pro1991 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2013 Ειμαι καινουργιος στην ολοι διαδικασια.Ειμαι 20 χρονων φοιτητης πληροφορικης και ειπα να κατσω τωρα το πασχα να φτιαξω ενα κουτι απο plexiglass οχι κατι πολυ ακραιο..Βασικα πραγματα θα κανω ενα σκελετο απο καρε-αλουμινιο και πανω το γυρω γυρω θα βιδωσω plexi 3mm η 5mm.Καθως επισης θα κανω και μια βαση απο plexi για τουσ σκληρουσ και για το cd drive..Οποιδηποτε γνωμη αποψη η ιδεα για το να κανω και διαφορετικο χωρισ να εχει πολυ μεγαλο κοστοςσ παρακαλω ακουω..Την ολοι διαδικασια κατασκευεις θα την ξεκινησω σε 2 παρασκευες μεχρι τοτε μαζευω ιδεες..ΕυχαριστωΒασικα τα πραγματα που υπαρχουν εινια μια βαση αλουμηνιο σε διαστασεις 53cmx49cmx23cm Αρκετα μεγαλο για μελοντικες αλλαγες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 8, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Καλή αρχή σου εύχομαι. Οσο για τις ιδέες μας, νομίζω θα ήτανε καλύτερα να βγάλεις ένα σχέδιο για το τι έχεις στο μυαλό σου και πάνω σε αυτό να προτείνουμε κάποιες αλλαγές/τροποποιήσεις για καλύτερο αποτέλεσμα (βάση της γνώμης μας πάντα) Τι εργαλεία έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Τι εργαλεια εχω ειναι ενα καλο ερωτημα..Εχω ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ BLACK & DECKER 10MM 12V.Exω ενα bulle αερος για τροχακι η τριβηδη ωστε να δουλευει σε στροφες της επιλογης μου..Γενικα κατασαβιδια πενσες τρυπανια ποτηροκορωνως διαφορα μεγεθη.Γενικα πιστευω θα κανω την δουλεια μου.Απλα το plexi θα μετρηθει θα σημαδευτη και θα παει ν α κοπει σε μαγαζι κοπης plexiglass..Απλα ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα βαλω 3mm η 5mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 9, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Μολις ειχα την πρωτη παραλαβη τους ανεμηστηρες που θα ντυσουν το κουτι. Με προδιαγραφες - Διαστάσεις: 120 x 120 x 25 mm - Τάση: 12V DC - Τάση έναρξης: 7V DC - Κατανάλωση: 2,4 W - Rated Current: 0,20 A - Ταχύτητα ανεμιστήρα: 1.300 RPM +/- 10% - Bearing type: Hydro bearing - Βύσματα: Μεγάλο 4Pin και 3Pin Molex - Ροή αέρα : 44,71 CFM - Πίεση αέρα: 2,30 mmAq - Επίπεδο θορύβου: ~ 20,5 dB/A - Βάρος: 118,5 gr - Πιστοποίηση: CE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Απρίλιος 9, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 σου ευχομαι καλη αρχη:nuke::nuke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 9, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2013 Ευχαριστω πολυ.εχω μια απορια.πως θα ηταν ο ιδανικοσΤριπος να τοποθετησω τους fans για καλητερη ψυξη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 10, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 καλή αρχή και από μένα!στο ερώτημά σου:μπροστά -> intakeπίσω -> exhaustπάτωμα -> intakeοροφή -> exhaustπλαϊνό παράθυρο -> intakeΓενικά έχε υπόψιν σου ότι όσοι περισσότεροι ανεμιστήρες εισαγωγής χωρίς φίλτρα,τόσο περισσότερη σκόνη. Από την άλλη, όμως, κι αυτό έχει να κάνει με την πίεσηστο εσωτερικό του κουτιού, όταν εισαγωγή/εξαγωγή >1 αποφεύγεις να μένει η σκόνηστο εσωτερικό. Το τέλειο θα το πετύχεις μόνο με πειράματα. Το σίγουρο είναι ότι ο αριθμός των ανεμιστήρων δεν είναι ευθέως ανάλογος με την ψύξη. Από ένα σημείοκαι μετά μόνο θόρυβο προσθέτεις αν το παρακάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 10, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Στα Intake θα μπει φιλτρο απλα ακομα δεν βρικα ετοιμο σε αλλο χρωμα εκτοσ καταμαυρο..Ακομα ψαχνω να βρω και αν δεν βρω θα βαλω αυτοσχεδιο φιλτρο να περιορισω την σκονη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 10, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Γενικά έχε υπόψιν σου ότι όσοι περισσότεροι ανεμιστήρες εισαγωγής χωρίς φίλτρα,τόσο περισσότερη σκόνη. Από την άλλη, όμως, κι αυτό έχει να κάνει με την πίεση στο εσωτερικό του κουτιού, όταν εισαγωγή/εξαγωγή >1 αποφεύγεις να μένει η σκόνη στο εσωτερικό. Το τέλειο θα το πετύχεις μόνο με πειράματα. Χωρίς φίλτρα είτε με θετική είτε με αρνητική πίεση ο εισαγωγής θα βάζει σκόνη. Οπότε αν έχεις θετική πίεση το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην μπαίνει σκόνη απο τις "ανεπίσημες" διόδους αέρα. Αλλά η σκόνη θα είναι σκόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 10, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 ΝΑι λογικο ειναι..Απλα πρεπει να βρω ενα αυτοσχεδιο υλικο να βαλω για φιλτρο ωστε και να κραταει οσο το δυνατον περισσοτερο σκονη αλλα και να περναει ανετα ο αερασ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 10, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Δε χρειάζεσαι αυτοσχέδια. Υπάρχουν έτοιμες λύσεις και φτηνές για φίλτρα. Αλλά αυτά άστα για το τέλος. Βγάλε το σχέδιο σου και βλέπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 10, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Σωστο..Το σχεδιο σε 2 βδομαδες που θα παω καβαλα επιτελους για διακοπες.Διοτι εδω που σπουδαζω ουτε ο χωρος βολευει ουτε τα εργαλεια εχω..Οποτε υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 10, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2013 Βρε κάνε διακοπές και άσε τα σχέδια λέω εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 11, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Μπα δυσκολα τοσο καιρο το σχδιαζω το σκεφτομαι και εχω παρει τα σχετικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 22, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Παιδια λιγο βοηθεια..Επειδη μου πηραν το παχυμετρο.Μηπως ξερει κανεις την νουμε τρυπανι χρειαζεται για να κανω τρυπες για να βιδωσω των ανεμηστηρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 22, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Που θα τρυπήσεις? Τι θες να κάνεις ακριβώς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 22, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Καλησπερα φιλε..Θα κανω τρυπες στο plexy για να βαλω βιδες και ΟΥΠΑ για αποσταστες μητρηκης (Δικια σου ιδεα.ευχαριστω πολυ)..Και τρυπεσ για να βιδωσω τουσ σκληρουσ..Τη νουμερο ειναι τα τρυπανια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 22, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Βάλε καλύτερα τους κλασικούς μεταλλικούς αποστάτες που έχουν τα κουτιά, για να μην παιδεύεσαι με ούπα και λοιπές πατέντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro1991 Απρίλιος 22, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Δεν βολευουν ειναι κοντοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 22, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Έχει και μεγαλύτερους αν ψάξεις. Μόλις μέτρησα έναν και έχει πάχος 3.33mm. Άνοιξε δοκιμαστικά σε ένα ρετάλι τρύπα με τρυπάνι 3mm., βίδωσε έναν σιγα-σιγα να ανοίξει σπείρωμα και πες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.