Jump to content

Περί mice, αποδόσεων, δοκιμών κτλ !

DwS

Recommended Posts

Ψάχνοντας διάφορα περί mice, sensors, mousepads και το ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός, θέλοντας να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα και να λύσω κάποιες απορίες που είχα, οφείλω να ομολογήσω ότι απ' τη μία ναι μεν έμαθα κάποια πράγματα, αλλά απ' την άλλη μπερδεύτηκα αρκετά... :confused:

Μπορούμε να καθορίσουμε με αντικειμενικά κριτήρια τι είναι το καλύτερο; Φυσικά η κάθε εταιρία θα πει ότι έχει το mouse της είναι το καλύτερο και θα προβάλει τα θετικά χαρακτηριστικά του και o κάθε gamer/χρήστης θα πει ότι θεωρεί καλύτερο το τάδε mouse επειδή τον βολεύει περισσότερο, τόσο από άποψη εργονομίας αλλά και επιδόσεων στα παιχνίδια που παίζει.

Δηλαδή, πως μπορούμε να δούμε αν το mouse μας είναι αρκετά καλό; Αρκεί το ότι νιώθουμε πως έχει τη δέουσα απόκριση στα παιχνίδια που παίζουμε, αρκεί ένα review του x,y τεχνολογικού site, αρκεί ένα test στο mouse rate checker ή διάφορες άλλες δοκιμές;

Γενικά, σκοπός του thread είναι να προβληματιστούμε λίγο για τα mouse που κρατάμε ναι μπούμε σε διαδικασία να τα αμφισβητήσουμε και να τα testάρουμε.

Περιμένω τις απόψεις ορισμένων τσακαλιών που έχουν κάνει διατριβή στο θέμα όπως πχ. οι [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] και [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] καθώς και άλλων παλικαριών που πιθανώς ξεχνάω λόγω της περασμένης ώρας.

Επίσης θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δοκιμάσουμε τα ποντίκια(πχ. mouse rate checker) να postάρει ο καθένας το αποτέλεσμά του για να δούμε που βρίσκεται το κάθε mouse.

Έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει αντίστοιχο thread, οπότε καλό θα ήταν να γίνει ένα. :p

Όλα ξεκινάνε με το σχήμα και αν σου αρέσει και είναι άνετο στο χέρι. Αυτό είναι πάνω απο όλα, η άνεση δηλαδή και να μην σε ενοχλεί και σε κουράζει όταν το χρησιμοποιείς. Η ποιότητα του sensor και το πόσο καλός είναι έρχεται δεύτερο, δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικός ένας καλός sensor χωρίς προβλήματα αλλά δεν θα έπερνα ένα mouse μόνο γιαυτό τον λόγο και ας είχε ότι καλύτερο μπορούσε να παρουσιάσει η τεχνολογία σε αυτό τον τομέα, θα είχε την τέλεια απόκριση αλλά πάλι θα την έχανε επειδή δεν θα μου ήταν άνετο στο χέρι.

Πρωτο ρολο παντα παιζει η ανεση, ο καθενας εχει διαφορετικα ορια ανοχης και αντιληψης οσον αφορα το tracking, εμενα οσο καλα και να μου καθεται στο χερι ενα ποντικι, οσο ομορφα και αν γλιστραει. αμα εχει τα χαλια του kinzu απο πλευρας αποκρισης παιζεται να μην το χρησιμοποιησω ξανα ουτε για σερφαρισμα.

Σε γενικες γραμμες ενας casual μπορει να εχει καλλιστα το ιδιο τρυπιο setup με εναν που παιζει σε επαγγελματικο επιπεδο, γιατι και στις 2 περιπτωσεις το τελευταιο πραγμα που θα τους απασχολησει ειναι το setup. Ο πρωτος γιατι ειναι αδαης η/και επειδη 0 γνωριζει οτι στο επιπεδο του "δεν τον σωζει τιποτα" ενω ο δευτερος παιζει τοσες πολλες ωρες την ημερα/ή και εχει τοσο skill που κατεβαζει 5αδες με μπιλια και 40fps.

