Jump to content

Νεα Οθονη και Προβληματισμοι

nikos-kom

Recommended Posts

Χαιρετω την παρεα και θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας.

Με την προσφατη αναθαμιση του pc το τελευταιο πραγμα που του μενει ειναι μια καλη οθονη.

Ψαχνω την πιο all around λυση να μπορει να υποστηριξει και gaming αλλα και ταινιες κτλπ.

Αυτη την στιγμη εχω μια 22αρα Samsung Τ220HD και παιζω σε αναλυσεις 1680χ1050.

Η αποσταση που καθομαι ειναι ουτε στο μισο μετρο και σκεφτομαι να παω σε μια καλη 27αρα IPS.Για την αποσταση που ειμαι ειναι σωστη επιλογη οι 27 ιντσες ή πρεπει να πεσω?

Οσον αφορα το refresh rate τα 120hz αξιζουν να τα κυνηγησω?

Επισης να παραμεινω σε 1920χ1080 ή να παω στα 2560 x ΧΧΧ?

Θα τα αντεξει η καρτα ή μετα θα μπλεξω με δευτερες καρτες κτλπ?

Μετα απο λιγο ψαξιμο σαν πιο solid επιλογες βρηκα αυτες.

Περιμενω τις προτασεις σας.Ευχαριστω.

Asus MX279H | Skroutz.gr

LG IPS277L | Skroutz.gr

Asus PB278Q | Skroutz.gr

Στα 2560χ1440 θα κερδίσεις κύριος στις desktop εφαρμογές όπου θα έχεις περισσότερο χώρο να δουλέψεις.

Σε ταινίες δεν θα δεις διαφορά εκτός και αν την αφήνεις σε παράθυρο και κανείς κάτι άλλο παράλληλα.

Σε παιχνίδια τώρα θα είναι λίγο καλύτερα μιας και τα pixel είναι μικρότερα από τις 1080p χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τα βλέπεις και δεν θα θέλεις να βάλεις αα. Το αρνητικό εδώ είναι η μεγάλη αύξηση στις απαιτήσεις από την gpu σε σχέση με τα 1080p (από 1680χ1050 τεράστια διαφορά), μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα διαφορά review των κρατών γραφικών να δεις τι πτώση να περιμένεις. Αν και η κάρτα σου είναι πολύ δυνατή και αρχικά θα μπορέσεις να κρατήσεις ακόμα και τις ρυθμίσεις που έχει τώρα με την έλευση νέων πιο απαιτητικών παιχνιδιών θα χάνεις πιο γρήγορα επιδόσεις αποτι αν ήσουν στα 1080p αναγκαζοντασε αν θέλεις να τα έχεις όλα τέρμα να αναβαθμίσεις σε μικρότερα χρονικα διατηματα την κάρτα γραφικών.

Τα 120Hz (tn) λένε πολύ αν η κύρια ασχολία σου είναι τα παιχνίδια όπου εφόσον υπάρχει και η απαραίτητη κάρτα από πίσω όλα θα κυλάνε ομαλοτερα και με καλύτερη απόκτηση.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

...

Η αποσταση που καθομαι ειναι ουτε στο μισο μετρο και σκεφτομαι να παω σε μια καλη 27αρα IPS.Για την αποσταση που ειμαι ειναι σωστη επιλογη οι 27 ιντσες ή πρεπει να πεσω?

...

Πρέπει να πέσεις.

Με τις 27" για να βλέπεις σωστά θα πρέπει να είσαι στα 110cm.

Άμα είσαι πιο κοντά θα κουράζεσαι.

Θα πρέπει να κοιτάξεις στα 50εκατοστά που είσαι περίπου για καμιά 24άρα κάρα μαξ μη σου πω 20"!!!

Για να καταλάβεις...η σωστή γωνία θέασης είναι...

(ίντσες οθόνης x2)x2.3

Από κει και πέρα με μία κάρτα για 2560 ανάλυση είσαι οριακά και σε πολλά παιχνίδια θα έχεις θέμα για full settings, στα minimum frames.

Οπότε πήγαινε για μένα σε μια 24άρα 1080p και κοίταξε μήπως μπορείς να αυξήσεις λίγο την απόστασή σου από αυτή(μήπως μπορείς να τη βάλεις στον τοίχο για παράδειγμα) και θα είσαι κομπλέ!

Τώρα μπορεί κάλλιστα να μου πει κάποιος "καλά ρε venom εσύ είσαι με 40άρα!!!"!

