Jump to content

ASUS GTX 680 DIRECT CU II

Chris79

Recommended Posts

Παιδια γεια σας...οπως θα δειτε και στον τιτλο εχω την συγκεκριμενη καρτα εδω και λιγο καιρο.Η καρτα ειναι τερας και δεν το συζητω...απλα επειδη ειναι μεσα σε εγγυηση,και την εχω τσεκαρει σε overclocking απο 1006-1058(με Boost),εργοστασιακη σε 1201 οπως ειναι και η top version χρονισμοι,σε Heaven 4,0(ολα extreme)...ηθελα να ρωτησω εαν αξιζει να αλλαξω(φλασαρω),σε Top bios...η' θα τρεχω και δεν θα φτανω?Εαν αξιζει,και καποιος εχει την rom(top version),και θελει να μου την δωσει διοτι εφαγα τον τοπο να βρω σε top αλλα δεν βρηκα,ας μου πει,και θα δωσω email να μου την στειλει...η ερωτηση μου αν αξιζει,και αν θα ειμαι καλα με αυτους τους χρονισμους(της Top),εχει το 90% βαρυτητας.Βρηκα κατι Top Bios απο γνωστα sites,αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι αυτα που πρεπει.Θελω τα φωτα σας και την βοηθεια σας...διοτι δεν ξερω τι να κανω.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

γεια σου φιλε καλησπερα!!

εχω την τοπ που αναφερεις αλλα πως να σε βοηθησω??

η καρτα αυτη ειναι ερωτας:inlove:

Τετοια ωρα καλημερα θα σου πω εγω τωρα φιλε μου...σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.Απο αποψη βοηθειας θελω δυο πραγματακια.

1)Θελω το bios της καρτας,την rom(ξερεις πως να το κανεις backup με το GPU-Z η' με το nvflash)?Mολις το σωσεις,πες μου να σου στειλω με PM ενα email,για να μου την στειλεις.Θα φλασαρω την δικη μου την καρτα,διοτι ειναι ακριβως οι ιδιες αλλα με αλλους χρονισμους.Απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος με καρτα ΤOP απο ελλαδα,διοτι στο εξωτερικο δεν ξερω τι παιζει καθολου.Εχει κατι TOP εκδοσεις,αλλα με διαφορετικες ονομασιες.

2)Στα Games,Crysis 3,BTF 3 κτλ...την εχεις τιγκαρει για να δεις αν δουλεψε καλα,και δεν ειχε κολληματα,artifacts,γενικως προβληματα?Εγω την Non-top,την πηγα στα 1201Mhz,και την τεσταρισα στο Heaven 4.0 με ολα extreme(Tessellation Εxtreme,AA 8Χ...),και απλα δεν παιζεται...την ειδα μια χαρα...αλλα σε μιση μερα games,δεν τολμησα...κοινως θελω να μου πεις αν την δοκιμασες σκληρα,και εαν ειχες ποτε προβλημα.

Eκανα extract το bios της δικης μου,και προσπαθησα να την κανω EDIT με 2 app's που κυκλοφορουνε,αλλα δεν διαβαζουν bios Κepler!Eιναι δυσκολα κλειδωμενες.Συνεπως εαν μπορεις να μου δωσεις την rom(bios),θα μου ελυνες το προβλημα μου σε 2 λεπτα...

Γεια σου φίλε, το BIOS που θέλεις είναι αυτό VGA Bios Collection: Asus GTX 680 2048 MB | techPowerUp , εγώ έχω την 670 dcuii την απλή και της πέρασα το BIOS της τοπ. Είναι μια διαδικασία που θέλει αρκετή προσοχή γιατί μπορεί να την στείλεις εύκολα για ύπνο την κάρτα. Οι διάφορές βρίσκονται στο board power limit, με την απλη να έχει 220 βατ ενώ την τοπ να έχει 350 βατ.

Όπως κατάλαβες είναι μεγάλη διαφορά σε αυτό το κομμάτι. Όμως δε νομίζω ότι θα κερδίσεις πολλά MHz στο μαξ oc, θα σε βοηθήσει στο θέμα του throttling από πλευράς των βατ. Για παράδειγμα σε μένα η καρτα με το βιος της απλής πήγαινε χωρίς να πειράξω μνήμη μέχρι 1291 ο πυρήνας, όταν όμως ανέβαζα και την μνήμη στα 6600 είχα χαμηλότερες επιδόσεις από ότι με 6000. Αυτό συνέβαινε επειδή όταν ανέβαζα και την μνήμη είχε περισσότερες απαιτήσεις η κάρτα σε ρεύμα με αποτέλεσμα να παρατηρήσω ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τα 1291 του πύρινα σταθερά γιατί ερχόταν το throttling για να κρατήσει τα όρια του board power. Ενώ τώρα με το βιος της τοπ η κάρτα κρατάει συνέχεια κατά την διάρκεια του bench συνέχεια 1312 και 7100. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν αξίζει για 24/7 να αλλάξεις βιος καθώς τους χρονισμούς της τοπ του πετυχαινεις και με της απλής, θα σου έλεγα να το κάνεις μονο αν έχεις σκοπό να κάνεις κανένα bench οπού εκεί θέλεις το μαξ από την κάρταεεκτός αν έχεις τρέλα και θέλεις sony και καλά να το περάσεις!! Ελπίζω να σε βοήθησα.

