Jump to content

asus xonar stx

azazil1190

Recommended Posts

Επιτέλους σημερα παρελαβα την παραπανω καρτα.Τωρα θελω την βοηθεια σας για να αξιοποιήσω την καρτα οσο το δυνατό καλύτερα σε ακροαση μουσικης.Την καρτα εχω σκοπο να την ενώσω με εξωτερικο ενισχυτή yamaha για stereo ακροαση.Λοιπον το θεμα μου ειναι εαν πρεπει να την ενώσω με rca η με spdif για την καλυτερη stereo αποδοση. Tο 90% η καρτα θα χρησιμοποιηθει για μουσικη και το υπολοιπο 10% για ταινιες και games.ολο αυτο το λεω γιατι σε φορουμ του εξοτερικου διαβασα οτι η καλυτερη αποδοση ακουστικα σε στερεο ειναι αναλογικα με τα rca δλδ.Αν γνωριζει κάποιος να μου πει η το εχει πραξει ας με διαφωτίσει. Ευχαριστω

spdif και optical μεταφέρουν ψηφιακά τη μουσική οπότε εξαρτάται μόνο από τον αποκωδικοποιητή που έχεις στον ενισχυτή των ηχείων. Αν σκόπευες να συνδέσεις ψηφιακά κάρτα ήχου και ηχεία η κάρτα σου χαραμίζεται αφού και η onboard κάνει μια χαρά αυτή τη δουλειά. Αναλογικά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αφού στις περισσότερες περιπτώσεις ο αποκωδικοποιητής σε κάρτα ήχου είναι αρκετά ανώτερος από αυτόν του ενισχυτή. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αρκούν και οι δύο αν δεν έχεις τίποτα εξωτικά ηχεία.

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] ευχαριστω για την απαντηση! Τα ηχεια μου ειναι cerwin vega v-12f τα οποια οδηγούνται απο τον yamaha rxv-667 τον οποιο χρησιμοποιω για προενισχυτη και τελικο εχω εναν hi-end class A.Το περιεργο ειναι οτι με optical που το άκουσα χτες δεν τρελάθηκα σε σχεση με την xfi titanium hd που ειχα επανω.Σημερα θα δοκιμασω με αναλογικο rca μηπως και φτιαξεια η εικονα η ακουστικη

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] ευχαριστω για την απαντηση! Τα ηχεια μου ειναι cerwin vega v-12f τα οποια οδηγούνται απο τον yamaha rxv-667 τον οποιο χρησιμοποιω για προενισχυτη και τελικο εχω εναν hi-end class A.Το περιεργο ειναι οτι με optical που το άκουσα χτες δεν τρελάθηκα σε σχεση με την xfi titanium hd που ειχα επανω.Σημερα θα δοκιμασω με αναλογικο rca μηπως και φτιαξεια η εικονα η ακουστικη

Αναλογικά βαλτα φιλε..

Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις, αν θες ποσταρε screenshots με τις ρυθμίσεις να σε καθοδηγησουμε

*smartphone

ευχαριστω!το απογευμα σχολωντας απο την δουλεια σταματαω να παρω καλωδια καλης ποιοτητας rca και αρχιζω τα τεστ.Ελπιζω να μην φαω ολο το απογευμα με το σεταρισμα,γιατι απο οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα οι αποψεις του καθε ακροατη ειναι διαφορετικη και αλλοι κανανε και βδομαδα για να καταληξουν σε ενα αποτελεσμα Α.....:hang3:

Το έχω δοκιμάσει και εγώ, το αναλογικό ακούγεται καλύτερα απο το ψηφιακό (απο discrete κάρτα ήχου). Την διαφορά μπορείς να την καταλάβεις, πόσο μάλλον στην STX... θα πάρεις γεμάτο, ογκώδη και καθαρό ήχο.