Ναι αλλά πολλές φορές δε βολεύει και είναι και η τηλεόρασή μου παράλληλα.Συν ότι την έχω και στον τοίχο με απόσταση περίπου 1m-1.5m.Όπου με βάση του τύπου που είπα πριν θα έπρεπε να είμαι στα 2m!

Στο 1.5m που περίπου είμαι θα έπρεπε να έχω 32" max.Όμως επειδή είναι και η τηλεόρασή μου πήρα αυτήν αλλά δεν παύει να μην είναι λάθος και κουραστική για χρήση internet κυρίως κιόλας!

Νικόλα, ίδια ερωτήματα είχα με σένα...απαντήσεις θα παρεις απειρες και διαφορετικές αλλα θα παραμένουν θεωρητικές προσεγγισεις (για σένα, και προσωπικές απόψεις/εμπειριες για τους άλλους)...

Θα σου προτεινα να κανεις αυτο που εκανα προσωπικά την Παρασκευή για να απαντήσω σε αυτο το ερώτημα και να δω τι θα κανω. Αν εχεις κανενα νετοπακι/laptopάκι με καμια hdmi που να βγαζει 1080p πήγαινε σε ενα μαγαζί, βρές μια 27αρα 1080p, συνεδεσε το (συνηθως στα μαγαζια ειναι συνδεδεμενες αναλογικα και η εικονα ειναι φακντ απ τουλαχιστον σε desktop συνθηκες), κάτσε όσο μακρια θα καθοσουν στο γραφειο σου (οθονη-ματια στην δικη μου περιπτωση ειναι 70-80 εκατοστα μετρημενα), παρακολούθησε την και κρινε. Ριξε και μια ματια αν βλεπεις "πιξελιασμα" απο την αποσταση που εσυ επιθυμεις (27" 1080p = μεγαλουτσικο dot pitch).

Αν εχεις κανεναν φιλο/γνωστο με παρομοια οθονη σαν και αυτή που σκεφτεται να αγοράσεις ακομα καλυτερα.

Το ιδιο προφανως κανεις για οποιαδήποτε μεγεθος, αναλυση σε ενδιαφερει για να εισαι ψιλοσίγουρος πριν προβεις στην αγορα. Παπαλα, εσύ παρατηρεις, εσυ κρίνεις, εσυ αποφασίζεις...

Αντε και καλές αγορες... ;)

ΥΓ: ασχετο...σημερα μου ηρθε ειδοποιηση να παραλάβω την LG IPS277L (δεν σημαινει τιποτα αυτο για σενα ετσι? πρεπει να αποφασισεις μονος σου αναλογα με τις δικες σου αναγκες/συνθηκες)...κατα διαβολικη συμπτωση και αν δεν κανω λαθος με την Asus MX279H εκανα το τεστ σε μαγαζι την Παρασκευή...αντε, επιασα 2 απο τα 3 λινκς σου... ;)

Αν κατάλαβα καλα είσαι πιο κοντά απο μισό μετρό στην οθόνη; Αν όντως ειναι έτσι, 24αρα μάξιμουμ για μένα. Απο εκεί και πέρα, αν παίζεις παιχνίδια πας εδώ XL2420T/TX | The XL Journey | BenQ Gaming Monitor (αν θες κοιτα και την 27'' αλλα για μένα στην απόσταση που κάθεσαι περισσότερο θα σε κουράσει παρά θα την ευχαριστηθείς) αν θες ips η LG είναι μια χαρά. Τώρα για παραπάνω ανάλυση πρέπει να πας και σε κάτι τέτοιο geforce gtx titan - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr η σε sli - crossfire. Οσο για τις ταινίες ότι μόνιτορ και να πάρεις μην περιμένεις ότι θα δεις τπτ το ιδιαίτερο, σε σχέση με μια tv πάντα.

Καλά μην τρελαθούμε τώρα ότι θέλουμε και titan για 1440p...

Όσο για την απόσταση είναι καθαρά υποκειμενικό, μην ξεχνάτε ότι το κείμενο είναι μικρότερο αποτι σε 24άρα 1080p... Θέμα συνήθειας είναι περισσότερο.

Για 24άρα αν δεν πας σε 120Hz, προσωπικα θα προτιμούσα τα 1920x1200 παρά τα 1080p.

Καλά μην τρελαθούμε τώρα ότι θέλουμε και titan για 1440p...

Όσο για την απόσταση είναι καθαρά υποκειμενικό, μην ξεχνάτε ότι το κείμενο είναι μικρότερο αποτι σε 24άρα 1080p... Θέμα συνήθειας είναι περισσότερο.

Για 24άρα αν δεν πας σε 120Hz, προσωπικα θα προτιμούσα τα 1920x1200 παρά τα 1080p.

