Jump to content

Στήσιμο high end desktop για αρχιτέκτονα

PainkiLer

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω έναν γνωστό που είναι φοιτητής αρχιτεκτονικής και ενδιαφέρεται να στήσει καινούργιο desktop για να τρέχει τα απαιτητικά σχεδιαστικά προγράμματα που χρησιμοποιεί και να κάνει φωτορεαλιστικά (renders).

Έχει ένα laptop 4ετίας που μέχρι στιγμής τον ψιλοκάλυπτε, αλλά με τα 3D προγράμματα δεν τραβάει.

Έχει ένα χρηματικό όριο κοντά στα 1600 ευρώ και ψάχνει να δει τι καλύτερο μπορεί να κάνει σε αυτό το ποσό.

Τον ενδιαφέρει να έχει πολύ καλό επεξεργαστή, αρκετή μνήμη ram και καλή κάρτα γραφικών.

Για κουτί σκέφτεται το CoolerMaster HAF-X, επεξεργαστή τον AMD FX 8350, ram 32gb, με SSD και η μητρική να υποστηρίζει τουλάχιστον 2 κάρτες γραφικών (SLI, Crossfire). Με βάση αυτά τι τροφοδοτικό πρέπει να πάρει; Αξίζει να βάλει υδρόψυξη (αν το σηκώνει το budget);

Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη και τίποτα από τα παραπάνω δε θεωρείται στάνταρ, απλά είναι μια σκέψη.

Ευχαριστεί εκ των προτέρων.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Επειδη εχει σοβαρες απαιτησεις , την λυση του φτωχου ακα amd την ξεχνας.

Για 3770 πας και για καρτες πας για nvidia.

Με 850w psu εισαι καλυμενος γενικα.

Υδροψυξη δεν αξιζει να βαλεις εκτος κι αν θες να συμπληρωνεις ζουμια και γενικα να εχεις το νου σου χωρις λογο.

Η καλη αεροψυξη ειναι υπεραρκετη.

Το μπάτζετ σηκώνει και υπερβολές του στυλ 3930Κ

αλλά τότε τι θα μείνει για όταν θα τελειώσει τη σχολή? :)

MSYS_zps9d78bc41.jpg

Χωρίς να θεωρω ότι έκανα εκπτώσεις πουθενά, έμεινε χώρος ουσιαστικά για

μια οθόνη σαν κι αυτήν: Msystems.gr - Προϊόντα - Dell U2713HM Ultrasharp 27¨ Wide LED IPS αλλά εφόσον τον ικανοποεί αυτή που έχει, αυτός ξέρει.

Τα 32GB είναι καλή ως σκέψη, αλλά μνήμη προσθέτει αν χρειαστεί.

Ο 8350 πάλι και το HAF οχι. O πρώτος υπολείπεται πολύ σε σχέση με τον 3770Κ και αναφορικά με το κουτί

προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι αθόρυβο σαν αυτό που σου προτείνω.

Υδρόψυξη φανταζομαι για ησυχία θα την θέλει αλλά νομίζει ότι αυτόν τον τομέα

τον καλύπτει αρκετά το κουτί.

Διαβάζω λίγο παρανοϊκά πραγματα. Θα παιζει και games;

Αν όχι μου ακούγονται λιγο υπερβολικά όλα. Haf κουτί; 32 GB ram; sli ; υδροψυξη;

Με όλα τα παραπανω εξωμειωνεις το σύμπαν δεν κανεις απλα render.

Πιστεύω και με 8gig ram και μια τίμια καρτουλα θα είναι μια χαρά.

Sent from my Nexus 4

Για rendering είτε θα είναι cpu depended είτε θα είναι gpu depended.

Επειδή όμως δε νομίζω οτι θα σκάσει 1000+ για κάρτα ας κοιτάξουμε λύσεις για cpu depended (2011)

001-14377 Western Digital 1TB Caviar Black SATA III [WD1002FAEX] 70,57 70,57 €

2 001-18943 Intel Core i7-3820 [bX80619I73820] 230,49 230,49 €

3 001-19269 Asus P9X79 [MIBHE0-G0EAY00Z] 181,30 181,30 €

4 001-21132 Gigabyte GTX 670 2GB [N670WF2-2GD] 315,44 315,44 €

5 001-21273 Kingston 16GB HyperX blu Red 1600MHz CL10 (Kit of 2) [KHX16C10B1RK2/16X] 95,11 95,11 €

6 001-21850 Cooler Master HAF X [RC-942-KKN1] 140,64 140,64 €

7 001-21985 Corsair TX Series 750 Enthusiast 750W [CP-9020042-EU] 93,90 93,90 €

8 001-22373 LG Electronics GH24NS95 13,81 13,81 €

9 001-22615 Kingston 240GB SSDNow V300 2.5 SATA III [sV300S37A/240G] 129,27 129,27 €

Σύνολο: 1270,53 €

ΦΠΑ 23%: 292,22 €

Πληρωτέο: 1562,75 €

Προτείνω αντί για 670 να βρεί μία gtx 580 καλύτερα. Οι nvidia έχουν ένα μικρό αβαντάζ λόγο cuda σε κάποια rendering προγράμματα και η 580 είναι η ποιο μέση λύση. Κάνει και για gaming αλλά είναι και καλύτερη απο την 6 σειρά σε rendering.

