Jump to content

Μy first waterchiller

Virus

Recommended Posts

Επιτελους μπηκα στον μαγικο κοσμο του exrteme cooling!

Βασικα δεν εφτιαξα το δικο μου αλλα πηρα του JohnFish(που τον ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια του και γνωσεις) κ υστερα απο μερικες μικρομετατροπες(στο τανκ) που θα ποσταρω αυριο φωτογραφιες το στησαμε!

Την πρωτη μερα που το εφερε κ το βαλαμε να δουλεψει(χωρις load) κατεβαζε το νερο(γλυκολη-νερο 50-50) στους -30(παει κ αλλο) μεσα σε 15-20 λεπτα κ ειχε να δουλεψει κ αρκετες μερες!

Σημερα που κοψαμε την επιστροφη(δειτε φωτο) που συνδεει το compresser με το τανκ(για να βγαλουμε το τανκ για τις μετατροπες),αφου το ξαναενωσαμε κ το βαλαμε σε λειτουργια κατεβαζε παρα πολυ αργα την θερμοκρασια περιπου μια ωρα για να παει στους -22 κ αυτο με την χαμηλη πιεση στο 10 γιατι στο 0,οπου κ αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι, δεν κατεβαινε κατω απο -12 αν θυμαμαι καλα!

Η φωτογραφια ειναι χωρις το τανκ απο το thread του JohnFish!

Δεν ξερω κ πολλα πραγματα γι'αυτο θελω τα φωτα σας!

post-925-1416071229,9356_thumb.jpg

α) μηπως επεσε κατα λαθος πολυ κολληση στην σωληνα της επιστροφης και ψιλομπουκωσε?

β)μηπως πειραξατε τον τριχοειδη?

γ)δωστε περιπου 15 λεπτα στο κυκλωμα οταν βαζετε υγρα για να τα αποροφησει...

Υγ. Αν ειναι ζεστο το κομπρεσερ και το κλεισεις και μετα απο λιγο το ξαναανοιξεις κατεβαζεις πολυ πιο γρηγορα θερμοκρασια απο οτι αν εχεις να το ανοιξεις ωρες...

αυτα..

Απανταω εγω γιατι ειμουν μπροστα.

α) Δεν νομιζω να επεσε παραπανω κολληση στην επιστροφη γιατι χρησιμοποιησαμε 3/8 για να ενωσουμε 2 κομματια 1/4 και ηταν πολυ σφιχτο για να περασει κολληση αρκετη ωστε να το βουλωσει.

β) Οχι

Η δικια μου η αποψη που την ειπα και στον βασιλη ειναι οτι δεν ειχε αρκετο φρεον μεσα και μετα παραειχε (βαλαμε αρκετο και σχετικα πολυ γρηγορα). Αυτο που του προτεινα ειναι να προσθεσει λιγο φρεον ωστε να παγωνει η επιστροφη ως και 2-3 ιντσες πριν τον κομπρεσσορα. Δεν ειχα προγραμματισει αλλο επαναγεμισμα και δεν ειχα αρκετο φρεον μαζι μου σημερα αν και αυτο που ειχαμε εφτανε αν δεν καναμε μια λαθος εκτιμηση. αυτα

Λοιπον μολις σημερα παρατηρησα οτι πρεπει να εχει καπου διαρροη γιατι ενω δουλευει τελικα καλα μολις φτασει στην θερμοκρασια που κλεινει(-35 στην δικη μ περιπτωση) κ ξαναανηξει η πιεση εχει πεσει αρκετα κ δεν ξαναανεβαινει οσο κ αν περιμενω!

ΕΦΟΣΟΝ εχει διαρροη βαλε λιγο νερο με σαπουνι σε ενα μπολ και ριξε σε καθε ενωση, αλλα προσωπικα υπογραφω οτι διαρροη δεν εχει (τουλαχιστον οχι στις ενωσεις που ειχα κανει μεχρι προχτες).

ποια πιεση λες οτι εχει πεσει?

Ναι αμε εγω θελω ενα μικρο compressora για κενο αερος!

Παιδια αλλαζω ολο το συστημα!Κραταω μονο τον compressora(1/3) κ το condenser.Σπειρες τριχοειδης κτλ απο την αρχη!

Λοιπον θελω την βοηθεια σας..

Ποσο μηκος πρεπει να εχει ο τριχοειδεις τι αφυγραντη χρειαζομαι,σχεδιο για τις σπειρες,μηκος για τις σπειρες???Θελω να ψυχει γρω στα 200-250w!Γιατι χθες εβαλα πανω σ'αυτο το peltier226w(το οποιο δουλευε γυρω στα 150-180w) κ το νερο ειχε φτασει γυρω στους 25 κ ανεβαινε!

HELP....

Αρχική απάντηση από JiMk [Σήμερα, στις 13:29]

Αυτά τα watt που λες, ούτε ένα phasechange δε μπορεί να τα αποροφήσει, Το Zeus απ όσο ξέρω θα παίζει εκει γύρω, που πραγματικά είναι τέρας.

??? Τι έγινε λέει ???:D :D Για δές το Table που παραθέτω παρακάτω να δείς πόσα Watt κρατάει στους -35c o 3/8 Electrolux κομπρέσορας R404 που πήρα !!! Για να μην πώ για τους -15 γιατί θα αρχίσουμε να κλαίμε...:eek::D

post-203-1416071240,3667_thumb.jpg

Για ριξε μια εικονα και το βραδακυ θα σου πω καθως ο ενας μας δουλ....εεεεε ο ανθρωπος που πας βοηθαει στο σπιτι ειναι ηλεκτρολογος και μου εκανε και τις δικες μου συνδεσμολογιες.Μεγεια κιολας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.