Τετοια ωρα καλημερα θα σου πω εγω τωρα φιλε μου...σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.Απο αποψη βοηθειας θελω δυο πραγματακια.

1)Θελω το bios της καρτας,την rom(ξερεις πως να το κανεις backup με το GPU-Z η' με το nvflash)?Mολις το σωσεις,πες μου να σου στειλω με PM ενα email,για να μου την στειλεις.Θα φλασαρω την δικη μου την καρτα,διοτι ειναι ακριβως οι ιδιες αλλα με αλλους χρονισμους.Απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος με καρτα ΤOP απο ελλαδα,διοτι στο εξωτερικο δεν ξερω τι παιζει καθολου.Εχει κατι TOP εκδοσεις,αλλα με διαφορετικες ονομασιες.

2)Στα Games,Crysis 3,BTF 3 κτλ...την εχεις τιγκαρει για να δεις αν δουλεψε καλα,και δεν ειχε κολληματα,artifacts,γενικως προβληματα?Εγω την Non-top,την πηγα στα 1201Mhz,και την τεσταρισα στο Heaven 4.0 με ολα extreme(Tessellation Εxtreme,AA 8Χ...),και απλα δεν παιζεται...την ειδα μια χαρα...αλλα σε μιση μερα games,δεν τολμησα...κοινως θελω να μου πεις αν την δοκιμασες σκληρα,και εαν ειχες ποτε προβλημα.

Eκανα extract το bios της δικης μου,και προσπαθησα να την κανω EDIT με 2 app's που κυκλοφορουνε,αλλα δεν διαβαζουν bios Κepler!Eιναι δυσκολα κλειδωμενες.Συνεπως εαν μπορεις να μου δωσεις την rom(bios),θα μου ελυνες το προβλημα μου σε 2 λεπτα...

δεν εχω κανει backup-gpu

στα gemes πεταει,δεν υπαρχουν κολληματα ουτε artickfacts,τιποτα αψογα ολα :)

Φιλε vago,δηλαδη εαν καταλαβα καλα...η non-top με την top,διαφερουν σε hardware η' οχι?εαν αλλαξω δηλαδη το bios σε ΤOP,θα ανεβαζει περισσοτερα volts,και καλυτερο overclocking-σταθερο?θελω να αλλαξω το bios,ξερεις...οταν ανοιγω τον υπολογιστη να μπουταρει απευθειας σε αυτους τους χρονισμους που θελω...σ'ευχαριστω για την βοηθεια σου,και θα "μελετησω' λιγο τα λεγομενα σου,ωστε να παρω την τελειωτικη αποφαση.

Μια ερωτηση...

Οταν λες μπορει να την "στειλω",εσυ με ποιον τροπο με συμβουλευεις(flashing),να την κανω?nvflash, κτλ...?εσυ με ποιο προγραμμα την εκανες?τελος...εσυ την Top gtx 680 γι'αυτη που μιλαμε,ποσο περιπου θα την ανεβαζες στην μνημη?μιλαω παντα με ψυξη stock(που φυσικα ειναι σκυλι...)...στον πυρηνα αν με κλειδωμενο bios,τωρα την πηγα μεχρι 1200+,πιστευω 1300+ ψυλλα θα παει ανετα και σταθερα...ξερεις...ιδεες να παιρνω.

Όχι δεν διαφέρουν από ότι ξέρω σε θέμα hw. Τουλάχιστον στην 670 δεν διαφέρουν σίγουρα, για την 680 πρέπει να το ψάξεις γιατί δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. Όχι με το βιος της τοπ δεν ανεβαίνουν βολτ, το μονο που κάνει είναι να έχει στοκ υψηλότερους χρονισμούς, αυτό που σε βοηθάει να ανεβεις περισσότερο είναι ότι αυξάνεται το board power limit, δηλαδή το όριο που επιτρέπει στην κάρτα να καταναλώσει. Όταν φτάσεις αυτό το όριο η κάρτα μπαίνει σε throttling, δηλαδη κατεβάζει το χρονισμό του πυρήνα για να μείνει μέσα στο όριο κατανάλωσης. Εγώ με το nvflash το έκανα άλλα είχα διαβάσει την διαδικασία πολύ καλά.