Αν παίζεις με φίλτρα στο off όχι δεν θες... αλλά δεν παίζεις με φίλτρα στο off.

παιδιά έχετε 120Hz ? Καμία σχέση, δεν χρειάζετε να έχει 120fps για να καταλάβει τα 120Hz.. δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τα 120Hz τα καταλαβαίνεις μέχρι και στο desktop απλά κουνόντας τα παράθυρα.. μέχρι και η κινήση του δείκτη του ποντικιού είναι ποιο fluid, στα games δεν θα το καταλάβει ?

Δεν εχει πρόβλημα η κάρτα του να πιάσει 80-90 fps, ακόμα και σε αυτα ειναι καλύτερο να εχει μια 120αρα, αν παει σε 1080ρ. Αλλιώς 1440 και ips, αλλα θα παίζεις με 35-45 μάξιμουμ με ότι αυτο συνεπάγεται.

Με την ίδια λογική που εσύ τα προτιμάς όλα τερματισμένα έτσι και εμείς προτιμάμε τα 120fps που θα μπορείς αν δεις αν έχεις 120hz monitor.

Προτιμούμε να χαμηλώσουμε 2-3 settings που συνήθως δεν καταλαβαίνεις καν την διαφορά για τα extra fps που θα μεταφράζονται σε ομαλότητα στην κίνηση.

Έτσι και στα 1440p για να έχεις την ανάλυση και όλα τα πλεονεκτήματα της αλλά με κόστος στις επιδόσεις.

Ζυγίζεις τι μετράει περισσότερο για σένα και αγοράζεις.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την βοηθεια.Παμε τωρα στο ψητο, μετρησα την αποσταση ειμαι στους 60-70 ποντους , αν καταφερω και κανω κανα wall mount που θα μου αρεσε αρκετα κερδιζω αλλα 15cm οποτε οι 27 ιντσες "καπως" βγαινουν.Πηγα και ειδα μια 27αρα δεν μου φανηκε τοσο τεραστια οσο νομιζα , ισως ειναι και ο χωρος και σε ξεγελαει αλλα εμεινα ικανοποιημενος πως μου φαινοταν συμφωνα με την αποσταση. Οσον αφορα το θεμα αναλυσης 2560χ1440 να παρθει κατι και να μην αξιοποιηθει στο full και οπως πρεπει kinda fail imo..παρολα αυτα το μονο που το σωνει εδω ειναι μηπως μεινω καποιο διαστημα με την μια καρτα και σε κανα 3μηνο που θα εχει πεσει τσιμπαω αλλη μια(βγαινουμε τελειως εκτος budget απλα σκεψεις κανω).Η αλλη επιλογη ειναι να παω σε 1920χ1200 , και εδω τιθεται το ερωτημα IPS ή ΤΝ και 120hz?Mετα απο αρκετη σκεψη και διαβασμα καταληγω στο IPS,θεωρω οτι θα με καλυψει καλυτερα στις αναγκες μου.Τελος οσον αφορα την αναλυση 2560x1440(1600) vs 1920x1200 οι διαφορες στο gaming και στο desktop αξιζουν?

Στο gaming δύσκολα θα πεις αν ειχα 16:10 (1200p, 1600p) αντι για 16:9 (1080p, 1440p) θα το απολάμβαναν περισσότερο, αυτό που θα κάνει την διαφορά εκεί είναι τα 120Hz και θεωρώ μεγάλη την διαφορά στην κίνηση από τα 60Hz

Στο desktop από την άλλη όσο μεγαλύτερη ανάλυση τόσο περισσότερο χώρο για να δουλέψεις έχεις. Έτσι από εκεί που στα 1080p έχεις ανοιχτό ένα παράθυρο για net που είναι κοντό και περισσεύει να ανοίξεις και κάτι ψηλό στο πλάι, πας στα 1200p και το έξτρα ύψος σου κάνει ευκολότερη την ζωή, πας σε 1440p και έχεις ακόμα περισσότερο ύψος άλλα και φαρδος οπότε μπορείς να έχεις άνετα 2 παράθυρα του browser ανοιχτα το ένα δίπλα στο άλλο η μέχρι και 720p ταινία (1440p=4*720p video ταυτόχρονα στην οθόνη χωρίς να χάσεις ούτε ένα pixel) να παίζει σε παράθυρο ενώ εσύ σερφαρεις από δίπλα. Αυτό είναι μόνο ένα παραδειγμα σε σερφαρισμα, από εκεί και πέρα θα έχεις περισσότερο χώρο σε οποίο πρόγραμμα δουλεύεις video - photo - sound editing, designing κλπ. Έχοντας πει αυτα να υπενθυμίσω ότι ένα 27άρι με 1440p θεωρείτε από πολλούς ότι έχει πολύ μικρα γράμματα λόγο της μικρής κουκίδα.

