astrovasilis Απρίλιος 4, 2013 #21 Απρίλιος 4, 2013 O καλυτερος CPU για παιχνδια ΤΩΡΑ της AMD ειναι ο 8320 στα 4.2GHZ ή ο 8350.Δεν παιρνεις 8350 ΓΙΑΤΙ ειναι υπερχρονισμενος 8320.Στα 168 Ε πας ΜΟΝΟ σε AMD FX 8320.Στις μεγαλες καρτες γραφικων αποδεικνυεται οτι τα παει καλυτερα απο PH II o FX . Αναφερομαι στην αρχιτεκτονικη PD οχι BD.Σε μητρικη πας σε XA UD3 στα 100 Ε και αν θες κατι καλυτερο ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 στα 170 Ε.
bobos73 Απρίλιος 4, 2013 Author #22 Απρίλιος 4, 2013 Καταρχην ειναι κριμα να πετας τα χρηματα σου τοιουτοτροπως κ να γραφεις κ να αναρωτιεσαι ταυτοχρονα ελεος και που βαδιζει αυτη η κοινωνια αντιστοιχα. Αλλα ειναι δικαιωμα σου, καλα (δεν) κανεις κ η κοινωνια βαδιζει σε κατσικοπροβατοδρομους.Φίλε μου, η φράση που χρησιμοποιώ “έλεος ! ...που πάμε σαν κοινωνία?” αποτελεί αυτοσαρκασμό - αυτοκριτική. Τώρα αν εσύ δεν το κατάλαβες δεν φταίω εγώ! ....πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Επίσης, ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και τις γνώμες σας! Πραγματικά μου είναι πολύτιμες!Δεν ήξερα πόσο πίσω είναι η amd στο θέμα των επεξεργαστών. Αφού είναι έτσι τα πράγματα, δεν θα μπω στον κόπο να δοκιμάσω αυτήν την πλατφόρμα της amd. Θα πάρω μια μητρική φτηνή 1155 και θα ρίξω επάνω έναν από τους επεξεργαστές που ήδη έχω, έως ότου εμφανιστούν οι νέοι της Intel.
vasi Απρίλιος 4, 2013 #23 Απρίλιος 4, 2013 θα περιμένεις πολύ όμως !! διότι όπως φαίνεται η πρώτη γενιά θα έχει το USB 3.0 bug μέχρι να βγει το αναβαθμισμένο chipset revision από την Intel
philippasgate7 Απρίλιος 4, 2013 #24 Απρίλιος 4, 2013 Φίλε μου, η φράση που χρησιμοποιώ “έλεος ! ...που πάμε σαν κοινωνία?” αποτελεί αυτοσαρκασμό - αυτοκριτική. Τώρα αν εσύ δεν το κατάλαβες δεν φταίω εγώ! ....πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Επίσης, ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και τις γνώμες σας! Πραγματικά μου είναι πολύτιμες!Δεν ήξερα πόσο πίσω είναι η amd στο θέμα των επεξεργαστών. Αφού είναι έτσι τα πράγματα, δεν θα μπω στον κόπο να δοκιμάσω αυτήν την πλατφόρμα της amd. Θα πάρω μια μητρική φτηνή 1155 και θα ρίξω επάνω έναν από τους επεξεργαστές που ήδη έχω, έως ότου εμφανιστούν οι νέοι της Intel.θα διαφωνησω καθετα οτι ειναι πισω η amd,οι μετρησεις αλλα λενε....PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High Endεπισης κανε ενα τσεκ στην τιμη των επεξεργαστων(δεξια) που βρισκονται πανω απο τον fx8350 και τοτε θα καταλαβεις ποιος ειναι πισω και ποιος μπροστα......αν υπολογισεις οτι η ιντελ δεν εχει νεο σοκετ,ενω στο μελλον εναν 8350 μπορεις να τον αναβαθμισεις αλλαζοντας μονο επεξεργαστη τοτε θα βγαλεις αλλο συμπερασμα...υ.γ υπολογισε επισης οτι ps4 και xbox θα βγουν με επεξεργαστες amd οκταπυρηνους,λιγα ειναι τα παιχνιδια τωρα που θελουν 8πυρηνες,στο μελλον ομως?σου ειπα εναν λογο που η amd θα κοιταξει για να προωθησει τους 8πυρηνους επεξεργαστες της
Trexx Απρίλιος 4, 2013 #25 Απρίλιος 4, 2013 Αυτό που δείχνεις πέρα από το ότι δεν είναι ενδεικτικό γενικά, δεν έχει και καμία σχέση μετο gaming που αφορά τον φίλο. Είχε i7 2600K, o 8350 είναι υποβάθμιση απ όποια πλευρά και αν το δεις, πόσο μάλλον στοgaming.Το πίσω και το μπροστά στην τεχνολογία δεν κρίνονται με όρους "υπερατού" σαν το παραπάνω λινκ.Το βήμα της λιθογραφίας, η κατανάλωση κτλ κτλ θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα θέμα "πίσω και μπροστά"Τα παραπάνω βέβαια μπορεί ο καθένας να επιλέγει να τα αγνοεί αλλά ανάλογα και με το βαθμό αγνόησης κρίνεταικαι η βαρύτητα των λεγομένων. Ο επεξεργαστής δεν είναι ψυγείο ή φούρνος. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.Για τις κονσόλες τα έχουμε ξαναπει. Μήλα με πορτοκάλια... Είναι σαν να λέει κάποιοςότι τα κινητά έχουν τετραπύρηνους και οκταπύρηνους. Οι κονσόλες δουλεύεουν μετελείως άλλο τρόπο, κάρτα γραφικών, τα παιχνίδια γράφονται αλλιώς κτλ κτλ.Δν μπορεί κάποιος που θέλει να ασχολείται σοβαρά με το hardware να κάνει ευθείες συγκρισεις.