Φαινομενικά μέσα στα προγράμματα ( gpu tweak,msi ab) είναι το ίδιο ποσοστό %, αλλά αν συγκρίνεται αυτό που είναι της τοπ VGA Bios Collection: Asus GTX 680 2048 MB | techPowerUp με αυτό που είναι της απλής VGA Bios Collection: Asus GTX 680 2048 MB | techPowerUp θα δείτε ότι έχουν διαφορετικά στοιχεια όσο αναφορά την επιτρεπτή κατανάλωση της κάρτας. Εσένα η κάρτα σου φορά το δεύτερο βιος από αυτά που ανεβασα και εσύ θέλεις να περάσεις το πρώτο.

Όπως σου είπα και ποιο πάνω δεν θα σου δώσει πολλά MHz περισσότερα το άλλο βιος γι αυτό σου προτείνω ότι με καθημερινή χρήση δεν θα σου χρειαστεί. Την μνήμη δοκίμασε να δεις μέχρι πόσο πάει και μετά ρίξε την 100-300 MHz κάτω από το μαξ που έφτασε.

Φαινομενικά μέσα στα προγράμματα ( gpu tweak,msi ab) είναι το ίδιο ποσοστό %, αλλά αν συγκρίνεται αυτό που είναι της τοπ VGA Bios Collection: Asus GTX 680 2048 MB | techPowerUp με αυτό που είναι της απλής VGA Bios Collection: Asus GTX 680 2048 MB | techPowerUp θα δείτε ότι έχουν διαφορετικά στοιχεια όσο αναφορά την επιτρεπτή κατανάλωση της κάρτας. Εσένα η κάρτα σου φορά το δεύτερο βιος από αυτά που ανεβασα και εσύ θέλεις να περάσεις το πρώτο.

Στο bios version εμενα λεει 80.04.47.00.2D(μηπως ξερεις τι παιζεται με αυτους τους κωδικους?)...γι'αυτο λεω,μηπως πρεπει να περιμενω το Bios απο τον φιλο Kyr?Παρεπιπτοντως νομιζω πως φιλε Kyr δεν μου το εστειλες ακομη.Μηπως θελεις βοηθεια πως να το σωσεις?Κατεβαζεις GPU-Z και ενα κλικ ειναι...Εκανα δοκιμες μονο με αυξηση σε GPU,οχι σε μνημη,και η διαφορα στις μετρησεις με heaven 4,0,ειναι οτι μου εδωσε σε extreme ολα(AA 8X κτλ...),min fps απο 8,5 σε 28,7!Μεγαλη διαφορα δεν ειναι?Στα μεγιστα fps κερδισα περι τα 10-15 fps,αλλα οταν σου δινει ηδη 90,τι να το κανεις το 100+?Παλι smooth ειναι...φαντασου δεν πειραξα την μνημη...και σε 1137 mhz σε core.

Παρεπιμπτοντως φιλε Kyr...μολις διαβασα κατι σχολια,οτι το GPU-Z δεν μπορει να εξαγει σωστα το Bios αυτων των καρτων!Ξερεις καθολου το nvflash?Στην ουσια τρεχει σε dos,τιποτε δυσκολο,και χρειαζεται μια εντολη για να εξαγει το bios...μπορεις να το κανεις,η' να σου δωσω οδηγιες για την διαδικασια?Παρα πολυ ευκολο...

ΒΗΜΑΤΑ:

1)Κατεβαζεις το συμπιεσμενο φακελο απο εδω:

Download NVFlash 5.134.0.1 for Windows | techPowerUp

Αποσυμπιεζεις,και τα βαζεις στο C:\---->Δηλαδη μεσα στο root του δισκου.

2)Ανοιγεις την,εκτελεση των windows,και πληκτρολογεις CMD.

Θα σου ανοιξει η γραμμη εντολων του DOS.

Πληκτρολογεις ακριβως αυτα με τη σειρα που σου δειχνω...

cd c:\ και πατας enter

Τωρα σου δειχνει η γραμμη εντολων C:\

Τελος πληκτρολογεις...

nvflash -b GK104.rom και πατας enter

Tελος.

Μεσα στο C:\ θα εχεις ενα αρχειο GK104.rom(αυτο στειλτω μου).

Τα υπολοιπα που εβαλες στο root(C:\) ΣΒΗΣΤΑ.

Συγνωμη αν σε ταλαιπωρω,αλλα ΕΑΝ οντως το GPU-Z δεν υποστηριζει kepler bios σωσιμο θα φαω πορτα!Και μετα βαλε οτι θελεις με την φαντασια σου...αντε να σωσω την κατασταση μετα...

Αν σου ειναι δυσκολο πες μου...θα κοιταξω να σε βοηθησω αλλιως...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.