iosifman5 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 Καλησπερα παιδια, Εχω εναν σκληρο Western Digital 500gb Caviar Blue και σκοπευω να παρω εναν ακομα του 1tb. Λεω να τους κανω raid αλλα δεν το εχω ξαναδοκιμασει οποτε δεν ξερω και πολλα. Πρεπει να ειναι ιδιο μοντελο σκληρου ετσι; Οχι green με blue ας πουμε. Πρεπει να εχουν και τα ιδια gb η δεν παιζει ρολο; Η διαδικασια πως γινεται;
ultraex2005 Απρίλιος 3, 2013 #3 Απρίλιος 3, 2013 Καλησπερα παιδια,Εχω εναν σκληρο Western Digital 500gb Caviar Blue και σκοπευω να παρω εναν ακομα του 1tb. Λεω να τους κανω raid αλλα δεν το εχω ξαναδοκιμασει οποτε δεν ξερω και πολλα. Πρεπει να ειναι ιδιο μοντελο σκληρου ετσι; Οχι green με blue ας πουμε. Πρεπει να εχουν και τα ιδια gb η δεν παιζει ρολο; Η διαδικασια πως γινεται; δε εχει σημασια τι μαρκες και ποσα giga θα ειναι οι δισκοι η τα drives(ssd) που θα φτιαξεις στη συστοιχια raid !! τωρα αν δε ειναι ιδιοι στη χωρητικοτητα οπως στη δικη σου περιπτωση απλα το συνολο του πχ raid 0 που θα προκυψει θα γινει στο τελος σε σχεση με το μικροτερο δισκο σου πχ 1Χ 1000 !! το υπολοιπο(500) θα εχει χαθει !! καλο δηλαδη για να μη εχουμε χασουρα ειναι να ειναι ιδιας χωρητικοτητας !!
Wizard! Απρίλιος 3, 2013 #4 Απρίλιος 3, 2013 Όταν στήνεις κάποιου είδους Raid, συνίσταται οι δίσκοι να είναι ίδιοι (μάρκα, μοντέλο, χωρητικότητα). Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους διαφορετικούς, αλλά κανείς κατασκευαστής Raid δεν έχει σχεδιάσει τον controller και δεν τον έχει δοκιμάσει με διαφορετικούς δίσκους. Έτσι, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συμπεριφορά του. Πρέπει να γνωρίζεις επίσης, ότι το Raid συμπεριφέρεται όπως ο χειρότερος δίσκος. Γράφει με την ταχύτητα του πιό αργού, διαβάζει με την ταχύτητα του πιό αργού, κολλάει αν έστω κι ένας δίσκος κολλάει, έχει τη χωρητικότητα του πιο μικρού, κοκ.Λαμβάνοντας αυτά υπόψη σου, θα πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου. Πάντως, το 1ΤΒ είναι πολύ για να θέλεις ταχύτητα, εκτός αν δουλεύεις μεγάλα videos ή φωτογραφίες εκεί (σαν scratch disk). Αν όχι, πάρε έναν SSD και βάλε εκεί OS & Apps, και κάνε αποθήκη τον 500άρη ή τον 1000άρη.
iosifman5 Απρίλιος 3, 2013 Author #5 Απρίλιος 3, 2013 καταλαβα! μιας και ανεφερατε τον ssd εχω εναν ocz 30αρι αλλα δεν τον χρησιμοποιω καθως θεωρω οτι ειναι ουσιαστικα αχρηστος. τα windows 7 εχουν απαιτησεις 20 gb περιπου οποτε ουσιαστικα ισα ισα που τα χωραει.κι ο 1tb οντως ειναι πολυ για ταχυτητα απλα τον χρειαζομαι περισσοτερο για αποθηκη λογω του πολυ gaming και της συλλογης ταινιων που εχω.οποτε για raid το ξεχναω!
vagsk Απρίλιος 3, 2013 #6 Απρίλιος 3, 2013 Έχω στήσει windows 7 σε δίσκο 30GB SSD και με 10-14GB ελεύθερα. Βέβαια θα πρέπει να ξεφορτωθείς ΟΛΗ την σαβούρα που κουβαλάνε τα windows 7. Για αρχή μιλάμε για απενεργοποίηση του hiberfil.sys, για απενεργοποίηση του pagefile (ή μείωση στα 100ΜΒ), για απενεργοποίηση του system restore (ή μείωση στα 200ΜΒ).Εγώ τα πειράματά μου τα έκανα σε laptop. Κατέληξα με 10-14GB ελεύθερα μετά από εγκατάσταση κάποιον βασικών προγραμμάτων όπως office, media player, zip, cd-dvd burning soft κτλ. Θεωρώ ότι σε desktop και με 500GB επιπλέον μηχανικό δίσκο μπορείς να εγκαταστήσεις πάρα πολλά προγράμματα, απλά τα μεγάλα σε μέγεθος που δεν χρησιμοποιείς συχνά θα πάνε σε κάποιο folder στον μηχανικό σου δίσκο. 30GB SSD και 500GB μηχανικός είναι καλά για αρχή. Μελλοντικά κοιτάς για μεγαλύτερο SSD ή μηχανικό. Αν βρεις κάποιον 500GB σε προσφορά μπορείς να στήσεις και το RAID-0 που θες.
iosifman5 Απρίλιος 3, 2013 Author #7 Απρίλιος 3, 2013 Ότι γίνεται γίνεται απλά προσωπικά προτιμώ να περιμένω ένα 6μηνο ακόμα να πέσουν οι τιμές των ssd να αγοράσω κάποιον μεγαλύτερο και να γλυτώσω όλη τη φασαρία. Κι οι 50αρηδες οσο και προσφορα να ειναι εχουν κανα 15ευρω διαφορα απ τον 1 tb οποτε η επιλογη ειναι μονοδρομος πιστευω. Ευχαριστω για τις απντησεις παντως. :flag:
chris2 Απρίλιος 3, 2013 #8 Απρίλιος 3, 2013 Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το raid?? για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Wizard! Απρίλιος 3, 2013 #9 Απρίλιος 3, 2013 Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το raid?? για να μην ανοίγω άλλο θέμα.... κάποιου είδους Raid ...Διάβασε το link.
iosifman5 Απρίλιος 3, 2013 Author #10 Απρίλιος 3, 2013 Δες εδω Τι είναι το RAID; Όλες οι πληροφορίες « Coolweb.gr
Wizard! Απρίλιος 3, 2013 #11 Απρίλιος 3, 2013 Δες εδω Τι είναι το RAID; Όλες οι πληροφορίες « Coolweb.grΚατατοπιστικό, αν και έχει ένα λάθος. Το RAID 0 δεν είναι RAID, απλά το βάζουν τυπικά εκεί, γιατί χρησιμοποιείται σε άλλες συστοιχίες (1+0, 10, κλπ). RAID, όπως σωστά λέει, είναι Redundant Array of Independent Disks. Δηλαδή έχει περιττούς δίσκους, με τα ίδια δεδομένα ώστε αν χαλάσει κάποιος να μη χαθούν πληροφορίες. Στο 0 δεν ισχύει αυτό, αφού έστω κι ένας δίσκος να χαλάσει, χάνεις τα πάντα.
iosifman5 Απρίλιος 3, 2013 Author #12 Απρίλιος 3, 2013 Δηλαδή έχει περιττούς δίσκους, με τα ίδια δεδομένα ώστε αν χαλάσει κάποιος να μη χαθούν πληροφορίες. Στο 0 δεν ισχύει αυτό, αφού έστω κι ένας δίσκος να χαλάσει, χάνεις τα πάντα. αυτο δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.