Jump to content

Προβλημα με bad sectors μετά από μεταφορά αρχείων σε εξωτερικό σκληρό

jimisballjohn

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω στον σταθερό υπολογιστή 2 σκληρούς 640αρηδες που τους έχω χωρίσει σε raid ως εξής: τα 280 γίγα ως RAID0 και τα άλλα 920 σε Raid1 χρησιμοποιώντας μόνο τα 460. Χτες πήρα έναν εξωτερικό Seagate 2 Tb και τα αρχεία που είχα στους 2 σκληρούς τα μετέφερα στον ςξωτερικο(ISO των παιχνιδιών μου και των ταινιών μου, όλα νόμιμα). Αφού τελείωσε η μεταφορά, επιλέγω να σβήσω από τους εσωτερικοςυ σκληρούς τα αρχεία που μετέφερα, 160 γιγα από το raid0 και 335 από το raid1. Μετά τη διαγραφή, μου λέει το tuneup utilities οτι εχει σφάλματα το raid0 στο οποίο έχω και τα windows. Το ιδιο ακριβως προβλημα μου συνέβη και στο φορητό υπολογιστή που εχει μόνο 1 σκληρο. Πλέον, οταν ο υπολογιστής ξεκινάει, μου ζητάει κάθε φορα να κανω check disk. Έσβησα το tuneup, αλλά συνεχιζει να ζητάει κάθε φορα check disk. Τι μπορει να φταίει; Το γεγονός ότι έσβησα όλα αυτά τα δεδομενα; Μπορεί να χάλασαν οι δίσκοι στο υλικό τους, ή με ένα φορμάτ θα στρώσει; Βασικα, πείτε μου ο,τι γνώμη έχετε, ειμαι απελπισμένος ότι θα μου βγει κανένα μπαγιόκο 200 ευρώ για νεους δίσκους. Ο υπολογιστής δεν έσβησε απότομα από ρεύμα, κανονικά τον έσβησα. Το ιδιο ακριβως έκανα και στο φορητό και σε αυτόν μου λέει ότι εχει πρόβλημα ο σκληροςκαι σε κάθε reboot τρέχει checkdisk.

Αρχικά η διάταξη που έχεις κάνει με το Raid είναι άστοχη. Το Raid έχει σκοπό να σου παρέχει ταχύτητα, αξιοπιστία, ευελιξία. Με αυτό που έχεις κάνει, δεν έχεις τίποτα από τα τρία.

Τώρα, όσον αφορά στο θέμα σου, κάνε ένα format, αφού έχεις τα δεδομένα σου αλλού και δες τι θα συμβεί μετά. Επίσης, αν θέλεις να σιγουρευτείς για τους δίσκους, μπορείς να βρεις κάποιο bootable repair dvd και να παρακάμψεις τα Windows, ώστε να αποκλείσεις προβλήματα από software.

Aν απλα σε ενοχλει το check disk...δοκιμασε το παρακατω.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager

In the right hand pane, double click BootExecute.

The default value of the key is autocheck autochk *

* means every drive is checked for consistency. Just add /K:C at the end before *. /K switch will disable autocheck on C: drive at Windows startup. So the final value should look like this:

autocheck autochk /k:C *

If you want to add more drives, the key should look like this: (disabling C and D drives)

autocheck autochk /k:C /k: D *

If you want to restore everything to default, just replace the key with the default one i.e.

autocheck autochk *

Προφανως αν εχει οντως προβλημα καποιος δισκος δε σου λυνει το προβλημα ..απλα σταματαει το check disk.

Y.Γ

Καπου εβαλα ενα κενο(space) γιατι το εμφανιζε σαν smiley..

Έκανα φορμάτ. Κατήργησα το 2πλο partition και έκανα 1 μόνο Raid0. Μετά από την επανεγκατάσταση των Windows, σταμάτησε να κάνει check disk. Του έκανα πολλές επανεκκινήσεις και δεν έκανε. Σήμερα, αφού ξεκινάω να εγκαθιστώ προγράμματα, ξεκίνησε πάλι τα ίδια να κάνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.