I do not think anyone who knew what they were talking about said you cannot get used to acceleration. The problem with acceleration is the opposite, it just takes a long time to master it for a couple reasons.

So the answer is , if you are a total noob, acceleration is good because you do not react based on twitch movement, you look at the xhair / mouse and aim. Acceleration helps you as it should. If you are a pro, who packs in 40 hour weeks and is one of the best in the world, well once again you play so much you could master anything ,even if they made the mouse do zig zag acceleration you would still be amazing.

Acceleration is bad for the the normal people who are in the middle, we have twitch reaction but we don't play enough to master it. So for us if we take a week off the game coming back to something that reacts based on defined movements and not combined movements and speed is better.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1726349

Οποιος εχει ορεξη και χρονο για "μελετη" μπορει να τσεκαρει τα λινκς που εχω βαλει στο steam profile μου :)

για μενα πρωτα ειναι η βολικοτητα ωπου θα πιανω το ποντικι να με βολευει , να ταιριαζει ,να μην γλιστραει , να μαζευει ας πουμε ιδρωτες απο τα χερια.

δευετερο ειναι ο αισθητηρας . εγω πλεον δεν μπορω να παιξω κατω απο 4000dpi ενω παλια με κλασσικο βολευομουν με 800 dpi

τελος η επιφανεια που ειναι ενας τομεας που δεν διδουμε μεγαλη σημασια αλλα αξιζει. το ποντικι κυλλαει καλυτερα και εχει διαφορα.

my mouse: razer imperator

Το βολικότερο και καλύτερο ΜΑΚΡΑΝ(σε συνδιασμο με skin mousepad razer sphex) ποντίκι που πέρασε απο τα χέρια μου:

Razer Mamba 2012.

είχα στο παρελθόν

a.razer lychesis

b.logitech g9

c.logitech g5

d.logitech mx518

Σε Wireless mode εχει λίγο lag αλλα σε usb είναι jet.

Αρχικα πρεπει να γνωριζεις για πιο λογο αγορασες το συγκεκριμενο

ποντικι.Εαν καποιος θελει να το αξιοποιησει σε fps games καλο ειναι να

να κοιταξει ενα ικανοποιητικο μεγαλο ποντικι με ρυθμιζομενο βαρος και

υψηλα g(επιταχυνση).Τα προσφατα ποντικια στα οποια το lazer δεν φαινεται

εχει καλητερη αποδοτικοτητα και αναλυση απο ενα απλο ποντικι στο οποιο το lazer

ειναι εμφανες.Θα ετοιμασω λοιπον και εγω καποιες μετρησεις απο το sharkoon drakonia ενα καθαρα fps mouse.

*+1 στον hellhammer Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να σε κουραζει.

Αρχικα πρεπει να γνωριζεις για πιο λογο αγορασες το συγκεκριμενο

ποντικι.Εαν καποιος θελει να το αξιοποιησει σε fps games καλο ειναι να

να κοιταξει ενα ικανοποιητικο μεγαλο ποντικι με ρυθμιζομενο βαρος και

υψηλα g(επιταχυνση).Τα προσφατα ποντικια στα οποια το lazer δεν φαινεται

εχει καλητερη αποδοτικοτητα και αναλυση απο ενα απλο ποντικι στο οποιο το lazer

ειναι εμφανες.Θα ετοιμασω λοιπον και εγω καποιες μετρησεις απο το sharkoon drakonia ενα καθαρα fps mouse.

*+1 στον hellhammer Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να σε κουραζει.

Όποιος ενδιαφέρεται για fps mouse πραγματικά το τελευταίο που τον συμβουλεύω να κοιτάξει είναι αν το ποντίκι θα έχει ρυθμιζόμενο βάρος, υψηλά g (δεν παίζουμε όλοι με το ίδιο sens), και να είναι "μεγάλο" (;;; ούτε ίδια χέρια έχουμε), και φυσικά να ΜΗΝ είναι laser.

Τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν αποτελεί κανόνα για κάποιον που κοιτάζει ποντίκι για να παίζει fps.

Επίσης άλλος παίζει για χαβαλέ άλλος παίζει πιο ανταγωνιστικά. Ο δεύτερος μπορεί να καταλάβει όλα τα παραπάνω, ενώ ο πρώτος ότι κι αν του βάλεις θα πει ωραίο είναι (λέμε τώρα). Φίλος μου που δηλώνει και gamer δεν μπορεί να πάρει χαμπάρι διαφορά 60 με 120 hz σε οθόνες, δεν παίρνει χαμπάρι 125ms από 500/1000ms polling στο ποντίκι, δεν παίρνει χαμπάρι γιατί τα ακουστικά είναι καλύτερα από τις ακριβές ηχειάρες του και άλλα τέτοια σχετικά...Ε κάπως έτσι "τα σπάνε" για κάποιους κάτι πατάτες (για fps πάντα μιλάω) με laser, χωρίς καλώδιο, με design μόνο για palmers, ή με ρυθμιζόμενο βάρος και κολοκύθια τούμπανα...

Απλά επειδή περνάνε τα χρόνια κάπως πρέπει να ψαρώνουμε και την νέα γενιά για να γίνει σαν τον HeatoN. yeah!

Πρωτο ρολο παντα παιζει η ανεση, ο καθενας εχει διαφορετικα ορια ανοχης και αντιληψης οσον αφορα το tracking, εμενα οσο καλα και να μου καθεται στο χερι ενα ποντικι, οσο ομορφα και αν γλιστραει. αμα εχει τα χαλια του kinzu απο πλευρας αποκρισης παιζεται να μην το χρησιμοποιησω ξανα ουτε για σερφαρισμα.

Σε γενικες γραμμες ενας casual μπορει να εχει καλλιστα το ιδιο τρυπιο setup με εναν που παιζει σε επαγγελματικο επιπεδο, γιατι και στις 2 περιπτωσεις το τελευταιο πραγμα που θα τους απασχολησει ειναι το setup. Ο πρωτος γιατι ειναι αδαης η/και επειδη 0 γνωριζει οτι στο επιπεδο του "δεν τον σωζει τιποτα" ενω ο δευτερος παιζει τοσες πολλες ωρες την ημερα/ή και εχει τοσο skill που κατεβαζει 5αδες με μπιλια και 40fps.

Οφείλω να συμφωνήσω εδώ.

Γενικά το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ για τα mice είναι ότι ανεξαρτήτως sensors, settings κτλ. το βασικότερα είναι να νιώθεις πως το mouse είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορο με σένα.

Θυμάμαι παλιότερα ως πιο πιτσιρικάς που έπαιζα τελείως casually και είχα ένα απλό logitech των 10€. Σιγά σιγά άρχισα να παίζω πιο σοβαρά και σε πιο competitive επίπεδο και ένιωθα πως το mouse ήταν πιο αργό από μένα και δεν ανταποκρινόταν στα actions μου εγκαίρως και τότε ήταν που άρχισα να ψάχνομαι για mouse. Εν τέλη κατέληξα στο sensei που μου το πρότεινε ένας ξένος φίλος pro player που όλως τυχαίως εκείνο τον καιρό ήταν sponsored από τη razer αλλά παρόλα αυτά μου εξήγησε πως το sensei είναι καλύτερο από τα της razer.

Οποιος εχει ορεξη και χρονο για "μελετη" μπορει να τσεκαρει τα λινκς που εχω βαλει στο steam profile μου :)

Τα μελέτησα διεξοδικώς όλα εκτός αυτών περί ήχου, ακόμα και αυτό για το multiplayer network διαβάσα, οφείλω να ομολογήσω ότι μου ξεκαθαρίστηκαν αρκετές απορίες. Το προσωπικό μου συμπέρασμα πάντως ήταν ότι τα settings μου είναι αρκετά ορθολογικά και balanced

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.