Jump to content

ΑΝ7, απ το κουτι σε RMA?

SlotKiller

Recommended Posts

Εστησα ενα μηχανημα σε ενα φιλο που αποτελειτε απο:

casetekk αλουμινενιο με Chieftek 360 (plaisio)

ΑΝ7

2600+ mobile IQY.. stepping

2x256 HyperX pc2700 (BH5)

MSI 5700

WD2000JD

Λογω εξεταστικης, δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω με το o/c, αλλα εχοντας και εγω τον ιδιο cpu ξερω τις δυνατοτητες του. Το προβλημα με το παραπανω μηχανημα ειναι οτι ενω τρεχει πριμε95 ανετα, χωρις λαθη σε 210χ11,5, 2415. τρωει ολικα κοληματα (mouse freeze) με ελαχιστη χρηση cpu, πχ παιζοντας mp3 ή avi. H ακομα προσπαθοντας να εγκαταστησεις office! Υποψιαζομαι το μ/β αλλα δε λεει να το στειλω για ρμα. Παντως η αν7 οταν την εβγαλα απο το κουτι της, ειχει κατω απο τις pci κατι σαν αλατα! και το nb fan ηταν ελατοματικο και εκανε εξοφρενικο θορυβο, τι λετε??

Α και κατι αλλο, το +12 ειναι πολυ χαμηλο ενω το +5 πολυ υψηλο (συμφωνα με το αν7), θελω να βαλω πολυμετρο να δω τι παιζει..

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Παντως η αν7 οταν την εβγαλα απο το κουτι της, ειχει κατω απο τις pci κατι σαν αλατα! και το nb fan ηταν ελατοματικο και εκανε εξοφρενικο θορυβο, τι λετε??

:eek::blink:

Το βιος που εχει τωρα ειναι το n24aac18-revc. Θα δοκιμασω το an7de8. Τωρα δεν το πολυ κανει τον θορυβο με το ανεμηστηρακι και φοβαμαι μηπως το στειλω και μου το ξαναστειλουν παλι! Ασε που θα μεινει ενα μηνα χωρις υπολογιστη το παιδι! Vcore ειναι στα 1.69 περιπου, εινα αρκετο για 2410! Πιο παλια πετουσε και πολλες μπλε οθονες, τωρα εχουν μειωθει καπως! Η ******* με αυτη τη μητρικη ειναι οτι δεν σου δινει και σωστη θερμοκρασια...

Ρε παιδια εκει που λεει 38 σε idle μπορει να φτασει στους 50 σε 2 δευτερολεπτα, τι καλα μετραει??? και με μια tt polo 735 που δουλευει τερμα και ceramique!! Μηπως πρεπει να την στειλω rma να ξεμπερδευω?? Ποσο καιρο θα παρει η ολη ιστορια?

Και κατι αλλο, εχω τοποθετησει κατω απο τον Κ7 την θερμοδιοδο της polo, αλλα δεν την χρησιμοποιω, υπαρχει καποιο κυκλωμα με lcd που να δου δινει δυνατοτητα να συνδεσεις μονος σου θερμοδιοδο (2pin) ?

και με μια tt polo 735 που δουλευει τερμα και ceramique!!

μια χαρα ειναι εγκατεστημενα, δεν ξυπνησα χθες και ειπα "τι να κανω σημερα... ας φτιαξω ενα υπολογιστη" LOL, 11 χρονια ασχολουμε..

Anyway το μονο "λαθος" που μπορει να εγινε ειναι το L12, δηλαδη να εφυγε απο την θεση του το συρματακι και να προκαλει μη επιθυμητα βραχυκυκλοματα, αλλα παλι δεν μπορεις να πεις οτι το κουναει καποιος (το κουτι) και κολαει.... Καμια ιδεα κανεις?? ΑΑ το nb ειναι με ceramique Απο κατω..

Για τον mobile που μιλαμε τα 1,7 ειναι αρκετα για 2500, ειμαι με 2515 με 1,7 και 24 ωρες την ημερα λειτουργια! Αλλωστε το προβλημα ειναι με ελαχιστο cpu usage και μικρη θερμοκρασια, σε 100% δεν εχει κολισει ποτε! Αυτο ειναι το παραδοξο που με υποψιάζει!

Ρε παιδια εκει που λεει 38 σε idle μπορει να φτασει στους 50 σε 2 δευτερολεπτα, τι καλα μετραει???

Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά όταν διαβάζει από τη δίοδο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για τα ανεξήγητα κολλήματα με χαμηλό cpu usage δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το cpu disconnect. Έχει bug στο NF2 και δε λειτουργεί πάντα σωστά.

Ναι ειναι μια καλη ιδεα! μαλλον το εχω on..

Παντως στο δικο μου NF7s v2 που εχω, με το d26 του tictac ειναι on by default και ετσι δουλευω χωρις προβλημα.

Και μια ερωτηση για την διοδο. Στο nf7 ξερω οτι μεχρι 54C ειμαι καλα και δεν κολαει το pc απο την θερμοκρασια, στο an7 τι θερμοκρασια ειναι η αντιστοιχη(?) γιατι σε καποια φαση εβλεπα ανεξηγητα μεγαλες θερμοκρασιες (56-7) με λιγο vcore και με την πολο που ειναι πολυ καλυτερη της globalwin 88Τ που εχω. Αλλωστε η πολο πανω απο 38 δεν ηταν!

Η ΑΝ7 δείχνει παραπάνω, πιο ρεαλιστικές, θερμοκρασίες από τη NF7. Πόσο ακριβώς αντιστοιχεί από τη μια στην άλλη είναι καλό ερώτημα που μόνο με τις δυό δίπλα και το υπόλοιπο σύστημα ίδιο μπορεί να απαντηθεί. Δε γνωρίζω.

σχετικά με την δίοδο σίγουρα η θερμοκρασία δεν είναι just αλλά είναι πολύ κοντά στην πραγματική. Δουλεύω αυτή την στιγμή 56°C FL@2v και πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να ανησυχώ από την στιγμή που είμαι stable. Πάντως το BIOS κάνει πολλά χαζά πάνω στο oc και δε ξέρω αν τελικά το φτιάξουν ποτέ...:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.