Μ@rk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 Λέω να μεταβώ στις 30' !!! εδώ έχει ένα καλό reviewπου πέρνει και καλή κριτική στο input lag (που με ενδιαφέρει για gaming).Τώρα έχω την U2711(που έχω βρει να την πουλήσω)!Περιμένω γνώμες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 2, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Μάρκο θεωρώ οτι δεν έχει νόημα. Θα χάσεις αρκετά λεφτά για 3 ίντσες κ ίδια ανάλυση.*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Απρίλιος 2, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Αφου θες gaming ασε τα 30αρια και κανε ενα eyefinity.Eχεις και 3xDP μια χαρα θα σαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Απρίλιος 2, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Μάρκο θεωρώ οτι δεν έχει νόημα. Θα χάσεις αρκετά λεφτά για 3 ίντσες κ ίδια ανάλυση.κοίτα γείτονα οτι θα χάσω λεφτά είναι σίγουρο..1100€ έχει!! Ανάλυση έχει καλύτερη είναι 2560x1600 από 2560x1440 που είμαι τώρα και οι 3 ίντσες έχουν διαφορά ΜΕΓΑΛΗ, έτσι κατάλαβα και όταν πήγα από 24 σε 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Απρίλιος 2, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Αφου θες gaming ασε τα 30αρια και κανε ενα eyefinity.Eχεις και 3xDP μια χαρα θα σαι.Την οθόνη δε τη θέλω μόνο για gaming(office πολύ-surfing),ωραίο φίλε το eyefinity αλλά σε fps games που παίζω(COD κυρίως) νομίζω πως το διαχωριστικό των οθονών κουράζει και χαλάει λίγο το όλο σκηνικό-ετσι νομίζω:red: Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Απρίλιος 2, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Την οθόνη δε τη θέλω μόνο για gaming(office πολύ-surfing),ωραίο φίλε το eyefinity αλλά σε fps games που παίζω(COD κυρίως) νομίζω πως το διαχωριστικό των οθονών κουράζει και χαλάει λίγο το όλο σκηνικό-ετσι νομίζω:red: Φιλε και εγω τα ιδια ελεγα αλλα οταν το ειδα πρωτη φορα εμεινα μαρμαρο... Ουτε καδρα βλεπεις ουτε τπτ σκετη μαστουρα ειναι.:hang2: Και για gaming να μην το θες δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο τα τρια μονιτορ... απειρος χωρος, ανοιγεις οποιο παραθυρο θες οπου το θες, +50% παραπανω χωρο απο το 30αρι εχει. Ειδικα αν παρεις και μονιτορ που πανε portrait ειναι οτι καλυτερο για desktop. Anyway εσυ πληρωνεις οποτε και αποφασιζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 2, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2013 Μάρκο και εγώ eyefinity θα σου έλεγα να κοιτάξεις. Δε μιλάς με κανένα απο τα παιδιά που έχει ήδη στήσει eyefinity να πας μια βόλτα απο εκεί για ένα καφέ να το δείς απο κοντά;Και άλλο η ανάλυση 1920x1200 σε 2560x1440Και άλλο απο 2560x1440 σε 2560x1600Μου συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Απρίλιος 8, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Για fps θα σου προτεινα 21:9 ratio και συγκεκριμενα http://www.ebay.com/itm/YAMAKASI-New-290-IPS-PANORAMA-29-21-9-Wide-2560X1080-IPS-LED-WQHD-PC-Monitor-/111036914924?pt=Computer_Monitors&hash=item19da50dcec Προσωπικα εχω την dell u2913wm και ειμαι ικανοποιημενος. Ειναι πιο ωραιο στο ματι αλλα και για ταινιες. Επισης γλιτωνεις και αρκετα λεφτα τα οποια μπορεις να τα δωσεις μετα για καλυτερη gpu :crazy_pilot: Link to comment Share on other sites More sharing options...