Το έχω δοκιμάσει και εγώ, το αναλογικό ακούγεται καλύτερα απο το ψηφιακό (απο discrete κάρτα ήχου). Την διαφορά μπορείς να την καταλάβεις, πόσο μάλλον στην STX... θα πάρεις γεμάτο, ογκώδη και καθαρό ήχο.

το ελπιζω φιλε μου γιατι ειλικρινα χτες που την ακουσα με οπτικη .....να πω την αληθεια ξενερωσα οχι γιατι δεν παιζει καλα αλλα γιατι δεν ακουγα διαφορα σε σχεση με την xfi titanium hd που εχω και πραγματικα αναρωτιομουν αν εκανα καλα που την πηρα γιατι σε διαφορα review που διαβασα πριν την παρω ολοι μιλαγανε με τα καλυτερα λογια για την asus στο 8εμα μουσικης stereo,μονο που δεν διευκρινιζαν αν η ακροαση ειχε γινει αναλογικα η απο οπτικη ομοαξωνικη κτλπ.οκ για τις ταινιες και τα παιχνιδια με την οπτικη εχεις ενα αποτελεσμα αρκετα καλο αλλα στην μουσικη βλεπεις τι ψαρια πιανει ειδικα σε παλια rock κομματια του στιλ deep purple child in time κτλπ.

Μην περιμένεις να ακούσεις μεγάλες διαφορές με την STX σε σχέση με την xfi titanium hd. Η X-fi που έχεις είναι η καλύτερη από τις X-Fi και καλύτερη από τις τωρινές Core3D και έχει πολύ καλή ποιότητα σε op-amps και συναφή ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράζεις μια πολυ ακριβή κάρτα σαν την stx και να την συνδέεις ψηφιακά.

Η ψηφιακή σύνδεση θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα ειτε έχεις την stx είτε την onboard ...

Εννοείται οτι θα την συνδέσεις αναλογικά ...

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράζεις μια πολυ ακριβή κάρτα σαν την stx και να την συνδέεις ψηφιακά.

Η ψηφιακή σύνδεση θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα ειτε έχεις την stx είτε την onboard ...

Εννοείται οτι θα την συνδέσεις αναλογικά ...

την δοκιμασα ψηφιακα επειδη την συνδεσα με εξωτερικο ενισχυτη και πιστευα οτι 8α εχω καλυτερη αποδοση απο αναλογικα....αλλα ισως να κανω λαθος

Το οτι μπορεις να το αφήσεις στην σύνδεση που τελικά σε ικανοποεί περισσότερο είναι άλλο πράγμα.

Εγω απλα ήθελα να σου πω οτι με ψηφιακή συνδεση optical/coaxial θα παρεις το ιδιο αποτέλεσμα απο μια καρτα των 150/100/50€ και απο μια onboard.

παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες!το απογευμα 8α αρχησω τα τεστ και θα σας πω αποτελεσματα αναλογικης ακροασης!Ξεχασα να ρωτησω απο καλωδια rca τι να παρω γιατι εβλεπα hi-end τα οποια ειναι απλα πανακριβα σε τι γκαμα τιμων να κινη8ω.αν εχει κανεις να προτεινει κατι ...

Λοιπον η ωρα της αληθειας.Μια χαρα παιζει και αναλογικα.Τελικα το μονο που καταλαβα οτι διαφερει με την titanium hd ειναι οτι ειναι ελαχιστα πιο ποιοτικη και πιο καθαρη σε φωνες και μεσαια κατα τα αλλα ιδια πανω κατω.Αυτα τα λιγα.Παντος οσοι κραζουν την titanium ειναι αδικοι η δεν την ακουσαν οπως πρπει για να βγαλουν πορισμα.:crazy_pilot:

Ναι!!! και στο πανελ της ειχα ενεργοποιησει το dolby digital live!

Κακός πιστεύω την είχες ψηφιακά φίλε μου...για να είχες σωστό μετρό σύγκρισης με την Asus έπρεπε να την είχες αναλογικά!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.