boyka Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2013 Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με το pc μου....τα πράγματα που φοράω είναι τα εξής:AMD phenomII X4 3.2MHZ, μητρική ASUS M4A89GTD PRO/USB3, σκληρό 500GB, τροφοδοτικό trust 420W(το οποίο είναι από τότε που είχα τον υπολογιστή διπύρινο) και κάρτα γραφικών MSI 1G DDR3 δε θυμάμαι μοντέλο.....και είπα να αλλάξω τροφοδοτικό για να είναι πιο άνετος ο υπολογιστής και έβαλα ένα 900W tagan....περνάω κανονικά όλα τα καλώδια τον ανοίγω δουλεύει normal στο 20λεπτο κλείνει μόνος του πατάω να ανοίξει, ανοίγει αλλά δεν έδειχνε η οθόνη η κάρτα γραφικών δούλευε πρέπει να κάηκε η έξοδος πιστεύω. Την γυρίζω στο μαγαζί που την πήρα ήταν ακόμα στην εγγύηση και μου δώσανε μια SAPPHIRE RADEON HD7770 VAPOR-X 1GB DDR5 τη περνάω και άντεξε μια μέρα και καίγεται και αυτήν...Μπορεί να μου πει κάποιος αν φταίει το τροφοδοτικό ή αν κάνω κάποιο λάθος εγώ;;;;; οι θερμοκρασίες από cpu kai gpu είναι normal όταν κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Απρίλιος 8, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Γιατί δεν πας μια πίσω το τροφοδοτικό να τσεκάρουν αυτοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Γιατί το πήρα από το ebay αλλιώς θα το έστελνα. Αλλά είναι καινούργιο το τροφοδοτικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsuS Απρίλιος 9, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Να ρωτήσω...έβαλες σωστά τα καλώδια στο τροφοδοτικό γιατι από οτι είδα θέλει να ξέρεις λίγο... Η πάντο σε καναν φίλο σου Η σε έναν ειδικό να το κοιτάξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 9, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Δεν είμαι τόσο άσχετος ξέρω πολλά πράγματα....μια χαρά τα έβαλα όλα τα καλώδια απλά αυτό το τροφοδοτικό βγάζει ξεχωριστά καλώδια για κάρτα γραφικών και για σκληρό δίσκο.. Tagan BZ900 900W - Overclockers Online αυτό είναι το τροφοδοτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Απρίλιος 9, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 δοκίμασε αλλη γραμμη για την κάρτα γραφικών και οχι αυτή που σου (καίει) την κάρτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 9, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Άλλη γραμμή εννοείς από το τροφοδοτικό επάνω να αλλάξω τη θέση ή να δοκιμάσω να συνδέσω με τα 4pin και όχι απευθείας από το τροφοδοτικό;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Απρίλιος 9, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 ξαναβαλε το TRUST (αν το εχεις...) να δεις αν δουλευει..!! παντως, 900W ειναι υπερβολικο τροφοδοτικο, για τετοιο συστηματακι!! λογικα, δεν πρεπει να ξεπερνας τα 300W ΜΑΧ..!!! και με ενα καλο 550-600W εισαι ανετος, συν του οτι αποδιδει καλυτερα ενα τροφοδοτικο που ειναι αναλογο του συστηματος..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 9, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Αν διάβασες καλά εγώ έχω τετραπύρινο επεξεργαστή....και ξέχασα να πω ότι έχω 6G ram LG DVD RW και LG 27¨ 3D full HD TV.....και το σύστημα μου από ότι βλέπω είναι καλύτερο από το δικό σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Απρίλιος 9, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Αν διάβασες καλά εγώ έχω τετραπύρινο επεξεργαστή....και ξέχασα να πω ότι έχω 6G ram LG DVD RW και LG 27¨ 3D full HD TV.....και το σύστημα μου από ότι βλέπω είναι καλύτερο από το δικό σου..