Jump to content

Περι εγκυρότητας αποτελεσμάτων μέτρησης Frame Rating...

Freedom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενα αρθράκι/revieweδάκι που προσωπικά βρήκα πολύ ενδιαφέρον (περισσοτερο για τις μετρήσεις με το Fraps), σορυ αν έχει ήδη ποσταριστεί (δεν πηρε το μάτι μου τιποτα).

Source Link: Frame Rating: GeForce GTX Titan, GeForce GTX 690, Radeon HD 7990 (HD 7970 CrossFire) | PC Perspective

Enjoy! ;)

Έγινε η παραγγελία ή ακόμα ζαχαρώνουμε?

:)

Νο φακιν κομεντς!

;)

ΥΓ: κατι πλανάται στον αερα έτσι? Φακ... ;)

Περαν της πλακας τωρα παιδες δεν το ποσταρα για τις αποδοσεις των συγκεκριμενων καρτων, αυτα τα ξερουμε λιγο πολυ ηδη εδω και καιρο απο αλλα reviews (οκ και προφανως θα το ειχα ποσταρει στο θρεντ για την putan)...

Το πόσταρα για την συγκριση του Frame Rate μετρώντας με fraps (ή υποθετω με οποιοδηποτε softwarικο μετρητικο) και της "hardwarικης" μετρησης που κανουν οι τυποι. Οι διαφορές σε καποια παιχνιδια ειναι εξαιρετικά μεγάλες κατι που αν όντως ευσταθεί σημαινει οτι σε ουκ ολίγα benchmarks που μετράμε softwarικά μαλλον μετράμε barboutsala...

Ενδιαφέρον...

(φακ)

Άποψη μου είναι πως πλέον δεν παίζουμε games για τα ίδια τα game και μόνο, τα παίζουμε και μας νοιάζει το framerate περισσότερο απο το ίδιο το game. Θυμάμαι παλιά στο bubble bubble, στο Castlevania και στο Doom δεν ήξερα τι είναι το frame τώρα έχουμε εντρυφήσει σε αυτόν τον τομέα θέλοντας και μή με αυτά που διαβάζουμε κάθε μέρα για καρτες γραφικών, benchmarks και fps, άνετα γράφουμε και πτυχιακή και διπλωματική μερικοί :p. just play the game boys :)

Μαστορα μου, οταν παιζεις, παιζεις, μαζι σου...

Οταν διαβαζεις ομως reviews απο τα οποια θα αποκτησεις μια στοιχειωδη αποψη για μια μελλοντικη αγορα και δεδομενου οτι μαλλον δεν θα μπορεις να παρεις την Α,Β,Γ καρτα σπιτι σου καμια βδομαδα και να παιξεις πριν την αγορασεις καλο θα ειναι να γνωριζεις (εσυ, εγω, ολοι) αν τελικά ή κατα ποσο αυτα τα νουμερα (και δεν μιλαω για avg, min, max, εμενα προσωπικα δεν μου λενε πολλα πραγματα, μιλαω για γραφικες πλεον) εχουν στοιχειωδώς σχεση με την πραγματικοτητα...γιατι αν δεν εχουν ή αν δεν εχουν πάντα ή αν παίζεται στο πολυ περιπου και με τοσο μεγαλες αποκλισεις κατα περιπτωση, τοτε μαλλον χαμενος χρονος ειναι...

Ποια πραγματικοτητα? Την πραγματικοτητα που θα αντιμετωπισεις εσυ, εγω και ο αλλος οταν θα βρεθουμε μπροστα στην οθονη να παιζουμε το συγκεκριμενο παιχνιδι του συγκεκριμενου review με την συγκεκριμενη Α,Β,Γ καρτα γραφικων (προφανως στην ιδια αναλυση, με τις ιδιες ρυθμισεις κλπ κλπ τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται)...

Με πιάνς? ;)

ΥΓ: btw, οταν με το καλο - τρεις τελείες (λολ) - σκεφτομουν να ετοιμασω μερικα βιντεακια με FPS ενδειξεις απο διαφορα παιχνιδια...οχι benchmarks, πραγματικα παιχνιδια για να μπορει να δει οποιος θέλει την αποδοση real time...πλεον αμφιβάλλω ομως για το αν αξιζει να το κανω αυτο με αυτον τον τροπο...

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η μεθοδολογία τους. Ειδικά όπως την παρουσίασαν σε προηγούμενο άρθρο.

Θα περιμένω τα tests που θα γίνουν με GPUView που η Nvidia και η AMD έχουν πει πως είναι από τους σωστούς τρόπους μέτρησης και το χρησιμοποιούν και για internal testing. Απλά είναι πολύπλοκο πρόγραμμα οπότε θα πάρει λίγο καιρό να το μάθουν σωστά οι benchers.

