rs3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2013 Καλησπέρα. Όπως λέω και στον τίτλο μπορώ να χρησιμοποιήσω ενα δεύτερο modem router για να το κάνω acces point (δεν ξέρω αν το λέω καλά να μεταδίδω και με αυτό ασύρματα θέλω) και παράληλα να είναι και switch δηλαδή να μπορώ να παίρνω και με καλώδιο? Τα modem είναι D-LINK DKT-810 (το modem πάνω λέει Dsl-2740r) και το άλλο είναι της LINKSYS (CISCO) WAG54G2 Μπορώ να το κάνω αυτό και αν ναι πιο από τα δύο λέτε να βάλω σαν "κύριο" και πιο αναμεταδότη?Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 9, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Τίποτα κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Απρίλιος 10, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Αυτό που θες γίνεται εύκολα, αρκεί ο κάθε router να έχει το δικό του range, και ο δεύτερος να ρυθμιστεί να δίνει μόνο διευθύνσεις με προεπιλεγμένη πύλη τον πρώτο router. Θα σου πω περισσότερες λεπτομέριες όταν πάω σπίτι, γιατί τώρα δεν τα θυμάμαι απ' έξω, πως τα έχω κάνει στα δικά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 10, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Ok περιμένω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Απρίλιος 10, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, ορίστε η δική μου συνδεσμολογία, συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά υπήρξε επείγουσα δουλειά και άργησα να επιστρέψω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 10, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν έχω ιδέα από δικτυακά και αν δεν σε βάζω σε κόπο θα ήθελα λίγο παραπάνω λεπτομέρειες. Τι να κάνω στο καθένα και πιο κατα τη γνώμη σου να βάλω σαν κυριο? Sorry αν σε κούρσα ζω αλλά δεν έχω ιδέα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Απρίλιος 10, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Ρυθμίζεις πρώτα τον D-LINK, έτσι ώστε να έχεις internet (username - password από τον πάροχο), ορίζεις το range του router ή το αφήνεις όπως έχει, σημείωσε το κάπου (πχ 192.168.1.10 - 192.168.1.100), κάνεις μια δοκιμή ότι όλα είναι ok. Στη συνέχεια αφού συνδέσεις τον linksys, σε κάποιο Pc, βάζεις ip στον router κάτι ανάμεσα έξω από το range του D-LINK, (πχ 192.168.1.5), κλείνεις το DHCP και είσαι έτοιμος. Ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά στις φωτογραφίες, που ανέβασα και θα καταλάβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 10, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Ok το θέμα switch το λύσαμε. Τώρα με το ασύρματο. Μπορούν να δουλεύουν και τα 2 μαζί? Θα μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης? Και πάλι ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 11, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Ναι κανονικότατα. Και σε συμφέρει κι όλας γιατί έτσι αν περπατάς με το κινητό σου ή το φορητό σου και βρεθείς εκτός εμβέλειας του πρώτου , θα περάσει αυτομάτως στο δεύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Απρίλιος 11, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Όπως τα λέει ο schumifer, αν και προσωπικά δεν προτιμώ τέτοιες λύσεις, δηλ. κοινά ονόματα, γιατί θέλω να γνωρίζω από ποιον router "τραβάω" internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 11, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 ...βρίσκω το 1ο (το κύριο) (απο το κινητό μου πχ) με το όνομα που του έχω δώσει βάζω και τον κωδικό και όλα ok, το δεύτερο το βρίσκω σαν linksys (δεν έχω αλλάξει όνομα ακόμα και δεν έχει κωδικό ) αλλά δεν κάνει σύνδεση...υ.γ. (στο linksys για να κλείσω το DHCP και να κάνω αποθήκευση αλλαγών μου ζήτησε να βάλω user & pass παρόχου αλλά αφού δεν συνδέετε αυτό με το internet έβαλα κατι τυχαίο πειράζει? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Απρίλιος 11, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 τελικά όλα Ok και πάλι ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.