venom7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2013 Χαιρετώ την παρέα!Θα ήθελα τη γνώμη σας έναν από τους δύο ssd, για το ποιος είναι καλύτερος και ποιος να προτιμηθεί.Μη μου προτείνεται παρακαλώ τον samsung καθώς η σύγκριση που ενδιαφέρομαι είναι μεταξύ αυτών των δύο.Πρόκειται για τους crucial m4 128gb και sandisk extreme 120gb.Θα μπει σε σύστημα με sata 3.Σας ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Απρίλιος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2013 crucial m4 απο εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Απρίλιος 6, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2013 crucial m4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 6, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2013 Μ4 και απο μενα! Ανταξιος του 830... Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 7, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Μ4 δουλεμενος, αξιόπιστος, σκυλί κανονικο και αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις.Sent from my Nexus 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Απρίλιος 7, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Όποιον από τους δυό να πάρεις, μέσα είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moviesmania Απρίλιος 7, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 crucial m4 Άφοβα είναι τέλειος σκυλί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 7, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Toν φτηνότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris79 Απρίλιος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Toν φτηνότερο.Ακριβως.Οι ssd ειναι ευαισθητοι σε τασεις ρευματος,ξερεις αμα φαει καμια κατραπακια,μετα θα κλαις τα λεφτα σου.Και οι δυο πολυ καλοι,και μονο που ειναι ssd φτανει.Εαν μου ελεγες για καποιον που δεν τον ξερει ουτε η εταιρεια τοτε του,τοτε ενταξει.Αλλωστε και οι 2 πανε σφαιρα βασει προδιαγραφων.Τωρα βεβαια που ειδα και τιμες,σχεδον ιδιες ειναι...συνεπως εγω θα σου ελεγα sandisk,μιας που σε ολη την ζωη μου οτι μνημη-μνημες πηρα,ηταν σκυλια!Ακομη δουλευουν...και επειδη μιλαμε για δισκο-μνημη...μαλλον ετσι θα επελεγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 8, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας!Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποιοι ssd απλά θα ήθελα και τη γνώμη σας για τους συγκεκριμένους, για αυτό άνοιξα και το θέμα.Από κει και πέρα το ερώτημα δεν ήταν ένα αλλά δύο...ποιος είναι καλύτερος και ποιος να προτιμηθεί.Όποιον από τους δυό να πάρεις, μέσα είσαι.Toν φτηνότερο.Οπότε λέγοντας μου ποιον να πάρω μου απαντάτε στο δεύτερο μισό σκέλος της ερώτησης!Δλδ ο φθηνότερος είναι και ο καλύτερος?Δλδ θα ήθελα πέρα από το ποιον να προτιμήσω,που το ξέρω ότι αφού μιλάμε για ssd ότι και να πάρω σχεδόν είναι κορυφή και δε χρειάζεται να τα σκάμε πάντα για τα ακριβότερα, αλλά με ενδιαφέρει και το ποιος είναι καλύτερος\διαφορές τους!Δε θα μπει στο σύστημά μου καθώς εγώ έχω!Για αλλού προορίζεται!Σας ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 8, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 H βασικότερη διαφορά είναι ότι φοράνε διαφορετικό controller. Όταν λες "καλυτερος" τι εννοείς? Αν το θέμα είναι τα νούμερα, είναι απλό: Ψάχνεις benchmarks και αποφασίζεις. Αν δεν είναι τα νούμερα πας με α) εγγύηση που απομένει β) τιμή. Αν και τα δύο παραπάνω ταυτίζονται, ρίξε ζάρι Σοβαρά τώρα, απ όσο παρακαλοθώ τα δεδομένα, ο m4 σαν παλιότερος στην Ελλάδα μοσχοπούλησε και δεν έχω διαβάσει παράπονα γι αυτόν. Όχι ότι έχω δει παράπονα για τον sandisk, απλά το αναφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 8, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Μωρέ εντάξει δε λέω, εγώ έχω τσεκάρει και τιμές και benchmarks αλλά μια προσωπική άποψη μπορεί να σε σώσει από μια λάθος αγορά για κάτι που ίσως δεν το ξέρεις ή δεν το έχεις διαβάσει κάπου!