Jump to content

πρώτη φορά στη ζωή μου έχει πάθει pc στα χέρια μου τέτοιο κοκομπλόκο...

tavliban

Recommended Posts

ακολουθεί ιστορία γιατί έχει πολύ ζουμί το πράγμα...

Αφορά το main rig Μου λοιπόν η ιστορία αυτή.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να βάλω ένα dvd-rom (που μου περίσευε) και τότε δεν μπήκαν ποτέ τα w8 στο desktop.

1. Βγάλσιμο το DVD, τίποτα.

2. Clear CMOS τίποτα

3. Με τα πολλά κάνω REFRESH τα Windows 8 και μπαίνω στο desktop.

και τότε ξεκινάει άλλο πρόβλημα.......

Ξαφνικά λοιπόν σβήνει το pc και κολλάει (μετά από δικό μου restart), γυρνάνε τα fans για λίγο και έπειτα σβήνει. Μετά από 1-2 sec γυρνάνε ξανά τα fans και ξανασβήνει. Αυτό το πράγμα συνεχίζεται ατέρμονα.

Βγάζω τροφοδοσίες, ssd, bd-r, Μνήμες τίποτα... Για να ξαναμπουτάρει το pc Πρεπει να περιμένω 5-10 λεπτά.

Τέλοσπάντων, μπαίνω στο Bios, ρυθμίζω μόνο το raid, Και με το που πάει να μπει στα windows σβήνει... Λέω, format και έχω κολλήσει ιό...

Μετά δυσκολίας κάνω format, Βάζω τα windows 7 και αφού τελειώνει η εγκατάσταση και πάει να μπει πρώτη φορά στα windows, σβήνει το pc και μετά πάλι τα ίδια...(fans γυρνάνε σβήνει pc και ξανά και ξανα).

Λέω τροφοδοτικό...Βγάζω το τροφοδοτικό, βάζω ένα 450W από ένα φίλο (βγάζω την gpu μην την καψουμε) και αφήνω bd-r, ssd's και hdd. ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ W7!! ωραία κομπλε..Δουλεύω το pc 2-3 μέρες, χωρίς να βάλω windows 8, και χωρίς να κάνω activate (γιατί εδώ και 5 μέρες έχω βλάβη στο adsl) και έρχομαι σήμερα με το pc σε ένα άλλο σπίτι να συνεχίσω την εγκατάσταση.

Κάνω activation, βάζω το dvd των windows 8 κάνω εγκατάσταση, και μόλις πάει να κάνει restart για να μπει, κολλάει, δεν μπουτάρει και εν τέλει ξαναγυρνάμε στο πρόβλημα που γυρνάνε οι ανεμιστήρες και αναβοσβήνει το pc ατέρμονα...... WTF???

Δηλαδή τα windows 8 μου ξέσκισαν το pc??? Λεώ δεν μπορεί...Με τα πολλά, κάνω format (αφού κατάφερα να μπω στα windows 7, που τα windows 8 είπαν ότι δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και έκαναν restore).. Και τελικά πάω να βάλω τα windows 7 και κόλλησαν στο 95%, έσβησε το pc και ξανά τα ίδιαααααα...

Παίδες θα δοκιμάσω σε λίγο ακόμα ένα τροφοδοτικό (750W)...Αν μου ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα και με το άλλο τροφοδοτικό μιλάμε για cpu και μητρική;;;;

Να σημειώσω ότι πουθενά δεν είδα bsod...Θα κοντέψω να τρελαθώ

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

δοκιμασε να απενεργοποιησεις το uefi bios και να μπεις με legacy

εαν δεν δεις αλλαγη ή δεν μπουταρει λογω win8

δοκιμασε και να κλεισεις quick/fast boot option & δευτερευοντα USB controller επισης απο bios

Tavli αδερφέ μου δυστυχώς από ότι καταλαβαίνω έπεσες στη περίπτωση που βρέθηκα κι εγώ πριν μερικούς μήνους....

Το μόνο κοινό στο setup μας είναι η τρισκατάρατη ( κατ' εμέ ) Gigabyte Z77-D3H...(<-- το link είναι από το επίσημο forum τους... θα καταλάβεις...)

Εγώ απλά να σου πω έφθασα να αλλάξω μέχρι sata καλώδια, ανεμιστήρες, tower και τελικά.... μητρική!

Η απάντηση τους στο αίτημα που τους είχα στείλει εκεί στην GB ήταν ότι:

"αναλογικά με τον όγκο των πωλήσεων της συγκεκριμένης μητρικής, όσες παρουσιάζουν προβλήματα είναι πολύ λίγες και τα προβλήματα σχετικά μηδαμινά"

Άλλαξα μητρική και τα "μηδαμινά" προβλήματα εκμηδενίστηκαν....