asdf1234 Απρίλιος 8, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2013 Εχω την U3011 και εχω δοκιμασει και την U2711, δεν σου προτεινω 30'' για gaming για κανενα λογο, καλυτερα παρε αλλες 2 27αρες και κανε eyefinity οπως σου ειπαν.. Για office και multitasking ειναι απολαυση ομως αρκετα καλυτερη απο την 27αρα(για αυτο το λογο την κρατησα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topdim2 Απρίλιος 13, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2013 Εγώ φίλε σκεφτόμουνα για την U2713H, αλλά όταν είδα ότι δεν είναι και πολύ ιδανική για FPS, που με ενδιαφέρει, εκτός των άλλων, στράφηκε το ενδιαφέρον μου για την 3014, που από ότι είδα δεν έχει θέμα με input lag. Αλλά εκτός από την τιμή που είναι αρκετά μεγάλη, δεν νομίζω να χωράει στο υπάρχον γραφείο μου, οπότε λέω να το καθυστερήσω το θέμα και να περιμένω μια πιο καινούργια Dell 27αρα που να έχει το ίδιο γρήγορο πάνελ με την 3014. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Απρίλιος 18, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά ψήνομαι ακόμα για την 30''... παιδια όποιος έχει eyefinity ας με κεράσει ένα καφέ να το δω από κοντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Απρίλιος 18, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 60hz αν παιζεις online fps δε προτεινεται.Οθοναρα βεβαια για strategy MMO και single gamesΓια οffice CAD use δε το συζηταω εννοειται 30">>>27" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 18, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2013 Εγώ έχω την 3014 εδώ και μια εβδομάδα, αλλά μου βγήκε DOA (τα πλήκτρα των μενού δεν δουλεύουν από την πρώτη μέρα, ακόμα και αν δουλέψουν κολλάνε όλα τα κουμπιά με το μενού ανοικτό και δεν δουλεύει ούτε το on-off κουμπί, με αποτέλεσμα να την κλείνω κλείνοντας το... UPS, όταν αλλάζει ανάλυση δεν δείχνει εικόνα και θέλει σβήσιμο - άναμμα, και φυσικά ΔΕΝ ρυθμίζεται σε τίποτα). Είμαι σε διαδικασία αλλαγής μέσω Dell Ελλάς, αλλά ήδη με καθυστερούν εδώ και μία εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Απρίλιος 19, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 60hz αν παιζεις online fps δε προτεινεται.Οθοναρα βεβαια για strategy MMO και single gamesΓια οffice CAD use δε το συζηταω εννοειται 30">>>27"αφιερώνω αρκετό χρόνο σε online fps games(COD κυρίως)...αλλά ούτε επαγγελματίας gamer είμαι ούτε με κάποια ομάδα παίζω, απλά χόμπι τον ελεύθερο χρόνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Απρίλιος 19, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Εγώ έχω την 3014 εδώ και μια εβδομάδα, αλλά μου βγήκε DOA (τα πλήκτρα των μενού δεν δουλεύουν από την πρώτη μέρα, ακόμα και αν δουλέψουν κολλάνε όλα τα κουμπιά με το μενού ανοικτό και δεν δουλεύει ούτε το on-off κουμπί, με αποτέλεσμα να την κλείνω κλείνοντας το... UPS, όταν αλλάζει ανάλυση δεν δείχνει εικόνα και θέλει σβήσιμο - άναμμα, και φυσικά ΔΕΝ ρυθμίζεται σε τίποτα). Είμαι σε διαδικασία αλλαγής μέσω Dell Ελλάς, αλλά ήδη με καθυστερούν εδώ και μία εβδομάδα.κρίμα.. οπότε περιμένουμε εντυπώσεις με την αλλαγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Μάϊος 30, 2013 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2013 Τελικά μου ήλθε καινούρια η οθόνη αντικατάστασης. Είναι revision 01, ενώ η προηγούμενη ήταν revision 00. Πρώτες εντυπώσεις: 1) Χρώματα Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ, δεν έχουν καμία σχέση με ότι έχω δει μέχρι σήμερα. Πλέον όλες οι ΤΝ οθόνες μου φαίνονται άθλιες, με ξεπλυμένα χρώματα. 2) Παρόλο που η οθόνη έρχεται καλιμπραρισμένη από το εργοστάσιο, το καλιμπράρισμα δεν με ικανοποίησε. Η εργοστασιακή ρύθμιση αποδίδει θερμά χρώματα, εμφανώς εκτός σωστού καλιμπραρίσματος. Ευτυχώς βολεύτηκα με ρύθμιση σε AdobeRGB και ένα αντίστοιχο ICC profile που κατέβασα από το tftcentral, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει τώρα να πάρω και καλιμπραριστήρι (colorimeter, δεν ξέρω να το πω ελληνικά!). 