bobos73 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2013 Παιδιά κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ανοίγω νέο θέμα! Επειδή αποφάσισα να περιμένω τους νέους επεξεργαστές της Intel, αλλά δεν είμαι για να κάθομαι χωρίς gαming pc, είπα να στίσω για λίγο διάστημα έναν ,με επεξεργαστή της amd μιας και δεν τους έχω δοκιμάσει ποτέ. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως δεν θέλω να ξεπεράσω τα 450 ευρώ (μητρική & επεξεργαστή) Στο νου μου έχω 2 συνδυασμούς. 1ον AMD FX-8350 & Asus Crosshair V Formula-Z = 430 ευρώ2ον AMD Phenom II X4 965 & Asus Crosshair IV Extreme = 255 ευρώΚάρτα έχω την 680 και μνημουλες έχω καλές. Περιμένω γνώμες ή ακόμη και προτάσεις.....ΥΓ1. Σκέφτομαι ξεκλείδωτους επεξεργαστές και μητρικές ROG για να δοκιμάσω και λίγο τα ρολόγια.ΥΓ2. Δεν θέλω προτάσεις για Intel γιατί θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε την amd.ΥΓ3. Έλεος! ........που πάμε σαν κοινωνία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 3, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Αν είναι να αγοράσεις νέο επεξεργαστή μετά από 6 μήνες (που θα βγουν οι νέοι Intel) δεν έχει νόημα να αγοράσεις FX. Πάρε τον phenom II να κάνεις προσωρινά την δουλειά σου.ΥΓ: Τι ρωτάς που πάμε; Τον γκρεμό δεν τον βλέπεις που έρχεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobos73 Απρίλιος 3, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Αν είναι να αγοράσεις νέο επεξεργαστή μετά από 6 μήνες (που θα βγουν οι νέοι Intel) δεν έχει νόημα να αγοράσεις FX. Πάρε τον phenom II να κάνεις προσωρινά την δουλειά σου.ΥΓ: Τι ρωτάς που πάμε; Τον γκρεμό δεν τον βλέπεις που έρχεται;αυτα τα δυο συστηματα εχουν μεγαλες διαφορες ,για οι διαφορες ειναι τετοιες που δεν αξιζει να δωσω +200? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 3, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Προσωπικά δεν αξίζει τα +200 ευρώ, εφόσον μιλάμε για παιχνίδια. Το 90% της δουλειάς την κάνει η κάρτα ούτως ή άλλως οπότε ακόμα και με τον phenom II θα είσαι καλυμμένος (αν θέλεις τον ανεβάζεις και λίγο για να είσαι κάπως πιο άνετος). Πάντως εντελώς core 2 core παίζει να είναι και ελάχιστα καλύτερος ο phenom II. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 3, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Και οι δύο είναι αρκετά χειρότεροι από αυτόν που είχες. Αν θες απλά να πειραματιστείς, πάρε τον 965 με μια μητρική που τον κλοκάρει όπως αυτή: Gigabyte GA-970A-UD3 | Skroutz.grΟτιδήποτε άλλο είναι πεταμα χρημάτων ακόμα και για τα δικά σου δεδομένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Απρίλιος 3, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 αφου θες να δοκιμασεις amd παρε το καλυτερο δηλαδη fx 8350 , απο μητρικες υπαρχουν και αυτες οι δυοASRock > 990FX Extreme9ASRock > Fatal1ty 990FX Professional Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 3, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Γιατί να δώσει 450 ευρώ ρε μάστορα αφού σε 6 μήνες θα αλλάξει πλατφόρμα; Υπάρχει κανείς προφανής λόγος; Άλλωστε core 2 core, το ξαναλέω, ο phenom II είναι ελαφρά καλύτερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Απρίλιος 3, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 εγω θα πηγαινα στον 8350 και μια καλη μητρικη. αφου