kalwdios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2013 Αυτό που λέω και στον τίτλο θέλω την βοήθειά σας γιατί είμαστε 3 pc που παίζουμε κυρίως online games και άλλα 2 λαπτοπ γενικής χρήσης και έχουμε το εξης πρόβλημα με το bandwith....Δηλαδή αν κάποιος πάει να κατεβάσει κάτι απλά τα ping όπως καταλαβαίνετε πάνε και έρχονται ακόμα και σε 30αρα vdslΈνα custom router θα έστρωνε την κατάσταση με qos γιατί με το zte zxdsl 931vii δεν νομίζω να κάνει δουλειά ή είναι overkill αυτό που ζητάω?κανά distro που να κάνει τέτοια δουλειά η άλλη λυση έχετε να μου προτείνετε?
n_dimos Απρίλιος 2, 2013 #4 Απρίλιος 2, 2013 Συμφωνώ και εγώ με τον [MENTION=994]trendy[/MENTION]. Αλλά η απορία μου είναι αν έχει ήδη κάποια λειτουργία QoS το ZTE και αν την έχεις ενεργοποιήσει.
kalwdios Απρίλιος 2, 2013 Author #5 Απρίλιος 2, 2013 Κατέβασα το pfsense πριν ξεκινήσω το custom θα δώσω μια ευκαιρία στο Zte.. τωρα στο qos να δώσω στα πισι που παίζουν Games ή στα laptop που αμα streamαρου κάτι σηκώνουμε όλοι Pings? ή πρέπει να δώσω σ όλα τα πισι όπως και να έχει? Έβαλα και screens απο τις ρυθμίσεις του Qos στο Zte
trendy Απρίλιος 4, 2013 #6 Απρίλιος 4, 2013 Νομίζω είναι καλύτερο να δώσεις προτεραιότητα στις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν να έχουν χαμηλό χρόνο απόκρισης και όχι σε μηχανήματα. Λογικά πρέπει να ξέρεις tcp ή udp port που παίζουν, οπότε φτιάχνεις στην πρώτη εικόνα τον κανόνα. Στη δεύτερη εικόνα να φτιάξεις μια καταχώριση για το wan interface με μέγιστη ταχύτητα την ταχύτητα που έχεις στο upload, πχ 800kbps.
kalwdios Απρίλιος 4, 2013 Author #7 Απρίλιος 4, 2013 Κατάλαβα, άρα στην δεύτερη εικόνα λογικά τα pc που παίζουν games ουσιαστικά πρέπει να έχουν το ίδιο upload Άντε τώρα να βάλω ports για TF2, lol cs:go diablo Σε VM που έπαιξα το pfsense μου φάνικε πιο κατανοητό απο αυτό του ΖΤΕ Αν βάλω τα πορτς για κάθε παιχνίδι το qos θα δουλέψει μόνο όταν δει κίνηση σ αυτά τα πορτς ή θα δουλεύει ακόμα και όταν κανείς μας δεν θα παίζει οπότε θα περιορίζει το κατέβασμα συνέχεια;
trendy Απρίλιος 4, 2013 #8 Απρίλιος 4, 2013 Δε θα βάλεις qos για όλα τα ports, μόνο για το wan. Εκεί θα δίνεις προτεραιότητα στα πακέτα που πάνε προς τους game servers.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.