αν αναφερεσαι σε μενα, ναι διαβασα καλα. και που εχεις 4πυρηνο και 6 gb RAM ,τι σημαινει? οτι εχεις διπλασια καταναλωση? και μενα 4πυρηνος ειναι (ξεκλειδωμενος!!) με 8GB ΡΑΜ και μια καρτα γραφικων που καιει οσο το υπολοιπο συστημα σε Full LOAD. τι παει να πει αυτο? οτι θα βαλω 1500αρι τροφοδοτικο? μετρημενο με wattομετρο σε CRYSIS 2, η ΜΑΧ καταναλωση που ειδα ηταν 385-390W. αρα φαντασου ποσο λιγοτερη καταναλωση εχεις με την 7770!επιπλεον, εγω σου ειπα να δοκιμασεις το παλιο τροφοδοτικο, αν το εχεις, για να δεις αν ειναι προβλημα ρευματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 9, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 για να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά το θέμα. Άλλαξες τροφοδοτικό και από τότε κάηκαν 2 κάρτες γραφικών. Δεν σου λέω ότι έκανες κάτι λάθος αλλά το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματικό το TAGAN μην το αποκλείεις. Επίσης αυτό που δεν μου αρέσει πάνω στο τροφοδοτικό σου είναι ότι έχει 6 rails των 12V που κάθε μια δίνει 20Α. Συνεπώς θα προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω άλλα rail και αν η κάρτα γραφικών χρειάζεται πάνω από ένα 6/8 pin θα προσπαθούσα να δώσω ένα από κάθε rail.to 420W τροφοδοτικό ακόμα και επώνυμο φαίνεται κάπως μικρό για να μπει πάνω dedicated GPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 9, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Όταν έρθει η άλλη κάρτα θα τη δοκιμάσω με το παλιό πρώτα να δω τι γίνετε....και θα δοκιμάσω στα παιχνίδια πόσα watt δίνει ευχαριστώ Cabdik.....και αν όντως έχει κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό και πρέπει να πάρω άλλο με πόσα watt θα είμαι άνετος γιατί σκέφτομαι για εξαπύρινο σε λίγο καιρό vagsk;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Απρίλιος 9, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Αυτο το χαζο με πυρηνες και watt που το ακουσες και επιμενεις?Αυτο που εχεις το πολυ να σου τρωει 125W και αυτο σε full load, η καρτουλα που εχεις αντε να παει στα 90W στο Full.Με το ζορι σε full load να φτανεις τα 400W και υπερβαλω που λεω 400 βασικα αλλα τελος παντων.900W που πηγες και εβαλες οχι μονο αχρηστα, πεζει να ειναι και χαλασμενο και θα στο καψει ολα σε λιγο.Με 500W εισαι ανετα, παρε 600W να νιωθεις ποιο σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 9, 2013 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Και εγώ 550-650W θα έβαζα στο σύστημα σου. Θα κοίταγα πάντως κάτι πιο επώνυμο με λιγότερα watts από περισσότερα watts και σχετικά πιο ανώνυμο. Σε χαμηλά loads χάνεις σε efficiency και ειδικά σε idle όταν πας ψηλά σε watts. Καλύτερα όμως να έχεις και κάποιο αέρα για μελλοντική τούμπανο κάρτα γραφικών ή crossfire.Τα 420W μου φαίνονται λίγα ειδικά για παλιό PSU που αποδίδει συγκεκριμένο φορτίο σε κάθε rail. Τα τελευταία τροφοδοτικά συνήθως αποδίδουν όλο το ονομαστικό φορτίο σε όποια γραμμή και αν ζητηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Απρίλιος 10, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Διαβάζω αυτά που γράφεις και δεν κατάλαβα ακριβώς που έγινε η ζημιά. Εξηγώ - η ζημιά λες ότι ήταν στην έξοδο (πρώτη κάρτα) ενώ η κάρτα δούλευε (ο ανεμιστήρας; , στην δεύτερη κάρτα γράφεις ότι κάηκε). Παρατήρησες πάνω στην πλακέτα των vga εμφανή σημάδια ζημιάς; (σκασμένος πυκνωτής ή κάποιο mosfet). Βέβαια βάσει αυτού - ABS / Tagan BZ900 900W Power Supply Review - Page 2 το τροφοδοτικό σου υποστηρίζει προστασία από βραχυκύκλωμα (αν υποθέσουμε ότι όντως δουλεύει) οπότε το τροφοδοτικό θα