Πολλές φορές όταν και η διαφορά είναι μικρή στον οικονομικό τομέα, το παραβλέπεις και πας στο ακριβότερο άμα αυτό αξίζει, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι και το καλύτερο και μπορεί το ακριβότερο να έχει "θέματα\προβλήματα" που ίσως δε τα γνωρίζεις.Για αυτό και θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει ή όχι αυτή η μικρή διαφορά στα χρήματα ώστε να δωθούν τα παραπάνω για τον λίγο ακριβότερο!Για αυτό και επειδή πρόκειται για φίλο, το ψάχνω για το καλύτερο από αυτούς τους δύο.Μία γνώμη παραπάνω μετράει και καλό κάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Μπορώ να μιλήσω μονο για τον Μ4 σαν κάτοχος του. Εχει αναλυτικό SMART για να καταλαβαίνεις το Wear του δίσκου.Καλές επιδόσεις (χωρίς να κοιτάω bench), Value For MoneyΑνθεκτικός στην χρήση.Έχω μέσες εγγραφές ανα ημέρα 15Gb και μετα απο 4 μήνες το wear level είναι 3. Ανα ~70 χάνει ο δίσκος 1% health. Βέβαια έχω τον 256 οποτε στα 128 χοντρικά υπολογίζεις διπλή φθορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 8, 2013 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Σε τι τιμη τους βρισκεις τον καθενα ξεχωριστα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 8, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 110€ each! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 8, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Σε αυτη τη τιμη κανενα απο τους 2.. Στα 110Ε δεν βρισκω πολλα τα 15Ε παραπανω για εναν ssd του 2013 με 5 χρονια εγγυηση και την ταμπελα του πιο γρηγορου δισκου αυτη τη στιγμη. Αυτα με την προοπτικη οτι θα μπει σε sata3.0 κατα προτιμηση σε intel πλατφορμα.(σε amd δεν ξερω πως παει το scaling, αναφερομενος ως προς τις επιδοσεις.) Με αυτο το σκεπτικο ειχα παρει τον vertex 4..η ταμπελα βεβαια δεν κρατησε πολυ...αλλα δε με ενοιαζε.Τα 5 χρονια ηταν μεγαλυτερο δελεαρ συν το ψυχολογικο τυρακι του πιο γρηγορου εκεινη την εποχη.(7-8 μηνες πριν δλδ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chelnov Απρίλιος 8, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Αυτα με την προοπτικη οτι θα μπει σε sata3.0 κατα προτιμηση σε intel πλατφορμαΑυτό με την Intel πλατφόρμα μπορείς να το εξηγήσεις γιατί είμαι σε AMD και σκέφτομαι και γω για SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 8, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Aν δεν εχεις να πας...Απλα σε ιντελ ξερω τι νουμερα προσφερει ο καθε-γνωστος- ssd ..Σε amd παλιοτερα υπολειπονταν λιγακι...πλεον δε ξερω που παιζουν.Σαν αισθηση δεν αλλαζει.(κολλουσε ως προς το ψυχολογικο της υποθεσης στο προηγουμενο ποστ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 8, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Μακάρι να ήταν έτσι άντε 15€ από δω άντε 15€από κει, να πως μαζεύονται τα 50άρια και τα 100στάρια!!!Και τα 110€ με υπέρβαση από 100€ έγιναν.Δεν γίνεται να λέμε συνέχεια άλλα 15€...και να πηγαίνει λέγοντας.Οπότε μέχρι σε αυτά τα λ7 γίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 8, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Oλιγον τι υπερβολικο το ποστ σου μιας και δεν ειναι απειρα τα 15αρια...και ουτε και ξερω που αλλου σκοπευεις να δωσεις τα υπολοιπα extra 15αρια ωστε να μαζευτει υπερβολικο ποσο.Στα 110Ε κανενας απο τους 2 δεν αξιζει σαν αγορα ..2013 εχουμε.(O m4 και ο συγκεκριμενος controller της sandforce-για την οποια εταιρια τον χρησιμοποιει ειναι απο το 2011) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.