Jump to content

Πρόβλημα σε δίσκο ssd

super1704

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν ssd 120gb. Όταν κάνω format δείχνει ότι είναι άδειος. Όταν κάνω εγκατάσταση τα windows δείχνει 85gb ελεύθερα. Δηλαδή 20gb χαμένα. (Η εγκατάσταση στα windows 7 πιάνει περίπου 15gb). Στην αρχή δεν το έκανε αυτό. Μετά από κάποιο καιρό. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Ποιος δίσκος είναι;

Κάνε low level format. Εργαλεία για αυτό μπορείς να βρεις στο Hiren's Boot CD. Εκεί θα δεις όταν είναι άδειος το μέγεθος του unallocated χώρου.

Γύρω στα 8gb είναι το hybernate.sys και άλλα τόσα πιθανόν να είναι το pagefile.

Εφοσον δεν έχεις διαγράψει τοι πρώτο και δεν έχεις μειώσει το δεύτερο,

τα νούμερα μου φαίνονται λογικά.

Αν ο SSD σου είναι 120αρης, τότε είναι κανονικά 111GB λόγω στρογγυλοποίησης.

Από αυτά τα 10-11 είναι τα windows. Άρα μένουν καθαρά 100GB. Ανάλογα με την μνήμη που έχεις είναι το pagefile.sys αρχείο για την εικονική μνήμη. Αν έχεις 8GB RAM είναι 8GB στον SSD, αν έχεις 16GB RAM είναι 16GB κτλ. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο είναι το hiberfill.sys αρχείο για το hybernation του συστήματος.

Ποιος δίσκος είναι;

Κάνε low level format. Εργαλεία για αυτό μπορείς να βρεις στο Hiren's Boot CD. Εκεί θα δεις όταν είναι άδειος το μέγεθος του unallocated χώρου.

ΠΟΤΕ low level format σε SSD. Θα πάρει τον ssd στο χέρι. Secure erase κάνουμε στους ssd.

Κατά τα άλλα, ότι είπε ο Ζάχος.

(Ο δίσκος είναι 128άρης. 120gb είναι το καθαρό)

To Secure erase πως θα το κάνω? Είναι ο δίσκος που έχω τα windows πάνω. Ίσως με κάποιο live λειτουργικό??

Σου είπαν το λόγο οι αποπανω, swap file και hibernate file.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2.

To Secure erase πως θα το κάνω? Είναι ο δίσκος που έχω τα windows πάνω. Ίσως με κάποιο live λειτουργικό??

Αν το drive είναι 128αρης, τότε τα καθαρά GB είναι 119. Σου αναφέραμε παραπάνω, που πηγαίνουν αυτά τα GB.

Έλεγξε πρώτα το hiberfill.sys και pagefile.sys να δεις τι μέγεθος έχουν. Αν όντως έχουν μικρό ή ανύπαρκτο μέγεθος και πάλι σου λείπουν GB, το συζητάμε.

Το secure erase δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πόσο ελεύθερο χώρο έχει ένα αποθηκευτικό μέσο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις το δίσκο στην ησυχία του. Αν "σε τρώει" και θέλεις να ελευθερώσεις κάποια GB, απενεργοποίησε το hibernation, με τον τρόπο που μπορείς να διαβάσεις εδώ, υπό την προϋπόθεση πως έχεις desktop υπολογιστή. Αν πρόκειται για φορητό, σε συμφέρει να μην πειράξεις καμιά ρύθμιση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.