absolom Απρίλιος 4, 2013 #26 Απρίλιος 4, 2013 εχουν ομως και 140e διαφορα. τι ειναι ποιο γρηγορο για games 8350 +7970 ή 2600κ +7870 που βγαινουν πανω κατω στα ιδια λεφτα
Trexx Απρίλιος 4, 2013 #27 Απρίλιος 4, 2013 3570Κ + 7970 για να απαντήσω στο ερώτημά σου. Ψευτοδίλημμα είναι το i7 + κάτι για gaming όταν υπάρχει ο i5. Σωστή γενικά η παρατήρηση αλλά ο TS έχει συγκεκριμένα δεδομένα και ήδη αγορασμένη τοπ κάρταΠροσωπικά δεν θα έπαιρνα 8350 με κάρτα ανώτερη της 7870.
philippasgate7 Απρίλιος 4, 2013 #28 Απρίλιος 4, 2013 Αυτό που δείχνεις πέρα από το ότι δεν είναι ενδεικτικό γενικά, δεν έχει και καμία σχέση μετο gaming που αφορά τον φίλο. Είχε i7 2600K, o 8350 είναι υποβάθμιση απ όποια πλευρά και αν το δεις, πόσο μάλλον στοgaming.Το πίσω και το μπροστά στην τεχνολογία δεν κρίνονται με όρους "υπερατού" σαν το παραπάνω λινκ.Το βήμα της λιθογραφίας, η κατανάλωση κτλ κτλ θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα θέμα "πίσω και μπροστά"Για τις κονσόλες τα έχουμε ξαναπει. Μήλα με πορτοκάλια... Είναι σαν να λέει κάποιοςότι τα κινητά έχουν τετραπύρηνους και οκταπύρηνους. Οι κονσόλες δουλεύεουν μετελείως άλλο τρόπο, κάρτα γραφικών, τα παιχνίδια γράφονται αλλιώς κτλ κτλ.Δν μπορεί κάποιος που θέλει να ασχολείται σοβαρά με το hardware να κάνει ευθείες συγκρισεις.πρωτα απο ολα ασχετο με αυτο,εκτιμω τα ατομα που με εχουν βοηθησει και δεν θελω να μπω σε διαδικασιες κοντρας ,εχω μαθει να σεβομαι..περα απο αυτο τωρα ολα ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις και μια απλη συζητηση...παμε παρακατω τωρα,το τμημα μαρκετινγκ της ιντελ ειδικα στην ελλαδα ειναι πολυ καλο και πολλοι δεν προτιμουσαν amd(αναμεσα τους και εγω) γιατι πιστευαν οτι καιγονται,ανεβαζουν θερμοκρασιες κτλ κτλ...τωρα για να δουμε τι λενε στο εξωτερικο τωρα σε σχεση με τα παιχνιδια στο λινκ που ακολουθει Image 1 of 6 in forum thread ,σε συγκριση με τον πιο αποδοτικο ιντελ σε φυσιολογικα οικονομικα επιπεδα...3-4 φωτογραφιες ειναι σε φουλ αναλυσεις με ιδια καρτα γραφικων......σε σχεση με την καταναλωση τωρα ειναι 15 ευρω τα 5 χρονια(που δεν θα τον εχω 5 χρονια) εξτρα χρεωση καταναλωσης,αυτα τα εχω βαλει αγοραζοντας φθηνοτερο και ισαξιο επεξεργαστη....ευθειες συγκρισεις σε σχεση με τις κονσολες σιγουρα δεν μπορουν να γινουν αλλα ολα τα παιχνιδια για τους υπολογιστες προκυπτουν απο αυτες,επομενως?τεσπα πολυ συζητηση για το τιποτα γιατι οπως προανεφερες μια αλλαγη ενος 2600κ με εναν 8350 οι διαφορες υπερ-κατα θα ειναι ελαχιστες για τον μεσο χρηστη,προσωπικα εγω δεν θα προχωρουσα σε μια τετοια αλλαγη καθως δεν θα ειχε τιποτα να μου προσφερει!