3) Ο χρόνος απόκρισης είναι απλά ικανοποιητικός, αλλά είναι κάτι που ήξερα. Σε γρήγορη (δηλαδή ταχύτατη και σκόπιμη) κίνηση πάνω κάτω κειμένου (π.χ. ιστοσελίδας) έχει εμφανέστατο ghosting. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την gaming ρύθμιση, που ρίχνει το χρόνο απόκρισης. Πάντως σε ταινίες δεν παρατήρησα πρόβλημα, ούτε στην κίνηση των τίτλων τέλους.Γενικά είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος. Η οθόνη ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου, αφού την πήρα κυρίως για επεξεργασία φωτογραφίας. Τα χρώματα που δίνει η οθόνη είναι πραγματικά λατρεία!Πιστεύω πάντως πως για πιο γενική χρήση, υπάρχουν πιο φθηνές και καταλληλότερες λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
budragenio Ιούνιος 8, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Η διαφορά μεταξύ 27'' και 30'' είναι μεγάλη και σίγουρα αξίζει την μετάβαση. Το λέω έχοντας δοκιμάσει και την 2711 και την 3011. Τώρα για eyefinity που πρότειναν κάποιοι θα πω οτι πριν 2 χρόνια δοκίμασα τέτοιο setup με 3x 2311 και έχοντας σύστημα με 2600κ κλοκέ με 2χ6970 θα πω ότι δεν άξιζε για 2 λόγους. Πρώτον τα Bezels είναι εκνευριστικά ακόμη και με μονιτορ όπως τα dell στα οποια είναι λεπτά, ειδικά αν παίζεις fps και θελήσεις όπως εγώ να τα βάλεις σε portrait (όρθια δλδ). Δεύτερο οι αναλύσεις που είτε με portrait είτε με landscape είναι πολύ υψηλές και πραγματικά θα χρειαστείς κάρτα τέρας ειδικά για high detail.Προσωπικά είχα όπως εσυ τo 2711 κυρίως για games, δοκίμασα το eyefinity για 1 μήνα και τελικά πήγα στο 3011 χωρίς να το μετανιώσω ούτε στιγμή. Ιmo η καλύτερη επιλογή για gaming μέχρι να κατέβουν από την ιονόσφαιρα οι τιμές των 4Κ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιούλιος 29, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2013 Επειδή ρωτήθηκα από κάποιον φίλο, να προσθέσω ότι δοκίμασα και το game mode. Η οθόνη γίνεται εμφανώς πιο γρήγορη και χάνει χρώματα με αυτό, αλλά και ΠΑΛΙ έχει ghosting σε κύλιση κειμένου. Μην περιμένετε δηλαδή απόδοση TN σε χρόνο απόκρισης. Πράγμα που βέβαια εμένα δεν με χαλάει καθόλου.Στα παιχνίδια ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα ghosting ή κάτι άλλο. Μια χαρά για μένα τα πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Ιούλιος 31, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Επειδή ρωτήθηκα από κάποιον φίλο, να προσθέσω ότι δοκίμασα και το game mode. Η οθόνη γίνεται εμφανώς πιο γρήγορη και χάνει χρώματα με αυτό, αλλά και ΠΑΛΙ έχει ghosting σε κύλιση κειμένου. Μην περιμένετε δηλαδή απόδοση TN σε χρόνο απόκρισης. Πράγμα που βέβαια εμένα δεν με χαλάει καθόλου.Στα παιχνίδια ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα ghosting ή κάτι άλλο. Μια χαρά για μένα τα πάντα!τι εννούμε ghosting στο κείμενο...? γιατί τόσα χρόνια δεν έχω δει οθόνη(τφτ) που δεν αφήνει σκιά όταν κυλάς το κείμενο. Με την u2711 που έχω όταν κυλάω το κείμενο δε μπορώ να διαβάσω κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Αύγουστος 1, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2013 τι εννούμε ghosting στο κείμενο...? γιατί τόσα χρόνια δεν έχω δει οθόνη(τφτ) που δεν αφήνει σκιά όταν κυλάς το κείμενο. Με την u2711 που έχω όταν κυλάω το κείμενο δε μπορώ να διαβάσω κάτιΕννοώ μια φωτεινή αλόη που εμφανίζεται στην κύλιση, όχι μόνο στο κείμενο αλλά π.χ. και στις ιστοσελίδες στα γραφικά. Η προηγούμενη οθόνη που είχα, samsung 26άρα TN, δεν είχε τέτοιο φαινόμενο, ήταν πολύ πιο καθαρό το κείμενο και οι ιστοσελίδες κατά την κύλιση. Η Dell μου θυμίζει τις πρώτες tft, όπως μια sony του 2005 19άρα που ακόμα έχω σαν δεύτερη, που και εκείνη καλύτερη ήταν από την dell στην κύλιση κειμένου. Και πάντα μιλάω για απότομη και γρήγορη κύλιση, όχι σιγά σιγά.Επαναλαμβάνω όμως ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει, όλα μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.