Jump to content

Agility 3 ταχυτητες

Chris79

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια,μιας που βλεπω αρκετα reviews για ssd's,ηθελα να ρωτησω...εχω την μητρικη Asus p8p67 deluxe,i7 2600k κτλ...με οποιο προγραμμα και να κανω μετρηση πανω απο 274 mb read,write(ευτυχως ΚΑΙ write),ΔΕΝ παιρνω εδω και σχεδον 2 χρονια που τον εχω.Απ'οτι καταλαβα ειναι προβλημα του δισκου ετσι?Εχω διαβασει πολλα,αλλα εαν καποιος εχει το ιδιο συστημα ηθελα να ξερω παιρνει τις ιδιες ταχυτητες?Μηπως ειναι η μητρικη(controllers)και το παιδευω?Δοκιμασα τα παντα!Οταν λεω τα παντα,εννοω τα παντα,οτι διαβασα και προταθηκε ακομη και απο την OCZ(καθαρες εγκαταστασεις(μπαρμ******λα),c1,c3,c3 disabled,σε ολες τις sata υποδοχες δοκιμασα κτλ...)...φταιει ο δισκος,η' η μητρικη?Οτι φταιει θα το σουταρω!!!τα ιδια επαιρνα και με corsair 90 series...ολα αυτα μετρημενα με ATTO...

ahci? intel storage drivers?

Ολα κανονικα φιλε Trexx...εννουνται αυτα...δοκιμασα και στον Marvell controller...ειμαι σε ενα σημειο,που δεν ξερω τι φταει...και αν αλλαξω ssd και δεν φταιει αυτος θα την πληρωσει,και το αντιθεο...και οπως καταλαβαινεις ενας ssd κανει 100 στο νερο,και αλλα 190 η μητρικη.Τι να αλλαξω τωρα?

Πόσο γεμάτο τον έχεις τον δίσκο?

To δοκιμασα αδειο(μονο με τα windows επανω),και τωρα με 3 games,εχω ελευθερα 40 GB...ουτε αυτο παιζει...

Κοιτα σπασιμο που σου δινουν μερικες φορες αυτα τα "μηχανηματα"...εκει που λες εχω μια ωραια μητρικη,εναν φοβερο επεξεργαστη,μια σχεδον πανισχυρη καρτουλα,και λες αντε να αναβαθμισω ενα τροφοδοτικο και ενα κουτι...ξεκινας απο την αρχη!Σπασιμο μεγαλο...

Το "πρόβλημα" είναι του δίσκου όπως τα περιγράφεις. Δεν βλέπω πάντως λόγο να τον σουτάρεις. Στα 4K, qd32 κτλ τι τιμές παίρνεις?

Το "πρόβλημα" είναι του δίσκου όπως τα περιγράφεις. Δεν βλέπω πάντως λόγο να τον σουτάρεις. Στα 4K, qd32 κτλ τι τιμές παίρνεις?

Στα 4K, qd32 κτλ τι τιμές παίρνεις?---->Noμιζω οτι to ATTO δεν σου δινει τετοιες πληροφοριες,και εννοεις το AS SSD Benchmark φανταζομαι...σε αυτο παιρνω αντιστοιχα:

4κ read=17.12 mb/s write=69.52 mb/s

4k-64 Thrd read=92.18 mb/s write=85.89 mb/s.

Nα προσθεσω οτι σε αυτο οι ταχυτητες ειναι αθλιες....read~100+ mb/s και...write~172+ mb/s

Φαντασου η ταχυτητα εγγραφης πιο μεγαλη απο την αναγνωση...θα τρελαθουμε τελειως.

Ότι και να κάνεις ο agility 3 δεν πάει παραπάνω σε ταχύτητα. Ο controller της intel είναι ο καλύτερος για την δουλειά. Ο marvell εκτός του ότι έχει κομμένο bandwidth λόγω bus (5Gbps αντί για 6 του SATA3) τα πάει αρκετά άσχημα και στα 4Κ reads/writes.

Τέσπα, οι ονομαστικές ταχύτητες του δίσκου που μπορούν και αξιοποιούν το μέγιστο από SATA3 είναι μόνο για συμπιέσιμα δεδομένα. Για ασυμπίεστα είσαι στις ταχύτητες που περιγράφεις και ότι tweaks και να κάνεις άντε να πάρεις 4-5MB/sec παραπάνω.