έκλεινε αν υπήρχε τέτοιο θέμα , αλλά λέω μήπως... Προτείνω να ελέγξεις το τροφοδοτικό σου - αν δεν ξέρεις πως πήγαινέ το σε ένα ηλεκτρονικό για να ελέγξει πέραν των τάσεων και την παραπάνω προστασία. Αν το τροφοδοτικό φαίνεται εντάξει δοκίμασέ το , αν μπορείς , και σε κάποιο άλλο pc ελέγχοντας παράλληλα τις τάσεις υπό κανονικές συνθηκες. Επίσης πρόσεξε μήπως η μητρική (είναι το δευτερο κοινό στοιχείο στις 2 περιπτώσεις σου , πέραν του τροφοδοτικού) σου έχει κάποιο εμφανές θέμα - στο slot ή πέριξ (κάποιο βοηθητικό κύκλωμα). Τώρα για την ισχύ του δεν υπάρχει θέμα - ένα σωστό τροφοδοτικό 900W που τροφοδοτεί μόνο 300W δεν σημαίνει ότι θα καταστρέφει και τις όποιες καταναλώσεις. Ενδεχομένως να μην βρίσκεται στην πιο αποδοτική του περιοχή αλλά όχι ότι προκαλεί και ζημίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 10, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 και οι δύο κάρτες μάλλον έκαψαν έξοδο και οι δύο ενώ δούλευαν οι ανεμιστήρες κανονικά δεν έδειχνε η οθόνη.....στη μητρική δεν είδα να έχει κάτι ούτε κάποια σημάδια ούτε τίποτα σκασμένο...ξέρω ότι το τροφοδοτικό έχει τέτοιες ασφάλειες για αυτό μου φάνηκε παράξενο και για αυτό ζητάω και άλλες απόψεις...το κοίταξα τα ρεύματα που δίνει και είναι όλα νορμάλ...και εγώ αυτό πιστεύω μπορεί να είναι μεγάλο αλλά όχι να παρουσιάσει προβλήματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Απρίλιος 11, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 και οι δύο κάρτες μάλλον έκαψαν έξοδο και οι δύο ενώ δούλευαν οι ανεμιστήρες κανονικά δεν έδειχνε η οθόνη.....στη μητρική δεν είδα να έχει κάτι ούτε κάποια σημάδια ούτε τίποτα σκασμένο...ξέρω ότι το τροφοδοτικό έχει τέτοιες ασφάλειες για αυτό μου φάνηκε παράξενο και για αυτό ζητάω και άλλες απόψεις...το κοίταξα τα ρεύματα που δίνει και είναι όλα νορμάλ...και εγώ αυτό πιστεύω μπορεί να είναι μεγάλο αλλά όχι να παρουσιάσει προβλήματα..Μπορεις να δοκιμασεις τις καρτες σε αλλο pc??? Λιγο δυσκολο να καουν 2 καρτες....!!!!Αυτο που σου προτεινω ειναι να βγαλεις την κετρικη φυσα και να την ξανακουμποσεις!!!Ειχαν-εχουν θεμα τα tagan με αυτην την φυσα! Ακουγεται τρελο αλλα ετσι ειναι!!! Στο δικο μ pc τα ιδια κανει που εχω 900 αλλα το πιο παλιο, εχουν περασει αρκετα απο τα χερια μου ολα μα ολα εκει ειχαν προβλημα!Με την παραμικρη πτωση τασης χανουν τον κοσμο τους! Δεν εχεις να χασεις τπτ απο το βγαλεις την φυσα και να την ξαναβαλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyka Απρίλιος 11, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Tα δοκίμασα όλα αυτά και σε άλλο pc πήγα και σε άλλη slot την έβαλα τίποτα...στο μαγαζί που τις γύρισα με είπαν ότι όντως είχανε πρόβλημα απλά δε μου είπαν τι πρόβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 11, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Πάντως αν δεν πάρει σωστή τάση η GPU και φύγει αρκετά εκτός ορίων μπορεί να καεί το ολοκληρωμένο αλλά το fan συνεχίζει να δουλεύει κανονικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Πάντως και εγώ έχω ακούσει παράπονα για όχι τόσο καλή επαφή στα καλώδια του τροφοδοτικού με το υπόλοιπο σώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Απρίλιος 11, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Τοτε εισαι πολυ τυχερος μπορω να πω!!!! Απλα κανεις refund αφου ειναι απο ebay το εχω κανει 3-4 φορες! Εαν εχεις σκοπο να βαλεις μεγαλο τροφοδοτικο εχε και ενα Ups, και γενικα χρειαζεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.