Στο cpu depended είτε πάρει 3820, είτε 3770 δεν θα έχει διαφορές.

Στο gpu depended γιατί να πληρώσει τα διπλάσια και παραπάνω

για πολύ χειρότερες επιδόσεις?

εντιτ: αν είναι να παιζει και παιχνίδια, εννοείται ότι πάει σε 670, απλά δεν το ανέφερε καθόλου ο φίλος

και δεν το πήρα υπόψιν μου.

1) Γιατί Intel και όχι AMD;

2) Nvidia ή ATI (και γιατί);

3) Watt τροφοδοτικού και τι ποιότητα (δεδομένης της μελλοντικής τοποθέτησης και 2ης κάρτας γραφικών);

4) Τι μάρκα ram (και από μέγεθος βλέπουμε...);

5) Γενικά θέλει έναν καλό υπολογιστή που να κάνει τα πάντα και με αρκετά απαιτητικά renders και multitasking.

6) Έχει τα χρήματα και θέλει να στήσει ένα desktop που να του κρατήσει με αλλαγές για πολύ καιρό, ακόμα και αφότου τελειώσει τη σχολή (5-6 χρόνια μετά), οπότε θέλουμε να είναι και δυνατός (με πολύ καλή motherboard) και στημένος με καλής ποιότητας προϊόντα.

Επειδή ακούγονται πολλά και δε βγαίνει άκρη:

1) Γιατί Intel και όχι AMD; Γιατί είναι καλύτερος. Απλό, λιτό και ξεκάθαρο.

2) Nvidia ή ATI (και γιατί); Γιατί η nvidia θα του προσφέρει επιτάχυνση σε ορισμένα προγράμματα που χρησιμοποεί.

3) Watt τροφοδοτικού και τι ποιότητα (δεδομένης της μελλοντικής τοποθέτησης και 2ης κάρτας γραφικών);Αν πας σε επαγγελματική κάρτα σαν αυτή που σου πρότεινα, αρκούν και 300. Αρκεί να είναι αξιόπιστο. 2η κάρτα γραφικών γιατί να μπει? Και πάλι θα αρκούσαν τα 300 αν μιλάμε για επαγγελματικές, πες ένα καλό 500αρι.

4) Τι μάρκα ram (και από μέγεθος βλέπουμε...); Όλες οι μάρκες το ίδιο είναι και όλες οι μνήμες έχουν lifetime εγγύηση.

5) Γενικά θέλει έναν καλό υπολογιστή που να κάνει τα πάντα και με αρκετά απαιτητικά renders και multitasking.

6) Έχει τα χρήματα και θέλει να στήσει ένα desktop που να του κρατήσει με αλλαγές για πολύ καιρό, ακόμα και αφότου τελειώσει τη σχολή (5-6 χρόνια μετά), οπότε θέλουμε να είναι και δυνατός και στημένος με καλής ποιότητας προϊόντα. Ίσως αξίζει να εξαντλήσει το μπάτζετ για να πάει σε σοκετ 2011 και 3930Κ.

http://www.msystems.gr/index.php?category=1315&product=13416

http://www.msystems.gr/index.php?category=1419&product=13230

Πρέπει να ξεκινήσει αλλιώς.

ΤΙ προγραμματα χρησιμοποιεί, τι υποστίριξη έχουν τα προγράμματα αυτά se multi-threading και GPU use ? Πώς και πόση μνήμη χρησιμοποιούν ? Πχ προγράμματα σαν το Artlandis (Artlantis : the fastest 3D rendering application (3d rendering software) developed especially for architects and designers, is a leader in radiosity, also known as global illumination.) ΔΕΝ χρησιμοποιούν gpu καθόλου (ray tracing - cpu depended) και ακόμα και η onboard gpu μια χαρά του κάνει !!

Ακόμα και 1600 budget να έχει, είναι καλύτερα να πάρει ακριβώς αυτό που του χρειάζεται τώρα και όχι να σκάσει $$$ για gpu/μνημες κτλ και να σκεφτεί σοβαρά την αγορά πχ ενός NAS με τα ρέστα για backup, file sharing over the internet (συνεργάτες, φορητός Η/Υ στο εργοτάξιο, κτλ), ή ένα μτχ plotter A1.

δεν εχω κανει αρχιτεκτονας..αλλα το "φοιτητης" μονο εγω το ειδα?

πλοτερ εργοταξιο...backup..συνεργατες ..γιατι νομιζω οτι θα του ειναι αγνωστα??

Ενα στατικο μοντελο θα σχεδιαζει ..οχι τη νεα ταινια της pixar για να "χωθει" τρελλα σαν φοιτητας στο rendering..

