Jump to content

Προβλημα με Samsung SSD 840 PRO

iliastra

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον το στορυ εχεις ως εξης:

Χτες παρελαβα τον εν λογω σκληρο, τον συνδεσα μες την καλη χαρα και ειπα να του περασω τα win8 απο την αρχη, σκεφτηκα επισης να τον γυρισω και σε achi. Εδω να σημειωσω οτι η μητρικη που εχω ειναι η asus M5A99X EVO R2.0.

γυρναω το ide σε achi μεσα απο το bios αποθηκευω και βγαινω....βαζω το usb με τα win 8 και παω να bootaro τα win...βγαινει το σηματακι τον win8 αλλα τπτ κολλημενο εκει το μηχανημα, επανεκκινηση και ξανα τα ιδια με κανενα κερδος...γυρναω ξανα σε ide και τα win bootaroun κανονικα (λεω δεν παει στην ευχη θα τα αλλαξω αφου τα εγκαταστησω μεσα απο τα win)...γινεται η εγκατασταση κανονικα αλλα στην πρωτη επανεκκινηση κατι δεν παει καλα, ενω εγινε η επανακκινηση μου βγαζει μνμ οτι δεν βλεπει καποιο boot και ν πατησω alt+ctrl+del....παταω το restart απο το pc και ως δια μαγειας μπηκε...επισης να σημειωσω οτι μεσα απο τα bios εχω απενεργοποιηση οτι συσκευη υπηρχε σε boot μηπως αυτο ηταν η αιτια αλλα δεν αλλαξε κατι.

το μεγαλο προβλημα ειναι αυτο οτι αλλες φορες bootarei ο σκληρος και αλλες οχι....αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αμα κλεισω τον υπολογιστη και κλεισω και το κουμπι του τροφοδοτικου οταν τον ξανανοιξω ο σκληρος δεν μπαινει στα win ενω στο bios φαινεται ΠΑΝΤΑ....

το αλλο προβλημα οπως ειπα και παραπανω ειπα να αλλαξω το ide μεσα απο τα win εκανα την ολη διαδικασια στα win, επανεκκινηση μπαινω στο bios αλλαζω το ide σε achi αποθηκευω και βγαινω....ξανα τα ιδια ο υπολογιστης φορτωνει φορτωνει φορτωνει και μαζι του φορτωνω και γω:suicide::rant:..

σας παραθετω και μια φωτογραφια με μετρησεις μηπως και βρειτε λυση γιατι ειμαι πολυ απογοητευμενος εγω και δεν εχω καθαρο μυαλο πλεον

ADSLgr.com Community Forum

το μονο που υποψιαζομαι ειναι οτι εχω πεσει σε ελλατωματικο κομματι....δεν ξερω τι αλλο να πω

Δεν μπορείς έτσι απλά να γυρίζεις από IDE σε AHCI. Θέλει fix στην registry εφοσον το κάνεις μετά το φορμάτ και όχι κατά τη διάρκεια. Google it

Ξανά clean install τα win προτείνω εγώ με AHCI επιλεγμένο πριν την αρχή της εγκατάστασης

Έχεις αυθεντιικά win? Δοκίμασε και 7ρια μπας κ έχεις "κακά" 8ρια

εβαλα 7αρια αλλα εκει μου εκανε αλλα κουλα...μου σκαναρε τον δισκο συνεχει πριν μπει μεσα, το κλασικο σκαναρισμα των τριων step....και τα 7αρια ηταν αγορασμενα....

επισης τα win8 που εχω τωρα τα ειχα και πριν αλλα σε μηχανικο και ηταν απροβληματιστα....

Αν έχεις 2ο η/υ κότσαρε τον πάνω και κάντου ένα sercure erase με το Magician και ξαναδοκίμασε εγκατάσταση λειτουργικού. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε μια ωρίτσα (και λιγότερο) θα είσαι έτοιμος

δεν εχω 2ο σκληρο....την εγκατασταση του λογισμικου την εκανα αλλες δυο φορες...μπας και δεν ειχε κατσει καλα το λειτουργικο αλλα ματαια...δεν αλλαξε τπτ....τι να πω δεν ξερω....

εχεις καμια ιδεα γιατι δεν μπουταρει σωστα???

Δεν ξέρω ρε μαν δυστυχώς.. Δεν μου κάνει για τον SSD πάντως. Κάτι παίζει με τις SATA θύρες ή με τα Win..

Περίμενε να ασχοληθεί και κάνα άλλο τσακάλι ;)

Εγκατασταση κανεις τα Win7 ή Win7 with SP1? Στο BIOS εχεις επιλεξει να κανει boot ΠΡΩΤΑ απο τον SSD?

Ουπς τωρα ειδα πως προσπαθεις να περασεις Win8...... ( ειναι και αργα βλεπεις ) ....... φιλαρακι δεν εισαι ΜΟΝΟΣ στην "παρεα" προβληματων των 8αριδων......χαχαχαχα

Καλα ξεμπερδεματα ....... Googlaρισε λιγακι ...ισως βρεις κατι ;)

Εντελως προχειρα ...επεσα σε κατι τετοιο .... και ποοοοοσα ακομα υπαρχουν :D

http://forums.mydigitallife.info/threads/38621-Windows-8-Pro-Install-Fail-BSOD-amdsbs-sys-%28AMD-AHCI-RAID%29-IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ξανά clean install τα win προτείνω εγώ με AHCI επιλεγμένο πριν την αρχή της εγκατάστασης

Έχεις αυθεντιικά win? Δοκίμασε και 7ρια μπας κ έχεις "κακά" 8ρια

Eχεις δικιο...το ιδιο με το ιδιο προβλημα,την ειχα πατησει καααποτε κι εγω...οταν κανεις install σε ide,αν γυρισεις σε ahci μετα δεν ξεκιναει και το αναποδο...

