Jump to content

Samsung 840 Pro ή κάποιος άλλος ;

el nino

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω 2 intel ssd X25-E 32gb σε raid0 (64gb) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.. Αξίζει να μεταβώ σε Samsung 840 Pro? πιο πολύ γιατί τα 64gb είναι οριακά..

Με τα χίλια. Κυρίως γιατί υπάρχει κόσμος που ψάχνει για SLC στο Ebay και είναι έτοιμος να πληρώσει καλά για Χ25-Ε. Υπάρχει περίπτωση να πας από τα 64Gb στα 128Gb και να μη πληρώσεις τίποτα από την τσέπη.

Τελικά παίδες ποιος είναι ο καλύτερος από θέμα δύναμης\απόδοσης ssd?

Εδώ είσαι: http://www.fusionio.com/products/iodrive-octal/

10Tb μέγεθος, 1,300,000 IOPS, 6.7Gb/sec ανάγνωση, 3.9Gb/sec εγγραφή και 5 χρόνια εγγύηση. Τι άλλο θες;

Αν είχες διαβάσει έστω κι ένα review εδώ μέσα, θα καταλάβαινες ότι δεν υπάρχει απάντηση σ'αυτό το ερώτημα.

Υπάρχουν 30-40 τρόποι και προγράμματα για να μετρήσεις τις επιδόσεις ενός SSD και κανένας δεν κυριαρχεί σε όλα, ενώ όλα εξαρτώνται και από το σύστημά σου, το πόσα είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις, πόσες επιδόσεις χρειάζεσαι κλπ.

Υπάρχουν 2-3 SSD που είναι στην κορυφή των περισσότερων benchmarks, αλλά υπάρχουν και SSD που προσφέρουν 10% χαμηλότερες επιδόσεις από τους παραπάνω SSD, για 30-40% λιγότερα χρήματα. Οι διαφορές στις επιδόσεις δεν φαίνονται στην καθημερινή χρήση. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις έναν απλό 840 ή έναν Μ500 και να πεις "είδα τον 840 Pro στο PC του κολλητού και πάει πιο γρήγορα".

Ή για να στο πω διαφορετικά: Γιατί πήρες τις 7870 και δεν πήρες Titan ή μερικές 7990 για να έχεις το "καλύτερο από θέμα δύναμης\απόδοσης γραφικών"; ;)

Εντάξει Chosen έλιωσα...χαχαχαχα!

Σε raid λες να μπουκώνει ο controller ή θα είναι οκ???!!!χαχαχα!!!!

Δίκιο έχεις μωρέ αλλά για εμάς τους απλούς χρήστες και με αυτούς που είμαστε σε δίλημμα, ποιος είναι και καλά ο πιο προτιμητέος?samsung 840 pro,ocz vector, m4, corsair neutron...???Ξεχνάω κάποιον από τους κορυφαίους?Για 128gb max.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Στο ebay είχα και εγώ στο μυαλό μου να τους βάλω..

Πριν από λίγο καιρό έψαχνα και εγώ μήπως πάρω έναν ακόμα και να παω 96gb αλλά σκέφτηκα οτι ίσως είναι καλύτερα να παω σε έναν καινούριο..(ο πιο φτηνος μεταχειρισμένος έβγαινε στα 60Ευρώ μαζί με τα έξοδα)

Αυριο θα πάω να αγοράσω τονSamsung 840 Pro

Μπορείτε να με βοηθήσετε στο πως να κάνω φορματ τους intel που αυτήν την στιγμή τρέχουν το λειτουργικο μου(σε raid0)?

Τους ξεσυνδεω και βάζω πάνω τον samsung και κάνω φορματ (win8) και μετά βάζω τους intel πάνω ε? και φορματ πως τους κάνω?

Θα αφήσεις συνδεμένο μόνο το νέο drive στον υπολογιστή σου και θα βάλεις Windows.

Μόλις τελειώσεις, θα συνδέσεις και τους 2 intel. Θα σπάσεις το RAID0 και με το Intel SSD Toolbox

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18455

Θα κάνεις secure erase και τα 2 drives. Ποτέ κανονικό format. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις κάνε τους ένα quick format.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Το raid0 πώς θα το σπάσω?

To RAID0 μπορείς να το σπάσεις ή όταν ξεκινάει ο υπολογιστής πατώντας CTRL+I για να μπεις στο Option ROM manager ή μέσα από τα Windows όταν εγκαταστήσεις τους Intel RST drivers (αν έχεις intel μητρική ισχύουν τα παραπάνω).

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22194

Μονο με το σπάσιμο του raid δεν θα διαγραφούν τα πάντα?

Χρειαζεται πιστεύεις να τρέξω και το Intel SSD Toolbox για καλύτερο αποτέλεσμα?

*Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να το κάνω τώρα αυτό και να παω αυριο κάποια στιγμή να πάρω τον καινούριο

Μονο με το σπάσιμο του raid δεν θα διαγραφούν τα πάντα?

Χρειαζεται πιστεύεις να τρέξω και το Intel SSD Toolbox για καλύτερο αποτέλεσμα?

*Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να το κάνω τώρα αυτό και να παω αυριο κάποια στιγμή να πάρω τον καινούριο

Με το σπάσιμο του RAID0, τα δεδομένα δεν θα διαγραφούν, απλά επειδή θα έχει σπάσει το RAID, δεν θα έχεις ποια πρόσβαση σε αυτά. Για να μηδενιστούν τα δεδομένα μέσα στα κελιά, θα πρέπει να τρέξεις secure erase μέσα από το SSD Toolbox.

Σήμερα αγόρασα τον Sansung και του πέρασα τα W8 (του έκανα και τα updates)..

Για καποιο λόγο ομως τώρα δεν μου εμφανίζει τον εσωτερικό μου WD(1T)

Του άλλαξα και sata και καλώδιο μήπως ηταν αυτό αλλά τα ίδια!

Στην διαχειριση συσκευών->Μονάδες δισκων, φαίνεται κανονικά αλλά όχι στον υπολογιστη μου. Βοοtara και ενα cd Linux και εκει τον βλέπει κανονικα και μπορώ να μπώ στα αρχεια μου..

Τι να κανω?

*Το βρήκα! Έπρεπε να πάω στην διαχειριση δισκων (diskmgmt.msc)

Και του έκανα προσθήκη γράμματος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.