absolom Απρίλιος 4, 2013 #29 Απρίλιος 4, 2013 εγω απλα συγκρινα σε σχεση με τον 2600κ που ειχε και τον 8350 , αν θελει να δοκιμασει εναν 8320,8350 με τοπ καρτα μια χαρα , αλλιως να γλιτωσει και τα περριτα εξοδα αφου εχει ηδη 1155 επεξεργαστη παιρνει μια μητρικη και την παιρναει μεχρι το καινουριο σοκετ της ιντελ
Trexx Απρίλιος 4, 2013 #30 Απρίλιος 4, 2013 πρωτα απο ολα ασχετο με αυτο,εκτιμω τα ατομα που με εχουν βοηθησει και δεν θελω να μπω σε διαδικασιες κοντρας ,εχω μαθει να σεβομαι..περα απο αυτο τωρα ολα ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις και μια απλη συζητηση...παμε παρακατω τωρα,το τμημα μαρκετινγκ της ιντελ ειδικα στην ελλαδα ειναι πολυ καλο και πολλοι δεν προτιμουσαν amd(αναμεσα τους και εγω) γιατι πιστευαν οτι καιγονται,ανεβαζουν θερμοκρασιες κτλ κτλ...τωρα για να δουμε τι λενε στο εξωτερικο τωρα σε σχεση με τα παιχνιδια στο λινκ που ακολουθει Image 1 of 6 in forum thread ,σε συγκριση με τον πιο αποδοτικο ιντελ σε φυσιολογικα οικονομικα επιπεδα...3-4 φωτογραφιες ειναι σε φουλ αναλυσεις με ιδια καρτα γραφικων......σε σχεση με την καταναλωση τωρα ειναι 15 ευρω τα 5 χρονια(που δεν θα τον εχω 5 χρονια) εξτρα χρεωση καταναλωσης,αυτα τα εχω βαλει αγοραζοντας φθηνοτερο και ισαξιο επεξεργαστη....ευθειες συγκρισεις σε σχεση με τις κονσολες σιγουρα δεν μπορουν να γινουν αλλα ολα τα παιχνιδια για τους υπολογιστες προκυπτουν απο αυτες,επομενως?τεσπα πολυ συζητηση για το τιποτα γιατι οπως προανεφερες μια αλλαγη ενος 2600κ με εναν 8350 οι διαφορες υπερ-κατα θα ειναι ελαχιστες για τον μεσο χρηστη,προσωπικα εγω δεν θα προχωρουσα σε μια τετοια αλλαγη καθως δεν θα ειχε τιποτα να μου προσφερει!Θα σεβαστώ την χαρά σου για το καινούριο σου μηχάνημα και τις γνώμες που θέλω να ελπίζω ότι εκπορεύονταιαπό αυτή τη δικαιολογημένη χαρά. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πέρα απ το ότι πάντα απέκρουα γελοιότητες του στυλ "οι amd καίγονται" κτλ. Στην ουσία, λοιπον, δεν θα μπω γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει άκρη αφού μιλάμε από διαφορετικες αφετηρίες αναφορικά με τους επεξεργαστές, πράγμα που εξάγω από το ποστ σου το οποίο κρίνω όχι ως "λάθος απάντηση"¨αλλά ως "μη απάντηση".
jiohkor3 Απρίλιος 4, 2013 #31 Απρίλιος 4, 2013 Στους επεξεργαστες ιδιας εταιρειας μπαινει η λογικη του καλυτερου παραπανω cacheλιγοτεροι πυρηνες ιστοριες κτλπ.Στα διαφορετικης εταιρειας μπαινουν παθη γουστα ερωτες και νοσταλγια.Οποτε ενω ειναι ευκολο να πεις ποιος ειναι πιο καλος κτλπ ειναι δυσκολο να διαλεξεις....Αν θελει τον καλυτερο θα παρει τον πιο ακριβο....καπως ετσι παει....