Φιλε iliastra,ο fantomas εχει δικιο.Αυτο ειναι το προβλημα σου...και ΑΝ δεν σου ξεκιναει εγκατασταση με ahci,τοτε εχεις προβλημα με μητρικη!Δεν υποστηριζει τα drivers sata...τα win7 και τα 8,πρεπει να τα υποστηριζει η μητρικη...αλλιως τσιφος...o δισκος μια χαρα ειναι,ΑΝ ειναι καινουριος...κι εγω εχω win 8 pro 64 bit,γι'αυτο σου λεω...ειναι δοκιμασμενο.Τα Windows 7+8 ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΛΙΚΑΤΑ στις μητρικες!Εγω προσπαθησα να βαλω Windows 7 σε μητρικη Asus P5E3,και δεν εμπαιναν με κανενα στανιο!Ευτυχως ειχα αδεια χρησης Windows Vista και ειμαι ενταξει τωρα...Αυτο ειναι το προβλημα σου,και μην κανεις καμια "χαζομαρουλα" με τον δισκο...Υποψιν οτι εγω χρησιμοποιω αυθεντικα windows παντα.Δεν μιλω για πειραγμενα...

Στο ΞΑΝΑΛΕΩ μην τυραννιεσαι...φταιει Η ΜΗΤΡΙΚΗ-DRIVERS(σου το τονιζω)...

παιδες το προβλημα λυθηκε απο ο,τι φαινεται και ηταν συνδιαστικο...παραθετω το ποστ μου, ετσι για να υπαρχει μηπως και φανει χρησιμο σε καποιο αλλο παιδι, απο ενα γειτονικο forum(δεν ξερω εαν ειναι σωστο αλλα αν κρινει η διαχειρηση οτι ειναι λαθος αυτο και την προσβαλλει παρακαλω να διαγραφει) που εγραψα τι ακριβως ηταν τλκ....

Μετα απο ωρες ταλαιπωριας και αρκετης στεναχωριας

Το προβλημα με την εκκινηση απο ο,τι φαινετε μαλλον λυθηκε (δοξα τω Θεω)

1ον) Κατεληξα οτι το προβλημα με το οτι δεν μπορουσα να κανω την εγκαταστση των windows 8 σε AHCI απο την αρχη μου το δημιουργουσε ενας παλιος σκληρος (Maxtor SATA 80Gb) που εχω απο το 2004, εχω και εναν αλλον παλιο κουμπομενο πανω στο pc, παλι Maxtor, αλλα λιγο πιο καινουργιο 120GB (του 2005-6) αλλα αυτος δεν δημιουργει προβλημα, το γιατι δεν το ξερω και δεν μου περναει κατι απο το μυαλο.....Παντος μολις εβγαλα τον 80αρι το φλασακι μπουταρε τα win κανονικα και απροβληματιστα....

2ον) Το προβλημα των ταχυτητων του ssd λογικα ηταν γιατι δεν ειχα περασμενους τους AHCI driver...

και 3ον) Το προβλημα που αλλες φορες ο ssd ανοιγε τα win και αλλες οχι, κατεληξα στο οτι ηταν συνδιαστικο, δλδ εφταιγε και ο 80αρης αλλα και το οτι ηταν γυρισμενο σε IDE απο το bios...

σας παραθετω και μερικες φωτο απο τα testακια αν και υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους....τωρα το θεμα των ταχυτητων μαλλον ειναι και θεμα driver απο οτι εχω διαβασει οποτε...

attachment.php?attachmentid=122357&d=1365434492attachment.php?attachmentid=122358&d=1365434494

επισης να σημειωσω οτι αν και εκανα απο την αρχη την εγκατασταση των win σε AHCI οι τιμες στους φακελους του registry ηταν 3 και οχι 0 και τους αλλαξα χειροκινητα....

ισως γιατι θα επρεπε πρωτα να φορτωσω τους AHCI driver και μετα να κανω την εγκαταστση των win....

αυτα απο μενα και ευχομαι να λυθηκε το προβλημα (αν και 3 μερες τα παμε μεχρι στιγμης καλα και χωρις προβληματα smile.gif )

σας ευχαριστω πολυ ολους για την μεχρι τωρα βοηθεια...

(πηγη: SSD σκληρος και αποθηκευση.... - Σελίδα 3)

Αφού λύθηκε όλα ΟΚ.

Πάντως ξαναδιαβάζοντας το αρχικό σου post περισσότερο για μπλέξιμο με UEFI/BIOS μου φαίνεται. Αν διαλέξεις λάθος mode στην μητρική και κάνεις installation μετά αρχίζει τα κουλά το motherboard και πετάει τις μπλε οθόνες την μια πίσω από την άλλη το λειτουργικό.

η μητρικη μου ειναι αυτη εδω ASUS - M5A99X EVO R2.0

ειχα δοκιμασει σχεδον ολους τους συνδιασμους για παραδειγμα:

sata 1-4 AHCI sata 5-6 IDE (σε IDE οι maxtor αλλα και δοκιμη σε πορτ AHCI)= προβλημα (δεν bootare το φλασακι και δεν μπορουσα να κανω install τα windows)

ολα AHCI = το ιδιο

ολα IDE = bootare to usb αλλα μετα την εγκατασταση των win αλλες φορες ο σκληρος bootare και αλλες οχι....

μολις εβγαλα τον 80αρη ολα οκ...το φλασακι bootare ειτε σε ahci ειτε σε ide...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.