Jump to content

FX-8350 ή Phenom II X4 965

bobos73

Recommended Posts

βασικα αυτο το εχουμε αναλυσει πριν λιγες ημερες και η αποφαση ηταν να περιμενουμε τους καινουργιους της intel. εδω το θεμα το ανοιξα γιατι εμεινα απο gaming pc και οταν παω στου γιου μου να παιξω, με κραζει συνεχεια!(μου το κραταει ο μπαγασας γιατι δεν του εδωσα την 580, αλλα θα του παρω μια 670.δεν του το εχω πει ακομη...)

Α οκ , δεν το προσεξα το θεμα , με την 670 θα του περασει ομως χα χα χα

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply
Α οκ , δεν το προσεξα το θεμα , με την 670 θα του περασει ομως χα χα χα

δεν φανταζεσαι τι ατιμος αντρας ειναι! .....αλλα του την φιλαω του μαγκα. οταν θα τον βαλω να παιξει κανα παιχνιδι στον spectrum που επαιζα εγω στην ηλικια του ,θα με φιλαει τα χερια για την 560 και τον i5 που τον εχω τωρα.

ΥΓ. τον spectrum τον εχει η φουκαριαρα η μανα μου φιλαγμενο, αλλα δεν εχει τα παιχνιδια........

δεν φανταζεσαι τι ατιμος αντρας ειναι! .....αλλα του την φιλαω του μαγκα. οταν θα τον βαλω να παιξει κανα παιχνιδι στον spectrum που επαιζα εγω στην ηλικια του ,θα με φιλαει τα χερια για την 560 και τον i5 που τον εχω τωρα.

ΥΓ. τον spectrum τον εχει η φουκαριαρα η μανα μου φιλαγμενο, αλλα δεν εχει τα παιχνιδια........

μπα δε θα του αρεσει καθολου χα χα χα , καμια σχεση , θα το πεταξει ουτε 5 λεπτα δε θα παιξει

[MENTION=15696]bobos73[/MENTION] Μα και συ θες να του παρεις 670; Αφου σε παρατηρω γλυκοκοιτας AMD παρ του κει χαμου μια 7950 με 309 Ε Gigabyte Radeon HD 7950 3GB - Bundles - plaisio.gr

Κάρτα Γραφικών Gigabyte ATI Radeon HD7950 (PCI Express3GB DDR5 ) | You.gr

670 και βλακειες.

[MENTION=15696]bobos73[/MENTION] Μα και συ θες να του παρεις 670; Αφου σε παρατηρω γλυκοκοιτας AMD παρ του κει χαμου μια 7950 με 309 Ε Gigabyte Radeon HD 7950 3GB - Bundles - plaisio.gr

Κάρτα Γραφικών Gigabyte ATI Radeon HD7950 (PCI Express3GB DDR5 ) | You.gr

670 και βλακειες.

γιατι βρε βλακειες? μια χαρα ειναι η 670. εμεις ειμαστε nvidiaακηδες......χοχοχο, ωρεο, ε?

ΥΓ. απο την μια βγαζει καρτες με pci3 και απο την αλλη δεν εχει πλατφορμα που να το υποστιριζει!....τι συστημα ειναι τουτο?....πως λεγεται αυτο το κολπο?

To Bw της 7950 ΔΕΝ μπορει να γεμισει τον PCI 2.0 X16 ΟΥΤΕ η 6990 μπορει ουτε η 7970 Ghz μπορει. ΑΜΕ

Ο επεξεργαστης ειναι το θεμα οχι ο διαυλος

Επισης η 7950 εχει 309 Ε δινει παιχνιδια δωρο και ειναι περιπου clk-clk 670

@bobos73 Μα και συ θες να του παρεις 670;

670 και βλακειες.

To Bw της 7950 ΔΕΝ μπορει να γεμισει τον PCI 2.0 X16 ΟΥΤΕ η 6990 μπορει ουτε η 7970 Ghz μπορει. ΑΜΕ

Ο επεξεργαστης ειναι το θεμα οχι ο διαυλος

Επισης η 7950 εχει 309 Ε δινει παιχνιδια δωρο και ειναι περιπου clk-clk 670

Απ αυτό μέχρι το "670 και βλακείες" υπάρχει τεράστια απόσταση. Μια χαρά κάρτα είναι η 670 με τα γνωστά

μειονεκτήματά της αλλά και τα γνωστά πλεονεκτήματα απέναντι στην 7950.

ΥΓ. απο την μια βγαζει καρτες με pci3 και απο την αλλη δεν εχει πλατφορμα που να το υποστιριζει!....τι συστημα ειναι τουτο?....πως λεγεται αυτο το κολπο?