Αποψη μου βεβαια απο οσα εχω δει σε πολ.μηχανικους.

16+ gb ram

εναν μεγαλο ssd, Δεν χρειαζεται να ειναι τελευταιας γενιας sata3 κτλ απλα για να φορτωνουνε τα projects πιο γρηγορα αποτι με εναν κλασικο hdd.

για καρτα προτεινω ati v7900 ειναι πολυ καλυτερη απο την αντιστοιχη τιμολογιακα nvidia με παραδειγμα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=a4ZMZwZqz9Y]εδω[/ame]. Βεβαια εξαρταται τι θα τρεξει, αν θα χρειαστει cuda, αλλα γενικα σε cad και openCL (δλδ το 80% των προγραμματων που θα χρειαστει) η ati ειναι καλυτερη. Επισης σε linux ο driver της nvidia ειναι καλυτερος απο της ati, στα win γνωμη μου οτι ο driver της ati ειναι καλυτερος.

edit: σε cpu intel

δεν εχω κανει αρχιτεκτονας..αλλα το "φοιτητης" μονο εγω το ειδα?

πλοτερ εργοταξιο...backup..συνεργατες ..γιατι νομιζω οτι θα του ειναι αγνωστα??

Ενα στατικο μοντελο θα σχεδιαζει ..οχι τη νεα ταινια της pixar για να "χωθει" τρελλα σαν φοιτητας στο rendering..

Αποψη μου βεβαια απο οσα εχω δει σε πολ.μηχανικους.

και εγώ το είδα το "φοιτητής" για αυτό είπα να μην πετάξει "τωρα" χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζονται ώστε να έχει αργότερα την καβάτζα για h/w που θα χρειαστεί.

Όλα εξαρτώνται από τις εργασίες που τους βάζουν στην σχολή. Εάν μιλάμε για απλές διώροφες κατοικίες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις (πχ ιδιαίτερη απαίτηση είναι και η δημιουργία "φωτορεαλιστικού" βίντεο περιήγησης εντός του κτηρίου) τότε οποιαδήποτε κάρτα τελευταίας γενιάς του κάνει. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον επεξεργαστή βεβαίως. Για οτιδήποτε διαφορετικό όμως θα χρειαστεί καλό μηχάνημα.

Φοιτητής, ζήτησε και για SLI.

Μου μύρισε gaming pc + αρκετό rendering.

Ένα δυνατό cpu και μια καλή κάρτα γραφικών θα τον καλύψουν.

Επειδή είναι φοιτητής και όχι γραφείο το pc θα το έχει για όλες τις χρήσεις και άσε να λέει κ καλά μόνο rendering. (Εκτός αν ανήκει στο 10% των αφοσιομένων)

Ναι είναι πολύ αφοσιομένος με την σχολή του. Παιχνίδια δεν θα παίζει, αλλά θα κάνει πολύ rending.

Τους βλέπω που περιμένουν μέρες να κάνουν rending και τoυς λυπάμαι, όπως και τα laptop τους που γίνονται θερμάστρες. Αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα, ο χρόνος για το rending και δεύτερο το multitasking.

Θέλει ένα pc που να του κρατήσει όσο πιο πολύ καιρό γίνεται. Γι'αυτό θέλει κάτι καλό τώρα, για να μην τρέχει μετά.

Μερικά προγράμματα που τρέχει: 3DS Max, photoshop, Autocad, premier και κάποια από αυτά πρέπει να τα τρέχει ταυτόχρονα.

Νομίζουμε ότι ο intel είναι υπερβολή, δεδομένου της τιμής του. Υπάρχουν αρκετοί αρχιτέκτονες που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τους AMD.

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είστε 400 ευρώ κάτω από το διαθέσιμο μπάτζετ

και να έχετε εμπόδιο στην τιμή ενός part. Εκτός αν αναφέρεσαι στην τιμή του 3930Κ

που είναι όντως υπερβολική. Σίγουρα δεν θα απογοητευτεί αν πάρει τον amd, μια χαρά

επεξεργαστής είναι, απλά όταν γίνονται προτάσεις και το μπάτζετ το επιτρέπει, είθισται

να προτείνει κανείς το καλύτερο. Ο i7 είναι ταχύτερος ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει σχεδόν τα μισά.

Σε αρκετά περιορισμένο μπάτζετ με διαθέσεις συμβιβασμών ο 8350 θα ήταν μία λύση, αλλά τώρα δεν το βλέπω.

Εχε επίσης υπόψιν σου ότι αν δεν τον ενδιαφέρει το o/c, το κόστος μπορεί να πέσει

άλλα 100 ευρώ χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις.

Αφού θέλει pc που θα κρατήσει νομίζω ότι θα πάει αναγκαστικά σε AMD. Από ό,τι λέει η AMD και η επόμενη γενιά επεξεργαστών θα υποστηρίζεται από το AM3+. Για κάρτα γραφικών κάποια από τις Nvidia quadro, ΑΤΙ firegl/firepro αλλά όχι τις πολύ φθηνές...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.