Nα ρωτησω κατι;

Γιατι ξαφνικα εργαλεια που υπηρχαν καιρο τωρα, αξιοποιούνται ξαφνικα σε μια περιοδο που η AMD εχει, για πολυ καιρο, την πιο vfm hi-end single gpu και ειναι στα πρόθυρα να διαθέσει εμπορικα την dual-gpu εκδοση που θα κοβει πράσινα κωλαρακια;

Ηδη οι gpu driver engineers της AMD εχουν αναγνωρισει οτι υπάρχει θεμα στις dual-gpu υλοποιησεις/cf και μεσα στο καλοκαιρι θα δωσουν driver που θα διορθώνει τα οποια προβληματα κατα ενα σεβαστο ποσοστο, τουλαχιστον τοσο ωστε να μην γινεται αντιληπτο απο τον χρηστη.

Ειδικα οταν το ολο εγχειρημα εχει εντονη την εμπλοκη της NVidia.

Food for thought

[MENTION=22484]Andeus[/MENTION], εχεις κανένα λινκ να ριξω μια ματια και να παρω μια ιδεα? Ευχαριστω προκαταβολικα.

Ηδη οι gpu driver engineers της AMD εχουν αναγνωρισει οτι υπάρχει θεμα στις dual-gpu υλοποιησεις/cf και μεσα στο καλοκαιρι θα δωσουν driver που θα διορθώνει τα οποια προβληματα κατα ενα σεβαστο ποσοστο, τουλαχιστον τοσο ωστε να μην γινεται αντιληπτο απο τον χρηστη.

To αλλο με τον Τοτο το ξερεις? :hehe:

Nα ρωτησω κατι;

Γιατι ξαφνικα εργαλεια που υπηρχαν καιρο τωρα, αξιοποιούνται ξαφνικα σε μια περιοδο που η AMD εχει, για πολυ καιρο, την πιο vfm hi-end single gpu και ειναι στα πρόθυρα να διαθέσει εμπορικα την dual-gpu εκδοση που θα κοβει πράσινα κωλαρακια;

Ειδικα οταν το ολο εγχειρημα εχει εντονη την εμπλοκη της NVidia.

Food for thought

Κάποια στιγμή θα έσκαγε το θέμα.

2 χρόνια τώρα κάποιοι reviewers θίγανε σιγά σιγά το θέμα του Microstuttering και τα ελαττώματα των SLI/CF... αλλά χτυπάγανε σε τοίχο μη όντως τα κορυφαία ( σε κοινό ) site.

Το θέμα είναι να διορθώσει η AMD το θέμα, και όχι ποιός το έβγαλε στην επιφάνεια.

Από την στιγμή που είναι υπαρκτό πρόβλημα, πρέπει να διορθωθεί.

Αν το πίεσε η nVIDIA ή ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς δεν έχει σημασία ( το ίδιο εννοείται σαν προσωπική μου άποψη ισχύει παντού, και σε αντίθετη περίπτωση, και σε θέματα φοροδιαφυγής, απατεωνιάς, και οτιδήποτε σε οτιδήποτε θέμα στην ζωή ).

@Andeus, εχεις κανένα λινκ να ριξω μια ματια και να παρω μια ιδεα? Ευχαριστω προκαταβολικα.

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/gpu-latency-and-micro-stuterring-121016.html

Μπαίνει σε τεχνικές λεπτομέρειες του τι συμβαίνει και γιατί το GPUView είναι καλύτερο από διάφορα προγράμματα εκεί έξω. Ουσιαστικά είναι pipeline monitoring tool της Microsoft για devs, αλλά και ο ίδιος ο συντάκτης λέει πως είναι λίγο ζόρικο να κάτσεις να το μάθεις για να το χρησιμοποιείς σε benches, οπότε θέλουν λίγο χρόνο εξοικίωσης.

Επίσης ναι μεν το άρθρο έγινε με συμβολή της AMD αλλά όπως λέει πιο μέσα για λόγους αντικειμενικότητας επικοινώνησαν με Nvidia και συμφώνησε σε όλα όσα ειπωθηκαν, ενώ επίσης τα πίστευαν και στο anandtech προτού έρθει να βοηθήσει η AMD με τεχνικό mumbo-jumbo.

Επίσης εξηγούν τι θα κάνουν με τους drivers του Ιουνίου για CF οπότε κατι σαν αυτό:

To αλλο με τον Τοτο το ξερεις? :hehe:

Είναι flamebait :p

Περιμένετε να βγάλουν ότι είναι να βγαλουν πριν τους χαντακώσετε.

Challenging FPS: Testing SLI And CrossFire Using Video Capture : Frames Per Second: Why The World Was Wrong

Αν δεν με γελουν τα μάτια μου Practical και Hardware FPS στην Nvidia ειναι perfect match...ενδιαφερον, ισως ακομα να έχει νοημα να βγάζει καποιος γραφικές με software σε Nvidia καρτες...ενδιαφέρον...απλα η συγκριση με AMD γραφικών που έχουν παραχθεί με τον ιδιο τρόπο μαλλον ειναι invalid...

