνουν μερικά θεματάκια, ένα εκ των οποίων ισοσταθμίζουν τη θερμοκρασία των VRM1 & VRM2 που συνήθως έχουν 5-7°C διαφορά.

PBBBG εχω και οι θερμοκρασια των vram ειναι σε αποσταση 2-3 βαθμων

7950vrm.png

για ανεβασε μια να δοκιμασω. Ειναι πιο καινουριο το δικο σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.