Παρόλα αυτά ο δίσκος έχει ικανοποιητικό seek time οπότε σαν SSD και σαν δίσκος λειτουργικού δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι οι πολύ καλές ταχύτητες αλλά και πάλι για να νιώσεις τις ταχύτητες χρειάζεσαι benchmarks. Σε καθημερινή χρήση δεν μπορείς εύκολα να δεις ουσιαστικές διαφορές.

Όσο για τα 4Κ writes και ειδικά τα writes σε SSD που δεν είναι πίτα είναι λογικά τα νούμερα που έχεις. Σε σχέση με μηχανικό δίσκο βέβαια που θα σκοράρει κάτω από 1ΜΒ/sec στα 4Κ και πάλι ακόμη και αυτός ο SSD είναι αρκετός για λειτουργικό.

Υ.Γ. Φαντάζομαι ο δίσκος είναι 1K or 4K aligned, έτσι;

Μια χαρά βλέπει και 500αρια με τον agility στο atto. To θέμα είναι ότι δεν τα βλέπει ούτε στο atto.

Ρίξε καμιά photo από τα benchmarks που έχεις κάνει να πάρουμε και εμείς καμιά ιδέα.

Αυτή τη στιγμή χωρίς να έχω δει τίποτα άλλο θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο καλώδιο SATA και κατά προτίμηση κάποιο SATA3 certified.

14v5ob8.jpg

Τωρα και φρεσκο...τον εχω σε sata 6 της intel,και δοκιμασμενο ΚΑΙ σε sata 3.To καλωδιο ειναι SATA 6 παιδια(το τονιζω ολοκαινουριο)...τα'χω δοκιμασει ΟΛΑ!Ποσταρισα και το health του δισκου.Μου φαινεται η' θα παει στο αλλο μου pc,η' θα τον σουταρω...εχθες περασα και το τελευταιο firmware...εν τω μεταξυ εχθες ηταν αναποδα σχεδον τα νουμερα σε read,write...

Τα προβληματικά στοιχεία είναι το 200αρι στο read του as ssd και τα read/write του ΑΤΤΟ. Σε όλα τα άλλα είσαι οκ.

Αφού αποκλείστηκε το θέμα του controller ή των drivers, έμεινε το θέμα του δίσκου.

Αλλά και πάλι όταν ένας δίσκος έχει θέμα, συνήθως το έχει παντού. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι παιζει.

ετρεξα κι εγω ενα AS SSD στον agility 3 του htpc, πανω σε P67 μητρική σε SATA6 θύρα.

κι εχω ακομα πιο χαμηλά νούμερα από σένα, οποτε πιστευω καπου εκει παιζει ο agility.

post-83-1416077239,7729_thumb.png

Τα προβληματικά στοιχεία είναι το 200αρι στο read του as ssd και τα read/write του ΑΤΤΟ. Σε όλα τα άλλα είσαι οκ.

Αφού αποκλείστηκε το θέμα του controller ή των drivers, έμεινε το θέμα του δίσκου.

Αλλά και πάλι όταν ένας δίσκος έχει θέμα, συνήθως το έχει παντού. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι παιζει.

Μου φαινεται θα παω σε ενα Samsung 840 pro 256,και πιστευω το θεμα θα τελειωσει εκει...εχει και τριπυρηνους ελεγκτες ΜDX,και θα πεταει κανοντας παραλληλα πολλαπλες εργασιες...καλα να παθω.Ξανα OCZ απο την κλειδαροτρυπα θα με ξαναδει...αλλα οταν τον πηρα απο πλαισιο,κανενας δεν μιλουσε...και ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα δεν ειναι μονο σε μενα.Εχω διαβασει στα forum της ocz,πολλα παραπονα...τσαμπα 170+ ευρω,και τα'δωσα με πολυ αγαπη...:p

ετρεξα κι εγω ενα AS SSD στον agility 3 του htpc, πανω σε P67 μητρική σε SATA6 θύρα.

κι εχω ακομα πιο χαμηλά νούμερα από σένα, οποτε πιστευω καπου εκει παιζει ο agility.