ΥΓ: αλλαξα τον τίτλο παιδες για να μην κολλάμε στις κάρτες που τσεκάρονται αλλα να εστιάζουμε στις μεθόδους αυτές καθαυτές.

Κάποια στιγμή θα έσκαγε το θέμα.

2 χρόνια τώρα κάποιοι reviewers θίγανε σιγά σιγά το θέμα του Microstuttering και τα ελαττώματα των SLI/CF... αλλά χτυπάγανε σε τοίχο μη όντως τα κορυφαία ( σε κοινό ) site.

Το θέμα είναι να διορθώσει η AMD το θέμα, και όχι ποιός το έβγαλε στην επιφάνεια.

Από την στιγμή που είναι υπαρκτό πρόβλημα, πρέπει να διορθωθεί.

Αν το πίεσε η nVIDIA ή ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς δεν έχει σημασία ( το ίδιο εννοείται σαν προσωπική μου άποψη ισχύει παντού, και σε αντίθετη περίπτωση, και σε θέματα φοροδιαφυγής, απατεωνιάς, και οτιδήποτε σε οτιδήποτε θέμα στην ζωή ).

Εγώ απλά πιστεύω ότι η χρονική συγκυρία είναι ύποπτη τουλάχιστον that's all

Sent from my LG-E970 using Tapatalk 2

Το πρόβλημα είναι στο ότι βγήκε στην φόρα ή ότι υπάρχει ? ( και το παραδέχτηκε η ίδια η AMD )

Δηλαδή όσο είναι "underground" φάση it's ok ?

Θυμίζετε φάσεις που απάτησε ο άλλος την γυναίκα του, και όταν αυτή το μάθει από τον φίλο του ή από άλλον γνωστό που την γουστάρει, ο κερατάκιας λέει στην άλλη "φταίει ο αντίζηλος μου" που σου το είπε ότι στα φόρεσα...

Το αξιοσημείωτο είναι οτι πριν το "βγάλουν" συγκεκριμένα site σχεδόν κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά.Δείχνει και κατά πόσο αντιληπτό ήταν από τους περισσότερους..

Το αξιοσημείωτο είναι οτι πριν το "βγάλουν" συγκεκριμένα site σχεδόν κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά.Δείχνει και κατά πόσο αντιληπτό ήταν από τους περισσότερους..

Νομίζεις.

Για κοίτα πότε γράφανε άρθρα περί microstuttering τα pcgh.de, bjorn3d, gbs και μερικά ακόμα ψιλοάγνωστα site αλλά με "γνωστούς" ιδιοκτήτες.

Αν δεν ασχολείσαι σοβαρά με τα 3D απλά δεν το έπαιρνες πρέφα γιατί δεν ήξερες τα site, κοίταγες τα 4-5 μεγάλα και γνωστά site που ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ( και τώρα το παίζουνε αθώες περιστέρες ) τόσα χρόνια.

Τα γνωρίζω τα site.Τα τσεκάρω αρκετά συχνά.Σοβαρά ασχολήθηκε και το φέρε στην επιφάνεια πιο πολύ ο Scott Wasson του TR αν θυμάμαι καλά.

Τι εννοείς αν ασχολούμαι σοβαρά με το 3D?Να κάνω μετρήσεις με εργαλεία ανάλογα του GPUView?

Το πρόβλημα είναι στο ότι βγήκε στην φόρα ή ότι υπάρχει ? ( και το παραδέχτηκε η ίδια η AMD )

Δηλαδή όσο είναι "underground" φάση it's ok ?

Θυμίζετε φάσεις που απάτησε ο άλλος την γυναίκα του, και όταν αυτή το μάθει από τον φίλο του ή από άλλον γνωστό που την γουστάρει, ο κερατάκιας λέει στην άλλη "φταίει ο αντίζηλος μου" που σου το είπε ότι στα φόρεσα...

Δεν ειπα οτι ειναι ok. Ειναι σαν να παει ο αντιζηλός και να λεει ο αντρας σου σου τα φοραει, επειδη ο δικος του λογαριασμος ειναι αδειος και θελει να αδειασει και του διπλανου ;) Γιατι τοσο καιρο που ηταν γεματος (βλεπε πωλησεις Tegra 2/3, πρωτοκαθεδεια σε gpu market) ενω ηταν γνωστο, δεν "προμοτάροταν" ετσι. Μολις η AMD πηρε κεφαλι σε πωλησεις και δεν υπαρχει ουτε μια εταιρια που να εχει επιλεξει τον Tegra 4/4i για SoC στο mobile segment καθως και προχθες μαθαμε οτι το νεο Nexus 7 θα φοραει Qualcomm. Πολλα χτυπηματα στην πρασινη αρα κατσε να το ξαναδουμε λιγο με τους κοκκινους και να ριξουμε λασπη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.