εχει τα χρηματα το παιδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Απρίλιος 3, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 επειδη ειδα οτι διαλεγει ακριβες μητρικες γι αυτο προτεινα αυτες , υπαρχουν και φτηνοτερες ,αλλα αναμεσα σε 965 και fx8320-8350 εννοειται fx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mill Απρίλιος 3, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Αν είσαι τόσο άνετος οικονομικά και το χεις αποφασίσει να δοκιμάσεις πήγαινε στην πρώτη επιλογή για περισσότερο oc και πείραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobos73 Απρίλιος 3, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 διαφορα σε αποκριση και σε παιχνιδια υπαρχει αναμεσα στις δυο πλατφορμες? θελω να πω, γινεται αντιληπτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 3, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 Αντιληπτή; Δεν νομίζω... Εκτός και αν μιλάμε για κανένα παιχνίδι που ζητά πάνω από 2 πυρήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Απρίλιος 3, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2013 απλα να προσθεσω θα σαι πιο ξεκουραστος με 8350. Θα παιζεις παιχνιδια και θα σαι πολυ χαμηλα 20-25% cpu usage. Δεν θα ανεβαζεις ταχυτητα ανεμιστηρα μιας και ερχεται καλοκαιρι. Οπως και δηποτε οτι επιλογη να κανεις να παρεις μια ψυκτρα ομως γιατι με τη μαμα θα αρχισεις να σπας ποντικια και οθονες απο τα νευρα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobos73 Απρίλιος 4, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 ε αν δεν υπαρχει διαφορα αντιληπτη γιατι να δωσω αλλα +200? θα δωσω δυομιση κατοσταρικα και ειμαι ετοιμος! αν πουμε να αντιστοιχισουμε τον 965 με καποιον της intel, ποιος ειναι? για να καταλαβω περιπου που βρισκεται σε κατηγορια.........ψυκτρα εχω την Η100i Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 4, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Aν θες λίγα χρήματα πάρε την motherboard που έγραψε ο trexx και έναν fx6300 και τα 2 μαζί είναι δεν είναι 220Ε. Και η απόδοση / money είναι πολύ καλή αν μάλιστα ανεβάσεις και τον 6300 γύρω στα 4700-4800mhz θα είναι πολύ δυνατός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 4, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Ο phenom II είναι παρόμοιος με τους i5 προηγούμενης γενιάς ενώ ο FX κάπου ανάμεσα στους σύγχρονους i5/i7 (των 32nm και ανάλογα βέβαια με την φύση της εφαρμογής). Πολύ καλή ιδέα είναι και αυτή που λέει ο SkaL-. Αντί για τον 8350 πάρε τον 6300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Απρίλιος 4, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Οπως και δηποτε οτι επιλογη να κανεις να παρεις μια ψυκτρα ομως γιατι με τη μαμαθα αρχισεις να σπας ποντικια και οθονες απο τα νευρα σου Δηλαδή μόνο εγώ είμαι ευχαριστημένος με τον μαμά ανεμιστήρα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Απρίλιος 4, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Μάλλον μόνο εσύ και μάλλον επειδή δεν έχεις δοκιμάσει aftermarket ψύκτρα να δεις πόσο πέφτουν οι θερμοκρασίες. Στον δικό μου με την μαμά ψύκτρα οι θερμοκρασίες ήταν στους 50 και με την aftermarket σπάνια βλέπω πάνω από 45 (κατακαλόκαιρο με OC και θερμοκρασία χώρου γύρω στους 27-28). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Απρίλιος 4, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Παιδιά κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ανοίγω νέο θέμα! Επειδή αποφάσισα να περιμένω τους νέους επεξεργαστές της Intel, αλλά δεν είμαι για να κάθομαι χωρίς gαming pc, είπα να στίσω για λίγο διάστημα έναν ,με επεξεργαστή της amd μιας και δεν τους έχω δοκιμάσει ποτέ. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως δεν θέλω να ξεπεράσω τα 450 ευρώ (μητρική & επεξεργαστή) Στο νου μου έχω 2 συνδυασμούς. 1ον AMD FX-8350 & Asus Crosshair V Formula-Z = 430 ευρώ2ον AMD Phenom II X4 965 & Asus Crosshair IV Extreme = 255 ευρώΚάρτα έχω την 680 και μνημουλες έχω καλές. Περιμένω γνώμες ή ακόμη και προτάσεις.....ΥΓ1. Σκέφτομαι ξεκλείδωτους επεξεργαστές και μητρικές ROG για να δοκιμάσω και λίγο τα ρολόγια.ΥΓ2. Δεν θέλω προτάσεις για Intel γιατί θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε την amd.ΥΓ3. Έλεος! ........που πάμε σαν κοινωνία?Καταρχην ειναι κριμα να πετας τα χρηματα σου τοιουτοτροπως κ να γραφεις κ να αναρωτιεσαι ταυτοχρονα ελεος και που βαδιζει αυτη η κοινωνια αντιστοιχα. Αλλα ειναι δικαιωμα σου, καλα (δεν) κανεις κ η κοινωνια βαδιζει σε κατσικοπροβατοδρομους.Κατα δευτερον, κ εφοσον θελεις AMD, ειναι κριμα (ή ανωμαλια) να δωσεις πανω απο 350€ για μητρικη-επεξεργαστη.Δλδ αν παρεις τον 8350, η μητρικη πρεπει να κανει το πολυ 150€. Πανω απο αυτο θεωρω πως δεν εχει νοημα κ λογικη, τη στιγμη που υπαρχει μητρικη με 990FX με 100€.Κατα τριτον το διλημμα που εγραψες πανω δεν υφισταται. Ο τετραπυρηνος ειναι προηγουμενης γενιας (οχι κακος αλλα παλιος) κ ενδεικνυται για ατομα που εχουν αρκετα παλιο συστημα κ θα τον παρουν μεταχειρισμενο για να εχουν επιδοσεις ~Core 2 Quad κ να μπορουν να τρεξουν κανενα παιχνιδακι. Κ η καρτα που θα το συνοδευει δεν αξιζει να ναι μεγαλυτερη απο 6970.Ο αλλος ειναι οκταπυρηνος νεας κοπης με επιδοσεις 2500Κ-2600Κ στα πιο πολλα σημεια κ γρηγοροτερος απο αυτους σε συγκεκριμενες εφαρμογες κυριως επαγγελματικες. Ενδεικνυται για ατομα που κανουν νεο συστημα με οριζοντα 3-4ετιας. Η καρτα γραφικων θα μπορουσε να ναι καποια επαγγελματικη ή παιχνιδομηχανη τυπου 7970/680.Δε συγκρινονται ουτε οικονομικα ουτε απο πλευρας επιδοσεων.Αν θελεις να παρεις AMD για το γαμωτο κ μετα να το σουταρεις η καλυτερη λυση ειναι αυτη του SkaL. AMD 6300.Ουτε Phenom II ουτε 8350.**αν και ο 8350 αξιζει περισσοτερο για μενα, εφοσον το χρημα δεν αποτελει προβλημα κ γιατι το συστημα, μετα την αγορα κ του νεου με Intel, θα μπορεις ειτε να το κρατησεις οντας αξιοπρεπεστατο ειτε να το πουλησεις ευκολοτερα** Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 4, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 ε αν δεν υπαρχει διαφορα αντιληπτη γιατι να δωσω αλλα +200? θα δωσω δυομιση κατοσταρικα και ειμαι ετοιμος! αν πουμε να αντιστοιχισουμε τον 965 με καποιον της intel, ποιος ειναι? για να καταλαβω περιπου που βρισκεται σε κατηγορια.........ψυκτρα εχω την Η100iΣτο gaming ο phenom 965 είναι λίγο πίσω από τον προηγούμενο i3.Ο 8350 είναι πίσω από τους i5/i7 sandy και ivy χωρίς όμως τραγικές διαφορές. Εφόσον έρχεσαι από i7 2600K, πάρε τον 965 για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.Δεν υπάρχει ακόμα amd επεξεργαστής που αποδίδει όπως αυτός που είχες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.