Ότι δεν έκανε όπως η intel στο παρελθόν λέγεται.

philip αν παρεις ολα.τα bench οτι κ να λες απο κατω μου εισαι :rap: κ θα σαι, 8πυρηνος καθαρος δεν ειναι απλα δουλευει καπως καλυτερα ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΟ.ΛΕΩ Κ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, για τα λεφτα του ειναι αψογος αλλα δες τα benchs που σου εδειχνα απο τα 20 στα 15 ησουν χαμενος κ μιλαμε πλεον για επ.στες πανω κατω τις ιδιας τιμης διοτι ο 2600κ κ ο 8320 μεταχειρισμενος ο πρωτος κ καινουργιος ο δευτερος πανω κατω τα ιδια ειναι σε τιμη. Για να βγουν παιχνιδια να υποστηριζουν πανω απο 4 πυρηνες εσυ τι λες ο καθε ι7 της τελευταιας γενιας δεν θα τα παιζει; εννοειται κ θα τα παιζει απλα παιζει τοτε ο 8350 να τα παιζει λιγο καλυτερα κ ολα αυτα υποθετικα λογο του οτι κ οι fx δεν ειναι καθαροαιμοι απλα εχουν καλυτερη αρχιτεκτονικη ... το θεμα ειναι τωρα τι γινεται διοτι μετα απο 2 η 3 η 4 χρονια θα εχουν βγει αλλοοοοιιιιιι επεξεργαστες ... Επισης κατι σημαντικο ,το να βελτιωνει η amd τους επεξεργαστες της κ να πλησιαζουν σε αποδοσεις την ιντελ αυτο μονο καλο μπορει να κανει για ολους μας διοτι κ ο αλλος θα τσιτωσει...κ θα ριξει κ την τιμη . Παντως οπως κ να ναι μη ξεχνας εισαι απο κατω μου χεχεχε.

κ για να καταλαβεις τι εννοω ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ

AnandTech | Bench - CPU

δειχνει τον 8...πυρηνο 8350 κ των 6πυρηνο 3960χ στα multi-threaded δε με.ενδιαφερουν τα υπολοιπα αλλα μονο αυτα γιατι ο 6πυρηνος ριχνει στον 8πυρηνο;δεν επρεπε λοιπον να γινει το αντιθετο; Αν βαλεις κ για τον 3770κ παλι θα δεις οτι στα multi χανει κ ειναι μπροστα για πολυ λιγο μονο σε 1 η 2, για multi μιλαμε παντα τα αλλα αστα...με λιγα λογια κ να βγουν παιχνιδια για 8πυρηνους ασε που θα θεωρουντε παμπαλαιοι θα τα παιζουν κ οι ι7 κ οι σειρα 83.. το θεμα ειναι μεχρι τοτε δε θα εχει βγει καθαροαιμος 8πυρηνος που θα δουλευει κ σαν 16πυρηνος; οποτε σιγα μην ζοριζομαστε με.αυτους που εχουμε τωρα...οσο για το ps4 πλησιαζει λογικα το τελος του αν ακολουθησει τα χναρια αρχιτεκτονικης pc διοτι απλα καθε 4 χρονια που θα βγαινουν νεοι επ.στες κ καρτες γραφικων θα θεωρειται παλιο...αποψη μου σε αυτο...

τωρα εχω φαει ενα σκαλωμα με εναν 980Χ και προβληματιζομαι αν αξιζει να προβω σε μια τετοια αγορα....... δεν ξερω...? δε λεω, δυνατος ,αλλα λιγο παλια τεχνολογια. πριν παρω τον 2600Κ ,ειχα μια rampage2 & 920 και τα εδωσα. θα μου πει κανεις πως ο 920 δεν συγκρηνεται με τον 980 αλλα με τα ιδια λεφτα περνεις 3770Κ &Ζ77......... τι λετε εσεις? γνωμες?

ΥΓ. η τιμη του 980 ειναι περιπου στα 4 κατοσταρικα.....

ΥΓ2. παιδια οταν λεμε οτι ενας επεξεργαστης ειναι CO ή DO τι σημαινει αυτο?