cna Απρίλιος 4, 2013 #32 Απρίλιος 4, 2013 jiohkor δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει κάθε φορά να σταθμίζουμε τις εργασίες που θέλουμε να κάνουμε πριν προβούμε στην αγορά οποιουδήποτε επεξεργαστή. Ξεχνώντας για λίγο την ύπαρξη των 6πύρηνων/12νηματικών επεξεργαστών της Intel θα έλεγα ότι εάν κάποιος τρέχει εφαρμογές μονονηματικές ή ολιγονηματικές (έως 4 πραγματικών πυρήνων) τότε η επιλογή της Intel είναι καλύτερη γιατί απλά ο πυρήνας της Intel είναι πιο καλός από τον επίτηδες απλοποιημένο πυρήνα της AMD. Λέω επίτηδες γιατί η ίδια η εταιρία επέλεξε αυτόν τον δρόμο των 8 απλών πυρήνων ομαδοποιημένων ανά 2. Αν όμως μιλάμε για εφαρμογές πολυνηματικές που όσους λογικούς πυρήνες και εάν έχεις θα τους καταπιούν τότε εκεί μπαίνει η λύση της AMD.
jiohkor3 Απρίλιος 4, 2013 #33 Απρίλιος 4, 2013 Φυσικα και δε κρίνω τεχνολογικά απλα το ριξα λιγο στο συναισθηματικο κομματι διοτι εξηγουνται πολλα έτσι! Αλλιως εννοείται ότι ανάλογα την περίπτωση, χρήσιμοι είναι και οι amd. Βεβαια το θρεντ είναι λίγο μυστήριο από τη φύση του οπότε έδωσα και γω μια μυστήρια απάντηση όχι απλά λέγοντας "πάρε αυτόν είναι 3.4 και όχι αυτόν είναι θερμός κτλπ". Τον βλέπω λεφτά έχει να σκάσει οπότε μόλις έρθει η ώρα θα τον τσιμπήσει τον 6c/12t
bobos73 Απρίλιος 4, 2013 Author #34 Απρίλιος 4, 2013 καποια στιγμη σκεφτικα και τον 980Χ αλλα η τιμες που παιζουν νομιζω πως ειναι υπερβολικες. πεντακοσαρικο για 1366? πολλα δεν ειναι για μεταχειρο , για ετσι εμενα μου φενεται?
winters Απρίλιος 4, 2013 #35 Απρίλιος 4, 2013 Αφού απλά θες να ¨"πειραματιστείς" με amd, πάρε έναν FX6300.
cna Απρίλιος 4, 2013 #36 Απρίλιος 4, 2013 [MENTION=15696]bobos73[/MENTION]: Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι η αρχική τιμή του ήταν στα 900 ευρώ (περίπου) συν ότι δεν τον λες και ξεπερασμένο επεξεργαστή. Για εμάς είναι υπερβολικά δυνατός (ακόμα).
bobos73 Απρίλιος 4, 2013 Author #37 Απρίλιος 4, 2013 [MENTION=15696]bobos73[/MENTION]: Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι η αρχική τιμή του ήταν στα 900 ευρώ (περίπου) συν ότι δεν τον λες και ξεπερασμένο επεξεργαστή. Για εμάς είναι υπερβολικά δυνατός (ακόμα).ναι αλλα εχουν περασει και μερικα χρονακια! με αλλα 450 περνεις οτι καλυτερο υπαρχει και καινουργιο και 3ετη εγγυηση! μην τρελαθουμε τωρα..... 500? νομιζω πως ειναι παρα πολλα τα μανεϊ φρεντ!
Mill Απρίλιος 4, 2013 #38 Απρίλιος 4, 2013 Επειδή αναφέρεται συχνά αυτό για τις κονσόλες.Οι επόμενες θα έχουν x86 hardware,BSD based λειτουργικό και win based,καθώς και αντίστοιχα εργαλεία ανάπτυξης τίτλων.Θα λειτουργούν όπως ένα καλοκουρδισμένο multithreaded pc που θα είναι optimized για τον σκοπό που φτιάχτηκαν.Επόμενοι amd στο pc θα λειτουργούν παρομοίως.
bobos73 Απρίλιος 4, 2013 Author #40 Απρίλιος 4, 2013 μηπως να πας σε socket lga 2011 ? 3930k?βασικα αυτο το εχουμε αναλυσει πριν λιγες ημερες και η αποφαση ηταν να περιμενουμε τους καινουργιους της intel. εδω το θεμα το ανοιξα γιατι εμεινα απο gaming pc και οταν παω στου γιου μου να παιξω, με κραζει συνεχεια!(μου το κραταει ο μπαγασας γιατι δεν του εδωσα την 580, αλλα θα του παρω μια 670.δεν του το εχω πει ακομη...)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.