Jump to content

Συνδεση Kαρτας Γραφικων

bouller1995

Recommended Posts

Kαλησπερα.Νομιζω πως ειναι αρκετα χαζη η ερωτηση μου :whistling.Βλεποντας κατι καρτουλες παρατειρησα οτι μερικες δεν υποστηριζουν VGA καλωδιο.Το θεμα ειναι οτι η οθονη μου εχει μονο υποδοχη για VGA και HDMI.Θα ηθελα λοιπον να μαθω ποιες θα ειναι οι συνεπειες της συνδεσης με HDMI περα απο την μεταφορα ηχου.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Ο ήχος θα μεταφέρεται από την κάρτα ήχου της μητρικής σου στα ηχεία σου.

Η ήχος δεν περνάει αναγκαστικά μέσα από το hdmi. Εσύ ορίζεις.

Απο κει και πέρα το hdmi είναι ψηφιακή σύνδεση και το vga αναλογική.

Mε hdmi θα την συνδέσεις, δεν υπάρχει δίλημμα.

Ποιά καρτούλα θέλεις να βάλεις στο 550αρι no name?

Ο ήχος θα μεταφέρεται από την κάρτα ήχου της μητρικής σου στα ηχεία σου.

Η ήχος δεν περνάει αναγκαστικά μέσα από το hdmi. Εσύ ορίζεις.

Απο κει και πέρα το hdmi είναι ψηφιακή σύνδεση και το vga αναλογική.

Mε hdmi θα την συνδέσεις, δεν υπάρχει δίλημμα.

Ποιά καρτούλα θέλεις να βάλεις στο 550αρι no name?

Νομιζα οτι περναει αναγκαστικα.ευχαριστω

Θα αλλαξω το psu με το berlin thermaltake και σκευτομε να παρω την gtx 650 ti boost οταν βγει η την gtx 660

αναλογως το budget που θα μαζευτει μεχρι την αλλη βδομαδα.

οι συνέπειες σε σχέση με τί ? ίδια ποιότητα βγάζει το HDMI με το DVI. οι διαφορές είναι ότι το HDMI μεταφέρει ήχο, και επίσης με το HDMI δεν μπορείς να έχεις πάνω απο 60Hz native στο monitor. Και να μην έχει VGA η κάρτα πάλι μπορείς να την συνδέσεις με adapter με το monitor (υπάρχει συνήθως μέσα στο κουτί της κάρτας γραφικών), αλλά δεν υπάρχει λόγος να την συνδέσεις με VGA, βάλτη με HDMI και καθάρισες. :)

Ναι, το ίδιο είναι. Το "a" αφορά το 3d. Αν δεν έχεις 3d monitor δεν σε αφορά. Αλλά και να είχες, δεν θα έπαιζες 3d παιχνίδια με 650ti.

Γενικά η φάση με τα hdmi καλώδια είναι ό,τι δοκιμάσεις και ό,τι κάτσει. Μη νομίζεις ότι

όσο ακριβότερο τόσο καλύτερο. Έχω τέσσερα, δυο σαν αυτό που σου έδειξα και δύο

ακριβότερα. Όλα 1.5 μέτρο. Τα δύο φτηνά και το ένα ακριβό παίζουν τζάμι, το άλλο που και που κολλάει.

οκ σε ευχαριστω να προτειμεισω hdmi σε hdmi η DVI σε hdmi?

Έχεις ξεχωριστή πηγή ήχου(κάρτα ήχου)?

ΝΑΙ:

Τότε όποιο και από τα δύο καλώδια και να πάρεις δεν έχει διαφορά καθώς ο ήχος που θα έχεις θα είναι από την κάρτα ήχου.Οπότε και ο ήχος που θα μπορούσε να περάσει με το HDMI σου είναι περιττός.

ΌΧΙ:

Αν όχι τότε για να έχει νόημα το HDMI θα πρέπει να απαντήσεις...

Έχει ηχεία το monitor σου και δεν έχεις ηχεία?

ΝΑΙ:

Τότε θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το HDMI για να ακούς από το Monitor σου μέσω της κάρτας γραφικών.

Δλδ το HDMI σου χρειάζεται μόνο αν δεν έχεις ηχεία και κάρτα ήχου!

Αν έχεις ηχεία τότε παίρνεις όποιο από τα δύο καλώδια να'ναι. Εξάλλου θα παίρνεις ήχο από τη μητρική(ή από την κάρτα ήχου αν έχεις).

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το dvi->hdmi και να παίρνεις ήχο από τη μητρική σου στα ηχεία

ή

να χρησιμοποιήσεις hdmi->hdmi και να κάνεις το ίδιο με πριν(με την προϋπόθεση που σου είπα και πριν να έχεις ηχεία), απλά το hdmi δε θα το εκμεταλλευτείς πλήρως!

Ελπίζω να σε κάλυψα!

με καλυψες απλα επειδη η οθονη μ εχει υποδοχη μονο για HDMI και VGA και οι καρτες που σκευτομαι να παρω εχουν DVI & HDMI Πρεπει να διαλεξω λοιπον εναν τροπο να τις συνδεσω ειτε με HDMI σε HDMI ειτε με DVI σε HDMI οπως ειπα και παραπανω.Δεν εχω ξεχωριστη καρτα ηχου και η οθονη εχει ηχεια. :)

Εσύ ξεχωριστά ηχεία έχεις ή μόνο της οθόνης σου?

Αν έχεις ξεχωριστά τότε απλά παίρνεις όποιο από τα δύο καλώδια θέλεις το ίδιο και το αυτό και συνδέεις τα ηχεία σου στη μητρική για ήχο.

Αν όμως τα μόνα ηχεία που έχεις είναι της οθόνης σου τότε θα πρέπει να πάρεις HDMI για να ακούς από την οθόνη σου μέσω της κάρτας γραφικών!

Εσύ ξεχωριστά ηχεία έχεις ή μόνο της οθόνης σου?

Αν έχεις ξεχωριστά τότε απλά παίρνεις όποιο από τα δύο καλώδια θέλεις το ίδιο και το αυτό και συνδέεις τα ηχεία σου στη μητρική για ήχο.

Αν όμως τα μόνα ηχεία που έχεις είναι της οθόνης σου τότε θα πρέπει να πάρεις HDMI για να ακούς από την οθόνη σου μέσω της κάρτας γραφικών!

Εχω και ξεχωριστα ηχεια και headshet(το οποιο χρησιμοποιω κατα περισσοτερο)Το θεμα ειναι οτι απλα ψαχνω εναν τροπο

για να συνδεσω την νεα καρτα με την οθονη χωρις κατ'αναγκη να μεταφερω τον ηχο και στην οθονη.

ok.Οπότε σε καλύψαμε θέλω να πιστεύω!!!

Oποτε παω σε HDMI χωρις να μεταφερω ηχο και ειμαι coble ?

ΠΧ.για την GTX 660 χρειαζομε ενα HDMI 'μπρος πισω' 1.4

Ευχαριστω για το χρονο σας :)

Εχω και ξεχωριστα ηχεια και headshet(το οποιο χρησιμοποιω κατα περισσοτερο)Το θεμα ειναι οτι απλα ψαχνω εναν τροπο

για να συνδεσω την νεα καρτα με την οθονη χωρις κατ'αναγκη να μεταφερω τον ηχο και στην οθονη.

Αφού δεν θες να μεταφέρεις ήχο ότι και να πάρεις το ίδιο θα είναι. Βρες ένα και απλά πάρτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.