Αρα ο δισκος ειναι...σ'ευχαριστω πολυ φιλε...δρομολογειται προγραμματισμος για σουταρισμα...ξανα ocz ουτε ζωγραφιστη...:mad:

Σημειωση:Νομιζω οτι ο φιλος εδω 9000+rpm εχει ιδιο επεξεργαστη,ιδια μητρικη με εμενα αλλα δισκο Samsung 830 pro,τι στο καλο...αν δεν δει το σχολιο εδω θα τον ρωτησω τι ταχυτητες παιρνει,για να σιγουρεψω οτι με τον 840 θα ειμαι ενταξει,και δεν θα φαω φολα και παλι...

Αρα ο δισκος ειναι...σ'ευχαριστω πολυ φιλε...δρομολογειται προγραμματισμος για σουταρισμα...ξανα ocz ουτε ζωγραφιστη...:mad:

Σημειωση:Νομιζω οτι ο φιλος εδω 9000+rpm εχει ιδιο επεξεργαστη,ιδια μητρικη με εμενα αλλα δισκο Samsung 830 pro,τι στο καλο...αν δεν δει το σχολιο εδω θα τον ρωτησω τι ταχυτητες παιρνει,για να σιγουρεψω οτι με τον 840 θα ειμαι ενταξει,και δεν θα φαω φολα και παλι...

:daisy:

φίλε σε καταλαβαίνω αλλά είναι όπου πέσεις.

εχω 2 ocz στο πισι της υπογραφής και δεν έχω κανένα πρόβλημα. και μετά από μια αυξομείωσεις συνεχείς τάσης που το πισι έγινε μπάλλα σε ντίσκο και μδεν ήξερα τι να κάνω.

Μου φαινεται θα παω σε ενα Samsung 840 pro 256,και πιστευω το θεμα θα τελειωσει εκει...εχει και τριπυρηνους ελεγκτες ΜDX,και θα πεταει κανοντας παραλληλα πολλαπλες εργασιες...καλα να παθω.Ξανα OCZ απο την κλειδαροτρυπα θα με ξαναδει...αλλα οταν τον πηρα απο πλαισιο,κανενας δεν μιλουσε...και ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα δεν ειναι μονο σε μενα.Εχω διαβασει στα forum της ocz,πολλα παραπονα...τσαμπα 170+ ευρω,και τα'δωσα με πολυ αγαπη...:p

Μην περιμένεις να δεις διαφορά στην πραγματική χρήση. Λεφτά θα πετάξεις με τον 840 pro όπως και με οποιονδήποτε "pro". Έχει πέσει πολύ marketing και μπιρι μπιρι με τους δήθεν premium ssd αλλά η πραγματικότητα

απέχει...

Μην περιμένεις να δεις διαφορά στην πραγματική χρήση. Λεφτά θα πετάξεις με τον 840 pro όπως και με οποιονδήποτε "pro". Έχει πέσει πολύ marketing και μπιρι μπιρι με τους δήθεν premium ssd αλλά η πραγματικότητα

απέχει...

Φιλε Trexx...δεν γουσταρω το δουλεμα...ΟΤΑΝ λες στον Agility 3 προδιαγραφες read=500+ και στο write=500+ και παιρνεις στο τελος(αντε να μην πω),ΟΥΤΕ τα μισα...τοτε την επομενη φορα θα με ξαναδουνε απο την κλειδαροτρυπα...φαντασου ενας δισκος 2 γενιες μεταγενεστερος απο τους 90 force series της corsair...ακομη ψαχνοταν δηλαδη?...γι'αυτο ειπα,θα ρωτησω τον φιλο 9000+rpm...ετσι θα βεβαιωθω...

Έχω στήσει agility 3 που στο atto πιάνει τα νούμερα που λες. Εμένα δεν με δούλεψαν?

Με λάθος κριτήριο αγόρασες την πρώτη φορά (βασιζόμενος στα νούμερα)

με λάθος κριτήριο θα αγοράσεις και τώρα. Δεν είναι κάρτα γραφικών ο ssd, ούτε cpu.

Ξέρεις φαντάζομαι ότι όσο μπεντσάρεις τον ssd καταπονείται, έτσι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.