Jump to content

Samsung 840 Pro ή κάποιος άλλος ;

el nino

Recommended Posts

Διαβάζοντας το αναλυτικό review του [MENTION=124]NoDsl[/MENTION] για τον Plextor M5 Pro και κοιτώντας το επιβλητικό 96%, αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερος από τον -καταξιωμένο πλέον- Samsung 840 Pro...

Για συνήθη desktop χρήση, σε ποιόν λέτε να στραφώ ;

Όχι, δεν πρόκειται να bench-άρω, αλλά ήθελα κάποιον με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση και απ'ότι είδα αυτοί που προτείνεις έχουν μικρότερη εγγύηση από τους Pro.

Πιστεύεις πως δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα ;

Ναι, πιστεύω ότι επουδενί δεν αξίζουν τα επιπλεον χρήματα. 3 χρόνια έχουν αυτοί,

5 χρόνια ο pro. Επίσης 5 χρόνια έχει ο vertex 4 που έρχεται φτηνότερα από τον pro

και είναι πιο λογική επιλογή.

Ναι, πιστεύω ότι επουδενί δεν αξίζουν τα επιπλεον χρήματα. 3 χρόνια έχουν αυτοί,

5 χρόνια ο pro. Επίσης 5 χρόνια έχει ο vertex 4 που έρχεται φτηνότερα από τον pro

και είναι πιο λογική επιλογή.

O vertex 4 πάντως δεν είναι και πολύ φθηνότερος (στο skroutz ξεκινάει από 215 €) οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο... Δεν είναι καλύτερος ο vector από τον vertex4 στα ίδια χρήματα ;

Επίσης o Kingston HyperX είναι κάπως μικρότερος σε χωρητικότητα (όπως επίσης και ο intel 335) και μάλιστα δεν πρόκειται να τους βρείς κάτω από τα 180.

Αν είχαν κάποια σημαντική διαφορά τότε ίσως άξιζε τον κόπο, αλλά στις διαφορές αυτές δεν ξέρω...

Άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την αναξιοπιστία κάποιων ssd, οπότε είναι και λίγο ενστικτώδης η επιλογή ενός ακριβότερου μοντέλου

Ενδιαφέρον αυτό. Για πες τι έχεις διαβάσει;

Δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο, ούτε φυλάττω κάποιο επτασφράγιστο μυστικό,

αλλά ακόμη και αν αναφερθούμε στις διαφορές μεταξύ των Samsung 840 και 840 Pro

και την (όπως γράφεται) ενδεχόμενη μειωμένη διάρκεια ζωής των πρώτων έναντι των δεύτερων,

τότε αρκεί για να δημιουργηθεί μια δυσπιστία στον υποψήφιο αγοραστή...

Ο πιο "αναξιόπιστος" είναι παντα αυτός με τον λιγότερο χρόνο στην αγορά.

Πόσα διαθέτεις?

Βάσει ακριβώς αυτής της σκέψης και των reviews κατευθύνθηκα αρχικά στον Samsung Pro,

αλλά εντόπισα μια "προσφορά" στο amazon για τον plextor στις 155 λίρες και αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσε να σταθεί ως μια αξιόπιστη εναλλακτική.

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο "κόλλημα" με κάποια εταιρεία, αλλά θα ήθελα να αποφύγω τους όποιους μπελάδες, για ένα μικρό σχετικά ποσό...

Όσον αφορά το budget -και χωρίς να είναι αυτό δεσμευτικό-, θα προτιμούσα να μην ξεπεράσω κατά πολύ τα 200€,

αλλά αν μπορούσα φυσικά να κάνω τη δουλειά μου με αρκετά λιγότερα, τότε γιατί όχι ;

Ενω οι 335 πανε πισω ας πουμε..

Αληθεια αυτο με τους Vertex 4 που ο δισκος χανει σε νουμερα πανω απο το 50% "κατι για αλλαγες mode διαβαζω" υπαρχει ακομα?