κ για να καταλαβεις τι εννοω ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ

AnandTech | Bench - CPU

δειχνει τον 8...πυρηνο 8350 κ των 6πυρηνο 3960χ στα multi-threaded δε με.ενδιαφερουν τα υπολοιπα αλλα μονο αυτα γιατι ο 6πυρηνος ριχνει στον 8πυρηνο;δεν επρεπε λοιπον να γινει το αντιθετο; Αν βαλεις κ για τον 3770κ παλι θα δεις οτι στα multi χανει κ ειναι μπροστα για πολυ λιγο μονο σε 1 η 2, για multi μιλαμε παντα τα αλλα αστα...με λιγα λογια κ να βγουν παιχνιδια για 8πυρηνους ασε που θα θεωρουντε παμπαλαιοι θα τα παιζουν κ οι ι7 κ οι σειρα 83.. το θεμα ειναι μεχρι τοτε δε θα εχει βγει καθαροαιμος 8πυρηνος που θα δουλευει κ σαν 16πυρηνος; οποτε σιγα μην ζοριζομαστε με.αυτους που εχουμε τωρα...οσο για το ps4 πλησιαζει λογικα το τελος του αν ακολουθησει τα χναρια αρχιτεκτονικης pc διοτι απλα καθε 4 χρονια που θα βγαινουν νεοι επ.στες κ καρτες γραφικων θα θεωρειται παλιο...αποψη μου σε αυτο...

Καλά τώρα, έπιασες και σύγκρινες έναν επεξεργαστή των 1000 ευρώ με έναν των 300; Ο 3960X είναι 6cores/12threads ενώ ο 8350 4modules/8threads. Επιπλέον η ίδια η AMD επέλεξε να έχει δύο απλούστερους, σε σχέση με την Intel, πυρήνες ανά module. Συγκριτικά ο 3960 έχει πυρήνα θηρίο έναντι του 8350. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερος και core to core, δηλαδή στα απλά νήματα από τα οποία συντίθεται μια πολυνηματική εφαρμογή.

Ξέρεις που θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο AMD; Θα πρέπει να κάνουμε όμως μια ανάλυση του hyperthreading της Intel σε σχέση με το module της AMD. Η Intel έχει έναν πυρήνα ο οποίος είναι κάπως επαυξημένος σε σχέση με την cache, τον scheduler κλπ (συγχωρέστε με εάν δεν θυμάμαι καλά τα στοιχεία που έχει διπλασιάσει η Intel). Αντίθετα η AMD έχει ένα module το οποίο έχει διπλάσια σχεδόν τα πάντα: έχει δύο πυρήνες οι οποίοι διαθέτουν ξεχωριστή cache o καθένας αλλά μοιράζονται τον FPU scheduler (αν θυμάμαι καλά). Αυτή η διαφορά σημαίνει το εξής: ο πυρήνας της Intel εκτελεί το δεύτερο νήμα ανάμεσα στους κενούς χρόνους που μένουν από την εκτέλεση του πρωτεύοντος νήματος. Εάν δεν μένουν κενοί χρόνοι τότε απλά το hyperthreading δεν μπορεί να δουλέψει (και θα βλέπουμε στο task manager τον εικονικό πυρήνα να μένει αδρανής). Αντίθετα ο διπλός πυρήνας της AMD δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, ακόμα και εάν ο ένας πυρήνας είναι 100% απασχολημένος ο δεύτερος συνεχίζει να είναι διαθέσιμος για την εκτέλεση δεύτερου νήματος. Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών και γνωρίζοντας την αδυναμία αυτή του hyperthreading η Intel αποφάσισε να φτιάξει έτσι τους επεξεργαστές της (ιδιαίτερα τις ναυαρχίδες) ώστε να εκτελούν ταχύτερα τα νήματα για να μπορούν να μένουν κενοί χρόνοι για δευτερεύοντα νήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που επιθυμούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Καλά τώρα, έπιασες και σύγκρινες έναν επεξεργαστή των 1000 ευρώ με έναν των 300; Ο 3960X είναι 6cores/12threads ενώ ο 8350 4modules/8threads.

Μπραβο αυτο ηθελα να πει καποιος .

Απο την αρχη του λεω για να ξεκολησει με το θεμα των πυρηνων . Με το σκεπτικο του ο 3960 (δεν τον εβαλα επειδη ειναι πανακριβος αλλα επειδη ειναι 6πυρηνος) που εχει 6 πυρηνες πρεπει να ειναι υποδυεστερος του 8350 με τους 8 πυρηνες(με το σκεπτικο του φιλιππα) αλλα δεν ειναι . Επισης με το σκεπτικο του οπως εχει κολησει νομιζει πως οταν βγουν 8πυρηνα παιχνιδια οι i7 δεν θα τα παιζουν ενω ο 8350 θα τα παιζει ,τωρα καταλαβες τι λεω πιο πανω κ για μιλαω παντα για πυρηνες ? Με λιγα λογια δεν ειναι καθαροι 8 πυρηνοι ουτε ο ενας ουτε ο αλλος κ οταν με το καλο βγουν παιχνιδια να υποστηριζουν 8 πυρηνους μπορει τοτε να ειναι λιγο καλυτερος λογο αρχιτεκτονικης των πυρηνων οπως αναλυεις αλλα οχι οτι κ οι ι7 δεν ... ασε που με το καλο τοτε θα υπαρχουν νεοι επεξεργαστες που θα ναι καθαροι 8πυρηνοι η 6πυρηνοι .