Προσωπικα δεν είχα αυτό το πρόβλημα όταν πήγα από 24άρα 1080p σε 27αρα 1440p. Εκεί που είχα πρόβλημα ήταν το bf3 που τότε με gtx580 καιUltra 0xaa, low postaa, blur off, απλά σερνόταν (~35-40fps average ίσως και πολλα να λέω δεν το άντεξα πολύ) και έπεσα στα high και 1-2 medium για να παίξω σαν άνθρωπος με 60fps avg+ (όχι ότι έχει κάποια αξιοπρόσεκτη διαφορά οπτικα το παιχνίδι)... τώρα με την gtx670 και τα παραπάνω "ultra" έχω πάνω από 60fps average και εκεί πέφτει παρακάτω μόνο όταν σκάει κανα τανκ μέσα στην μούρη μου η αν πάω και κολλησω σε καπνούς και φλόγες... δηλ όπου χάνουν fps όλοι απλά στα 1080p δύσκολα να πέσεις κάτω από 60 (και λίγα λέω) με τις νέες κάρτες και drivers.

Αν με.ρωτούσαν τώρα αν θα πήγαινα πίσω στα 1080p θα έλεγα σίγουρα όχι για main monitor, μόνο για 2ο monitor μόνο για games και μόμο για 120Hz panel.

Το tn έχει ένα μεγάλο αρνητικό τις γωνιές θέσης, για τα χρώματα πότε δεν είχα παράπονο αν μιλάμε για καλό tn και το μαύρο μια χάρα είναι, όχι ότι είναι κατραμι, τα ίδια χάλια με το μαύρο του ips έχει!

Αν κύρια ασχολία είναι τα games θα πήγαινα σε 1080p 120hz και όσες ίντσες θες αν μιλάμε για single monitor.

Εκτός αν τα games είναι mmorpgs.

Ανάλογα μετά τι κανείς με το pc και αν μπορείς να εκμεταλευτείς τον έξτρα χώρο γιατί αν τα 1080p που έχεις τώρα σου αρκούν μάλλον τζάμπα θα χάσεις τις επιδόσεις στα παιχνίδια.

Τα 1200p είναι μια καλη μέση λύση (δύστυχος 60Hz άλλα ips) που όπως και τα 1080p μπορείς να τις πολλαπλασιασεις σχετικά εύκολα(!), την επιλογή να πας σε 3monitor setup την σκέφτηκες;

Kυρια ασχολια δεν ειναι αποκλειστικα τα games και προγραμματα video - photo - sound editing, designing κλπ μπορω να πω οτι δεν τα χρησιμοποιω.Απο την αλλη ομως οντας τζογαδορος (με την καλη εννοια) παιζω αρκετα ποκερ και θα μου αρεσε η ιδεα να μπορω να χωρεσω αρκετα tables στο screen εαν πηγαινα σε 2560χ1440.Αυτος ειναι και ενας λογος που ειπα να παω σε IPS τελικα και να θυσιασω τα 120hz.

Oσον αφορα τα 3 monitors setup δεν με ενθουσιαζει η ιδεα και περα απο αυτο δν υπαρχει και ο απαιτουμενος χωρος στο γραφειο.Το 2560 με μια ακομα καρτα δεν θα ειναι perfect?Απο ενα search που εκανα διαβασα αρκετα θετικα σχολια για την αναλυση.

Μην πάρεις καν κάρτα, πάρε πρώτα την οθόνη και βλέπεις μετά αν σου φτανει η όχι. Αν μπορείς με λίγες θυσίες να παίξεις κανε το και ασε τα λεφτά για την νέα γενιά η κάντα σουβλάκια.

Να πω μόνο ότι τα 3 μόνιτορ μπορείς να τα βάλεις και καθετα αντί για οριζόντια κερδίζοντας χώρο στο φαρδος του γραφείου.

Από πόκερ δεν ξέρω :p

του poker τα τραπέζια όπως να νε εμφανίζοντε στις 2 οθόνες, πρέπει να προσαρμόσεις χειροκίνητα το μέγεθος (το είχα δοκιμάσει παλιότερα).

[MENTION=1666]FrOsT[/MENTION] με 60 fps μέσο όρο πως παίζεις? εγώ θέλω τουλάχιστον 100 :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.