Επισης βλεπω πολλους που προτεινουν Sandforce ..γιατι καπιος να παει 1-2 γενιες πισω ενω υπαρχουν οι Samsung,Indilix κτλ?

840 Pro απο εμενα..μετα Vector,Vertex 4..

Ενω οι 335 πανε πισω ας πουμε..

σε τί αναφέρεσαι, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής ; βλέπεις δεν είμαι ειδήμων...

Αληθεια αυτο με τους Vertex 4 που ο δισκος χανει σε νουμερα πανω απο το 50% "κατι για αλλαγες mode διαβαζω" υπαρχει ακομα?

Επισης βλεπω πολλους που προτεινουν Sandforce ..γιατι καπιος να παει 1-2 γενιες πισω ενω υπαρχουν οι Samsung,Indilix κτλ?

φαντάζομαι πως δεν περιμένεις από εμένα απάντηση ... :giveup:

840 Pro απο εμενα..μετα Vector,Vertex 4..

υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τις προτιμήσεις σου ? όχι τίποτε άλλο, αλλά να μαθαίνουμε κιόλας...

• 2 weeks later...

Έχετε καταλήξει στο ότι είναι προτιμότερο να αποφύγουμε τους sandforce ?

Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, εκτιμάτε πως οι tlc μνήμες θα ανταπεξέλθουν σε φυσιολογική χρήση.

Η τιμή του απλού 840 είναι μεγάλο δέλεαρ και δε σας κρύβω πως τον λοξοκοιτάζω...

Έχετε καταλήξει στο ότι είναι προτιμότερο να αποφύγουμε τους sandforce ?

Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, εκτιμάτε πως οι tlc μνήμες θα ανταπεξέλθουν σε φυσιολογική χρήση.

Η τιμή του απλού 840 είναι μεγάλο δέλεαρ και δε σας κρύβω πως τον λοξοκοιτάζω...

AnandTech | Samsung SSD 840: Testing the Endurance of TLC NAND

εγώ πάντος στα 120GB τσίμπησα τον Plextor Pro μιας και το eshop τον είχε σε καλή τιμούλα (19 ευρώ κάτω από τον 840 Pro αντίστοιχης χωρητικότητας μου έβγαινε).

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] Αν έκανα βλακεία πες μου να ακυρώσω την παραγγελία τώρα που είναι νωρίς. Αλλά ο Samsung εδώ πάει 130 κοντά από το EBW και από εκεί με αναμονή (δεν έχει απόθεμα).

Samsung με κλειστά μάτια λέμε. Ο 830 θεωρητικά μπορούσε να γράψει 828Tb πριν κλατάρει, και αυτή τη στιγμή έχει περάσει τα 6Pb (6000Tb) στο σχετικό τεστ στο Xtremesystems

Endurance_cr_latest.png

Ξεκινήσανε και τις δοκιμές στον απλό 840 με τις TLC και έχω την υποψία ότι θα μοιράσει κι εκεί σακουλίτσες για εμετό η Samsung.

/fanboy

Εξήγηση: τους SSDs αυτού του τεστ, τους βομβαρδίζουν με μη-ρεαλιστικά σενάρια, μέχρι τελικής εξόντωσης. Αυτά τα 6Pb, με φυσιολογική χρήση ενός υπολογιστή (10Gb/μέρα) μεταφράζονται σε περίπου 1600 χρόνια, αν υπολόγισα σωστά.

Αν τα νούμερα και οι υπολογισμοί της διάρκειας ζωής ενός ssd ανταποκρίνονται έστω και μερικώς στην πραγματικότητα,

τότε οδηγούμαστε πρακτικά σε δύο υπο-κατηγορίες χρηστών:

- αυτοί οι οποίοι κυνηγούν τα νούμερα και θέλουν το απόλυτο

- αυτοί που θέλουν μια πιο οικονομική λύση.

Θέμα αξιοπιστίας -ουσιαστικά- δεν υπάρχει

1600 χρόνια...νομίζω πως αρκούν... :)

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.