Fu Manchu Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2013 Καλησπέρα Αγόρασα μια pci raid controller και προσπαθώ να εγκαταστήσω raid 1 σε windows 7 ultimate. το πρόβλημα είναι οταν πάω να περάσω τους drivers του controller για να προχωρήσει την εγκατάσταση μου βγάζει ότι δεν υπάρχουν drivers... κανονικά έχω μέσα το cd με τους drivers του controller πάω να τους τρέξω αλλα δεν... κανονικα παιζει και το utility για να κανω raid1 ο controller είναι αυτός Κάρτα PCI Sata 150 Raid 2 θυρών CTR-001 καμια ιδέα:hmm:;;; ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Απρίλιος 4, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Σκέφτομαι, μήπως χρειάζεται να περάσω τους οδηγούς σε κάποια δισκέτα εκκίνησης; Δηλαδή σε φλασάκι γιατί δεν έχω floppy ούτε έχει υποδοχή και η μητρική.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 To link που έχεις παραπάνω καταλήγει σε μια ιστοσελίδα που δίνει drivers για win 7. Είναι σε rar και περιέχει 2 zip files το ένα για x86(32bit) και το άλλο για x64 (64bit). Αναλόγως τα windows που προσπαθείς να εγκαταστήσεις θα πρέπει να αποσυμπιέσεις το ένα από τα 2 αυτά zip σε κάποιο φάκελλο ή USB. Το σημαντικό είναι να μπορεί να βρει το αρχείο txtsetup.oem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Απρίλιος 4, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Τους έχω καυεβάσει κανονικά τους πέρασα σε φλασάκι αλλα δεν κάνει πάλι τίποτα... μου βγάζει ότι δεν βρέθηκαν υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης συσκευων κ.ο.κ. Τρέχω δηλαδή το φάκελο με τους οδηγούς και βγάζει αυυτο το μήνυμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 4, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Θα χρησιμοποιήσεις τους οδηγούς για windows 7 32bit κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Δεν ξέρω γιατί αλλά με τους 64bit οδηγούς πάντα μου έβγαζε αυτό το μήνυμα αλλά το παρέκαμπτα με χρήση των οδηγών 32bit. Μετά την εγκατάσταση μπορείς να βάλεις τους κανονικούς οδηγούς (64bit δηλαδή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Απρίλιος 4, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Το ίδιο μου κάνει αδερφέ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Απρίλιος 4, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Μετά από πολύ ψάξιμο σε drivers τελικά το βρήκα... Ηθελε να τρέξεις τους 64 bit από το φάκελο vista... Ευχαριστώ για την βοήθεια... :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Τα windows 7 x64 γενικά είναι λίγο πιο σοβαρά σε θέματα drivers. Δεν θα σε αφήσουν να εγκαταστήσεις driver που δεν είναι υπογεγραμμένοι ψηφιακά (WQHL). Υπάρχει βέβαια hotkey κατά την εκκίνηση που κάνει disable προσωρινά αυτή την λειτουργία και μπορείς να εγκαταστήσεις ότι driver θες.Αφού οι drivers για win vista είναι ΟΚ τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Vista και Win 7 είναι σχεδόν ίδια. Πάντως αυτό κάτι λέει για την κατασκευάστρια του raid controller σου στο θέμα drivers και δεν είναι θετικό.edit: Αν ο Η/Υ που βάζεις δεν είναι αρχαιολογικής αξίας τότε οι onboard λύσεις σε RAID controllers σε μητρικές 4ετίας ή 5ετίας πρέπει να είναι κλάσεις ανώτερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 4, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 vagsk δεν μιλάμε για την εγκατάσταση οδηγών αφού έχουν εγκατασταθεί τα windows αλλά κατά την διάρκεια της εγκατάστασής τους (αν κατάλαβα καλά). Πάντως αυτό το θέμα το έχουν ακόμα και οι επίσημη οδηγοί της AMD για τον onboard raid controller των μητρικών τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.