τωρα εχω φαει ενα σκαλωμα με εναν 980Χ και προβληματιζομαι αν αξιζει να προβω σε μια τετοια αγορα....... δεν ξερω...? δε λεω, δυνατος ,αλλα λιγο παλια τεχνολογια. πριν παρω τον 2600Κ ,ειχα μια rampage2 & 920 και τα εδωσα. θα μου πει κανεις πως ο 920 δεν συγκρηνεται με τον 980 αλλα με τα ιδια λεφτα περνεις 3770Κ &Ζ77......... τι λετε εσεις? γνωμες?

ΥΓ. η τιμη του 980 ειναι περιπου στα 4 κατοσταρικα.....

ΥΓ2. παιδια οταν λεμε οτι ενας επεξεργαστης ειναι CO ή DO τι σημαινει αυτο?

α)Έχεις 2600Κ;

β)Τον έδωσες για να πας σε καλύτερο;

γ)Περιμένεις τους νέους Intel;

Αν α) μένεις όπως είσαι.

Αν α)+β) τότε πας σε socket 2011

Αν β)+γ) τότε ή κάνεις υπομονή με ότι έχεις δεύτερο (λαπτοπ, HTPC κτλ) ή παίρνεις κάτι απλό και οικονομικό για να σε καλύψει στο μικρό αυτό διάστημα.

Όταν βγήκε ο 2600Κ στα benches κόντραρε την τότε ναυαρχίδα 980Χ και έχανε σε εφαρμογές (ή benches) που μπορούσαν να εκμεταλευτούν πλήρως πολλούς πυρήνες.

Η μετάβαση 2600Κ->980Χ δεν μου φαίνεται σαν αναβάθμιση εκτός αν έχεις μερικές χιλιάδες βίντεο για μετατροπή (rendering).

Τα C0, D0 είναι διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου επεξεργαστή. Στην νεότερη έκδοση υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις.

Αν δεν κάνω λάθος οι πρώτοι i7 920 (socket 1366) ήταν C0 και μετά βγήκαν οι D0. Οι D0 ήταν πιο δροσεροί και είχαν μεγαλύτερα περιθώρια για overclock.

Στο gaming ο phenom 965 είναι λίγο πίσω από τον προηγούμενο i3.

Ο 8350 είναι πίσω από τους i5/i7 sandy και ivy χωρίς όμως τραγικές διαφορές.

Εφόσον έρχεσαι από i7 2600K, πάρε τον 965 για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Δεν υπάρχει ακόμα amd επεξεργαστής που αποδίδει όπως αυτός που είχες.

Συγνωμη...ο φιλος εδω που ρωταει εχει-ειχε i7 2600k,και θελει να παρει τι?Πιο αναμενα καρβουνα?

AnandTech | Bench - CPU

Αυτα τα βλεπει κανεις?Σε αρκετα ο 2600k ειναι πιο μπροστα απο τον 3770k και διαφορες π.χ 10,3(2600κ) με 11,3(3770k)???268 με 277???3,4 με 3,7???

Πραγματικα φιλε οντως που παμε?Που βαδιζουμε?8 πυρηνος ο ενας με 8 L2,8 πυρηνος κι ο αλλος με 8 L2...Εγω εχω τον 2600κ ακομη στα stock ρολογια,και κανω rendering,games(Crysis 3,BTF 3 κτλ...),και δεν προκειται να τον αλλαξω μεχρι να φτυσει αιμα!...μηπως δεν καταλαβαμε καλα?...ο 3770k ειναι πολυ πιο ζεστος σε συγκριση με τον 2600κ(φανταστικο επεξεργαστη μετα απο 200 χρονια της intel),και τον 2600k,τον κανεις overclocking με τοση ανεση....!φιλε bobos73 ξανασκεψου τι πας να κανεις...να μου πεις αλλαγη cpu το 2016 να το καταλανω σε 12nm,σε 10-12-14 και'γω δεν ξερω ποσους πυρηνες και ρολογια 4-5 ghz...μηπως πρεπει να χαλαρωσουμε λιγο?

Βεβαια αν εχεις λεφτα για ξοδεμα...πες μου...εχω 1 εκ τροπους να τα ξοδεψουμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.