Jump to content

Γνωμη-Αγορα wifi repeater/extender: netgear WN2000RPT

SirDiman

Recommended Posts

Θελω να αγορασω ενα wifi repeater/extender για να επεκτεινω την εμβελεια του ασυρματου μου (linksys wag200g δεν εχει WPS, για το WDS δε ξερω) και στο κατω οροφο του σπιτιου.

Ειδα το WN2000RPT της Netgear το οποιο ειναι repeater + bridge οποτε θα μπορεσω να συνδεσω και ethernet συσκευη αν χρειαστει οποτε λεω να το αγορασω.

Καμια γνωμη ως προς τη συσκευη αυτη?

(εβλεπα και της ubiquity αλλα δεν ξερω αν μου κανει καποιο μοντελο της, ειμαι ανοικτος και σε αλλες προτασεις)

Χωρίς να έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο, η εμπειρία μου πάνω στα ασύρματα router χωρίς εξωτερική κεραία είναι: ΜΑΚΡΙΑ!

Εγώ όταν έψαχνα να πάρω ένα range extender για μια πολύ δύσκολη περίπτωση (εκεί που θα έμπαινε το extender τα laptop δεν πιάναν καν σήμα) κατέληξα σε αυτό: TL-WA901ND - Welcome to TP-LINK

Η λογική μου ήταν η εξής: Καταρχάς εγώ αυτό το πήρα πολύ φτηνότερο (20 λίρες) από όσο έχει τώρα. Επειδή τα extenders είναι η λύση του noob, συνήθως είναι υπερτιμημένα, οπότε κοίταξα για πιο γενική συσκευή, που μπορεί να παίξει και το ρόλο του extender. Το συγκεκριμένο access point του αλλάζεις λειτουργίες μέσα από το interface του. Έχει και λίγο μεγαλύτερες κεραίες (4dBi) από τις κλασσικές 3dBi. Μπορείς να βρεις και με 5dBi. Γενικότερα η TP Link είναι πολύ φτηνή εταιρία και αρκετά καλή. Πριν πάρεις οτιδήποτε κοίταξε στο manual τι δυνατότητες και επιλογές έχει...

Τώρα κάτι άλλο. Εγώ πριν αγοράσω, έψαξα να βρω συσκευή που να παίρνει openWRT ή ddWRT. Κυρίως το έκανα για να μου δωθεί η δυνατότητα να παίξω, αλλά τελικά αποδείχτηκε σωτήριο. Με το stock firmware παρόλο που δούλευε σε γενικές γραμμές, είχα αποσυνδέσεις που και που. Έβαλα openWRT και το σέταρα (πρέπει να ξέρεις 5 πράγματα από Linux) και πλέον το δίκτυο είναι rock stable! :D

Ο [MENTION=994]trendy[/MENTION] είναι ο πιο κατάλληλος να προτείνει λύση.

Οπως λες το ξανασκέφτομαι και καλυτερα να εχει εξωτερικη κεραια.

ΤΟ openWRT αν δε κανω λαθος παιζει μονο σε linksys wrt μοντελα?[θα ριξω μια ματια και εκει αν ειναι] (εσυ ποιο εχεις?)

Το tplink που εβαλες αν ειχε και καμια ethernet παραπανω για συσκευες χωρις wifi θα ηταν σουπερ

Θελω κατι το οποιο να ειναι rock stable να στηθει μια φορα. (και φυσικα να ειναι συμβατο με το Linksys wag200g αυτο με ενδιαφερει καταρχας γιατι βλεπω μερικα συνδεονται μονο με το WPS κουμπι)

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] καπου ειδα οτι ειχες προβλημα με Tplink σε ενα θεμα για repeater-extender

Σε όλες τις εταιρίες παίζουν, αρκεί να έχει ασχοληθεί κάποιος να κάνει το port. Στα site μπορείς να βρεις περισσότερες λεπτομέριες. Εγώ το TP-Link που σου δείχνω στο προηγούμενο ποστ έχω.

Table of Hardware - OpenWRT

Supported Devices - DD-WRT Wiki

Ξαναλέω, δεν είναι υποχρεωτικό να παίξεις με WRT, μόνο άμα έχεις όρεξη και δόσεις μαζοχισμού. :p Μπορείς να κάνεις δουλειά σου και με το stock firmware :)

Ειχα και βρηκα λυση με τα Unifi της Ubiquity.

Με access points της TP-Link εχω την χειρότερη εμπειρία. 3 αλλαγες στο Πλαισιο, WDS να μην θελει να παιζει συνεχεια κλπ.

Το μόνο που δουλεύει (φτου φτου φτου) ειναι το 24port gigabit switch μου.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Θα έλεγα να μην πάρεις σκέτο extender, πάρε κάποια συσκευή που να υποστηρίζει και τα κλασσικά access point και client mode. Επίσης όπως είπε ο qbiefox καλύτερα να έχει εξωτερική κεραία, ώστε να μπορείς σχετικά εύκολα και φτηνά να βάλεις μία πιο δυνατή σε περίπτωση που δε σε καλύπτει η υπάρχουσα. Για τα unifi της ubiquity μόνο καλά λόγια έχω ακούσει και μάλλον θα τα δοκιμάσω το καλοκαίρι, όπως το υπολογίζω.

Τέλος όταν με αναφέρει κάποιος, όπως εδώ [MENTION=994]trendy[/MENTION], θα πρέπει να παίρνω κάποιο mail ή να βλέπω κάποιο pop up;

Κοίτα, δεν ξέρω πόσο κοστίζει μια τέτοια συσκευή, αλλά αν φτάνει τα 80 ευρώ σου έχω μια άλλη πρόταση.

Παίρνεις μια κατευθυντική κεραία που συνδέεται στον υπολογιστή με USB με κόστος περίπου τόσο.

Με αυτή, μπορείς να στοχεύσεις προς την κατεύθυνση του ρούτερ σου και να πιάσεις σήμα καμπάνα.

Επίσης μπορείς να την πάρεις μαζί σου στις διακοπές ή το εξοχικό και να στοχεύσεις οπουδήποτε, αναζητώντας ξεκλείδωτα δίκτυα από καλούς ανθρώπους που τα προσφέρουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.