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μητρική μπήκε σε κουτί φίλου και δεν έχει παρουσιάσει από τότε μέχρι και σήμερα κανένα απολύτως πρόβλημα....

τι να πεις....

Εύχομαι ταχεία ψυχολογική ανάρωση...

Καλό ξεμπέρδεμα... σε αντίστοιχη περίπτωση αναγκάστικα να κάνω το pc βίδες και να το στήσω από την αρχή, αφού πρώτα είχα δοκιμάσει κομμάτι κομμάτι όπως έκανες κι εσύ. Δούλεψε "δια μαγείας" μετά, άτιμη τεχνολογία σου λέει μετά!

Σε gigabyte mobo, δέν ήξερα οτι είχανε θέμα

Rma την μητρικη απο μενα δυσκολο να βρεις Z77 απο φιλο απ οτι το κοβω και πολυ κοπος για δοκιμες,Βεβαια ειναι να μην μπλεξεις με μαγαζι ελληνικο γιατι θα σου πουνε οτι δουλευει μια χαρα σε αυτους.

Καλό ξεμπέρδεμα... σε αντίστοιχη περίπτωση αναγκάστικα να κάνω το pc βίδες και να το στήσω από την αρχή, αφού πρώτα είχα δοκιμάσει κομμάτι κομμάτι όπως έκανες κι εσύ. Δούλεψε "δια μαγείας" μετά, άτιμη τεχνολογία σου λέει μετά!

Σε gigabyte mobo, δέν ήξερα οτι είχανε θέμα

Πολύ σωστό, έσχατη λύση αν δε δουλέψει τπτ άλλο, αποσυναρμολόγησε το pc και δέστο πάνω στο γραφείο σου/κουτί χαρτονένιο να δεις αν έτσι δουλεύει.

παίδες σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις σας...αύριο θα δοκιμάσω το νέο τροφοδοτικό για αρχή...Αν μου ξανακάνει τα ίδια θα βάλω μόνο cpu, μια μνήμη, ενα dvd-rom και εναν ssd με βάση τα Settings που είχα στο bios...

Μετά θα το γυρίσω σε legacy και βλέπουμε (το bios είχα βάλει το τελευταίο beta πριν 3 μήνες, και προέκυψαν τα προβλήματα πάνω σε αυτό. Τώρα το γύρισα στο τελευταίο official)

Αφού διαβάσω όλα τα link Που μου στείλατε βέβαια...η πλάκα είναι ότι έστειλα και το πρώτο τροφοδοτικό για RMA και μάλλον θα γίνω ρεζίλι... Την επ αύριον θα ενημερώσω..

edit παρεπιπτόντως η μητρική αγοράστηκε από το πλαίσιο...οπότε άπαξ και δεν γίνει τίποτα, μα το θεό θα τους το δώσω, θα πληρώσω τα 18-50 ευρά που θέλουν γιατί το έστησα εγώ, και μετά να κόψουν το λαιμό τους.. ή λέτε να βάλω άλλη μητρική? Το θέμα είνια ότι τα windows που έχω είναι original..Θα έχω πρόβλημα με το activation λογικά..

Παίδες... Τελικά μηδέν εις το πηλίκον.. τώρα το πρόβλημα είναι να σβήνει το pc οταν πάει να μπει στα windows και να κανει reboot συνέχεια. Μπαίνει σε safe mode αλλά όχι νορμάλ. windows 8 ούτε καν που κατάφερε να τα βάλει.

Όλα αυτά αφού άλλαξα psu. Το pc αύριο πάει Πλαίσιο όπως είναι και ελπίζω να αλλάξουμε μητρική και να τους βγάλει το λάδι των τεχνικών (όχι γιατί έχω κατι με τα παιδιά., αλλά θέλω να φανει το πρόβλημα).

αν αλλαξω μητρική και παω σε άλλης εταιρείας, θα εχω προβλημα με το activation των windows;

αν αλλαξω μητρική και παω σε άλλης εταιρείας, θα εχω προβλημα με το activation των windows;

Με αλλαγή μητρικής, ακόμα και ίδιο μοντέλο, θα χρειαστεί να ξανακάνεις activation.

περα απο το προβλημα που λενε τα παιδια για την Gigabyte Z77 ,εμενα ειχε το ιδιο προβλημα το pc της υπογραφης μου την 1η φορα που τα εβαζα μεσα στο κουτι επειδη ειχα σφυξει πολυ την ψυχτρα πανω στο cpu.

[MENTION=4064]Tsene[/MENTION]

εννοώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το activation επειδή είναι εντελώς διαφορετικό Hw από το παλιό μου; Μην μου βγάλει την ψυχή η Ms δηλαδή....

[MENTION=649]Aias[/MENTION]

φίλε το δοκιμάζω, αν και δεν άλλαξα κάτι στο cpu μου....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.