Jump to content

Δεύτερο modem router για acces point - switc

rs3

Recommended Posts

Καλησπέρα. Όπως λέω και στον τίτλο μπορώ να χρησιμοποιήσω ενα δεύτερο modem router για να το κάνω acces point (δεν ξέρω αν το λέω καλά να μεταδίδω και με αυτό ασύρματα θέλω) και παράληλα να είναι και switch δηλαδή να μπορώ να παίρνω και με καλώδιο?

Τα modem είναι D-LINK DKT-810 (το modem πάνω λέει Dsl-2740r)

και το άλλο είναι της LINKSYS (CISCO) WAG54G2

Μπορώ να το κάνω αυτό και αν ναι πιο από τα δύο λέτε να βάλω σαν "κύριο" και πιο αναμεταδότη?

Ευχαριστώ...

Αυτό που θες γίνεται εύκολα, αρκεί ο κάθε router να έχει το δικό του range, και ο δεύτερος να ρυθμιστεί να δίνει μόνο διευθύνσεις με προεπιλεγμένη πύλη τον πρώτο router. Θα σου πω περισσότερες λεπτομέριες όταν πάω σπίτι, γιατί τώρα δεν τα θυμάμαι απ' έξω, πως τα έχω κάνει στα δικά μου.

Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν έχω ιδέα από δικτυακά και αν δεν σε βάζω σε κόπο θα ήθελα λίγο παραπάνω λεπτομέρειες. Τι να κάνω στο καθένα και πιο κατα τη γνώμη σου να βάλω σαν κυριο? Sorry αν σε κούρσα ζω αλλά δεν έχω ιδέα ...

Ρυθμίζεις πρώτα τον D-LINK, έτσι ώστε να έχεις internet (username - password από τον πάροχο), ορίζεις το range του router ή το αφήνεις όπως έχει, σημείωσε το κάπου (πχ 192.168.1.10 - 192.168.1.100), κάνεις μια δοκιμή ότι όλα είναι ok. Στη συνέχεια αφού συνδέσεις τον linksys, σε κάποιο Pc, βάζεις ip στον router κάτι ανάμεσα έξω από το range του D-LINK, (πχ 192.168.1.5), κλείνεις το DHCP και είσαι έτοιμος. Ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά στις φωτογραφίες, που ανέβασα και θα καταλάβεις.

Ok το θέμα switch το λύσαμε. Τώρα με το ασύρματο. Μπορούν να δουλεύουν και τα 2 μαζί? Θα μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης? Και πάλι ευχαριστώ!

...βρίσκω το 1ο (το κύριο) (απο το κινητό μου πχ) με το όνομα που του έχω δώσει βάζω και τον κωδικό και όλα ok, το δεύτερο το βρίσκω σαν linksys (δεν έχω αλλάξει όνομα ακόμα και δεν έχει κωδικό ) αλλά δεν κάνει σύνδεση...

υ.γ. (στο linksys για να κλείσω το DHCP και να κάνω αποθήκευση αλλαγών μου ζήτησε να βάλω user & pass παρόχου αλλά αφού δεν συνδέετε αυτό με το internet έβαλα κατι τυχαίο πειράζει? )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.